Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כל כמה זמן הגיוני להחליף צלחות ורפידות?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י vladclar,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מודל 2021 (C4 אם זה משנה) נזקק להחלפת צלחות ורפידות קדמיות ב- 30,000 ק"מ (בערך, הרכב של בן משפחה). הגיוני?

הבחור נהג שקט ונורמלי. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ישנם מוסכים, מניסיוני בעיקר מורשי יבואן, שנוהגים לטעון שיש להחליף בלמים גם אם לא הגיע זמנם. יאמר לזכותם של חלק מהם שזה לעיתים משום שלדעתם המקצועית יש עוד זמן להחלפה אולם הזמן הזה יחלוף לפני הטיפול הבא ובהכירם את הלקוחות הם מחליפים בטרם עת כי הלקוחות לא יגיעו אליהם לפני הטיפול הבא להחליף בלמים. 

לדעתי, בנסיעה מנהלתית רגילה לא סביר להחליף רפידות בתוך 30,000 ק"מ, בטח לא רפידות מקוריות ועוד יותר לא סביר להחליף צלחות שאמורות להחזיק זמן רב יותר מרפידות, אבל זה יתכן, ולכן לא ניתן לדעת ללא בדיקה ויזואלית.

פורסם

תלך לעוד מוסך לבדיקה. לי מוסך שהומלךץ לי פה בפורום אמר צריך להחליף צלחות ורפידות ליפני שנה ומקום אחר אמר לא צריך לא החלפתי ועברתי טסט ליפני חודש

פורסם (נערך)

מכיר שקטים ונורמליים שהופכים ללוחמים על ההגה.

יש 30,000 על בין עירוני ויש 30,000 על מסלול (לצורך ההגזמה) או בעירוני.

לכל הנ"ל יש השלכות.

לגבי צורך בהחלפה - יש קריטריונים וההנחה היא שהמוסכניק הגון. אחרת יש מקרים שגם פחות מ 30,000... ;-)

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 41 דקות, דובצע כתב:

תלך לעוד מוסך לבדיקה. לי מוסך שהומלךץ לי פה בפורום אמר צריך להחליף צלחות ורפידות ליפני שנה ומקום אחר אמר לא צריך לא החלפתי ועברתי טסט ליפני חודש

אין קשר בין הבדיקה בטסט שמדברת על יעילות בלימה לבין מועד החלפת בלמים לפי הבלא ישלהם (תמיד נותר קצת לשם בטיחות). אפשר לעבור את הטסט גם עם בלמים גמורים.

שמע הכל תלוי באילו בלמים מותקנים ומה אופי ותוואי הנסיעה.

אני מכיר אישית רכב שעשה בין 100 ל-150 אלף ק"מ עם צלחות מקוריות ורפידות מקוריות.

ראיתי רכב שעשה גם 200 אלף ק"מ עם בלמים מקוריים. בעיקר זה בנהיגה בינעירונית ונהג מחושב (יודע מתי לתת לרכב לגלוש ולהאיט ללא בלם).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הזול עולה ביוקר

פורסם

אם אתה יודע לנהוג נהיגה נכונה אתה יכול למשוך עם הצלחות והרפידות הרבה מעבר למה שכתוב ואתה תופתע לגלות

תכנון נהיגה זה שם המשחק, אני בקושי נוגע בבלם כשאני נוסע מחוץ לעיר
רוב האנשים בולמים שלא לצורך, סתם מבזבזים אנרגיה

דינוזאורים נכחדו והפיקו לכם דלק מאובנים בשביל שאתם תעברו נתיב עם הבלם לחוץ

• פיתרון
פורסם (נערך)

שחיקת בלמים משתנה בין רכבים ודגמים שונים.

בנוסף, רפידות מקוריות ממש לא מבטיחות אורך חיים. 

לדוגמה, ברכב שלי רפידות מקוריות קדמיות לא מחזיקות יותר מ 30 אלף קילומטרים.

מצאתי תחליפיות של TRW שמחזיקות 50 אלף.

זה נכון שמוסכי יבואן מעריכים האם הרפידות יחזיקו 15 אלף נוספים או לא,   ומחליפים גם אם ניתן לנסוע עוד 10 אלפים קילומטרים .

צלחות - לפי המבט על הקנט מעריכים את השחיקה .

לרוב יגידו להחליף גם צלחות. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה רבה על כל התשובות. מסתבר שזה הרבה יותר יחסי ממה שחשבתי. העברתי את התשובות הלאה.

אפשר לנעול (או לא).

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

אצלי הרפידות המקוריות הוחלפו לאחר 40KKM+- בעיקר בנסיעה עירונית

נשאר בין 2 ל4 ממ 

אז מניח שהמוסך הסתמך על פרקטיקה שלא יחזור אלא בעוד שנה לטיפול ואז יהיה מאוחר מדי לכן המליץ להחליף למרות שיכול להיות שנשאר בשר

לגבי צלחות כלל אצבע אומר  שהן מחזיקות לפחות 2 מחזורים של החלפת רפידות.

הייתי מקבל את ההמלצה להחליף רפידות בלבד ולהשאיר את הצלחות המקוריות 

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם (נערך)

אין כזה כלל אצבע לגבי סט צלחות על שני סטים של רפידות.

אי אפשר על עיוור להחליט שלא מחליפים צלחות כי זה סט ראשון של רפידות.

הכל לפי המצב בפועל של השחיקה . לפעמים הצלחות מקבלות צורה "גלית",  גם כאן צריך להחליף.

הדרך הנכונה זה בדיקה פיזית + מדידה של עובי הצלחות ולהחליט בהתאם .

ברכב הנוכחי שלי רק פעם אחת אפשר היה להשאיר מקדימה צלחות לסט נוסף של רפידות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בלמים קדמיים נשחקים הרבה יותר מהאחוריים. לפני שבועיים החלפתי רפידות אחוריות אחרי 100,000 ק"מ.

וכמובן שסגנון הנהיגה קריטי. אני נוסע בירידות של הכרמל ורואה הרבה פנסי בלימה שדלוקים 3 ק"מ רצופים. גם מסוכן (התחממות הבלמים ואובדן כושר בלימה) וגם שוחק את הבלמים מהר מאוד. אני מגביל את ההילוך, ועל אותו קטע אני בולם במצטבר אולי 15 שניות, לקראת עיקולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מאוד משתנה. אצלי למשל מחליף צלחות בערך כל 60K ורפידות כל 30K. 

אני קונה את הצלחות והרפידות והולך למישהו שירכיב לי (יש לי מוסך שאין לו בעיה לקבל חלקים) וכך חוסך לא מעט. 

אבל כמו שאמרו זה תלוי בנהיגה וגם בסוף הרפידות - רפידה קשה סביר להניח שתגמור את הצלחות מהר יותר. 

פורסם

מכיר רכב עם 400 אלף ק"מ עם צלחות בלם קדמיות מקוריות. החליף רפידות קדמיות פעם אחת. מאחורה החליף צלחות פעם אחת ורפידות פעמיים.

סיפור אמיתי. הצלחות הקדמיות עדיין תקינות. 

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...