Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מונית ל-3 חודשים, 70 שקלים ליום, 6 ימים בשבוע, סביב 5000 שקלים. תחשוב שיהיו ימים שלא תשלח אותם, יהיו ימי חופש, מלחמה וכו. 

לשכור רכב אין מצב שזה פחות מ3000 שקלים לחודש כולל ביטוח וכו' ואני ממעיט מאוד. תוסיף לזה דלק ואתה כבר מעל 10 אלף שקלים ב-3 חודשים. זו האופציה הגרועה ביותר כלכלית ובפער ניכר, ככל הנראה. 

קניית רכב זה ג'וקר. תיאורטית אם קנית רכב סביר עם טסט לשנה ב20 אלף ותצליח למכור אותו למשל ב-19, ולא יהיו תקלות יקרות בדרך, ותעשה מקיף וצד ג' די זולים, ותיסע רק להסעות, אז נגיד 1300 שקלים לחודש הוצאות רכב, כלומר לשלושה חודשים 3900. אכן יותר זול ממונית בנגיד 1000 ש"ח. חלקי שלושה חודשים זה 300 ש"ח לחודש. עכשיו תחשוב האם ההימור ברכישת רכב שווה 300 ש"ח בחודש או האם הנוחות שווה את ההפסד הפוטנציאלי, היות ואם משהו ישתבש באחזקה או במכירה, אז כמובן שהרכב הקנוי יפסיד. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מונית זה יופי של רעיון אם אתה גר בתל-אביב או בעיר גדולה
כשהבת שלי החיילת שאין לה "קונקשין" בין הרכבת לאוטובוס רוצה לקחת נסיעה של 5-7 דקות מבית יהושוע, אז אין מוניות או שמונית עולה 150 ש"ח!
אז לא יודע מאיפה התעריפים של 70 שקל ליום... אלא אם אתם במרכז ת"א
ומה לגבי זמן המתנה למונית, עד שהיא מגיעה? לפעמים מבטלת? לפעמים "רק מוריד נוסע" כמה אפשר לסמוך על מונית בשימוש יום יומי?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

איזה הגזמות הולכות פה... 

יש לי הרגשה שמי שמיעץ לקחת רכב בהשכרה, או שלא החזיק רכב ישן מעולם, או שכבר שכח מה זה. 

היה לי נסיון עם 4 רכבים כאלה, אחד מהם אפילו הייתה פיזו 307 עם 250K, גיר דופק ומנורת בדוק מנוע דולקת שקיבלתי במתנה.

כולם חוץ מאחת(שהייתה הרכב הראשון שלי שנקנתה ללא שום בדיקה וידע רק בגלל שהיה סמל טויוטה בחזית) היו לגמרי בסדר עם סוג נסיעות כאלה. 

כול עוד הרכב לא ניראה כמו אסון, יש לו טסט בתוקף ולבעלים יש מושג כלשהו לגבי התחזוקה שלו, אין שום סיבה שהוא לא יחזיק כמה חודשים בנסיעות סופר קצרות בתוך העיר. 

הייתי מייעץ לך לחפש ביד 2 בסביבת העיר מגורים שלך, תוך כדי שאתה מסנן לפי המילה "טסט", לכאלה שעם טסט ותוקף ברצוי שיהיה כמה שיותר ארוך. 

ותוכל לעלות לפה אם מתצא רכבים שניראים סבירים, ויהיה אפשר להגיד לך כול מיני נקודות תורפה שיכולות להיות( דוגמא: רכבים ידניים למשל, חובה לדעת לבדוק את הקלאץ'. קלאץ גמור זו בדרך כלל סיבה טובה מאוד למכירת רכב ידני ישן) 

• רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

מונית זה יופי של רעיון אם אתה גר בתל-אביב או בעיר גדולה
כשהבת שלי החיילת שאין לה "קונקשין" בין הרכבת לאוטובוס רוצה לקחת נסיעה של 5-7 דקות מבית יהושוע, אז אין מוניות או שמונית עולה 150 ש"ח!
אז לא יודע מאיפה התעריפים של 70 שקל ליום... אלא אם אתם במרכז ת"א
ומה לגבי זמן המתנה למונית, עד שהיא מגיעה? לפעמים מבטלת? לפעמים "רק מוריד נוסע" כמה אפשר לסמוך על מונית בשימוש יום יומי?

