Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איוניק 6 vs טסלה מודל 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, Uri-G כתב:

לומר לטסלה טווח עדיף, שכן מבחן  טווח הוא מבחן שיוט. אף אחד לא מתעניין בצריכת חשמל במאמץ(ממש מפתיע שרכב עם עוד מנוע חשמלי וכפול כח מפסיד שמבחן תחת מאמץ ) או בנהיגת מסלול, את הטווח צריך בשיוט נינוח לאילת או לצפון לא ללחיצות במעלה הגלבוע, כל מי שבעל רכב חשמלי יודע כשהטווח חשוב נוהגים יותר רגוע וככה מבצעים גם מבחני טווח בעולם הרכב החשמלי. זה כאילו אין לכם מושג מה מהות וחשיבות הטווח ברכב חשמלי. (ולא מזיק לקרוא גם כתבות מהעולם. יש להם יותר ניסיון).

ושוב כדי להוסיף חטא על פשע בסיכום אתה כותב:"היא חסכונית יותר תחת מאמץ" על האיוניק כיתרון. Wtf?! מה זה עזור לרוכש האיוניק 6 אם בשיוט לאילת היא תצרוך יותר חשמל

מאוד מזכיר לי את המבחן שעשו בטופ גיר שראו ש-M3 יותר חסכונית בפריוס בנסיעה מאומצת. 

מבחן משעשע, אבל התרומה שלו לשיקולים בחיים האמיתיים היא אפס מוחלט. 

• אהבתי 1
  • תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה כל כך קשה לכם עם חוות דעת?

לפי ידיעתי הטסלת עדיין לא הוגדרה כמתת האל.

אישית חושב שזהו רכב עם הרבה מעלות ולא מעט חסרונות

• אהבתי 1
פורסם

אני לא יכול להגיד שאני אוהד של טסלה בקטע של המסך והמינימליזם

ואני הרבה יותר מתחבר לעיצוב של איוניק 6 אבל מכאן ועד לבבל"ט שהביאו שם בכתבה?

בחיאת קצת אובייקטיביות לא תזיק @Uri-G כבר פירט את העיוותים

במבחן המציאות של טסלה מול איוניק 6 לא חושב לרגע שהייתי בוחר לשלם (הרבה) יותר בשביל לקבל פחות

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איצו כתב:

לפי ידיעתי הטסלת עדיין לא הוגדרה כמתת האל.

אישית חושב שזהו רכב עם הרבה מעלות ולא מעט חסרונות

אין בעיה עם חוות הדעת ,מלבד שלא כל הנתונים הוצגו כראוי בכתבה ,כגון פערי המחיר בין הגרסאות, ולחלק מהנתונים הבוחנים אפילו לא היו מודעים.

ולרובנו, בדיוק כמו לכתבי רכב, יש דיעה סובייקטיבית והעדפות שלפעמים שונות מכתבה כזו או אחרת. כמו שאני מסכים איתך שאין בעיה עם חוות הדעת בכתבה, אתה לא צריך להתרגש מהעובדה שיש כאלה שיעדיפו את הטסלה. באופן אישי האיוניק 6 זה רכב שלא הייתי מכניס אפילו לשוטליסט שלי, בלי שום קשר למודל 3, בעיקר בגלל המחיר אבל לא רק. 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

ברור שהיונדאי עדיפה,רמת הנסיון והאמינות שלה הרבה יותר טובה מהטסלה ,אני אישית הייתי מוכן לשלם עוד 20 אלף ש"ח על היונדאי,גם אמין יותר וגם עממי יותר

פורסם (נערך)

האיוניק 5 פחות אמינה מטסלה מודל 3 לפי הקונסיומר ריפורט. סבירות גדולה שהאיוניק 6 תירש ממנה את חוסר האמינות. פלטפורמה ויחידות הנעה דומות.

פורסם
לפני 48 דקות, Uri-G כתב:

לפני 35 דקות, Uri-G כתב:

האיוניק 5 פחות אמינה מטסלה מודל 3 לפי הקונסיומר ריפורט. סבירות גדולה שהאיוניק 6 תירש ממנה את חוסר האמינות. פלטפורמה ויחידות הנעה דומות.

טסלה 

טסלה בכלל נכללת בקונסיומר ריפורט?

האם פלסטיק דק 

ומקרקש זאת תקלה או תכנון של גאון?

כת הטסלה לפעמים קצת עוברת את גבולות ההגיון בסגידה ל 4 צמיגים עם צג מחשב.

