Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

פעם שניה שלי ברומניה,

שכרתי שוב מסיקסט (הפעם דרך איזו קבוצת פייסבוק של מטיילים ברומניה שיש לה הסדר עם סיקסט רומניה, פעם קודמת הזמנו דרך שלמה סיקסט),

הוזמן רכב מקטגוריית IDAR.

שלחתי מייל לחברת ההשכרה - תקבל אוקטביה, פאסאט, מונדיאו היברידית או ארקנה היברידית או דומה. להיברידיות יש תא מטען מוגבל, כך כתבו לי. לא ידעתי שהמצב עד כדי כך גרוע.

שילמתי 510 יורו לשבוע כולל שני נהגים וביטול השתתפות עצמית (שכולל שמשות, מראות וצמיגים).

בדקתי איתם גם אפשרויות לרכבים אחרים שידעתי שהתאימו לי בעבר, כמו קופרה פורמנטור ששכרתי בצ'כיה לפני 10 חודשים שהייתה נחמדה לנהיגה ונכנסו בה שתי מזוודות בקלות - אין להם. אני מודע לענייני הקטגוריות היטב כמובן, גם אם היה אולי הייתי מקבל משהו אחר בסוף.

נוחת בשדה"ת בבוקרשט בתקווה לקבל VAGית, מדבר עם הנציג בשדה ומברר אם יש אפשרות לקבל אוקטביה או פאסאט - לא.

הוקצתה עבורי פורד מונדיאו היברידית עם 50 ומשהו אלף ק"מ.

אמרתי לעצמי טוב נו. מפה לשם, מסתבר שב-8 שנים מאז הפעם הקודמת, לא השתנה הרבה בסיקסט מצב הרכבים. את הרכב לא אוספים מהשדה אלא שאטל לוקח אותך למגרש קרוב לשדה ומשם אוספים את הרכב.

הרכב היה במצב ויזואלי לא משהו בכלל.

אבל הבעיה העיקרית - שתי מזוודות גדולות לא נכנסו בתא המטען.

מבין שזה לא ריאלי להמשיך ככה בטיול בגלל שאנחנו עושים עצירות בדרך עם מזוודות ולא רוצה לבלוט, יוצר קשר עם אחד מחברי קבוצת הפייסבוק המדוברת, אמר לי שייצרו איתי קשר ויחליפו לי את הרכב. אכן תוך 15-20 דקות יצר איתי קשר נציג מטעם סיקסט.

מבחינת שירות - כל הכבוד לחברי הקבוצה הנ"ל. גם המחיר היה זול יותר מאשר לשכור דרך שלמה סיקסט או דרך האתר של SIXT העולמית.

למזלי ישנתי במלון ליד שדה התעופה, אז חזרתי לחברת ההשכרה בקלות.

נתנו לי אלנטרה בת שנה וחצי עם 44 אלף ק"מ. מנוע 1.6, אבל לא היברידית, 124 כ"ס וגיר רציף. נדמה לי שזו אותה יחידת הנעה שיש בוניו.

גם הרכב הזה לא היה במצב מי יודע מה מבחינת ויזואלית, אבל במצב יותר טוב מהמונדיאו.

מאובזרת בסך הכול לא רע, בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב, מולטימדיה מקורית עם AA ו-CP אלחוטי, בלם יד חשמלי עם Auto hold, לוח שעונים דיגיטלי מלא וכמובן ששתי מזוודות נכנסו בקלות והיה עוד מקום בתא המטען.

אין ניטור רכב בשטח מת ואין Keyless, את אלו אפשר למצוא ברמת הגימור הגבוהה יותר אם הצלחתי להבין משהו מהאתר של יונדאי ברומניה. באופן מפתיע - מראות לא בתקינה אמריקאית אלא מראות נורמליות בתקינה אירופאית.

אז ככה קיבלתי את הרכב:

Photo20-06-202495034.thumb.jpg.7a829a4932aca50dc9c874eca6a7b2d5.jpgPhoto20-06-202495032.thumb.jpg.0763542671d37e9061ce1c7b4b5cb7a9.jpgPhoto20-06-202495027.thumb.jpg.ca3ca3b1b92b2256294264f030e77c27.jpgPhoto20-06-202495420.thumb.jpg.7a0a473c1a480f8b3020df4d88d58bf3.jpg

מאפסים את מחשב הדרך ו... יאללה יוצאים לדרך.

