Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, יש לאבי רכב מאזדה דמיו 2001 שלאחרונה הרדיו שלו שבק חיים ורצינו לקנות רדיו חדש. הרדיו המדובר הינו Premier CD446USB - רדיו-דיסק עם דיבורית ומיקרופון פנימי (שלא היה שווה הרבה ולא הוצאנו ממנו יותר מדי).

אנחנו מחפשים משהו פשוט יחסית, מכשיר 1DIN עם פונקציונליות של רדיו FM ודיבורית Bluetooth עם מיקרופון לצורך שיחות, בטווח מחירים של עד 400₪ אם ניתן.

הסתכלתי על החיבורים ברכב וראיתי שבשביל הרדיו הנוכחי הותקנה צמה שמחליפה את החיבורים של הרדיו המקורי של הרכב לצמה של 2 כבלים סטנדרטיים (מצורפות תמונות בסוף האשכול).

לצערי אני נתקל בבעיה כשאני מחפש רדיו מתאים - כל מה שראיתי למכירה בארץ כולל רק אחד מהכבלים שנמצאים אצלי בצמה ברכב (כבל המתח) אבל חיבורי השמע הם כבלי RCA, ולא הקונקטור השני מהצמה כפי שהיה ברדיו הקודם שהותקן ברכב...

אם הבנתי נכון, כבלי ה-RCA מיועדים לחיבור למגבר חיצוני, ולכן אין לי צורך ברדיו עם פונקציונליות כזו (אני לא מתכוון לרכוש מגבר חיצוני)

מישהו יכול להמליץ על רדיו פשוט עם דיבורית שמתחבר עם 2 החיבורים הסטנדרטיים ומתאים לכבלים שקיימים אצלי?

תודה רבה

IMG_20230720_172236.jpg   IMG_20230720_172407.jpg

עריכה אחרונה על ידי matan2001
פורסם

צמה זה לא חיבורים סטנדרטיים לכולם 

לכל מותג יש צמה משלו.

יש לך פה צמה של מתח 

וצמה של חיבורי הרמקולים 

עבור מותג אחר החיבורים יהיו עם צמה אחרת.

בנוגע להמלצה 

באזור התקציב שלך הייתי בוחר במכשיר הזה:

https://www.google.com/search?q=Pioneer+DEH-S4250BT&sourceid=chrome&ie=UTF-8

פורסם

קודם כל אני מודה לך על ההמלצה ועל התגובה המהירה.

חשבתי שמה שקיים אצלי ברכב היא צמה סטנדרטית - כתוב באינטרנט שזה סטנדרט שנוצר כדי לוודא תאימות כללית של מכשירים לכל רכב.

ראיתי רדיו שמוצע למכירה באמזון שנראה שיש לו חיבורים שתואמים לצמה אצלי, אז לכן חשבתי שמדובר במשהו כללי. כמובן יכול להיות שהבנתי לא נכון...

ISO_10487_connector_pinout_svg.thumb.png.d99ecabfb5ae37fb3cc41ab1633db29f.png   464592528_.png.2bae47bcc16bffb9dc6b23f2cae88cca.png

בכל מקרה, אם מדובר במשהו שהוא לא סטנדרטי בין כל חברה המייצרת רדיו, איך אוכל לתאם את הצמה שקיימת אצלי לחיבורים שמתבקשים ב-Pioneer שהמלצת?

לא הצלחתי להבין אם יש כבל שאוכל להשיג שמתאמת את הצמה הקיימת אצלי לחיבורים ברדיו שארכוש, או שמא אצטרך ליצור כבל מיוחד באופן ידני

פורסם (נערך)

אכן, החיבורים שאצלך הם חיבורי ISO.

נפוץ במערכות מקוריות ואצל כל מיני מותגי מדבקה סינים כמו זה שצירפת.

אבל בגלל שכך, לא תהיה בעיה לזהות ולחתוך את החיווט הקיים ולחבר מחדש לצמה שתקבל עם הפיוניר. בחוברת ההוראות שתקבל או שתמצא אונליין יש גם סכימה שמסבירה מה כל צבע עושה. אם אתה לא רוצה לחתוך, אפשר גם לקנות מתאם מ-ISO לחיבור של פיוניר. חפש באלי או מקורות אחרים (ISO to Pioneer connector/adapter). רק לשים לב לענין זכר/נקבה.

אגב, אם אין צורך ב-CD, אולי דגם Pioneer MVH-S325BT גם יעשה את העבודה.

צריך לעבור על המפרט ולראות אם יש הבדל משמעותי עבורך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם חשוב לך רדיו עם בלוטוס ודיבורית איכותית שישמעו אותך מדבר כמו שצריך 

אז צריך רדיו עם מיקרופון חיצוני

ממליץ בחום על הדגם הנל של קנווד

עובר קצת את התקציב (עם ההתקנה) אבל שווה!

F0120C48-9D4A-46AD-8B05-28A31C8EEA90.jpeg

• אהבתי 1

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

• תוכן חדש...