Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, verBlood כתב:

או שטויוטה נכנסה לשוק הישראלי רק יותר מאוחר?

בגלל חשש מחרם מדינות ערב, כל היצרנים הגדולים היפניים לא היו מיוצגים בישראל עד סוף שנות ה 80-תחילת 90.

מי שכן היה זה סובארו (יצרן קטן), עוד משנות ה 60 ובשנות ה 80 הצטרפו שני יצרנים קטנים נוספים - דייהטסו ב 1982 וסוזוקי ב 1984.

ב 1988 הצטרפה מיצובישי וכל האחרים (טויוטה, הונדה, ניסאן, מאזדה, איסוזו) כבר אחרי 1990, באיזור 1993 כבר היה ייצוג מלא של כל היצרנים היפניים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אתמול דיברתי עליה עם חבר...

היום ראיתי אותה בחלק אחר של המדינה, במקרה החניתי לידה.

20250403_160639.jpg

20250403_160626.jpg

• אהבתי 3
פורסם
לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

ועכשיו הן כל כך מכוערות, נראות כמו כל רכב סיני.

לגמרי... אני לא מבין את הקטע המוזר הזה עם "שיני הבונה" הענקיים בM3 ובקרוסאוברים.

במרצדס גם הייתה הידרדרות לדעתי (למרות ששם זה הרבה פחות קיצוני מBMW ויש פה ושם דעות לכאן ולכאן).

שמעתי ממישהו שזו השפעה של ביקוש הלקוחות הסיניים שהופכים להיות נתח שוק הולך וגדל שלהם, אבל לא בטוח כמה זה נכון באמת (שההשפעה באה משם). 

פורסם
לפני 19 דקות, amosbmw כתב:

G45 ראשונה שאני רואה.

מעל 50 שנה BMW היו מובילים בעיצוב עם דגמים שלא נס ליחם עד היום.

פשוט עצוב, לא נשארה אף BMW חדשה שהייתי רוצה אותה, אולי רק Z4.

NO20250403-154000-032834F_exported_55160.jpg

צולם בירושלים?

• רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 26 דקות, amosbmw כתב:

אני איתך. שואלים אותי מי תחליף את ה-240, עולה לי בחילה. לא סתם אני הולך אחורה בשנים.

לפני שעתיים, Buki כתב:

זה לדעתי הדגם שהמציא את השילוב המנצח "קטן/אוטומטי/יפני/מזגן מקורי שבאמת עובד ולא רק מפריע לנסוע/אמין מאוד/שמור על המחירון/סוחב טוב בדרך לאילת (ה 1.3 בעיקר)".

זה היה האוטו הראשון בארץ עם מנוע 16 שסתומים, היה מבוקש ופופולרי מאוד במשך הרבה שנים. 

IMG_20250403_140244.jpg

האוטו הראשון שקנינו לאשתי. 1.3 16v אוטומטית.

נראתה כמו מכונית תופת, היתה אחרי שיפוץ ראש בלתי נמנע (כולן היו ככה, מי ברז וזה) וחוץ מתקלה טורדנית בהצתה שנפטרה רק ע"י שאפט, נסעה בלי ציוץ כולל מזגן (מקורי) מקפיא למוות.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הרכב מ-2016 ייבוא של איילון מוטורס.

כנראה ירדה הלוחית "במבחן" כי הסוחר שהחזיק בה הצליח למכור אותה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני שעה, verBlood כתב:

לגמרי... אני לא מבין את הקטע המוזר הזה עם "שיני הבונה" הענקיים בM3 ובקרוסאוברים.

במרצדס גם הייתה הידרדרות לדעתי (למרות ששם זה הרבה פחות קיצוני מBMW ויש פה ושם דעות לכאן ולכאן).

שמעתי ממישהו שזו השפעה של ביקוש הלקוחות הסיניים שהופכים להיות נתח שוק הולך וגדל שלהם, אבל לא בטוח כמה זה נכון באמת (שההשפעה באה משם). 

לפני שעתיים, amosbmw כתב:

G45 ראשונה שאני רואה.

מעל 50 שנה BMW היו מובילים בעיצוב עם דגמים שלא נס ליחם עד היום.

NO20250403-154000-032834F_exported_55160.jpg

הכליות/שיניים הגדולות זה באמת בגלל השוק הסיני, גריל גדול ומלא כרום = רכב יוקרתי ע"פ אמות מידה סיניות, סיפור המקור של הקטע הזה מעניין מאוד.

מסתבר שלקיסר סין האחרון, פו-יי (שהיה ילד) ולאצילים בדרג הבכיר היו מכוניות של ביואיק, שכבר אז התגאו בגריל גדול. אז כל העמחה שלא היה להם סיכוי לקנות רכב קישרו את ביואיק עם מלכותיות, יוקרה ומעמד מכובד. זה למה סינים אוהבים רכבי יוקרה עם גרילים גדולים, וגם למה ביואיק עדיין בחיים ופעילה בעיקר בשוק הסיני.

• רעיון טוב! 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

זה לא רק עיצוב החזית שמכוער.

גם הפנים.

בעוד שלG01 עוד היה קוקפיט שפונה לנהג, כולל לחצנים פיזיים, ולא הייתה חובה להשתמש במסך המגע - עכשיו הכל הרוס.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

זה לא רק עיצוב החזית שמכוער.

גם הפנים.

בעוד שלG01 עוד היה קוקפיט שפונה לנהג, כולל לחצנים פיזיים, ולא הייתה חובה להשתמש במסך המגע - עכשיו הכל הרוס.

דווקא את המסך הגדול אני אהבתי, מאוד נוח, זמן התגובה מהיר והממשק (לפחות בגרמניה) מעולה ומתחבר להכול.

מסכים לגבי הכפתורים בכל זאת, למה אין כפתורים למערכת המיזוג? ואני לא מדבר על התסבוכת שזה להדליק/לכבות חימום כיסאות.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם (נערך)

@Buki השלמה קטנה - לפני סובארו היתה כאן הינו עם דגמי הקונטסה והבריסקה שהורכבו במפעלי קייזר אילין. החברה יצאה מישראל כאשר נרכשה על ידי טויוטה שנכנעה לחרם הערבי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז חוץ מכמות הדבילים הבלתי נגמרת שפגשתי היום אחרי בערך 6 שעות על הכביש... לפחות ראיתי גם כמה דברים יפים

20250403_174436.jpg

20250403_174422.jpg

20250403_174436.jpg

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 35 דקות, amosbmw כתב:

היה קוקפיט שפונה לנהג, כולל לחצנים פיזיים, ולא הייתה חובה להשתמש במסך המגע - עכשיו הכל הרוס

עוד יש את זה ברכבים חדשים בכלל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

ב1.0 היה מזגן מקורי?

אני כמעט משוכנע שהמזגן היה מקורי. הרכב היה שנת 89. המזגן היה סבבה. הרכב פשוט לא נסע. אאלט זה גם מנוע 3 צילינדר שרעד כמו חולה פרקינסון. לא זוכר הרבה מהרכב הזה. העפתי אותו ממש מהר

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...