Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

35hz עד20000hz

רמקול 1

35hz עד 25000 hz

רמקול שני

מישהו יכול להסביר לי מה היתרון של הרמקול השני על פני הראשון לפי ההענות של התדרים?

פורסם

אין כל הבדל בין הרמקול שינגן עד 20KHZ או עד 25KHZ. (טוב אולי עטלפים יבחינו בהבדל)

האוזן האנושית בכל מקרה לא תשמע תדרים מעל 20K כה שזה לא בדיוק משנה...

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^375,'normal_sales')

זה הרמקול שמוציא 35hz עד 25000hz,מישהו אם jvc יודעים לעשות רמקולים? כי בבית יש לי מוצרים שלהם והם מעולים.

וזה מוציא35hz עד 20000hz

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^1947,'normal_sales')

זה הרמקול שהמליצו לי עליו לתקציב שלי שעומד עד 200 שקל,אבל עכשיו אני חושב ללכת אולי על הjvc מה אתם אומרים?.

תודה לעונים

פורסם

אני לא יודע עד כמה יהיה משמעותי הבדל הצלילים. אבל בכל זאת, זה חמישית יותר בטווח.

אולי בגובה הזה את הציפצופון הקטן שיתווסף לא תשמע כל כך...

אבל גם ככה בחודש הבא יגיעו כבר ל30אלף הרצים. וכו

קנה מה שמתאים לך, גם ככה אלו לא מקצועיים.

אפשר למצוא של סתם חברה שתפרסם שהיא מגיעה ל35 אלף הרצים.

לפי דעתי, לא משמעותי כל כך.

פורסם

באמת שאתה מסתכל על נתונים חסרי חשיבות\משמעות.

תקח את המוצר שקיבלת עליו יותר המלצות, או לחלופין המוצר ששמעת וקלע לטעם שלך (ולתקציב כמובן).

דרך אגב, נניח שחודש הבא יגיעו ל60 הרץ, מתי בדיוק האוזניים שלנו יקבלו את ההתאמה לרמקולים הללו ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

בני אדם באופן מאד כוללני שומעים תדרים שבין 20-20000 הרץ. כלומר שכל מה שמעל או מתחת לתחום הזה אנחנו לא שומעים חד משמעית. אולי באיזור שנמצע מתחת ל20 הרץ, שומעים רזוננסים או מרגישים רעידות. לא יותר מזה.

לכן כל רמקול שנמצע התחום הזה הוא "טוב".

באופן קצת יותר פרטני, מבדיקה שעשינו במעבדה בפיזיקה גילינו שהממוצא המאקסימאלי אליו הגענו היה בערך 16-17KHZ כלומר שגם מעל זה פשוט לא שומעים כלום! וזה לא תלוי באמפיטודה (ווליום).

בכל מקרה תדירויות נמוכות הן הבאסים וגבוהות הן הטרבל.

לשפוט רמקול לפי תחום התדרים שבו הוא עובד זה לא רק חסר תועלת זה אווילי.

לדוגמא: אוזניות של חברת איטומוטיק ריסרצ'- עולות בערך 250 דולר כלומר אוזניות קטנות שעולות יותר מ1000 ש"ח בחו"ל. תחום התדרים שלהן נגמר ב16KHZ! והן נחשבות אוזניות לא סתם טובות אלא מעולות!

רמקול שופטים לפי המהירות שבה הוא מתאים את עצמו לתדרים אותם הוא אמור לתת, לפי ציוויון הסאונד שלו, לפי האוויר שהוא מסוגל להניע. ועוד לא מעט קריטריונים אחרים. אבל בהחלט, בהחלט לא לפי תחום תדרים.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...