Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ברור למה יש מתנגדים לדבר שיכול להיות טוב ונוח.

הרי מה משתנה זה עוד מקומות לטסטים ויכולת לבצע טסט במוסך שגם כך עושים טיפול ואז בלי לצאת ממוסך יהיה ניתן לקבל אישור כשר לנסיעה. הרי רפורמה נותנת  אפשרות בחירה ולא מחייבת כלום , למעשה מכוני טסטים קיימים נשאר ובנוסף יהיה מסלול מאוד נוח שיעשו הכל תחת קורת גג אחת. אולי מכוני טסטים ישנו יחס ויתחילו להתיעל , אחרת יסגרו אותם.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין פה שינוי מהותי. 

יש כאן פתיחת תחרות. 

אבל הבעיה היא לא בתחרות, אלא בחוקים של המשחק. 

אם תעלה לתגובה הראשונה שלי, פרסמתי את הבעיות שאני מכיר ואת הפתרון הרלוונטי. 

לאחר יישום הפתרון שלי, רק אז תהיה לנו בשורה אמיתית. 

• אהבתי 1
פורסם

היי

אתה קופץ לפתרון שעדיין אין שום החלטה לרפורמה.

אתה רושם בעיה שבכלל לא קיימת בפועל .

האמת עדיין לא ברור לגמרי איך זה עובד אבל כמו שאני חושב לא אמור להיות " נכשל בטסט" אם או בתנאי כאשר רכב לפני מסלול בדיקה עובר טיפול שנתי באותו מוסך ונבדק ומטופל לפני הבדיקה ,עד שבעל רכב לא מחליט שהוא נכנס למסלול בדיקה אף אחד לא יכול לחייב לתקן את הרכב באותו מוסך . הדבר אמור להתנהג כמו שאתה בא היום למוסך לבצע טיפול שנתי לפני הטסט. אני מאמין שרובם מגיעים למוסכים שהם סומכים ומכירים אותם ,כך שאין שום סיבה ישר לשלול רפורמה.

מי שיגיע לבדיקה בלבד ונכשל בטסט אז כנראה כן יצטרך לתקן  ,שוב זאת תהיה החלטה של בעל הרכב לעשות טסט ללא טיפול ובדיקה מקדימה לטסט.

אני למשל עם רכב רגיל שלי (כנראה) אמשיך לעשות טסט במכון טסט ולא במוסך כי אף פעם לא ניכנס למוסך וגם לצערי לא מכיר מוסכים טובים אבל  יש לי מכוניות אספנות ואלו שיש להם רכב מיושן שגם כך מחוייב בבדיקה ואישור של מוסך מורשה אז במקרים ספציפיים האלו ניתן להשאר במוסך מורשה ולעשות טסט ולא לעבור גאנום של הבדיקות ובילבולי מוח .

שאני ניכנס למוסך עם רכבים ישנים כדי לקבל אישור תמורת 100 שקל לרכב מיושן כי זה חובה אז מקבלים אותי בחום ואפילו מצדיעים ושאני ניכנס למכון טסטים צועקים יאללה תזרוק את גרוטאות כבר ,מספיק , למה לי לשמוע את זה .

אז אני בעד הרפורמה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ניסיתי להבין מה כתבת ולא צלחתי. 

תסביר זאת במילים פשוטות כי סיבכת אותי. 

אני הסברתי מה הבעיה הקיימת כיום, וכיצד בעיה זו תתעצם ברפורמה החדשה אם לא יקבעו תקנה כי "מותר יהיה לבצע טסט חוזר במוסך חוזר"

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא מובן לי מה הבעייה, מכוני טסטים רגילים עדיין ישארו פעילים. אז אין צורך ללכת למוסך כדי לבצע את הטסט.

ד"א, מוסך רגיל לא יצטרך להקצות מקום מיוחד  לביצוע הטסטים למעט בדיקת הבלמים. כל שאר הבדיקות יכולת התבצע עם הציוד הקיים. 

פורסם

ציוד שחסר במוסכים:

1. מכשיר בד׳ כיוון אורות.

2. מכשיר בדיקת התכנסות/התבדרות גלגלים.

3. מכשיר לבד׳ זיהום אויר בנזין(אמור להיות, אולי ב-10% מהם יש).

4. מכשיר לבד׳ זיהום אויר דיזל.

5. פלטות הרעדה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 40 דקות, kompy כתב:

ציוד שחסר במוסכים:

1. מכשיר בד׳ כיוון אורות.

