Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אולי מעט מוזר אך הילדה תקבל רישיון (ידני) עוד חודשיים-שלושה וחשבנו לקנות לה רכב משומש לבנתיים (אנחנו גרים בחור כמעט ללא תחב"צ כך שזה קריטי) שתחלוק עם אבא🙂

ביום-יום אני נוסע על חיה לא קטנה (E350 אאונגרד) ודיי חזקה אבל אני מתגעגע לרכבים הקטנים הידניים של המילניום הקודם כך שיכולה להיות כאן הזדמנות בשבילי לחזור מפעם לפעם לנהיגה כיפית ובשבילה להתחיל לנהוג על רכב קטן וחזק.

מפה לשם הגעתי למסקנה כי כנראה אחד מדגמי האבארט יוכל להתאים לנו וכאן עולות מספר שאלות:

-האם בכלל אבארט יכולה להתאים כרכב ראשון לנהג חדש? פחות מדאיג אותי ההספק הרב (האופציה השניה שלה תהייה לנסוע בE שלי בעלת 270 כ"ס) אלא נהיגה "צמודה" מדי לכביש שתפחיד/תפריע לה. הרי בסיום שיעורי הנהיגה כל מה שיודעים הוא לעבור טסט ולחנות, לא הרבה מעבר לזה אבל אני הייתי שמח אם היא תדע איך ל"הסתדר" עם הכביש.

-מה האמינות הכללית של הרכבים האלה? מדובר על רכבים בני 10+ עם יותר ממאה אלף ק"מ. אני מבין ויכול לקבל כי בגיל/נסועה כזו ישנו צורך רב יותר בתחזוקה/חלפים אבל אני ממש לא רוצה שתתקע עם הרכב או שיושבת לצורך תיקונים.

-ראיתי מספר מודעות ביד 2

*אבארט פונטו איבוLusso ידני 1.4 (165 כ''ס) יד שניה מ 2011 עם 130K ק"מ בכ 50 אש"ח

*אבארט 500Scorpione ידני 1.4 (135 כ"ס)  יד 6(....) מ 2014 עם 130K ק"מ בכ 50 אש"ח

בגדול, אני חושב שאוציא עד כ 50-60 אש"ח על רכישה+ישור קו ואלו המודעות הבודדות שענות על המגבלות האלה.

פורסם

תן לה תקופת ליווי טובה עם הרבה קילומטרים\שעות והרבה הדרכה לנהיגה נכונה. תחליט אחרי שאתה "מרגיש" אותה 3 חדשים על המרצדס.

חוץ מזה, אתה מכיר את הילדה - האם היא שמרנית או הרפתקנית.

ובכל מקרה - ברכות על כך שהבת שלך לומדת לתפעל stick shift. זה לא מובן מאליו בימים אלה. ושתיסע בדרכים טובות.

אגב, בגיל הזה חשוב רכב עם מבחני ריסוק טובים ורצוי אמצעי בטיחות נוספים. החבר'ה האלה מצד אחד הססנים, מצד שני עדיין אין להם הניסיון להעריך סיכונים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדוק איתה אם מתחברת לז'אנר, במידה וכן ולאחר תקופה של נהיגה איתך ברכב המשפחתי,

לכו יחד ותשקיעו בהדרכות נהיגה מתקדמות, זה ישרת את שניכם גם בידע, אימון וזמן יחד.

הייתי בוחן גם 208GTI בנוסף לאבארט.

פורסם

האבארט 1.4 הוא נחשב אמין, באופן טבעי בגלל שהרכב ישן מערכת הטורבו עלולה להתיישן ולעשות בעיות, תלוי גם אם טיפלו בזמן. 

ויש לצפות לבלאי סביר, מעבר לכך המנוע הזה מעולה ויכול להחזיק אלפי קמ.

בנוגע לרכב עצמו- הבטיחות שלו לא ברמה גבוהה וזה שיקול שהייתי חושב עליו בקנייה עבור נהגת חדשה וכל נהג בעצם. לכן מצטרף להמלצה לבדוק סופר מיני טורבו ידנית בסגנון 208 gti או אפילו אלפא רומאו שיהיו יותר בטוחות ויציבות על הכביש. 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

תן לה תקופת ליווי טובה עם הרבה קילומטרים\שעות והרבה הדרכה לנהיגה נכונה. תחליט אחרי שאתה "מרגיש" אותה 3 חדשים על המרצדס.

סביר להניח כי זה לא יקרה. אני משתמש ברכב יום יום ואילו היא צריכה גם רכב יומיומי (ביה"ס שלה בעיר אחרת. כבר אמרתי שאנחנו גרים בחור?...) כך שבכל מקרה נצטרך רכב נוסף. בדקתי כבר עם הסוכן וביטוח נהג חדש לרכב שלי יעלה יותר מעשירייה..

לפני 3 שעות, sperial כתב:

חוץ מזה, אתה מכיר את הילדה - האם היא שמרנית או הרפתקנית.