פורסם
לפני 13 דקות, Uri-G כתב:

ממש מבאס אותך שהיא יותר אמינה מאיוניק אני מבין 😀

בינתיים בקונסיומר ריפורט יונדאי כמותג יותר אמינה מטסלה. 

לא יודע מהיכן אתה מביא את המידע לגבי הדגמים.

הפואנטה היא שהפכתם לכת פנאטית שלא מוכנה לקבל שטסלה כבר לא יחידה בשוק החשמלי ויש מכוניות (מיצרני רכב עם הרבה יותר ניסיון מטסלה) שיותר טובות מטסלה עבור צורכי הנהג הממוצע.

בלי להיכנס לאמינות של טסלה, גימור, שירות, תנודות מחירים לא מוסברות, טווחי נסיעה נמוכים משמעותית מהמוצהר ותפעול מאוד ייחודי של הרכב לעומת אחרות. 

פורסם (נערך)

מנפלאות המרשתת:

https://www.consumerreports.org/cars/car-reliability-owner-satisfaction/tesla-and-nissan-make-the-most-reliable-electric-vehicles-a1003912076/

20230516_165119.jpg.5f031cb97ab9510d0981fea5ca615e7f.jpg

לפני 42 דקות, איצו כתב:

הפואנטה היא שהפכתם לכת פנאטית שלא מוכנה לקבל שטסלה כבר לא יחידה בשוק החשמלי ויש מכוניות (מיצרני רכב עם הרבה יותר ניסיון מטסלה) שיותר טובות מטסלה עבור צורכי הנהג הממוצע

אבל לא חלקתי על זה, עוד מתחילת השרשור טענתי שהאיוניק לא נחותה מהטסלה, וכל הטיעונים שלי מבוססים או ראציונלים ,וכשלא ,אני מדגיש שהם סובייקטיבים. מצד שני אתה התחלת להשתולל ולהטיל רפש ברגע שפגעתי בציפור הנפש האיוניקית שלך. אז אולי הבעיה היא לא "בכת" אוהדי הטסלה ,אלא "בכת" שכנגד שחושבים שכל החוכמה והבינה נחתו על יצרני הרכבים המסורתיים.

פורסם
לפני 9 דקות, Uri-G כתב:

מנפלאות המרשתת:

https://www.consumerreports.org/cars/car-reliability-owner-satisfaction/tesla-and-nissan-make-the-most-reliable-electric-vehicles-a1003912076/

אבל לא חלקתי על זה, עוד מתחילת השרשור לא טענתי שהאיוניק נחותה מהטסלה, וכל הטיעונים שלי מבוססים או ראציונלים ,וכשלא ,אני מדגיש שהם סובייקטיבים. מצד שני אתה התחלת להשתולל ולהטיל רפש ברגע שפגעתי בציפור הנפש האיוניקית שלך. אז אולי הבעיה היא לא "בכת" אוהדי הטסלה ,אלה "בכת" שכנגד שחושבים שכל החוכמה והבינה נחתו על דגמי הרכבים המסורתיים?

על מה חלקת? בסך הכל על חוות הדעת של כותב מבחן רכב אחד.... והבאת טעונים ארוכים למה אין הגיון בהעדפה שלו לעומת ה"עובדות".

אני לא מטיל רפש, פשוט מתאר את החולשות של טסלה תוך ציון מוקדם שלכל רכב יש חסרונות ויתרונות. 

בכתבה שהבאת, קיה אמינה בכמעט כפול מהטסלה.

אתה טענת שהאיוניק 6 תירש את חוסר האמינות של ה 5. אבל הקיה משתמשת באותה פלטפורמה ואותם מערכות כמו ה 5 ו ה 6.

תכלס הטענה שלך לגבי האמינות לא מחזיקה מים, ובנוסף הרכבים של יונדאי חדשים מידי כדי לדעת רמת אמינות עתידית. 

(יונדאי  עדיין לא טסלה שבשנים הראשונות היו מעבירים אצלה את הרכב מפס הייצור היישר לפחחות)

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, איצו כתב:

בכתבה שהבאת, קיה אמינה בכמעט כפול מהטסלה

אם תקרא את הכתבה באנגלית תוכל גם לקרוא שבקונסיומר ריפורט מסבירים שהאמינות של ה ev6 אינה מבוססת כי אם השערה בלבד בגלל האמינות של שאר דגמי קיה, גם הלא חשמליים כי אין עדיין ניסיון עם הרכב. גם האיוניק 5 כשהופיע קיבלה מהם ציון גבוה על סמך שאר דגמי יונדאי והוא נפל ברגע שהגיעו הנתונים מהשטח והיונדאי קונה נחשב היום לרכב החשמלי הכי לא אמין.