2. מכשיר בדיקת התכנסות/התבדרות גלגלים.

3. מכשיר לבד׳ זיהום אויר בנזין(אמור להיות, אולי ב-10% מהם יש).

4. מכשיר לבד׳ זיהום אויר דיזל.

5. פלטות הרעדה.

שכחת בדיקת ברקסים

.

פורסם

לא שכח. פשוט ענה למי שהזכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 6.6.2023 בשעה 15:50, sperial כתב:

רוב המדינות המתוקנות דורשות טסט במתכונת כזו או אחרת. עם החפפנות הישראלית (אנחנו רואים זאת בפורום כל יום) הרכבים יוזנחו ויהיו עוד יותר מסוכנים.

מכוני הבדיקה הקיימים היום מבוססים על היקף עבודה גדול. מוסך שבשבילו זו עבודה צדדית לא ירויח מספיק כדי לקיים את המסלול הזה.

וכמובן שיהיה צורך בהרבה מפקחים.

שכמובן לא יהיו בפועל.
בתרבות הצרכנות הישראלית, זו לא בשורה, זו טעות גסה.
עכשיו לבעל מוסך לא ישר (ויש רבים כאלה) יהיה עוד מקור הכנסה: להציע להעביר רכבים טסט (״נחסוך לך זמן, למה לך ללכת למכון?״), ומשום מה יסתבר שיש כמעט תמיד כשלים שבמקרה לגמרי הנוסך יכול גם לתקן.
כמו כל דבר שמירי רגב מציעה או עושה, זה או מושחת בכוונה או מטומטם.

בתאריך 6.6.2023 בשעה 16:45, GTאי כתב:

אם אני בוחר לעשות טסט לבד זה יחסוך לי זמן, כסף (התשלום אמור להיות נמוך יותר אם זה במוסך) ובעיקר שטויות שיש לכל רכב החל מגיל 5-6 במכון טסטים וכל פעם עולה עשרות/מאות שקלים בחצר האחורית שלהם.

לא יחסוך לך כלום.
רק יוסיף עוד אפשרויות לשחיתות. אם אין היום אכיפה מספקת על מכוני בדיקה (ואין), למה אתה חושב שתהיה יותר אם ירחיבו את זה עוד? זה רק יוצר עוד בעלי מקצוע עם ניגוד אינטרסים (בין אם זה להעביר טסט רכב שלא ראוי, כי הבעלים הוא לקוח שהוציא הרבה כסף במוסך, ובין אם זה לסחוט יותר כסף על תיקונים לא דרושים).
זה כמו הרעיון המטומטם של בוררות כתחליף למערכת המשפט. הוספת מסלול מקבלי שמנסה לעקוף מע׳ לא יעילה במקום לתקן אותה ורק יזיק.

בתאריך 7.6.2023 בשעה 05:22, eladts כתב:

אם יהיו הרבה מוסכים שמורשים להערוך מבחן שנתי, הלחץ הקיים במכונים יעודים יפחת. בארה"ב אפשר לערוך מבחן שנתי כמעט בכל מוסך בין עם זה מוסך של סוכנות רכב ובין עם זה מוסך בתחנת דלק. המוסכים היחידים שאני מכיר שלא מבצעים בדיקות רישוי הם המוסכים של טסלה, כיוון שהחוק מחייב מוסך שמורשה לבצע בדיקות רישוי לקבל כל לקוח. המוסכים של טסלה לא בנויים לכניסה של מכוניות עם מנוע שריפה פנימית מבחינת אוורור ואין להם ציוד לבדיקת זיהום אוויר.

בחצי ממדינות ארה״ב אין בכלל טסט. במדינות שיש בהן, בחציין עושים אך ורק בדיקת פליטות מזהמים, ובכלל לא בדיקות בטיחות.

פורסם

מהלך גרוע בעיני.

השאלה אם אתם חושבים שמבחן בטיחות שנתי הוא דבר טוב או לא. אם טוב, אז שיבצעו גורמים שאין להם שום אינטרס לזייף כדי שתתקנו אצלם (ללקוחות מזדמנים), או להעביר אתכם על רג'קטים כדי לשמור אתכם כלקוחות (לקבועים).

אם זה דבר רע אז המהלך הנכון הוא לבטל את זה לא לבצע את הנ"ל.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לא יודע מתעם מי המודעה. אבל פורסם היום בידעות אחרונות.

20230811_112006.thumb.jpg.d8f1547dc834443a3dc6b35d3e9acbeb.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...