Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם

פייר - כל עוד הנשקים ״מבית טוב״:

1. נוחות ביד

2. ביצועים במטווח back to back

3. יכולת הסלקה.

4. זמינות של ציוד מתאים וחלקים.

כל השאר זה סמנטיקה ואיפה התקציב נכנס.

המצדה סלים אחלה , ההלקאט אחלה (למרות שלא עפתי על ההדק) , הגלוק אחלה.

יתרון יחיד שיש באמת זה לסיגים המודולריים - שבו אפשר להחליף את הגדלים של הכל (למעשה את כל האקדח מסביב למנגנון ירי) ישר מהקופסא.

(יש לי 43x mos , בהסתכלות אחורה הייתי כנראה בגלל זה לוקח סיג 365x)

לגבי אורך הקנה - זה חלק ממה שיוצר דיוק יותר טוב ללא ספק - אבל אימון יותר חשוב (וגם אז -> עם הסטאקטו 3.5״ שלי אני יורה הרבה יותר מדויק מאשר עם הPDP 4.6" שלי ... אז זה קצת יותר מורכב מרק אורך קנה. האם זה שווה מחיר של פי 3? זו כבר שאלה אחרת)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

אני מנסה להבין מה אני מפספס

לא מפספס כלום.

מה שאתה הולך לקנות אמור להתאים לכף היד שלך בצורה מושלמת. כמה פשוט כמה קל. כמובן שיש עוד משתנים נוספים אבל הפרמטר הכי חשוב זה התאמה לכף היד. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

יתרון יחיד שיש באמת זה לסיגים המודולריים - שבו אפשר להחליף את הגדלים של הכל (למעשה את כל האקדח מסביב למנגנון ירי) ישר מהקופסא

ממה שראיתי גם במצדה סלים הסיפור דומה, אבל כנראה ששוק האפטרמרקט שלו לא לקרוב לזה של הסיג.
הסיג לא נלקח בחשבון כי ממה שנאמר לי אין במלאי/בארץ כרגע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה על גבול התיאורטי במצדה ...

בסיג אתה יכול לקנות רק את החלק הserialized של ההדק פה בפני עצמו בכמה מאות דולרים ולהרכיב מה שבא לך מסביב -> והמבחר של סיג + כמה חברות צד שלישי (כמו wilson combat) לא מסתכם רק בgrip module אלא גם בהמון גדלי וסוגי קנים , comps ומה לא.

במצדה הם בעיקר מדברים על זה בשביל פירוק וניקוי.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

כפי שאמרתי, סיג אין במלאי לפחות איפה שעשיתי את ה"קורס".
הייתי רוצה לבחון אותו אבל זה מה יש.
כנראה שאבחן את הגלוק (כי אי אפשר לא לשקול את מה שהעדר קונה), את ההלקט פרו (למרות שהידית נראית טיפה שמנה) והמצדה שכרגע מסתמן כפייבוריט בעיקר בגלל הפרופיל המאוד צר של הידית מצד אחד שמאמין שיתאים לי, המחמאות שההדק שלו מקבל בכל הביקורות וגם העובדה שחוזרת בביקורות שהרתע שלו הרבה יותר נשלט.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם (נערך)

מחירים שקיבלתי.
מצדה סלים - 3550
43X - 4200

MOS - 5200
הלקט פרו - 3900

את ההלקט והגלוק אפשר לנסות לפני הקניה, את המצדה לא.
קצת חבל לי כי דווקא נראה לי שהוא יתאים. השאלה אם אפשר להסתמך על תחושה ביד בלבד ללא ירי (מהסטטיסטיקה של הקורס 80% מסתפקים בזה וקונים נשק על "עיוור").

עדכון מחנות נוספת:
סלים: 3090

גלוק 43/MOS בהתאמה - 4500/3640
זיג - 3700

שוב לא ניתן לנסות לפני הקניה בירי.

