Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סט פשוט של מברגי שענים (קופסה אדומה עם מכסה שקוף) שנקנה לפני אי אלו שנים והיה בשימוש מזדמן. צ'מעו סיפור.

אתמול אני מנסה לפרק דיסק מהמגירה שלו (מחובר ב 4 ברגי פיליפס) כדי להעביר למחשב אחר לצרכי העתקה, בורג ראשון יוצא, שני יוצא גם הוא אבל השלישי מסתובב על ריק... פיזית, לא ניתן להרים את הראש של הבורג באמצעות סכין יפנית או מברג דק שיסייע להוציא אותו בזמן הסיבוב (הראש שקוע בפלסטיק של המגירה) ואחרי הרבה קללות החלטתי להרכיב אותו שוב במחשב ולעשות את ההעתקה באמצעות דיסק USB (מה שיקח לפחות יום...)

אני מרכיב את הבורג השני ואז את הראשון ולמרבה ההפתעה הוא גם מסתובב על ריק כשהוא מגיע לסוף, אין מצב שבדיסק כמעט חדש שתי הברגות יהיו אכולות. אני מוריד את המשקפיים, מסתכל קרוב כשאני מסובב את הבורג והפתעה... הבורג לא זז, אבל החלק העליון של המברג מסתובב😑

אוקצור, אשמע להמלצה לסט איכותי וזול מעלי/אמזון. הייתי שמח למברגים עם ראש איכותי (בעוונותיי, אני משתמש בהם מפעם לפעם לדברים להם לא נועדו) שלא ישחק מהר מדי.

שוב, אלו מברגים לשימוש פעם ב- כך שאין טעם להשקיע במשהו יקר. (ובנוסף, הם אובדים...).

פורסם

^ בול הסט שיש לי והוזמן מעליאקספקס. לא זוכר כמה בדיוק עלה שם אבל מן הסתם פחות. אחלה תמורה למחיר.

פורסם
פורסם (נערך)

Wera קנית לא טעית.

זה לא רק ביטים מוצלחים, אלא בעיקר (!) ידיות טובות שמעבירות בצורה טובה את המומנט.

בתור בונוס, העיצוב הייחודי בולט יחסית ומקשה על האיבוד בהשוואה למברגים גנריים כסופים.

לינק לדוגמה:

https://www.amazon.com/KRAFTFORM-MICRO-SET-12-SCREWDRIVER-SET/dp/B009ODV0PI/ref=mp_s_a_1_13?crid=35GT9AXZY9BNM&keywords=wera+small+screwdriver&qid=1682271618&sprefix=wera+sma%2Caps%2C283&sr=8-13

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רכה, אך אני מתכוון למשהו כזה:

סט 6 יחידות מברגי שען

הטבעת בראש מאוד עוזרת בזמן שרוצים הברגה מדוייקת/רגישה. ניתן ללחוץ את המברג עם כף היד כדי כדי למקם אותו/את הבורג ואילו באצבעות להפעיל ולהרגיש את הכח המדויק. ד"א, חשוב שיהיה מגנטי.

לפני 16 שעות, Haim_gds כתב:

אני מוריד את המשקפיים, מסתכל קרוב כשאני מסובב את הבורג והפתעה... הבורג לא זז, אבל החלק העליון של המברג מסתובב😑

החיבור בין הידית הכסופה למוט התפרק, הידית הסתובבה בזמן שמברג לא.

פורסם

גם במה שom2 קישר ואמרתי שיש לי, יש טבעת (הכתומה הזו) שמסתובבת חופשי.

החסרון היחידי של הסט הזה הוא שמה שמונע את סיבוב הביט בתוך הידית זה אוזניים קטנות כאלו... אם תפעיל מומנט ממש חזק (הצלחתי פעם אחת) הביט יעשה סיבוב בפנים. בשביל ה-15 שקל שעלה לי, לגמרי שווה את זה. מחזיק את הסט הזה במגירה במטבח בשביל הזמינות, בניגוד לשאר הכלים שמאוחסנים במרפסת ודורשים יותר מאמץ ללכת להוציא, כך שגם אותי הוא משמש לעיתים לדברים ממש לא... שעניים 😊.

פורסם
לפני 4 שעות, Haim_gds כתב:

הטבעת בראש מאוד עוזרת בזמן שרוצים הברגה מדוייקת/רגישה. ניתן ללחוץ את המברג עם כף היד כדי כדי למקם אותו/את הבורג ואילו באצבעות להפעיל ולהרגיש את הכח המדויק. ד"א, חשוב שיהיה מגנטי.

החיבור בין הידית הכסופה למוט התפרק, הידית הסתובבה בזמן שמברג לא.

ה"טבעת" זה משהו ייעודי למברגי שענים, אם תסתכל לכולם יש אחת כזו. 