לפני שעה, stx כתב:

בנוסף, המונית צריכה להיות הלוך חזור גם בבוקר וגם בחזרה מהגן. לא נראה לי שזה נכנס ב35 שקלים.

מונית, מאוד קל לסגור עם תחנה קבועה, זה מה שאמא שלי עשתה ונפרדה מהצורך ברכב. תמיד יש נהג מהתחנה, לרוב זה אותו אחד, וכשהוא לא יכול תמיד יש אחר. 

התעריף שציינתי הוא באמצע וממוצע לאור זאת שהנחתי שהוא גר בעיר/מושב ובית הספר קרוב לבית כפי שהוא ציין. בנהריה מונית עולה 25 לכיוון ולכן 50 ליום. 

בתל אביב זה יותר לכיוון ה35 לכיוון ולכן 70 ליום וכך ספרתי. שידבר עם תחנה ליד ביתו ויראה. ואם יקר שידבר עם תחנה אחרת או נהג אחר. אפשר לעשות סקר שוק גם בזה. 

בית יהושע זו נסיעה בינעירונית, לכן לא הזמן אלא המרחק הוא שקובע. מקרה פרטני, שאינו מייצג את הכלל אלא היוצא מן הכלל. 

בקיצור, במקום להגיד ישר למה לא, עדיף פשוט שפותש יבדוק. אין סיבה לא לבדוק, נכון? 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

השאלה כמה זמן יקח לו למצוא רכב שלא נראה אסון עם טסט בתוקף ובעלים שיש לו מושג

וכמה זה יעלה

לפני 51 דקות, davemustaine87 כתב:

איזה הגזמות הולכות פה... 

יש לי הרגשה שמי שמיעץ לקחת רכב בהשכרה, או שלא החזיק רכב ישן מעולם, או שכבר שכח מה זה. 

היה לי נסיון עם 4 רכבים כאלה, אחד מהם אפילו הייתה פיזו 307 עם 250K, גיר דופק ומנורת בדוק מנוע דולקת שקיבלתי במתנה.

כולם חוץ מאחת(שהייתה הרכב הראשון שלי שנקנתה ללא שום בדיקה וידע רק בגלל שהיה סמל טויוטה בחזית) היו לגמרי בסדר עם סוג נסיעות כאלה. 

כול עוד הרכב לא ניראה כמו אסון, יש לו טסט בתוקף ולבעלים יש מושג כלשהו לגבי התחזוקה שלו, אין שום סיבה שהוא לא יחזיק כמה חודשים בנסיעות סופר קצרות בתוך העיר. 

הייתי מייעץ לך לחפש ביד 2 בסביבת העיר מגורים שלך, תוך כדי שאתה מסנן לפי המילה "טסט", לכאלה שעם טסט ותוקף ברצוי שיהיה כמה שיותר ארוך. 

ותוכל לעלות לפה אם מתצא רכבים שניראים סבירים, ויהיה אפשר להגיד לך כול מיני נקודות תורפה שיכולות להיות( דוגמא: רכבים ידניים למשל, חובה לדעת לבדוק את הקלאץ'. קלאץ גמור זו בדרך כלל סיבה טובה מאוד למכירת רכב ידני ישן) 

השאלה כמה זמן יקח לו למצוא רכב שלא נראה אסון עם טסט בתוקף ובעלים שיש לו מושג לגבי התחזוקה 

וכמה יעלה הרכב הזה

פורסם (נערך)

5-7 דקות נסיעה הם 5-7 ק"מ
150 ש"ח ועוד מחיילת על מדים זאת זנות (לא מקרה בודד)

אם הוא גר בעיר ובקרבה לתחנת מוניות שמשתפת פעולה, זה מצויין
במקומות קטנים יותר איפה שאין תחנת מונית או שיש ובתחנה יש 3 נהגים, אז שיהיה לו בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 54 דקות, davemustaine87 כתב:

איזה הגזמות הולכות פה... 