נסיעה ראשונה מבוקרשט לבראשוב, לפי גוגל מאפס כ-3 שעות נסיעה.

הכבישים השתפרו ברומניה מאז הפעם הקודמת שביקרתי בה, אבל זה עדיין לא ברמה של מדינה במרכז אירופה או במערב אירופה. עדיין שיפור.

בפועל היה פקק באמצע הדרך, הנסיעה ארכה כ-4 שעות לא כולל עצירות.

צריכת הדלק הייתה סבירה ביחס לתוואי הנסיעה (תדלוק ראשון אני לא מחשיב כי אני לא יודע אם מי שהיה לפניי תדלק באמת את הרכב לפול, אבל שני התדלוקים שהיו לי כשתדלקתי היו 1:15.1 ו-1:14.4).

Photo20-06-2024153415(1).thumb.jpg.9d97f5521e3ccefb6095b78916e95575.jpg

מחשב הדרך לפעמים מדייק ולפעמים פחות. בתדלוק השני שלי הראה 6.6/100 ואכן קיבלתי 1:15.1 שזה מאוד קרוב. מצד שני בתדלוק השלישי הראה 6.2/100 ובפועל 1:14.4, סטיה של קצת יותר מ-10%.

כל הנסיעות עם מזגן, שני מבוגרים ברכב ולעיתים גם מזוודות.

גם לטרנספגרשן המפורסם הגענו, היה שווה (על זה יפתח שרשור נפרד):

Photo25-06-2024125121.thumb.jpg.93ce7d023af26c1ca7a490f03ffc0a93.jpg

הרכב מאיץ בצורה סבירה בכבישים מישוריים.

בסיבובים הרכב הרגיש סביר, אבל לא היה כיף לנהוג בו.

אני לא חושב שאוקטביה או פאסאט היו יותר כיפיות בהרבה לנהיגה, אבל לפחות היו מספקות סחיבה טובה יותר בעליות.

(בדיעבד, אם אני אנהג שוב בכביש הזה אני אחפש רכב יותר נורמלי. נסענו בתקופה שבכביש לא הייתה הרבה תנועה ואני חושב שיכולתי להנות יותר עם רכב חזק וכיפי יותר.)

בעליות הרכב הזה פשוט מרגיש עייף, נסעתי בתוך בראשוב בעליות והרכב בקושי עובר את ה-30 קמ"ש, המנוע צורח והרכב בקושי מטפס במהירות.

באופן מפתיע בתיבת ההילוכים יש מצב "ספורט" שגם מאפשר שליטה ידנית על ההילוכים (בתיבת הילוכים רציפה, מוזר, לא נתקלתי בזה אף פעם).

השתמשתי בזה בסיבובים לטובת בלימת מנוע או כדי לסחוט קצת כוח מהמנוע החלש הזה.

ביליתי לא מעט שעות מאחוריי ההגה, מבחינת נוחות אין לי תלונות מיוחדות אם כי זה לא סיטרואן ולא רנו.

הפעם גם הספקתי לבלות על אוטוסטרדה של 130 קמ"ש, הרכב מרגיש די יציב גם שם ומשייט על כ-2500 סל"ד במהירויות האלו.

תא הנוסעים כמדומני זהה לזה שיש לנו כאן בארץ בגרסה ההיברידית:

Photo25-06-2024191340(1).thumb.jpg.d97e937ead37ba6b6a455bd9cd7f7b93.jpgPhoto25-06-2024191333.thumb.jpg.a77ac8bbd24796beeafd5c258d66d643.jpgPhoto25-06-2024191431.thumb.jpg.14d44c51780e9d39f30d1e711007a25b.jpg

(לאלו מכם שתוהים למה פתחתי מכסה מנוע - קיבלתי התראה לקראת סוף הטיול על מחסור בנוזל שמשות אז השלמתי)

באופן כללי, תא הנוסעים תכליתי ונוח לתפעול. מסך המולטימדיה מגיב היטב ולרוב לא היו בעיות (למעט ניתוק אחד של ה-CP).