לא פרועה במיוחד, אולי אפילו חששנית (וזה לא הגיע מהצד שלי🙂). נראה לי כי היא מאוד אחראית, לא מישהי שתתגרזן על הרכב.

לפני שעה, nissan1211 כתב:

האבארט 1.4 הוא נחשב אמין, באופן טבעי בגלל שהרכב ישן מערכת הטורבו עלולה להתיישן ולעשות בעיות, תלוי גם אם טיפלו בזמן. 

ויש לצפות לבלאי סביר, מעבר לכך המנוע הזה מעולה ויכול להחזיק אלפי קמ.

יש צפי עלות תיקונים לנסועה של 130K? אין לי בעיה עקרונית עם רכב ישן אלא מניסיוני עם הרכב הישן שלי ההוצאות הגדולות מגיעות שהוא מתחיל להזדקן (אני כרגע מתקרב לרבע מיליון עם ה  E שלי וב 30K האחרונים חטפתי מספר תקלות בעלות המתקרבת לעשירייה...)

תודה, אך אולי לא הסברתי את עצמי טוב. אני מאוד מתפתה לנהוג בידני קטנצ'יק וחשבתי שאם קונים כבר עוד רכב אז אולי משהו שגם אני אוכל לההנות ממנו. סביר להניח לכשתתגיס הרכב ישאר בחניה...

שוב, צפי הנהיגה שלה הוא ברובו דרכים בין עירונית לא עמוסות ומעט מאוד בעיר. השאלה היא האם רכב כזה לא יפריע לה מבחינת תגובת מנוע והיגוי, לדוגמה חישבו על מישהו שהוציא רישיון והרכב שהוא מקבל דודג' ראם או משהו בסגנון. נראה לי כי דרכים בין עירוניות ריקות למחצה (עם שדה ראיה טוב בלא מעט מקומות) יאפשרו לה להתחבר לרכב כזה ללא הרבה בעיות

פורסם
לפני 22 דקות, Haim_gds כתב:

יש צפי עלות תיקונים לנסועה של 130K? אין לי בעיה עקרונית עם רכב ישן אלא מניסיוני עם הרכב הישן שלי ההוצאות הגדולות מגיעות שהוא מתחיל להזדקן (אני כרגע מתקרב לרבע מיליון עם ה  E שלי וב 30K האחרונים חטפתי מספר תקלות בעלות המתקרבת לעשירייה...)

תודה, אך אולי לא הסברתי את עצמי טוב. אני מאוד מתפתה לנהוג בידני קטנצ'יק וחשבתי שאם קונים כבר עוד רכב אז אולי משהו שגם אני אוכל לההנות ממנו. סביר להניח לכשתתגיס הרכב ישאר בחניה...

שוב, צפי הנהיגה שלה הוא ברובו דרכים בין עירונית לא עמוסות ומעט מאוד בעיר. השאלה היא האם רכב כזה לא יפריע לה מבחינת תגובת מנוע והיגוי, לדוגמה חישבו על מישהו שהוציא רישיון והרכב שהוא מקבל דודג' ראם או משהו בסגנון. נראה לי כי דרכים בין עירוניות ריקות למחצה (עם שדה ראיה טוב בלא מעט מקומות) יאפשרו לה להתחבר לרכב כזה ללא הרבה בעיות

אי אפשר לדעת איזה תקלות יצוצו, אבל בכללי אם טיפלו בזמן ותקנה רכב יחסית שמור אין מניעה להמשיך לנסוע בלי תקלות. הבסיס הוא עלות טיפול שנתי והייתי לוקח בחשבון עלות של טורבו אם יקרה לו משהו (3-7 אלף) כי זה רכיב שמתיישן ועולה הרבה להחליף.

לדעתי הרכב לא יפריע בתגובות, צרך להתרגל תקופה קצרה לרכבים עם כוח (חודשיים שלושה) וללמוד קצת איך להתנהג חכם, מתי כדאי ללחוץ ומתי עדיף שלא ואיך לשלוט ברכב היטב במהירות בין עירונית. ואחר כך אין שום בעיה לתת לנהג חדש, במיוחד שזה רכב הנעה קדמית ולא הנעה אחורית שיכולה לגרום להחלקות וצורך בשליטה. 

פורסם

אני מעלה כאן נקודה ששווה לבדוק - עלות הביטוח. אני לא יודע איך חברות הביטוח מתייחסות לרכב הזה בשילוב של נהג צעיר וחדש.

בכל אופן לגביי האבראט' הייתי בוחר בזו שעברה פחות ידיים. יד 6 זה המון. הייתי גם מקפיד מאוד על רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת.

בגדול אני חושב שההצעה כאן ל-208GTI היא אופציה טובה שהייתי שוקל בחיוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

חייב לומר שהשרשור הזה מזכיר לי שרשור עתיק, אפילו נעוץ (רק בחילוף תפקידים):

ציטוט

מחפש אוטו לאמא שלי. רצוי ספורטיבי, מדליק,לוקח סיבובים, וכו' 

פות"ש, מה רוצה הילדה?

