Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ביום שישי האחרון ניגשתי לעשות טסט לרכב שלי מאזדה 3 2017 דגם SPORT ונכשלתי בעמדה של הבור, כתוב בדף "תפוחי סרן/פין מרכזי ימני".

ניגשתי למוסך שלי היום לבדיקה עם הטופס מהמכון טסטים, הוא העלה את הרכב על הליפט ובדק.

הוא טוען שצריך להחליף את המשולש קומפלט כי אי אפשר להחליף את התפוחים (הוא קרא לזה בולג'וינט) ונדרשת החלפה מלאה למשולש כי זה מרותך למשולש.

הוא אפילו ביקש ממני להחזיק את הידיים ב2 מקומות בגלגל וביקש שאענענע את 2 הגלגלים כדי לראות את החופש.. בימין - היה חופש די קטן - לא יודע עד כמה קריטי, לעומת זאת גלגל שמאל הגלגל היה יותר קשיח.

שאלתי אותו אם נדרשת החלפה של 2 משולשים? הוא אמר שלא חובה.

נתתי לו אישור לעבוד על הרכב - בין חצי שעה לשעה + - לדעתי שהרכב היה על הליפט.

הוא הציע לי משולש סיני או טורקי וההפרש בניהם היה כ-50 שח, הוא עשה כמה טלפונים ולא מצא ספרדי אז אלו החלופות שהיו לי.

בסופו של דבר עבור משולש חליפי טורקי + עבודה שילמתי 700 שח כולל מע"מ. החלוקה בערך 450 שח על המשולש + 250 עבודה + רשם כיוון.

בסוף הלכתי לטסט לעמדה של הבור, הבוחן הראה לבוחן בבור את הטופס אחרי שניה החזיר לי ואמר לי סע .... הוא לדעתי לא בדק אפילו.

אני חושב שהרכב נוסע אותו הדבר או שלא הרגשתי עדיין הבדל.

אני אציין שהמוסך הוא כן סוג של אנשים טובים וישרים עם נשמה, מדובר באבא עם 3 ילדים מכונאים + 2 עובדים נוספים. וברגע שאני בא אליו על ליקוי אני לא ציפתי שהוא יגיד לי זה שטויות קח אישור תקינות וסע לשלום.

כמה שאלות:

1. לא היה קטנוני מצד המכון רישוי לחפש את הדברים הקטנים האלה ? בבור הוא ביקש שאסובב את ההגה והם נגעו שם במשהו, סה"כ זה רכב בן 7 אומנם אבל הוא מתוחזק ללא יחס של אחזקת שבר לדעתי אין סיבה בכלל לחפש דברים כאלו בכל זאת יש רכבים בלי אורות שעוברים טסט כאילו כלום לא קרה, ואני לא מדבר דרך מעאכרים.

2. אכן מחליפים במצב כזה את משולש קומפלט? או שהיה נדרש להחליף זוג?

3. המחיר עבור המשולש לא גבוה מידי?

פורסם

1. לא קטנוני. זה חלק ממה שצריך להיות תקין ברכב. זה שרכבים עוברים טסט בלי אורות זה בגלל שמכוני הטסט הם חאפרים, זה לא הופך את הבעיות במתלים לפחות חשובות. וגיל 7 זה אמנם מוקדם קצת לבעיות במשולשים, אבל מה שמשפיע על זה הוא פחות תחזוקה, ויותר קילומטראז', הדרכים עליהן נעשה הקילומטראז' הזה, ועד כמה הנהג עדין בדרכים האלה. אם, לדוגמא, אתה מרבה לנסוע במהירות בדרכים משובשות, עובר על פתחי ביוב בלי לשים לב, וכד' - חלקי המתלה בהחלט יכולים להתבלות מהר יותר מהרגיל.

2. לא נראה לי שיש צורך להחליף את שני הצדדים, אם הצד השני תקין (זה לא בולם או בלם, שם יש תנועה שתהיה לא אחידה בין חלק חדש למשומש... אם המשולש תקין, הכל טוב). לגבי האם ניתן היה להחליף רק את ה-balljoint - לא בטוח. בהחלט יש נטיה למכור את החלפים האלה קומפלט, אז הוא לא עבד עליך. יכול להיות שהיית יכול למצוא מישהו שיפרק לך הכל וירכיב מחדש, אבל זה פחות מקובל.

3. המחיר נשמע לי סביר (אולי טיפה יקר, אבל לא משהו מוגזם), אבל אם החליפו משולש, אתה צריך כיוון פרונט.

פורסם
לפני 3 דקות, chrono כתב:

1. לא קטנוני. זה חלק ממה שצריך להיות תקין ברכב. זה שרכבים עוברים טסט בלי אורות זה בגלל שמכוני הטסט הם חאפרים, זה לא הופך את הבעיות במתלים לפחות חשובות. וגיל 7 זה אמנם מוקדם קצת לבעיות במשולשים, אבל מה שמשפיע על זה הוא פחות תחזוקה, ויותר קילומטראז', הדרכים עליהן נעשה הקילומטראז' הזה, ועד כמה הנהג עדין בדרכים האלה. אם, לדוגמא, אתה מרבה לנסוע במהירות בדרכים משובשות, עובר על פתחי ביוב בלי לשים לב, וכד' - חלקי המתלה בהחלט יכולים להתבלות מהר יותר מהרגיל.

2. לא נראה לי שיש צורך להחליף את שני הצדדים, אם הצד השני תקין (זה לא בולם או בלם, שם יש תנועה שתהיה לא אחידה בין חלק חדש למשומש... אם המשולש תקין, הכל טוב). לגבי האם ניתן היה להחליף רק את ה-balljoint - לא בטוח. בהחלט יש נטיה למכור את החלפים האלה קומפלט, אז הוא לא עבד עליך. יכול להיות שהיית יכול למצוא מישהו שיפרק לך הכל וירכיב מחדש, אבל זה פחות מקובל.

3. המחיר נשמע לי סביר (אולי טיפה יקר, אבל לא משהו מוגזם), אבל אם החליפו משולש, אתה צריך כיוון פרונט.

אולי אני או אישתי נסענו קצת במהירות ועלינו על בור בלי לשים לב. בכל זאת שבועות גשומים קשים שגרמו ללא מעט בורות

פורסם

ברכב שלי שהכשילו אותי על משולשים בזמנו רכב ג"כ בן 7 קניתי משולשים ספרדי Talosa - 340 ש"ח (כמובן באתי למוסך עם החלקים), ומוסך של חבר של אבא שלי לקח לי על העבודה 300 ש"ח.

בכל אופן המחיר סביר, ובולג'ויינט יש משולשים שאפשר לפרק אותו ויש כאלה שזה ניטים שאי אפשר לפרק רק ע"י קדיחה בניט.

עדיף להחליף קומפלט. וגם בד"כ עדיף להחליף 2 משולשים כי כשמחליפים אחד מתי שהשני יגיע זמנו ויתחיל להישחק הוא ישחוק ג"כ את השני. (כמו בבולמי זעזועים, מוטות מייצב..)

פורסם

גם אני נכשלתי השנה על משולש בבור, מסתבר שהרכב קיבל מכה בגלגל ולכן נגרם נזק לטסה, משולש וציריה.

החליפו משולש, המחיר היה גם 700 ומשהו שקל.

לדעתי, אין לך מה לחפש בעיניין, היתה בעיה, תיקנו אותה, סע לשלום.

• תוכן חדש...