פורסם
בתאריך 19.8.2024 בשעה 14:27, farkash7 כתב:

איזה מסחרה העסק הזה בארץ, פשוט חולבים אותנו בלי בושה.
עשיתי את הקורס לקבלת רשיון אתמול, בגדול ירי פלאנגות אבל לא משנה, לא ציפיתי לאיזו הדרכה כי סך הכל באים לשים לך חותמת, אתה רוצה יותר תשלם על אימונים בנפרד.
מה שמאוד עיצבן אותי זה שמי שלא קונה נשק משלם 500 שקלים אקסטרה על הקורס כדי לקבל נשק של המקום לאימון, אז על מה משלים 500 שקל אימון?
אם תקנה מהם נשק תקבל אותם בחזרה, אבל מה אם לא בא לי על ההיצע שלכם? לך תחפש מקום אחר ותגיד שלום ל-500 שקל.
אז אנחנו משלמים 500 שקל על הקורס, כדי לירות 100 כדור כמו פלאנגות ולקבל חותמת, על זה תוסיף עוד 500 שקל "פקדון" וזהו אתה די מסונדל לקנות מהם נשק.
אגב אם אתה רוצה להתאמן על הסחורה לפני קניה תכין עוד 1000 שקל פקדון כדי לירות 60 כדורים סך הכל על 3 נשקים לבחירתך, 20 כדור לאקדח. קנית מהם נשק אחר כך תקבל את ה-1000 בחזרה.

תגיד לי שהיית בדני היי חדרה בלי להגיד לי שהיית בדני היי חדרה

בתאריך 19.8.2024 בשעה 14:27, farkash7 כתב:

אז מה אני מפספס, איזו סיבה יש להעדיף בארץ הקודש את הגלוק 43X על ההלקט פרו?

גלוק זכו במכרז לספק נשקים לכוחות הביטחון > כל מי שהחזיק נשק במסגרת העבודה/צבא/משטרה כנראה החזיק גלוק > "גלוק הכי עמין עחי" > כולם משלמים ביוקר על גלוק.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

תגיד לי שהיית בדני היי חדרה בלי להגיד לי שהיית בדני היי חדרה

לא בא לי ללכלך על עסקים אז אני לא אאשר ולא אכחיש. העסק הזה יצא מניאק כמו שאומרים, ואני יצאתי צרכן טיפש (כלומר בישראל יצאתי צרכן טיפש, בכל מדינה נורמלית לא הייתי צריך לחפש אחרי מי שמנסה לתקוע אותי). אם אתה רוצה שם - בפרטי.
הייתי צריך לצפות לכך שגם בתחום הזה כולם מנסים לדפוק אותך. הבנתי שדופקים אותי במחירים של האקדחים, אקדח שבאמריקה נמכר ב400-500$ פה נמכר ב4K שקלים, לא תיארתי לעצמי שזה לאורך כל השרשרת.

הייתי הולך על המצדה בלב שלם אם הוא נוח לי ביד כמו 80-90% מהאנשים שקונים אקדח על עיוור, אבל משום מה זה נראה לי מטומטם. אולי אני סתם מגזים. הבעיה שאין מקום ברדיוס סביר (אם בכלל) שמאפשר להתנסות בו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 18 שעות, elad_w כתב:

עמדתי באותה התלבטות ובסוף לקחתי את ה-43x.

השיקול המרכזי שלי היה נוחות נשיאה והסלקה, הרגשתי שה-43x היה נוח יותר באחיזה ובעיקר בנשיאה והסלקה. 

בנוסף הגלוק גם שוקל פחות, בגוף הנשק ובמחסנית שהיא עם קיבולת נמוכה יותר.

שם בצד את כל נושא האמינות שבו הגלוק מנצח ואין עוררין.

בתור מישהו לא מיומן לא הרגשתי הבדלים מהותיים בינהם בירי, בדיעבד אולי הייתי שוב שוקל את ההלקט ומתפשר על נוחות נשיאה לטובת האקסטרה שהוא נותן כסטוק (החלפתי כוונות לגלוק במעמד הקניה ובמחיר יחסית טוב).

בסוף האירוע אליו אנחנו יכולים להיקלע יכלול מפגע בודד וכנראה עם נשק קר שבו כדאי מאוד ש-10 כדורים יספיקו, אחרת, או שאני לא מיומן או שאני באירוע הלא נכון עם הנשק הלא נכון (7/10).