ברכב שעולה כמה אלפים כמו הפיגו או רכב ישן ממש יש סיכון. רכב מחזיק 206 שהלך הגיר.

אותו דבר יכול לקרות לפותח השירשור.

מעבר לזה לא צריך לחכות למונית במידה ויש עומס. השכרה למשל זה לא זול, אבל נוח והרבה יותר בטיחותי מאשר רכב מיושן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, סולל הדרך כתב:

5-7 דקות נסיעה הם 5-7 ק"מ
150 ש"ח ועוד מחיילת על מדים זאת זנות (לא מקרה בודד)

אם הוא גר בעיר ובקרבה לתחנת מוניות שמשתפת פעולה, זה מצויין
במקומות קטנים יותר איפה שאין תחנת מונית או שיש ובתחנה יש 3 נהגים, אז שיהיה לו בהצלחה

מה הקשר 150 שח?

בגלל שנהג מגעיל גזל חיילת במדים שלוש פעמים איכשהו מתישהו אז עכשיו לא משתלם יותר מוניות בכלל לאף אחד?

אולי בגלל שפעם באיסטנבול עקץ אותנו נהג מונית אז לעולם נחרים את התחום....

כתב 5 דקות נסיעה ביום. זה 35 שח פלוס מינוס.

לגבי הזמינות אני לא יודע.

לפני שעתיים, stx כתב:

בנוסף, המונית צריכה להיות הלוך חזור גם בבוקר וגם בחזרה מהגן. לא נראה לי שזה נכנס ב35 שקלים.

זה מתכנס לפי הנתונים שפותח השרשור ציין.

5 דק 4 ק"מ זה 34 שח כולל 5.5 עלות הזמנה.

אם זה הלוך ושוב זה 50 שח ל 10 דקות ו 8 ק"מ.

וזה בלי הנחה לנסיעה קבועה שאולי אפשר לחלץ.

זה 1100-1200 שח בחודש אם אין ימי מחלה, אין שביתות, אין אף טרמפ, אף שכן שגר קרוב, ואף חבר לגן שלפעמים יסיע ובלי אפשרות לרכב שיתופי.

אם יש אפשרות למונית אז בהצלחה למצוא משהו זול מזה. או משהו נוח מזה. שלא נדבר על משהו שהוא גם זול מזה וגם נוח מזה....

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

הוא לא עקץ... זה המחיר בישובים מרוחקים שאין תחנה ואין הצדקה
כתבתי שמונית זה מצויין, איפה שיש בשפע
איפה שאין, מוניות זה לא יעבוד

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

התעריף שציינתי הוא באמצע וממוצע לאור זאת שהנחתי שהוא גר בעיר/מושב ובית הספר קרוב לבית כפי שהוא ציין. בנהריה מונית עולה 25 לכיוון ולכן 50 ליום. 

תגדיר כיוון.

בבוקר הנסיעה שלו היא הלוך-חזור אל הגן והביתה (בהנחה שהוא לא עובד בגן) וגם אחה"צ הנסיעה שלו היא הלוך-חזור. מייקר את העניין עוד קצת.

בכל מקרה, אלא אם נופל לו רכב זול שהוא יודע בסבירות גבוהה שהרכב תקין, אז אני מסכים שמונית היא כנראה הפיתרון העדיף כי גם את הזמן של החיפושים+מכירה ואת הסיכון לנפילה צריך לתמחר.

פורסם

אהה אתה מתכוון שהוא נוסע עם הילדים במונית? חשבתי שולח את הילדים עם נהג. זה מה שהשכנים שלי עושים. האמת שתלוי בני כמה הם. 

• תוכן חדש...