ועוד דבר קטן ומבאס - לא הייתי סומך על מעבר בטסט ראשון. אחד הבנים שלי נכשל בו, הטסט הבא היה אחרי הצבא. אבל זו לא סיבה לא לפנק את עצמך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, nissan1211 כתב:

לדעתי הרכב לא יפריע בתגובות, צרך להתרגל תקופה קצרה לרכבים עם כוח (חודשיים שלושה) וללמוד קצת איך להתנהג חכם, מתי כדאי ללחוץ ומתי עדיף שלא ואיך לשלוט ברכב היטב במהירות בין עירונית. ואחר כך אין שום בעיה לתת לנהג חדש, במיוחד שזה רכב הנעה קדמית ולא הנעה אחורית שיכולה לגרום להחלקות וצורך בשליטה. 

נשמע נכון, אפילו שאני קצת חושש כי אם היא תעבור מאוחר לרכב "רגיל" (מקרר יפני...) הניסיון שלה עלול להיות בעוכרה. בנוגע לעודף כח אני פחות דואג כי בדרך כלל מערכות העזר (ESP, ASR, ABS ושאר מילות קדושות בעלות 3 אותיות בלועזית מתקדמת) מסייעות לבקרה ויציבות, מה שיכול להיות מסוכן הוא מהירות גבוהה (שמקצרת את זמן התגובה להפתעות או מעיפה בסיבובים) אבל זה יקרה גם בפיקנטו... 

לפני 15 שעות, dorsht כתב:

אני מעלה כאן נקודה ששווה לבדוק - עלות הביטוח.

צודק, עוד לא בדקתי. בכל מקרה נראה לי שנעשה צד ג בלבד.

לפני 15 שעות, sperial כתב:

פות"ש, מה רוצה הילדה?

אנא עארף? אני קונה את הרכב😂

אבל ברצינות, היא לא ממש יודעת מה היא רוצה, היא לא גדלה על גיליונות של "טורבו" כמו חלקנו. רוב הנסיעה שלה ברכב פרטי הייתה ברכבים שלנו או לעיתים עם רכבים של הורים של חברים (שהגדירה אותם פעם בצורה לא נשכחת "כמו המרצדס אבל פיצי מעלי אקספרס") כך שהיא חושבת ש"אבא שמבין במכוניות" הוא האורים והתומים בכל מה שנוגע לרכב....

בכל מקרה הצפי הוא שטסט ראשון הוא עוד כחודשיים ואם תכשל ננסה שוב מה שיותר מהר כך שמדובר על תקופה של (לתקוותי) עד כחצי שנה. 

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר לביטוח לשני נהגים שאחד נהג צעיר/חדש.

חובה 2633 

צד ג' 3200

שמע ישראל, ואני עוד חשבתי ששדדו אותי עם המקיף למרצדס (4 אש"ח)

פורסם

נהג חדש וצעיר זה משהו שמן הסתם פוגע במחיר.

אולי שווה לבדוק אם ברכב עם מערכות בטיחות כלשהן יש מחיר יותר שפוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הייתי מושיב נהג חדש מאחרוי מושב של רכב חזק, יקר או גדול
אתה מחפש משהו מגניב, לך על מיני ONE, לא חזקה מידי, בטיחותית, מגניבה 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרכב הראשון שלי בתור נהג חדש היה E350 אוונגרד (של אמא שלי).

בהמשך היה בבעלותי במשך מספר שנים אבארט 500.

קודם כל השאלה אם יש לך באזור מוסך מתמחה, בסופו של דבר מדובר ברכב ספורטיבי איטלקי שהאמינות שלו לא מושלמת (אם כי, גם לא גרועה).

דבר שני, לשים לב שהחגורה וההגה לא מתכווננים וקשה למצוא תנוחת נהיגה נוחה, יכול להיות טריקי עבור נהגת חדשה. הקלאץ' והעברת ההילוכים לא "חמאתיים" בשום צורה כפי שמצפים מרכב מודרני.

אם אתה רוצה להעביר לה את חווית הרכב הידני, אופציה מעולה (אם נכנס לתקציב) זה סוויפט ידנית.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 10 שעות, Haim_gds כתב:

קיבלתי הצעת מחיר לביטוח לשני נהגים שאחד נהג צעיר/חדש.

חובה 2633 

צד ג' 3200

שמע ישראל, ואני עוד חשבתי ששדדו אותי עם המקיף למרצדס (4 אש"ח)

לא נורא. לסוזוקי בת ה-7 אני משלם מקיף בסביבות 3,500 ש"ח או טיפה יותר (כל נהג מעל 24), אז המקיף למרצדס E נשמע מציאה.

אגב, הבן שלי, בן 33 עם רשיון "נקי" מגיל 17 קנה רכב ראשון על שמו, לא הצליח למשוך את העבר מהרכבים הקודמים שהיו על שמי אבל בוטחו על ידו, משלם 6,000 ש"ח לביטוח של קורולה 2019 יוצאת ליסינג.

• תוכן חדש...