בכל מקרה אימונים הם חלק בלתי נפרד מהחבילה בכל אקדח שתבחר.

ההלקט פרו צר יותר ב-0.1 אינץ', נמוך יותר ב-0.24 אינץ', והאורך שלו שלא משפיע על ההסלקה כי הוא במכנסיים ארוך ב0.1 אינץ'.

אם אתה רוצה להקטין עוד אפשר לקחת את ההלקט הרגיל, שיגיע עם קנה 3 אינץ' אבל עדיין תוכל להסתובב עם מחסנית 15 כדורים ומגיע עם התוספות שבגלוק אין.

אין שום הגיון במדינת האקדח אחד לקנות גלוק 43X, זה פשוט לזרוק כסף לפח ולקבל אקדח פחות טוב. נקודה.

לגבי ההתלבטויות האחרות - מצדה, סיג, הלקט, CZ, מוסברג, שילד, לא משנה מה - אפשר לדבר על כולם.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

לא בא לי ללכלך על עסקים אז אני לא אאשר ולא אכחיש. העסק הזה יצא מניאק כמו שאומרים, ואני יצאתי צרכן טיפש (כלומר בישראל יצאתי צרכן טיפש, בכל מדינה נורמלית לא הייתי צריך לחפש אחרי מי שמנסה לתקוע אותי). אם אתה רוצה שם - בפרטי.
הייתי צריך לצפות לכך שגם בתחום הזה כולם מנסים לדפוק אותך. הבנתי שדופקים אותי במחירים של האקדחים, אקדח שבאמריקה נמכר ב400-500$ פה נמכר ב4K שקלים, לא תיארתי לעצמי שזה לאורך כל השרשרת.

השורה הראשונה שלך זאת הבעיה שלנו.

המטווחים מנצלים את המצב, לא מעלים מחירים לאתר, גוררים אותך עד למקום ואז משחילים את הלקרדה.

הם היחידים ששמעתי על מחיר של אלפייה במקרה שלא קונים אקדח, אז אתה לא באמת צריך לרשום.

פורסם (נערך)

הבעיה שלנו שבישראל עסקים תמיד מסתכלים על הלקוח מהחור של הגרוש ולא מעבר.
שק כסף מהלך.
חשבתי לתומי שיש איזשהו סטנדרט, כמו כשניגשים למבחן רישוי לרכב, כמו שניגשים לטסט לרכב. יש תשלום שמשלמים לבוחן, יש תשלום שמשלמים למכון רישוי. משהו ידוע ומוסכם. בסוף זה מבחן שמשרד לבטחון הפנים מחייב אותנו לעשות.
לא חשבתי שהעסק הזה פרוץ ומתנהל כמו שוק בבוליביה.

אגיד כך, תבדקו טוב טוב עלויות לפני שאתם הולכים למטווח. אין שום סיבה לשלם מאות שקלים לקורס הזה אלה אם אתם מזוכים על כל הסכום או קרוב לכך בקניית האקדח.
אני מתוך פרנציפ לא אקנה מהם אקדח, מצאתי חנות שגם אם אני מפסיד את ה-500 שקלים אני עדיין לא משלם יותר אולי אפילו חוסך כמה שקלים. אני אסע קצת יותר, אבל פרנציפ אני לא חוזר לעסק הזה בחיים שלי גם כדי לקנות כדור אחד.

ראו אותי דרך החור של הגרוש אז שיפסידו אותי בתור לקוח (וגם לא מעט "גרושים").

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

שק כסף מהלך.
חשבתי לתומי שיש איזשהו סטנדרט, כמו כשניגשים למבחן רישוי לרכב, כמו שניגשים לטסט לרכב. יש תשלום שמשלמים לבוחן, יש תשלום שמשלמים למכון רישוי. משהו ידוע ומוסכם. בסוף זה מבחן שמשרד לבטחון הפנים מחייב אותנו לעשות.
לא חשבתי שהעסק הזה פרוץ ומתנהל כמו שוק בבוליביה.

