Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש עצה, או המלצה על חשמלאי רכב שיודע לחשוב מחוץ לקופסה (רצוי בצפון).
מדובר בקיה סיד 2018. מאז שרכשתי אותו, נסיעות בלילה בכביש ללא תאורה מפחידות, ובמיוחד כשיש רכב מולי. הפנסים שלי (אור נסיעה רגיל) בקושי מאירים ומאירים קרוב לרכב. כן, שיחקתי עם הכפתור שמוריד ומעלה את האלומה, ולא, זו לא בעיה של ראיה, כי באוטו של אשתי ובכל רכב אחר שאני נוהג בו או יושב בו הבעיה לא קיימת. בטסט אין בעיה, ושני חשמלאים (כולל מוסך קיה) שבדקו את הפנסים עם המתקן שלהם (מתקן כמו בטסט, לא יודע מה שמו), אמרו שהכל תקין והפנסים מכוונים בול.

המליצו לי לשים נורות של 150%, לא עזר. עכשיו יש לי נורות של 200%, וגם לא עוזר. נדמה לי שההספק הנוסף בא לידי ביטוי רק באור הגבוה, שהוא בסדר בכל מקרה. העדשות נראות לי נקיות.
מה פיספסתי?

אשמח לכל המלצה או טיפ.

פורסם

לפי מה שאני זוכר מהפורום זו בעיה ידועה בדגם הזה. ככה זה מתוכנן. הפנס עצמו 

אני חושב שהיה ריקול שקט להחלפה של הפנסים אצל היבואן.

תנסה לפנות אליהם.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

לפי מה שאני זוכר מהפורום זו בעיה ידועה בדגם הזה. ככה זה מתוכנן. הפנס עצמו 

אני חושב שהיה ריקול שקט להחלפה של הפנסים אצל היבואן.

תנסה לפנות אליהם.

פניתי כבר. הבעיה הידועה היתה בספורטז', לא בסיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ראיתי פה הרבה תלונות על הדגמים של יונדאי/קיה, גם סיד בנושא התאורה החסרה.

נראה שזו מחלה של החברות האלו.

לא ראיתי שעלו על איזה פיתרון מוסדר?

כנראה התיכנון של הפנסים לוקה בחסר.

תשאל את המוסך המרכזי האם עוד אנשים התלוננו, ומה נעשה? אולי כמו בספורטז, פשוט לא רוצים לפרסם את זה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 29 דקות, לירון .ה. כתב:

ראיתי פה הרבה תלונות על הדגמים של יונדאי/קיה, גם סיד בנושא התאורה החסרה.

נראה שזו מחלה של החברות האלו.

לא ראיתי שעלו על איזה פיתרון מוסדר?

כנראה התיכנון של הפנסים לוקה בחסר.

תשאל את המוסך המרכזי האם עוד אנשים התלוננו, ומה נעשה? אולי כמו בספורטז, פשוט לא רוצים לפרסם את זה.

תודה, אנסה את מזלי. לא אופטימי...

פורסם (נערך)

שום נורה לא תעזור לך יש להחליף פנסים.

זה כן מחלה של הדגם מכיר כמה מקרים כאלה פיזית.

גם טורבו לד מטורף לא עזר.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, דנידין99 כתב:

המליצו לי לשים נורות של 150%, לא עזר. עכשיו יש לי נורות של 200%, וגם לא עוזר. נדמה לי שההספק הנוסף בא לידי ביטוי רק באור הגבוה, שהוא בסדר בכל מקרה. העדשות נראות לי נקיות.

יש לך קישור למנורות שהתקנת בעלי עוצמת תאורה או צריכת הספק חשמלי של 150 ו-200 אחוז ?

• מצחיק 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 21 שעות, מרק10 כתב:

יש לך קישור למנורות שהתקנת בעלי עוצמת תאורה או צריכת הספק חשמלי של 150 ו-200 אחוז ?

את ה- 150% קניתי אצל חשמלאי בכרמיאל, תוצרת פיליפס. את ה-200% קניתי דרך eBay, תוצרת OSRAM. לא שמרתי את האריזות, אבל תוכל למצוא בקלות ברשת. כאמור, אני חושד שהאחוזים הגבוהים מתייחסים רק לאור הגבוה ולא לאור הנמוך.

פורסם

נראה לי שהמצב אבוד. אין פתרון קונבנציונלי. 

אם בא לך להשקיע נסה את הפתרון המוכח שמיושם במרוצי ראלי זה עשרות שנים - התוצאה תהיה מעולה !!!

image.jpeg

0A0A1985-Lancia-Delta-S4-Group-B-Works-39-Neil-Fraser-©2022-Courtesy-of-RM-Sothebys0A-e1667637259834-1600x1187.webp

1183367.jpg

LanciaRally037.jpg

Porsche-924-Turbo-1600x1089.webp

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, דנידין99 כתב:

את ה- 150% קניתי אצל חשמלאי בכרמיאל, תוצרת פיליפס. את ה-200% קניתי דרך eBay, תוצרת OSRAM. לא שמרתי את האריזות, אבל תוכל למצוא בקלות ברשת. כאמור, אני חושד שהאחוזים הגבוהים מתייחסים רק לאור הגבוה ולא לאור הנמוך.

אם רכשת את המנורות באיביי אז תוכל להוסיף קישור לרכישה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, orankohn כתב:

אם בא לך להשקיע נסה את הפתרון המוכח שמיושם במרוצי ראלי זה עשרות שנים - התוצאה תהיה מעולה !!!

מה שמסביר למה רכבי ראלי דורשים מנועים חזקים - שיהיה מספיק כוח להפעיל את האלטרנטור!  אבל כאן מדובר בקאיה סיד בסיסית,  לא יעבוד!  שלא לדבר על כך שכל החזית שלה תשקע ממשקל הפנסים (אלא אם גם ישקיע במתלה מחוזק).

באמת שלא נראה לי שזה הפתרון כאן.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, דנידין99 כתב:

הייצרנים פיליפס אוסרם ושאר החברות מציגים נתונים שקצת מבלבלים אנשים שאינם בקיאים בחשמל או/גם באופטיקה. המנורות בקישור שצירפת תפוקת או עוצמת התאורה שלהם לא באמת גדולה ב-200 אחוז אלא הבהירות שלהם גבוהה יותר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...