לסטים שונים ומשונים שעולים גרושים בעלי ונועדו ל"דיוק" וכו, לא בהכרח. 

לפני 16 שעות, hans כתב:

Wera קנית לא טעית.

זה לא רק ביטים מוצלחים, אלא בעיקר (!) ידיות טובות שמעבירות בצורה טובה את המומנט.

בתור בונוס, העיצוב הייחודי בולט יחסית ומקשה על האיבוד בהשוואה למברגים גנריים כסופים.

לינק לדוגמה:

https://www.amazon.com/KRAFTFORM-MICRO-SET-12-SCREWDRIVER-SET/dp/B009ODV0PI/ref=mp_s_a_1_13?crid=35GT9AXZY9BNM&keywords=wera+small+screwdriver&qid=1682271618&sprefix=wera+sma%2Caps%2C283&sr=8-13

זו ה! חברה האהובה עלי למברגים. איכותית ביותר, נוח מאד לשימוש. השענים שלהם לא שונים- ואם לא היה לי כבר סט אחר, שמיש ונוח יחסית (CK ישן), הייתי רוכש WERA בלי למצמץ.

המונח אגב לחיפוש הוא PRECISION SCREWDRIVER SET

פות"ש חיפש משהו זול ואיכותי, המלצה למחיר הגיוני אין לי כל כך מניסיון. 

כלל האצבע שלי במקרים כאלו, כשאני מחפש משהו סביר ותו לא: מחיר לא זול באופן מחשיד ושם של המותג חייב להופיע בעמוד המוצר, אם יש גם מק"ט- אדרבה ורבע. כל עוד אין שם\מק"ט, לא לגעת. 

בלינק שקישרתי אליו יש סט שנראה סביר במשהו כמו 10$.

בארץ אפשר למצוא למשל סטנלי סביב 60 ש"ח. משום מה, הם לא מצאו חן בעיניי במיוחד- לא יודע לשים על זה את האצבע, אבל משהו אומר לי לא לגעת בזה. הייתי הולך על ההוא ב-10$ דווקא ולא על הסטנלי במקרה הזה. לא יכול להסביר למה. אולי בגלל שהם כל כך קצרים באורך עבודה שלהם או משהו, לא יודע. מותר גם לי לא לדעת משהו...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

סט 6 יחידות מברגי שען

הטבעת בראש מאוד עוזרת בזמן שרוצים הברגה מדוייקת/רגישה.

אני יודע. ב-wera יש גם טבעת בראש, אל דאגה. ומגנטי.

ההבדל בידית - ובשימוש - הוא שמים וארץ.

יש להם אלף ואחת וריאציות של סטים של מברגים קטנים, אל תינעל דווקא לקישור ששלחתי.

לא מתקרב יותר לסטים הגנריים האלה, ידיות איומות שגורמות להחלקה ולחיסול ראשי ברגים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 10 שעות, omerkot כתב:

מאוד מקיף, מגנטי, עם עיגול מסתובב בקצה ועוד כל מני חלקים שימושיים.

הסט מעניין. 

יש לי עליון כמה השגות ברשותך. 

1) מגנטי. לאלקטרוניקה עדינה. מגנטי. מגנטי?! 😆

2) מניסיוני עם ביטים זולים מעלי, הם נחרשים במהירות מטורפת. הזמנתי בעבר סט טורקס והייתי צריך את הקטנים שלהם. הלך הביט בשימוש ראשון (קיבל עיוות). אם תיתקל בבורג שמהודק קצת חזק יותר מהרגיל, יכול להיות שזה יקרה גם לך עם סט במחיר כזה. 

3) אני מניח שמדובר על ביטים "דקים" יותר מהסטנדרט של קנה 1/4", כך שהסט לא יעיל לשימושים אחרים. ועדיין, המברג עצמו יחסית עבה בהשוואה למברגי שענים קלאסיים. משפיע על הנוחות בשימוש ועל הרגש שלפעמים צריך בהתעסקות עם דברים עדינים. 

ודבר אחד נוסף, כללי. 

סטים כאלו הם "פשרה". 

בכלי עבודה למדתי לא לגעת ב"פשרה", כי כלי פשרה לוקחים את הרע מכל העולמות ומשלבים אותם יחד. מאד לא נוח לשימוש במקרה הטוב, מאד לא יעיל לשימוש במקרה הרע. 

אני כמעט תמיד אבחר בכלי ייעודי, TRIED AND TRUE, למטרה שלשמה אני צריך אותו- על פני קומבינה. לראייה, החברות המקצועיות (WERA, WIHA, SNAPON, ועוד הרבה) מוציאות מברגי שען בתצורה קלאסית- העיצוב שלהם הוכיח את עצמו כיעיל ונכון למטרה. 

