Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי יש לי יונדאי קונה 4X4 , ע"פ הוראות יצרן הלחץ בצמיגים אמור להיות 33 ברכב ריק ו36 במלא [פלוס מינוס אל תתתפסו אותי על המספר].

קיצור קניתי את האוטו לפני זמן קצר והמוכר החליף את שתי הצמיגים הקדמיים ממש חודש לפני שקניתי.

וכשהסתכלתי על הלחץ בצמיגים הוא היה מאוד מוזר סוג 42 מקדימה ו32 מאחור.

כמובן הלכתי לתחנת דלק ופעלתי לפי ההוראות.

תכלס' אני מגלה בבת אחת שצריכת הדלק שלי עלתה משמעותית, עכשיו אני מבין שזה קשור ישירות וכו'

השאלה היא כזאת נגיד ואני רוצה להעלות את הלחץ בצמיגים, האם נכון לחלק בין קידמי ואחורי, ומה היחס לרכב 4X4.

וכמובן כמה זה מומלץ,

כמובן שאני לא מתכנן למלא יותר מדי, אלא עוד קצת לגבול של הרכב מלא, גם כשהוא ריק.

פורסם

אכן יש יחס בין לחץ אוויר לצריכת דלק, 

עם זאת, חסכון בדלק אינו יכול לבוא על חשבון בטיחות, אחיזת כביש במקרה שלך. 

הנכון הוא למלא אוויר בהתאם להוראות היצרן.

ההנחיות מתייחסות ללחץ אוויר כשהצמיג קר, ולכן חובה להקפיד לבדוק לחץ אוויר כשהצמיג קר. צמיג חם אחרי נסיעה מעלה את לחץ האוויר לא מעט. 

אם אתה רוצה לחסוך דלק, תקנה רכב חסכוני ולא רכב עם מערכות מיותרות במקרה שלך כמו הנעה כפולה. 

• רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

על לוחות לחצי האוויר ברכב שלי מופיעים שני ערכי לחץ - ״נוחות״ ו״חסכון״ (ולכל אחד מהם ל-2-3 מצבי העמסה). אני ממלא באמצע.

לגבי חימום הצמיג - בד״כ ממליצים נסיעה של לא יותר מקילומטר וחצי (אני מניח שהמקור הוא מייל אחד) אחרי שהצמיג נח כמה שעות. כמובן שגם טמפרטורת הסביבה משפיעה, כך שבמעבר מחמסין לחורף צריך לנפח מחדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, מור 1 כתב:

כמובן שאני לא מתכנן למלא יותר מדי, אלא עוד קצת לגבול של הרכב מלא, גם כשהוא ריק.

מה זה יותר מדי ?     36 psi  זה בתחום המומלץ ע"י היצרן.

אם אתה בתחום הגבוה, תקבל אחיזה טובה וחסכון בדלק, לעומת זאת הנוחות נפגעת.

איזה צמיגים מורכבים אצלך ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני כשעה, רוןS כתב:

אם אתה בתחום הגבוה, תקבל אחיזה טובה וחסכון בדלק, לעומת זאת הנוחות נפגעת.

אבל יש הבדל אם אני מחלק את הלחץ, כלומר שבקדמיים יותר לחץ מאשר מאחורה,

לפני כשעה, רוןS כתב:

איזה צמיגים מורכבים אצלך ?

אני לא יודע אנסה לבדוק.

אשמח להסבר איך בודקים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, מור 1 כתב:

פנה לספר רכב.

לפחות בחלקם יש הנחיה ללחץ שנועד לחסכון בדלק. הוא מתייחס לקדמיים ולאחוריים.

אל תעשה ניסויים.

תוודא את מידות הצמיגים - לעיתים לאותה מכונית יש אפשרויות למידות שונות. התאם הלחץ למידות שאצלך ברכב.

אם אין התייחסות ללחץ לחסכון. יכול הוסיף 3 PSI ללחץ המומלץ לרכב במטען מלא.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

ההנחיות מתייחסות ללחץ אוויר כשהצמיג קר

ספציפית, 20 מעלות.

C5BXEINRZNDH3E34S6MKKZEX2Y_1.thumb.jpg.bb0eb1dc9a690c662df03a86252822e2.jpg

לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

אל תעשה ניסויים

הממ.. למה בעצם? כלומר, לנהג הממוצע כנראה שזו התעסקות לא נחוצה.

אבל כבר היו פה בעבר שרשורים שנגעו לשינויי לחץ אוויר על מנת להשיג איזון שונה ברכב או לטייב את השימוש בצמיג (כי על צמיג בנוי ומתנהג מעט שונה בהקשר זה). כל עוד לא לוקחים את זה לקיצון של תת לחץ או ניפוח יתר ביחס למומלץ ע"י היצרן (או מגבלת הצמיג). 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Tom_22 כתב:

הממ.. למה בעצם? כלומר, לנהג הממוצע כנראה שזו התעסקות לא נחוצה.

