Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

הרכב - סיטרואן C1 2018

דיברתי עם החנות חלקי חילוף ליד הבית וכדי להזמין פילטרים של אוויר (מזגן ומנוע) מקוריים זה יעלה 300 ש"ח

לעומת זאת לא מקוריים יעלה משהו כמו 60 לשניהם 😅

נראה לכם שיהיה בסדר לקנות לא מקוריים? וגם - למה פילטרים מקוריים כאלה יקרים, ויש לדעתכם דרך להשיג אותם ביותר זול (אם בכלל צריך)?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי verytired
פורסם

זה פילטר אוויר מקורי ליד חליפי. דגם רכב אחר, רק לדוגמא. המקורי מימין.

אני מיישר את הקו התחתון של שני הפילטרים בקו אחד.

.IMG_20230617_160548.thumb.jpg.ab4284ef8db620d8dced5372309e5671.jpg

ואז מסתכל על הקו העליון ורואה שהחליפי קטן יותר בכמה מילימטרים.

IMG_20230617_160558.thumb.jpg.716a70b186fecc420be5a7d85732b333.jpg

מה זה אומר? זה אומר שהפילטר החליפי יושב פהחות הדוק בתיבת האוויר ואולי מאופשר חדירת אוויר לא מסונן מסביב לפילטר. 

נוסף על כך כאן בפילטר המקורי יש עוד ספוג שמודבק בחלק התחתון ונותן סינון נוסף, בחליפי אין את הספוג. אבל זה לא בכל רכב ככה. 

מכאן אפשר להבין שאני ממליץ להשתמש במקוריים  או OEM או של יצרן אחר מוכר בתחום ולא בתחליפיים זולים שנמכרים ב 30 ש"ח.

לרוב אני מזמין המאתר Cars245.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

פורסם

כמו שכתב החבר מלמעלה, תזמין מ- cars245, תחליף לבד במקסימום חמש דקות, יש סרטונים ביוטיוב שיראו לך כיצד מחליפים. 

אישית ממליץ על פילטרים של MANN או MAHLE. 

תזמין במשלוח רגיל דרך הדואר, יקח קצת זמן להגיע אבל זה לא רכיב שדחוף להחליף. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

זה פילטר אוויר מקורי ליד חליפי. דגם רכב אחר, רק לדוגמא. המקורי מימין.

אני מיישר את הקו התחתון של שני הפילטרים בקו אחד.

.IMG_20230617_160548.thumb.jpg.ab4284ef8db620d8dced5372309e5671.jpg

ואז מסתכל על הקו העליון ורואה שהחליפי קטן יותר בכמה מילימטרים.

IMG_20230617_160558.thumb.jpg.716a70b186fecc420be5a7d85732b333.jpg

מה זה אומר? זה אומר שהפילטר החליפי יושב פהחות הדוק בתיבת האוויר ואולי מאופשר חדירת אוויר לא מסונן מסביב לפילטר. 

נוסף על כך כאן בפילטר המקורי יש עוד ספוג שמודבק בחלק התחתון ונותן סינון נוסף, בחליפי אין את הספוג. אבל זה לא בכל רכב ככה. 

מכאן אפשר להבין שאני ממליץ להשתמש במקוריים  או OEM או של יצרן אחר מוכר בתחום ולא בתחליפיים זולים שנמכרים ב 30 ש"ח.

לרוב אני מזמין המאתר Cars245.

תודה! מעולם לא שמעתי על CARS245 אבל חיפשתי וראיתי שהחוות דעת עליהם לא משהו: https://www.trustpilot.com/review/cars245.com

למה? הם עושים בעיות? 

ואם כבר אני כן אזמין מהם, למשל את זה: https://cars245.com/en/item/meyle-40123210002-air-filter/ 

זה כבר יהיה פילטר ברמה גבוהה למשל?

זה ממש מוזר אני רואה שהמחירים שלהם מאוד זולים ואפילו עם דמי משלוח יוצא מאוד זול גם לעומת החלקים הלא מקוריים בארץ. תראה, פילטר שמן לסיטרואן יעלה.. בקושי 3 דולר?

https://cars245.com/en/item/meyle-30143220000-oil-filter/

פורסם

פילטר Meyle מצויין, לדעתי  ברמה זהה למקורי.

הזמנתי מהם כמה פעמים, בכל היה בסדר, שלחו את מה שהזמנתי ולא חלקים מזויפים. רק הם מנסים להקטין את גודל האריזה ולכן אורזים צפוף. 

שים לב שחלק מחוות הדעת השליליות מתייחסות לזמן משלוח ארוך בתוך אירופה שזה לא רלוונטי לנו, זמן משלוח לארץ תמיד יהיה ארוך. תתיחס למה שכן רלוונטי.

זה אחד האתרים הנוחים והזולים עם מבחר גדול שכן שולח לארץ אז הרבה חברי פורום מזמינים מהם. 

כמובן שיכולות להיות גם נפילות. 

ולגבי פילטר שמן ב 3.5 דולר - ככה הוא צריך לעלות. זה מוצר מאוד זול ופשוט. 

• אהבתי 3

פורסם

נחמד, דרך אגב במשלוח שלהם לארץ כתוב שזה בין 4-6 ימי עסקים - שזה די מהיר, או שהכוונה רק לזמן שהם עצמם שולחים את זה?

יש מצב שאנסה.

חוץ מהאתר הזה - אתה מכיר עוד אתרים בסגנון?

פורסם
לפני 13 דקות, verytired כתב:

במשלוח שלהם לארץ כתוב שזה בין 4-6 ימי עסקים - שזה די מהיר, או שהכוונה רק לזמן שהם עצמם שולחים את זה?

זה זמן הטיפול שלהם במשלוח. 

בממוצע לוקח שבועיים עד שלוש עד שזה מגיע.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

עדכון: איזה באסה, הוספתי רק עוד מגב לשמשה קדמית ומחיר המשלוח קפץ מ-14 דולר ל-107 (🤯) דולר. כנראה עברתי שם איזה גבול חח (5 פריטים קטנים סה"כ). נסתדר בלי המגב משם 😂

עריכה אחרונה על ידי verytired
פורסם
לפני 4 שעות, verytired כתב:

עדכון: איזה באסה, הוספתי רק עוד מגב לשמשה קדמית ומחיר המשלוח קפץ מ-14 דולר ל-107 (🤯) דולר. כנראה עברתי שם איזה גבול חח (5 פריטים קטנים סה"כ). נסתדר בלי המגב משם 😂

מגב לדעתי כדאי לרכוש רק את הגומי מעלי אקספרס. תזמין לך כמה שיהיה ספייר זה עולה שקלים בודדים. 

• אהבתי 1
פורסם

מותר להזמין זרוע הגה מהאתר הזה? יכניסו לארץ יאשרו?
ראיתי שם מותגים טובים. ביחס לזבל סיני/טורקי שראיתי בחנויות בארץ.

פורסם
לפני 25 דקות, Coro כתב:

עד כמה הדירוג שלהם שווה?

image.thumb.png.aae80a50284b9141d07a7573ec95c208.png

באופן כללי הוא מדרג טוב, אבל לפעמים זה משתנה קצת כי יש חברות שטובות בדברים ספציפיים ופחות טובות במוצרים אחרים.

• אהבתי 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• תוכן חדש...