שני דברים שלא הבנתי עד עכשיו:

1. מה הייעוד של העיגול הזה שנמצא מעל תריס המזגן של הנהג.

2. למה שמו את המחיצה המוזרה הזו בין הנהג לנוסע.

נפח תא המטען נדיב (ויש גם צמיג רזרבי מתחת):

Photo25-06-2024191413.thumb.jpg.3a721b2039fde87923296b5264a97bd1.jpg

לסיכום,

רכב די בינוני שלא מצטיין בכלום אבל גם לא גרוע בכלום.

נוחות סבירה, יציב, תא מטען גדול ומאובזר לא רע, צריכת דלק סבירה בהתחשב באופי הנסיעות.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 4

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 דקות, dorsht כתב:

באופן מפתיע בתיבת ההילוכים יש מצב "ספורט" שגם מאפשר שליטה ידנית על ההילוכים (בתיבת הילוכים רציפה, מוזר, לא נתקלתי בזה אף פעם)

לא הייתה לך קורולה פעם? 

זה משהו שיש בקורולה, והייתי משתמש בזה לא מעט בשביל לקבל סחיבה נורמלית בעליות של ירושלים בזמנו. 

לפני 19 דקות, dorsht כתב:

2. למה שמו את המחיצה המוזרה הזו בין הנהג לנוסע.

לפני שנה בערך, כשעוד היה שיקול אם לקחת רכב ליסינג, אחד הרכבים שקצין הרכב הביא לעבודה להתרשמות, היה אלנטרה היברידית. מהשניה שנכנסתי וראיתי את הדבר הזה, אמרתי מיד - לא. 

אין לי מושג מה זה, אבל זה ניראה נורא. כמעט גרוע כמו האסלה היפנית שיש בפריוס דור 4. 

פורסם
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

לא הייתה לך קורולה פעם? 

זה משהו שיש בקורולה, והייתי משתמש בזה לא מעט בשביל לקבל סחיבה נורמלית בעליות של ירושלים בזמנו. 

הייתה. היה אצלי מצב B שהשתמשתי בו רק בירידות. לא היה מצב ספורט ולא היה טיפטרוניק.

• מעניין 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, dorsht כתב:

מה הייעוד של העיגול הזה שנמצא מעל תריס המזגן של הנהג.

למיטב זכרוני, זה משהו שהתחיל עם האיוניק 5 עוד שהוצגה כקונספט, שם יש לוח מתכת מאחורי הפאנל הזה ואפשר, כמו במקרר, להצמיד מגנטים ופתקים. זה הגיע לפס הייצור אבל כנראה שהבינו שם שזה רעיון די מטופש אז כאשר הביאו את סגנון העיצוב הזה לאלנטרה, פשוט יצרו אלמנט ויזואלי במקום סתם חלל ריק. אין לזה שום תפקיד חוץ מזה. 

63a3e3e127d27.webp

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
  • מעניין 2
פורסם

לגבי בחירת הרכב - מזמן למדתי שסדאן לא מתאים למזוודות. כלומר יכיל מזוודה ואולי עוד טרולי, אבל 2 מזוודות זה יותר מידי. אז בטיול קצר הפתרון הוא לצמצם במטען, ובטיול ארוך לשכור סטיישן או ג׳יפון עם תא מטען מספק.. הבעיה שגם לחלק מהג׳יפונים תא מטען לא מספק ולפעמים צריך להלחם על קבלת רכב מתאים, בלי היצירתיות של הקטגוריות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא הייתה לנו שום בעיה עם כל רכב סדאן ששכרנו עד עכשיו.

אנחנו זוג, שתי מזוודות 28" הכנסתי בלי בעיה בפאסאט מהדור הקודם ואפילו הצלחתי באיזו צורה לדחוף גם מזוודת 24".

באלנטרה נכנסו בקלות שתי מזוודות 28" והייתי לדעתי יכול להכניס עוד טרולי או שניים.

סטיישן בשביל זוג מרגיש לי מוגזם.

תא מטען של אוקטביה, פאסאט או ארקנה היה אמור להספיק.

