Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, Tal7 כתב:

פייר לגמרי - למען האמת לא שמתי לב לטסט שנגמר, אבל מציאה בעיניי ממש לא חייבת להיות רכב עם טסט לשנה.
יש הרבה פרמטרים אחרים שהעלות נזק שלהם גדולה יותר מה1000 ש״ח שטסט עולה. חוץ מזה שכתבתי כיוון סביר.

אם תמצא רכב עם נתונים טובים על הנייר, הסטוריית טיפולים סבירה - אבל טסט לעוד חודש, תוותר? בעיניי פספוס. 

מסכים.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טסט זה לא רק 1000 ש"ח אגרה!!!
בטח לא בחתול בשק

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 דקות, סולל הדרך כתב:

טסט זה לא רק 1000 ש"ח אגרה!!!
בטח לא בחתול בשק

אתה כנראה צודק - אבל נסכים שלא להסכים על זה שרכב עם טסט קצר או לא קיים בהכרח לא יכול להיות מוגדר כמציאה/קנייה טובה.

אולי בעל הרכב מוכן להעביר טסט? אולי יש מקום למיקוח כדי לגדר את עצמך מהפסד של כמה אלפים? 

כמו שאמרתי למעלה - אני אישית לא הייתי פוסל על זה (בטח בסוג חיפוש כזה שההיצע גם ככה נמוך) ולפחות הולך לראות.

פורסם

נגיד וזאת מציאת המאה רכב מלוקק מסבא של רופא פקוטולוג

ודקה אח"כ הולך הגיר... נגי וקנה אוטמט... אז משאבת מים קורסת או רדיאטור דולף ואז בלי לשים לב הלך מנוע
עכשיו זה לא תרחיש לא הגיוני לרכב מבוגר, גם אם הוא מטופל
אז המילה "בהכרח" לא יכולה ליצג כלום בטח שלא רכב לא צעיר.

עוד נקודה, קנה רכב זקן, אין ביטוח מקיף, עשה תאונה קטנה, הרכב טוטל לוס

בקיצור, איך שלא מסתכלים על זה, יש פה יותר סיכון מחיסכון

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 8 שעות, noam_m כתב:

היי,

בעקבות המצב אני צריך רכב שיהיה אפשר להסיע בו 2 ילדים לגן, במרחק של 5 דקות נסיעה. לא יתבצעו בו נסיעות מעבר לזה.

אני כנראה אצטרך את הרכב לזמן קצר של מספר חודשים, לכן אחד הדברים החשובים לי שיהיה סחיר, משמע קל למצוא אחד לקנייה מעכשיו לעכשיו ועוד כמה חודשים קל למכור אותו בלי יותר מדי התעסקות ובלי ירידת ערך רצינית.

התקציב כמה שיותר נמוך, נניח עד 15000. אשמח לעצות 🤩

תודה מראש,

נעם

אתה במצב הנדיר בו הפתרון הכי נוח הוא גם הכי זול. זה לא קורה הרבה בחיים - מונית!!

בלי הפתעות בכלל. נסיעה קצרה זה לא יקר.

אם אתה עצמאי אז גם הוצאה מוכרת. אולי אתה מכיר עצמאי...

בהסדר קבוע עם נהג שזה נוח לו אפילו אפשר לדבר על הנחה. הם אוהבים נסיעות קבועות.

גם רכב שיתופי אם יש זה טוב ויותר זול.

אם אתה משום מה מתעקש על לקנות אז קח בחשבון שרכב שקל למכור זה רכב שיותר קשה לקנות במחיר זול...

אולי שווה לך לחפש הפוך מהאינטואיציה שלך וללכת אולי על איזו נבלה שמישהו מנסה להעיף אבל נוסעת (צרפתייה מקוללת) ב 3000-5000 ש"ח ולקוות שלא תתפגר לך. אולי אחת שנמכרת בזול כי המזגן מקולקל ולא שווה לתקן.

אם בכל זאת אתה להוט על רכישה של רכב סחיר אז אלטו זה רעיון טוב.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

בזמנו קניתי פיג'ו 307 ב5000 ש"ח שעל ייעודה היה לשמש כרכב זמני לביקור של קרובי משפחה מחו"ל.

אחרי כמה חודשים, נמכרה ב4500 תוך יומיים מהפרסום.

כל רכב במצב טוב באזור הסכום הזה יהיה קל למכירה.

פורסם

האמת שכולם פה העלו טיעונים משכנעים למדי, ברמת הסיכון מול הרווח.

אבל אני חייב להגיד שהכרתי כבר כמה מקרים, שחברים קנו אוטו לחצי שנה/שנה ומכרו אותו אח"כ בלי יותר מדי תקלות.

והשוס האמיתי, שכמעט תמיד הם מכרו את האוטו ביותר יקר ממה שהם קנו, [כי הם עבדו שבועות על מציאות ביד 2, והלך להם]

אבל גם דעתי האישית שאפי' שיש טמבלים שהמזל משחק להם, אני לא הייתי עושה את זה, 

אולי כנראה צריך להיות טמבל כדי שהמזל ישחק לך...