אבל כבר היו פה בעבר שרשורים שנגעו לשינויי לחץ אוויר על מנת להשיג איזון שונה ברכב או לטייב את השימוש בצמיג (כי על צמיג בנוי ומתנהג מעט שונה בהקשר זה). כל עוד לא לוקחים את זה לקיצון של תת לחץ או ניפוח יתר ביחס למומלץ ע"י היצרן (או מגבלת הצמיג). 

צודק ! ואישית אני שם.

אבל לפות"ש נראה שהנושא אינו מוכר וניסויים שלו עלולים להביא לתוצאה קיצונית.

כך לפחות אני התרשמתי.

עריכה: לגבי ה 20 מעלות - דייקת.  בקיץ זה קצת יותר מאתגר, אך עדיין מי שמכיר את עליית הלחץ עם הטמפרטורה יודע לאמוד את ההפרש שנוצר.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

אל תעשה ניסויים.

טוב אני... כל הזמן עושה ניסויים. רק מה, בזהירות. לא רלוונטי לפות"ש כי אני עם צמיגי MT שיכולים לקבל  מ-16 מינוס ועד 34 פלוס PSI ויש קומפרסור באוטו. הלחץ תלוי בסוג האחיזה, במהירות המבוקשת, בנוחות המבוקשת, בסוג השטח, ברטוב/יבש, וכו' וכו', . אין לחץ אוויר אחיד לכל מצב. לשחק עם זה ולהבין משמעויות זה בהחלט מענין ומלמד, צמיגים זה עולם ומלואו. רק בזהירות...

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

צריך לבדוק לחץ אוויר בגלגלים שהם קרים. אני עושה זאת בבוקר לפני היציאה לעבודה. בערב לפני אני ממלא לחץ אויר גבוה מהמובקש ובבוקר אני מתקן ללחץ הרצוי על ידי הוצאת אוויר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 4 שעות, מור 1 כתב:

אני לא יודע אנסה לבדוק.   צלם ת'צמיג.

אשמח להסבר איך בודקים

אצלך יש זוג שונה על כל סרן.  זוג צמיגים חדש יתנהג אחרת גם אם הוא מדגם זהה.

מראש אין חלוקה שיוויונית.

אתה רוצה להתנסות, תפאדל.

תתחיל לקרוא   המכללה למדעי הנהיגה  ,  אם זה מסובך מידי

נפח  בלחץ 36  את כל הצמיגים ושכח מזה. 

וסע בזהירות.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אני חושב שאם הסיפור הזה היה זמן קצר אחרי שקנית את האוטו - לא כדאי למהר להסיק מה הצריכת דלק, הצריכה משתנה עם כ"כ הרבה פרמטרים, שצריך הרבה זמן והצלבות נתונים לדעת מתי המדידה רלוונטית ומתי היא לא נכונה

אני אחרי רכישת רכב בתקופה האחרונה, ורק אחרי חודש + 2,500 ק"מ הצלחתי להגיע למסקנה ברורה מהי הצריכה בכל סוג נסיעה

• רעיון טוב! 1
פורסם

יא אולוהים.

מה זה איך בודקים? עם העיניים - כתוב על הצמיג איזה דגם הוא.

לגבי הלחץ. ככל שהלחץ גבוה יותר - כך אתה אכן תחסוך דלק. אבל, זה יפגע פי כמה בבטיחות הרכב. מרחקי הבלימה יתארכו, האחיזה בסיבובים תרד - וכל זה מה? בשביל 5 שקלים ביום?
לגבי חלוקה בין קדימה לאחורה - זה לא קשור להאם הרכב 4X4 או לא. זה קשור לחלוקת המשקל. לחץ האוויר בצמיגים נקבע ע"י היצרן והוא פונקציה של מידת הצמיג ומשקל הרכב (וחלוקתו בין הסרנים).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 30.10.2023 בשעה 19:15, chezik כתב:

אני חושב שאם הסיפור הזה היה זמן קצר אחרי שקנית את האוטו - לא כדאי למהר להסיק מה הצריכת דלק, הצריכה משתנה עם כ"כ הרבה פרמטרים, שצריך הרבה זמן והצלבות נתונים לדעת מתי המדידה רלוונטית ומתי היא לא נכונה

אני אחרי רכישת רכב בתקופה האחרונה, ורק אחרי חודש + 2,500 ק"מ הצלחתי להגיע למסקנה ברורה מהי הצריכה בכל סוג נסיעה

תכלס' קצת עוררת אותי, אני באמת יחכה קצת יותר כדי לראות באמת את ההשפעה.

בתאריך 30.10.2023 בשעה 16:55, רוןS כתב:

תתחיל לקרוא   המכללה למדעי הנהיגה  ,  אם זה מסובך מידי

נפח  בלחץ 36  את כל הצמיגים ושכח מזה

זה המלצה לרכב הזה ספציפי, או בכללי?

כי למיטב זכרוני בהוראות היצרן כתוב 36 ברכב מלא.

• תוכן חדש...