לא צילמתי בעצמי את תא המטען של המונדיאו, אבל מצאתי את התמונה הזו:

image.jpeg.dc8b59017766faf2313db4bbe6153d50.jpeg

(קרדיט - מאיזה קישור של Automotive blog)

אי אפשר להכניס שתי מזוודות 28" בשום צורה. מזוודה אחת נכנסה בקושי והשניה הייתה צריכה להיות בתא הנוסעים.

דרך אגב, גם בקופרה פורמנטור היה צריך טיפה להנדס בשביל להכניס שתי מזוודות, אבל נכנסו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם
בתאריך 7.7.2024 בשעה 08:54, dorsht כתב:

אנחנו זוג, שתי מזוודות 28"... סטיישן בשביל זוג מרגיש לי מוגזם.

גם שתי מזוודות 28" בשביל זוג מרגיש לי מוגזם, אפילו לשבוע, במיוחד בקיץ... עניין של טעם, אבל בשוק האירופאי זה כבר מזמן לא אמת מידה לצערי. בעשור האחרון עיצוב תא המטען ונפחו הפכו להיות יותר פונקציה של צרכי הרכב מאשר צרכי הנוסעים. והאמת שמחוץ למזרח אירופה, קשה לי לזכור איפה בכלל ראיתי סדאנים להשכרה - הרוב המוחץ של מה שפוגשים כיום בציים זה SUV, סטיישן, או במקרה הגרוע האצ'בק.

אני מחבב מכוניות שכורות עם נזק ותמיד שמח לקחת אותן (פחות כאב ראש ודאגה במהלך הנסיעה), אבל באופן תמוה דווקא הרנו מגאן סדאן שקיבלתי לפני כמה שנים באוויס בוקרשט הייתה במצב מושלם למרות קילומטרז' מכובד. גם השירות היה מעולה, וזה אחד ממשרדי אוויס המעטים מחוץ לארה"ב שהראו התייחסות כלשהי לסטטוס שלי. מצטער לשמוע שרמת התחזוקה בסיקסט המקומי שונה.

מסרטונים ביוטיוב, זכור לי במעומעם שהאזור משמאל להגה הוא משטח מגע שאפשר לתכנת עם כפתורי גישה מהירה לפונקציות החביבות עליך. היתכן? והמחיצה בין הנהג לנוסע זה ידית אחיזה + פוזה ספורטיבית, לא משהו מעבר לדעתי.

מה שהכי הטריד אותי אישית בתמונות האלה זה לוח השעונים הדיגיטלי שכאילו הושתל שם ללא שום קונטקסט, ואז עוד הוקף במסגרת עבה של piano black. מה לעזאזל המעצבים חשבו לעצמם?? 😐

פורסם (נערך)
בתאריך 6.7.2024 בשעה 22:38, sperial כתב:

לגבי בחירת הרכב - מזמן למדתי שסדאן לא מתאים למזוודות. כלומר יכיל מזוודה ואולי עוד טרולי, אבל 2 מזוודות זה יותר מידי. אז בטיול קצר הפתרון הוא לצמצם במטען, ובטיול ארוך לשכור סטיישן או ג׳יפון עם תא מטען מספק.. הבעיה שגם לחלק מהג׳יפונים תא מטען לא מספק ולפעמים צריך להלחם על קבלת רכב מתאים, בלי היצירתיות של הקטגוריות.

גם בתצורת ג׳יפון לא תמיד תקבל את המגש האחורי ולכן להשאיר מזוודות ברכב זה סיכון במקומות מסויימים , זה ה t-roc ששכרתי במינכן ב 2019. בלי מגש אחורי. 

האילוץ היה להגיע קודם למלון ולפרוק ורק אחר כך לצאת לבקר באתרים. לא נוח בטיול מעגלי ,בוודאי שלא משאירים רכב בחניון פתוח ועולים לאיזו אטרקציה.

IMG_0455.thumb.jpeg.39255460dcfba28ee76f452e37bf9633.jpeg

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין ויכוח.