לפני 8 דקות, איצו כתב:

על מה חלקת? בסך הכל על חוות הדעת של כותב מבחן רכב אחד.... והבאת טעונים ארוכים למה אין הגיון בהעדפה שלו לעומת ה"עובדות".

חלקתי על הנתונים לא על חוות הדעת שלו ובוא תראה לי איפה כתבתי שאין הגיון בלבחור את האיוניק 6?

פורסם
לפני 6 שעות, איצו כתב:

מי זה לכם? 

אין לי מניות בשום חברה. מעולם לא נהגתי בטסלה ויעברו המון שנים כשאני אחזיק אחת כזאת אם בכלל. 

אם כבר היו לי כמה יונדאי, והייתי מאוד מרוצה מהם, ואין לי שום דבר נגד המותג. 

אבל בולשיט אני יודע להריח ממרחק וכול ההשוואה של וואלה מפוצצת בחארטות. 

כבר מהתחלה: 

1.

image.png.a0e56b5795c73dc965a794041400b417.png

מה זה הקשקוש הזה? 

כמה עולה טסלה לונג ראנג? 239 אלף. כמה עולה איוניק 6 לקשרי? 259. זה מה שצריך להיות מופיע. לא הקשקוש הזה למעלה. למה זה נרשם בצורה כזאת? תחשוב לבד... 

2. טווח סוללה. טווח בנסיעה רגילה וטווח בנסיעה מאומצת.

שוב, מה זה הקשקוש הזה? רוצים לציין צריכת חשמל בשיוט? אחלה. רוצים לציין צריכת חשמל במאמץ? אחלה. אבל לציין טווח במאמץ? אין אף מבחן רכב עד עכשיו שמביא נתונים כאלה, ובצדק, כי זה דבילי. 

ואז המבחן ממשיך בעוד פנינים חסרי משמעות: 

1. "היונדאי בקצב של עד 350 קילוואט (18 דקות לטעינה דומה), שיהיו זמינים בישראל רק אחרי שחברת פז תתחיל להפעיל לקראת סוף השנה את הראשונות מבין כמה עשרות עמדות אולטרה מהירות שהכריזה כי תקים ברחבי הארץ" -

בתור לקוח פוטנציאלי, מעניין אותי מה קורה עכשיו. או מה שיקרה אולי בעוד חודשים ספורים. לא מעניין אותי כלל מה יקרה בעוד שנה שנתיים או 10 שנים כשפז תקים כמה עשרות עמדות טעינה אולטרה מהירה. 

4. "הטסלה ..... יתרון ההספק הדרמטי הופכים אותה למכונית ספורט סדאן אמיתית, שתגרום לכל חובב הגה לחייך כמו ילד. רק שישים לב לבלמים שמאבדים מהר יותר מיעילותם" -

מה זה המשפט הזה? זה משהו שידוע ? משהו שנבחן? עד כמה הבלמים מאבדים את יעילותם לעומת האיוניק 6? יש מידע על זה? תצרפו לינק למידע. אל סתם תזרקו פצצה וזהו. 

פורסם

אף לא אחת מהמכוניות הללו תעמוד ליד המדרכה אצלי. בדיוק כמו כל מכונית אחרת, חשמל או לא, שמכריחה אותי להתחיל לחפש באיזה מסך איך לכל הרוחות אני מעלה/מוריד טמפ. אבל זה אני. ולמה בכל זאת אני פה, כי לטסלה יש יתרון אחד מסיבי שלא קשור בכלל ליכולות, נוחות,טווח, אמינות וכהנה וכהנה כל מיני דברים שקשורים לאוטו, וקוראים לו סופרצ'ארג'ר. בדבר הזה אף אוטו חשמלי אחר לא יכול להתחרות. לא יודע של מי היה הרעיון הזה בטסלה, אבל מי שלא יהיה, האיש גאון.

פורסם

+1 לעמדות הטעינה של טסלה וגם לא לישכוח את הפער במחירי הטעינה- אם אני זוכר נכון בשירשור ליד הפער היה 1 שקל/קוו"ט אאל"ט.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...