פורסם

אני הייתי מחפש רכב בתקציב זול יותר בסביבות ה5-7 יש רכבים ישנים שנוסעים לא רע עדיין. כמו אימפרזות/סיויק  משנות ה2000 המוקדמות. 

במידה ובזמן הקניה הרכב נוסע ותקין. התרחיש ההגיוני שכמה חודשים לפחות הוא ישרוד בלי בעיה משמעותית. בשיל זה צריך חבר שמבין קצת שיבדוק את הרכב.

פורסם

יש לי יונדאי אקסנט 2012 , אוכלת קצת שמן ונוסעת בלי הרבה בעיות.
עלתה לי 16 לפני 4 שנים וזה גם המחירון שלה היום.
כל עוד אני לא עובר את המהירות המותרת, הכל נוסע חלק, עם בשנה טיפול + אלטרנטור בזמן הקורונה.
בקיצור מהנסיון שלי זה לחלוטין אפשרי.

פורסם (נערך)

3 ק"מ בחמש דקות זה 35 ש"ח. במונית

סדר גודל של 800 ש"ח לחודש.

לדעת בפועל פחות כי קל להשיג הנחה על נסיעה קבועה וגם כשאין רכב אז פתאום מגלים שיש אנשים שזה בדרך שלהם או חברים בגן וכד. אולי רכב שיתופי. אולי לפעמים אופניים וכו. אז נסיעה במונית לא תהיה בהכרח כל יום.

ילדים גם חולים ויש שביתות...

וזה מבלי שמדובר בהוצאה מוכרת לעצמאי שחוסך את המע"מ לפחות.

אף אחד לא יודע לכמה זמן מדובר (עוד יתרון במונית) אבל נניח שישה חודשים. 3000-5000 ש"ח.

נכון שיש מצב להצליח עם רכב בלי ירידת ערך ובלי טסט באמצע, ובלי תיקונים. עדיין יש ביטוח ודלק. שלא נדבר על זמן להתעסק עם הקניה והמכירה והתחזוקה.

צריך המון מזל והשקעה כדי שרכב פרטי לשימוש הזה יהיה יותר זול ממונית.

ובתסריטים הגרועים בכלל מדובר בפער עלות משמעותי.

הסיבה היחידה לשקול רכב במצב הזה הוא אם מרגע שיש רכב הוא ישמש לעוד דברים. ואז המשוואה משתנה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 3
פורסם

יש משפט שאומר זול עולה בסוף יקר ...  במקרה שלך זה תפור המשפט הזה לדעתי

לך תשכיר רכב קטן השכרה ארוכת טווח לחודשיים או שלוש וזהו , בתור אחד שמכיר את המשומשות במחירים האלה בסוף תמיד יהיה משהו שתפסיד עליו כסף וזמן בטוח 

אתה עוד יכול להתקע עם הרכב הזה (למרות שהוא סחיר )  ואף אחד לא ירצה לקנות עקב המצב של  היום שלא יודעים עדיין לאן ילך ... כסף בטוח תפסיד (אפילו היד הנוספת אחרי הקניה ) 

קח רכב השכרה - אל תעשה טעות - לא קונים רכב ל-3 חודשים 

בהצלחה :)

פורסם

צריך לזכור זה לא שמחר בבוקר אתה קם ומוצא רכב ישן ותקין. יכול לקחת את ימים ושבועות למצוא. מה תעשה עד אז? 

הלחץ למצוא רכב מהר יגרום לך לעשות טעויות וככה תקנה חתול בשק 

פורסם

השכרת רכב קטן לחודשים עולה. בערך 6.5 אלף וזה מה שהייתי בוחר.

אין תקלות, בטיחות עדיפה מרכב ישן, לא צריך להתעסק בבדיקה ואיבוד זמן עבודה, דבר שני אצל. חלק קניה ממישהו שקנה רכב לפני חודש או רצת יותר ומוכר מעלה נקודה אדומה שיכולה להקשות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 19 שעות, סולל הדרך כתב:

רכב ב 15K זה חתול (מת) בשק
בשניה אחת יכול ללכת מנוע או גיר ובכלל תיקונים לא צפויים
אם זה רכב ישן אז כבר נכנסים לטסט פעמים בשנה ואישור בלמים
זה בור בלי תחתית

לפני כמה חודשים מכרתי קיה ריו 2014 ידנית ב 18 אלף שקל.

היא הייתה יד ראשונה במשפחה, ללא שום תקלות או בעיות, רחוקה מאוד מאישורי בלמים ושני טסטים בשנה.

ב 9 שנים שהייתה אצלנו לא דרשה שום השקעה או תיקונים חוץ מטיפולים שגרתיים ואני לא חושב שמיד אחרי העברת בעלות לקונה המצב הזה השתנה לבור בלי תחתית. יותר נוטה להאמין שהקונה ימשיך לנוסע עוד כמה שנים עם טיפולים שגרתיים בלבד. 

• אהבתי 3

• תוכן חדש...