היוצא מן הכלל היחידי שאני בינתיים מסכים לו זה לדרמן- זו הפשרה היחידה בינתיים שאני קניתי, כי עדיף פשרה שנמצאת עליך מאשר הכלי הנכון שפשוט אין לך בכלל לביצוע העבודה :lol:.

למעט ההשגות שרשמתי מעלה, הסט נראה סביר. עדיין ממליץ לרכוש סט יעודי בתצורה הקלאסית ולא סט של ביטים.

פורסם

לי יש כזה, די הוכיח את עצמו כאחלה. יש טבעת מסתובבת בראש. 
לא יודע מה הקשר של שיואמי לזה, אבל הבנייה טובה, קומפקטי ששומר על עצמו בקופסאת ריבוע שלו וכולל גם כל מיני ביטים שנדיר לפגוש, אז נחמד לדעת שביום שתתקל באחד כזה יהיה לך מענה.

פורסם

מברגי שענים זה דבר שימושי מאוד להרבה תיקונים.

אבל החלפת דיסק במחשב? עושים את זה עם מברג פיליפס מספר 2 גדול רגיל..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

למיטב זכרוני אלו ברגי PH1 ולא 2. גם 2 עובד...

אבל אחד הקטעים, לא תמיד יש מקום להשתמש במברג בגודל מלא. 

היה לי בעבר מארז עם לדים ומאוורר גדול ובלגאן שלא תמיד היה אפשר להזיז את הדלת למקום נוח בגלל החוטים. הסתדרתי עם זה, אבל יש מארזים יותר צפופים. למשל. 

יש אין סוף התקלות שיכולות לקרות.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

הסט מעניין. 

יש לי עליון כמה השגות ברשותך. 

1) מגנטי. לאלקטרוניקה עדינה. מגנטי. מגנטי?! 😆

2) מניסיוני עם ביטים זולים מעלי, הם נחרשים במהירות מטורפת. הזמנתי בעבר סט טורקס והייתי צריך את הקטנים שלהם. הלך הביט בשימוש ראשון (קיבל עיוות). אם תיתקל בבורג שמהודק קצת חזק יותר מהרגיל, יכול להיות שזה יקרה גם לך עם סט במחיר כזה. 

3) אני מניח שמדובר על ביטים "דקים" יותר מהסטנדרט של קנה 1/4", כך שהסט לא יעיל לשימושים אחרים. ועדיין, המברג עצמו יחסית עבה בהשוואה למברגי שענים קלאסיים. משפיע על הנוחות בשימוש ועל הרגש שלפעמים צריך בהתעסקות עם דברים עדינים. 

ודבר אחד נוסף, כללי. 

סטים כאלו הם "פשרה". 

בכלי עבודה למדתי לא לגעת ב"פשרה", כי כלי פשרה לוקחים את הרע מכל העולמות ומשלבים אותם יחד. מאד לא נוח לשימוש במקרה הטוב, מאד לא יעיל לשימוש במקרה הרע. 

אני כמעט תמיד אבחר בכלי ייעודי, TRIED AND TRUE, למטרה שלשמה אני צריך אותו- על פני קומבינה. לראייה, החברות המקצועיות (WERA, WIHA, SNAPON, ועוד הרבה) מוציאות מברגי שען בתצורה קלאסית- העיצוב שלהם הוכיח את עצמו כיעיל ונכון למטרה. 

היוצא מן הכלל היחידי שאני בינתיים מסכים לו זה לדרמן- זו הפשרה היחידה בינתיים שאני קניתי, כי עדיף פשרה שנמצאת עליך מאשר הכלי הנכון שפשוט אין לך בכלל לביצוע העבודה :lol:.

למעט ההשגות שרשמתי מעלה, הסט נראה סביר. עדיין ממליץ לרכוש סט יעודי בתצורה הקלאסית ולא סט של ביטים.

הבן אדם מחפש לפרק כונן דיסקים מהמחשב והסט הזה יתאים לו הרבה יותר מאשר מברג שענים קלאסי. ברור שמדובר בפשרה. זה סט והוא גם די זול. פחות מתאים לשען אבל הרבה יותר מתאים לעבודות ביתיות מגוונות (כולל עבודות שענות מזדמנות).

הנסיון שלי עם עלי די מגוון. קניתי משם מוצרים מחורבנים לצד מוצרים נהדרים. זו זירת מסחר...

ולעניין ה״מגנטי!״ ל״אלקטרוניקה עדינה!״.

בעברי עבדתי בIT ופירקתי והרכבתי המון מחשבים. אחרי זה עשיתי שלושה תארים בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואפילו תרגלתי במשך כמה שנים את הקורס שעוסק באלקטרומגנטיות. אני מאמין שזה מעמיד אותי בפוזיציה די מוסמכת להגיד שגם דה-פקטו וגם דה-יורה, אין עם זה שום בעיה. זה לא חשמל סטטי.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...