לפני שנה התייעצתי כאן לגבי שכירת רכב לטיול של שבועיים. המטען היה שתי מזוודות גדולות (לא זוכר כמה אינטש) ושני טרולי. קיבלנו איזה ג׳יפון של MG שלא הכיל את את המטען, למזלי ה-gps לא פעל והקוגה שקיבלנו במקום הספיקה על הסמ״ק.

היחס שקיבלנו מאוויס בצרפת היה מחליא. התחיל בכך שהרכב חנה בחניון תת קרקעי שלקח לנו - ולעוד כמה שוכרים - קרוב לשעה להבין איך לצאת ממנו, והשיא היה שכאשר ניגשתי לסוכנות אוויס ברואן כי קיבלתי התראה על צורך בהחלפת שמן התגובה היתה - סעו לפריס, זו בעיה של הסניף שם (שכרנו ב-CDG), ואם אתם רוצים תכנסו למוסך ותחליפו שמן. על חשבונכם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מהיום, חבר בארצות הברית נבהל ושלח לי שאלה כי יש לו עוד יומיים של נסיעות לפני שמחזיר את הרכב.  (שברולט מליבו) 

image.thumb.png.b89e87dd17fced3a99bee1d655c0c45a.png

כשקיבל את הרכב היה 49% על הצג, והירידה היום הבהילה אותו 😉

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לבן שלי היה סיפור דומה לפני הרבה שנים - שכר בסאן פרנסיסקו, יצא לטיול פארקים והמנורה נדלקה באיזו עיירה שכוחת אל בנוואדה. חברת ההשכרה הפנתה אותו למוסך קרוב, וגם פיצתה אותו על השעותֶשבוזבזו בנסיעה ובמוסך. בכלל יחס נהדר. היו צמד בוגרי טכניון לפני גיוס, הזמינו ניסאן טידה, אבל לא היה במגרש. שודרגו ללא תשלום לשברולט קמארו. נחמד לצמד בני 22.

פורסם
ציטוט

חוק גודווין (מאנגלית: Godwin's law, ידוע גם כחוק גודווין להקבלות נאציות) הוא חוק הומוריסטי בתרבות האינטרנט, הקובע כי ככל שדיון מקוון מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לנאצים או להיטלר מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת).

מקור: https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_גודווין

חוק גודווין המעודכן ל-2024 קובע כי ככל שדיון מקוון בקארספורום מתארך, ההסתברות שתתקיים הקבלה הקשורה לקרובי משפחתו של ספריאל מתקרבת לאחת (ודאות מוחלטת). ותיקי הפורום גם יודעים לנבא אם ההקבלה תכלול את אשתו או את בניו, בהתאם לסיטואציה ולסנטימנט אותו מבקש הנ"ל להביע.

• מצחיק 7
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, zaf כתב:

זה מהיום, חבר בארצות הברית נבהל ושלח לי שאלה כי יש לו עוד יומיים של נסיעות לפני שמחזיר את הרכב.  (שברולט מליבו) 

image.thumb.png.b89e87dd17fced3a99bee1d655c0c45a.png

כשקיבל את הרכב היה 49% על הצג, והירידה היום הבהילה אותו 😉

דרך אגב, אני קיבלתי את הרכב עם התראה לטיפול עוד 1500 ק"מ.

למזלם הוחזר כשיש עוד 500 ק"מ עד הטיפול.

בפועל אם הייתי מתקרב לזה הייתי ניגש לסניף של סיקסט בברשוב ומבקש שיטפלו בעניין (או מקבל אישור בכתב שאם אחרוג מזה זה בסדר).

לפני 19 שעות, Derish כתב:

גם שתי מזוודות 28" בשביל זוג מרגיש לי מוגזם, אפילו לשבוע, במיוחד בקיץ... עניין של טעם, אבל בשוק האירופאי זה כבר מזמן לא אמת מידה לצערי. בעשור האחרון עיצוב תא המטען ונפחו הפכו להיות יותר פונקציה של צרכי הרכב מאשר צרכי הנוסעים. והאמת שמחוץ למזרח אירופה, קשה לי לזכור איפה בכלל ראיתי סדאנים להשכרה - הרוב המוחץ של מה שפוגשים כיום בציים זה SUV, סטיישן, או במקרה הגרוע האצ'בק.