אגיד כך, תבדקו טוב טוב עלויות לפני שאתם הולכים למטווח. אין שום סיבה לשלם מאות שקלים לקורס הזה אלה אם אתם מזוכים על כל הסכום או קרוב לכך בקניית האקדח.
אני מתוך פרנציפ לא אקנה מהם אקדח, מצאתי חנות שגם אם אני מפסיד את ה-500 שקלים אני עדיין לא משלם יותר אולי אפילו חוסך כמה שקלים. אני אסע קצת יותר, אבל פרנציפ אני לא חוזר לעסק הזה בחיים שלי גם כדי לקנות כדור אחד.

ראו אותי דרך החור של הגרוש אז שיפסידו אותי בתור לקוח (וגם לא מעט "גרושים").

למה שלא תשאיר לעסק ביקורת בגוגל ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הייתי הולך על המצדה בלב שלם אם הוא נוח לי ביד כמו 80-90% מהאנשים שקונים אקדח על עיוור, אבל משום מה זה נראה לי מטומטם. אולי אני סתם מגזים. הבעיה שאין מקום ברדיוס סביר (אם בכלל) שמאפשר להתנסות בו.

גם אני לא יריתי בו לפני, אבל אמרו שמקסימום אחרי כמה כדורים בודדים אפשר להחזיר. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

סלים: 3090

גלוק 43/MOS בהתאמה - 4500/3640
זיג - 3700

גלוק x43 לא MOS לא הייתי קונה ושערוריה שהוא עולה קרוב אפילו להסיג... בדיחה לא טובה.

4500 לMOS זה מחיר עוד יותר הזוי - ההבדל ביניהם הוא 50 דולר ... (לMOS מול לא. והלא ממש מגביל בלי הrail הקדמי וההכנה לכוונת אופטית)

מהרשימה הזו - הייתי הולך או על הסלים או על הסיג - כנראה על הסיג בהפרש הזה.

לא הייתי דואג יותר מדי מלקנות אקדח רק מלהחזיק אותו.

בקטגוריה הזו (striker fired פולימרים זולים) ההבדלים מעבר לנוחות מינורים.

כן הייתי נצמד לסיג בגלל היכולת לשנות את הצורה שלו + ערימות של אפטרמרקט.

שק כסף מהלך.

הבעיה של הרבה עסקים בארץ (לא כולם) זה שהם מסתכלים על הרבה לקוחות או כ:

1. לקוח שבוי - מבחר קטן של תחרות.

2. לקוח חד פעמי.

ברגע שאתה מוחק אחד מהשניים האלו - הפרקטיקות האלו לא מחזיקות מים.

יחד עם זה - יש ללא ספק כמה עסקים שלא מתנהלים ככה ומחזיקים לקוחות מרוצים for life. אבל לא עושים אופטימיזציה ״לדפוק קופה״ עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 43 דקות, קאררה כתב:

למה שלא תשאיר לעסק ביקורת בגוגל ?

רעיון טוב.

לפני 12 דקות, Liviur כתב:

גלוק x43 לא MOS לא הייתי קונה ושערוריה שהוא עולה קרוב אפילו להסיג... בדיחה לא טובה.

4500 לMOS זה מחיר עוד יותר הזוי - ההבדל ביניהם הוא 50 דולר ... (לMOS מול לא. והלא ממש מגביל בלי הrail הקדמי וההכנה לכוונת אופטית)

המחיר של גלוק בארץ הוא שערוריה. בטח כשמסתכלים על הMSRP של כל הקטגוריה הזו בארה"ב.
המחיר שלו בארץ הופך אותו לרכישה גרועה, ולא משנה כמה הוא אקדח טוב.

אני אתמקד בשניים האחרים, הסיג והמצדה סלים.
לגבי השוק אפטרמרקט של הסיג, אל תשכח שאנחנו בישראל. אני לא יודע מה המחירים של הדברים האלה בארץ, לא יודע מה המבחר ולא יודע מה יעשו לי אם אזמין משהוא מאמזון.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...