אני מחבב מכוניות שכורות עם נזק ותמיד שמח לקחת אותן (פחות כאב ראש ודאגה במהלך הנסיעה), אבל באופן תמוה דווקא הרנו מגאן סדאן שקיבלתי לפני כמה שנים באוויס בוקרשט הייתה במצב מושלם למרות קילומטרז' מכובד. גם השירות היה מעולה, וזה אחד ממשרדי אוויס המעטים מחוץ לארה"ב שהראו התייחסות כלשהי לסטטוס שלי. מצטער לשמוע שרמת התחזוקה בסיקסט המקומי שונה.

מסרטונים ביוטיוב, זכור לי במעומעם שהאזור משמאל להגה הוא משטח מגע שאפשר לתכנת עם כפתורי גישה מהירה לפונקציות החביבות עליך. היתכן? והמחיצה בין הנהג לנוסע זה ידית אחיזה + פוזה ספורטיבית, לא משהו מעבר לדעתי.

מה שהכי הטריד אותי אישית בתמונות האלה זה לוח השעונים הדיגיטלי שכאילו הושתל שם ללא שום קונטקסט, ואז עוד הוקף במסגרת עבה של piano black. מה לעזאזל המעצבים חשבו לעצמם?? 😐

בגדול מעדיפים מזוודות גדולות ולקחת חולצות להחלפה כל יום וכו', בדיעבד היה נחוץ כי היה מאוד חם.

גם לקחנו איתנו אוכל מהארץ אז היינו צריכים מקום לזה.

ל-3-4 ימים אנחנו מסתדרים היטב עם טרולי, אבל לשבוע+ מעדיפים מזוודה בגודל נורמלי.

אני דווקא אוהב לקבל רכבים שכורים שמורים, הייתי ממש מבסוט מסיקסט בשדה"ת בפרנקפורט ובתחנת הרכבת בפראג, שסיפקו רכבים ממש חדשים עם קילומטראז' נמוך ובמצב פנימי וחיצוני מעולה.

לפני 19 שעות, zaf כתב:

גם בתצורת ג׳יפון לא תמיד תקבל את המגש האחורי ולכן להשאיר מזוודות ברכב זה סיכון במקומות מסויימים , זה ה t-roc ששכרתי במינכן ב 2019. בלי מגש אחורי. 

האילוץ היה להגיע קודם למלון ולפרוק ורק אחר כך לצאת לבקר באתרים. לא נוח בטיול מעגלי ,בוודאי שלא משאירים רכב בחניון פתוח ועולים לאיזו אטרקציה.

IMG_0455.thumb.jpeg.39255460dcfba28ee76f452e37bf9633.jpeg

גם זה לא מפתיע.

קיבלתי ראב 4 בקנדה ללא מדף אחורי.

פורסם

מדף אחורי חשוב מאוד.

אני משתדל לשכור סטיישן ולהשתמש במדף. זה נותן לך מעט יותר מתאים מטען רגיל בגלל הגמישות של המדף.

בהשכרה האחרונה באוקראינה נסעתי (בנסיעה חזור לקרקוב) עם מדף פתוח ומזוודות מציצות, לטובת המחסומים הצבאיים: מותר לנסוע שם בשעות העוצר אם יש לך תירוץ מספק, דה  ז’וו מהקורונה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 9.7.2024 בשעה 16:15, dorsht כתב:

בגדול מעדיפים מזוודות גדולות ולקחת חולצות להחלפה כל יום וכו', בדיעבד היה נחוץ כי היה מאוד חם.

גם לקחנו איתנו אוכל מהארץ אז היינו צריכים מקום לזה.

ל-3-4 ימים אנחנו מסתדרים היטב עם טרולי, אבל לשבוע+ מעדיפים מזוודה בגודל נורמלי.

הסתדרתי עם טרולי שבוע באירופה בחודד מרץ.

לגבי אוכל, אם לקחת מטעמי כשרות, אז חבל על הסחיבה, גם בבוקרשט וגם בבראשוב יש אופציה לקנות אוכל כשר.

אני שומר כשרות ואף פעם לא לוקח אוכל מהארץ שאני טס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...