Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

שכר דירה נקבע לפי היצע וביקוש. לא לפי עלויות המימון.

אם יש שני בעלי דירות צמודות באותו הבניין. אחד קנה או ירש דירה ללא משכנתא בכלל והשני לקח 90% מימון שכולו צמוד מדד\פריים. נראה לך שיהיה הבדל גדול בין מחירי ההשכרה? עלות המימון תשפיע על התשואה של אחד המשכירים ואם היא תעבור רף מסויים, היא תגרום לו לצאת מהעסק ולהעמיד את הדירה למכירה.

במציאות, רוב בעלי הדירות לקחו מימון וכנראה ינסו לגלגל את עלות המימון על השוכרים. אבל כל העלאה כזו תגרום לירידה בביקוש, עד שיווצר שיווי משקל, שממנו אי אפשר יהיה להעלות מחיר.

חבר, בתל אביב בן אדם שמפרסם את החדר שלו לוקח תשלום מאנשים שרוצים להשכיר כדי להעביר את הפרטים שלו לבעל דירה.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל אף אחד לא יגיד לך.

שנית, גם אם אין אז מחיר המינימום לשכירות נקבע לפי האלטרנטיבות.

אם אני יכול לקבל בבנק באפס סיכון 4.5% אני אצטרך לקבל תשואה יותר גבוהה כדי להשכיר לך. אחרת אמכור את הדירה ואשים את הכסף בבנק.

זה לא כ"כ פשוט. 

רוב התשואות משכירות נמוכות הרבה יותר מהריבית חסרת הסיכון בבנק. הפער מגלם את הצפי לעליית מחירי הנכס. יותר נכון להקביל את זה לריבית פלוס הצמדה שהיא נמוכה בהרבה. 

אם וכאשר לא יהיה צפי לעליית מחירים (אין הצמדה), הפער בין ריבית חסרת סיכון לתשואת השכירות יפטר ברובו על ידי חיתוך ערך הנכס. תשואת השכירות תחומה על ידי השכר הריאלי במשק בגדול. 

פורסם

התשואה תחומה מלמעלה בהיצע מול הביקוש ומלמטה באלטרנטיבות להשקעה של הכסף.

כהאלטרנטיבות יותר טובות ההיצע יורד עד שהשוק מגיע לאיזון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

חבר, בתל אביב בן אדם שמפרסם את החדר שלו לוקח תשלום מאנשים שרוצים להשכיר כדי להעביר את הפרטים שלו לבעל דירה.

חחח בזה עוד לא נתקלתי.
(מצד שני, אף פעם לא חיפשתי יותר מדי במרכז ת"א)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Lior_Django כתב:

חחח בזה עוד לא נתקלתי.
(מצד שני, אף פעם לא חיפשתי יותר מדי במרכז ת"א)

יש המון הזיות.

יש כאלה שמפרסמים רשימת רהיטים למכירה, ומי שיציע לקנות הכי הרבה יזכה, ומפרסמים ברמה של שטיח אמבטיה.

השוק של תל אביב (באיזורים המבוקשים לפחות) עובד אחרת מכל שוק אחר. היצע מוגבל וביקוש בשמיים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

האמת שלמודעות האלה מלכתחילה אני בכלל לא מתקשר. (כל ה"תקנה שטיח בשביל להשכיר דירה")

אפשר לחיות במרחק 10-30 דקות נסיעה מהבקבוק השבור באמצע דיזינגוף ועדיין לשרוד.

דעתי בלבד.

• אהבתי 1
פורסם

האמת שזה לפעמים מגיע גם מהכיוון השני, על דירה טובה יש שוכרים שיציעו לקנות ממך מכונת כביסה גם אם אין לך אחת כזו רק כדי שתשכנע את בעל הבית שיתן להם להחליף אותך.

הדרך הכי טובה לעבור לתל אביב זה דרך חברים שיודעים על דירה שמתפנה. גם בעל הבית יעדיף בדרך כלל להשכיר לחברים של אנשים שהוא יודע שהיו דיירים טובים.

פורסם
בתאריך 29.4.2023 בשעה 15:31, Night Driver כתב:

קודם כל אף אחד לא יגיד לך.

שנית, גם אם אין אז מחיר המינימום לשכירות נקבע לפי האלטרנטיבות.

אם אני יכול לקבל בבנק באפס סיכון 4.5% אני אצטרך לקבל תשואה יותר גבוהה כדי להשכיר לך. אחרת אמכור את הדירה ואשים את הכסף בבנק.

המשפט האחרון רחוק מאוד מלהיות נכון, יש עוד המון גורמים במשוואה ורוב האנשים לא ימכרו פתאום נכס בגלל חישוב ככ קר.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם כל להיות צעיר וטיפש:roll:

פורסם

הלוואי והיו מוכרים, במצב כזה חצי מדינה הייתה נמכרת ברגע שניתן היה לקבל 4-4.5 אחוזים בבנק.

אבל כמובן שזה לא המצב. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 29.4.2023 בשעה 18:46, יובל .מ. כתב:

בתל אביב הביקוש גדול משמעותית מההיצע.

בגלל זה אגב התשואה על דירה שם נמוכה יחסית לאיזורים אחרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

הלוואי והיו מוכרים, במצב כזה חצי מדינה הייתה נמכרת ברגע שניתן היה לקבל 4-4.5 אחוזים בבנק.

אבל כמובן שזה לא המצב. 

ה 4.5 הוא ברוטו. 

שים לב שהשכירות עולה משמעותית בעוד מחירי הדירות אפילו יורדים.

השוק מתקן את עצמו 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השרשור הזה כרגיל איבד מהרלוונטיות שלו איפשהו אחרי 2 תגובות.

בכל אופן,לסיכום החוויה.

ראיתי באיזור ה35 דירות,רובן המוחלט דרך הפייסבוק.

לרוב חיפשתי בצפון הישן-לב העיר,יצא לי לראות 2 דירות בגינדי ובצעירים(קטנות ויקרות להחריד).

זמן ממוצע לראות דירה עמד אצלי על כ45 דקות(אם אני משקלל פנימה הליכות ממקום למקום).

אני עובד בתל אביב אז הייתי הולך אחרי העבודה לראות דירות,מתחיל ב5-6 ועד 9 בערך.

התהליך היה מאוד(מאוד) מתיש נפשית.

לא הייתי מוכן לדירות בלי סלון,בלי מטבח נורמאלי ובקומת קרקע.

לבסוף נמצאה דירה,בצפון הישן,קרוב לחוף הילטון באיזור בלי עבודות.

3 שותפים סך הכל,דירה משופצת שנות ה90 ככה,יש מטבח סביר,מקלחת ושירותים שנראים בסדר.

יש גם סלון,2 מרפסות וחדר כביסה גדול.

חדר גדול של 15מ"ר בערך.

יש קודן בכניסה לבניין אז אני מקווה שאוכל לקשור את האופניים למטה בלי שיגנבו לי אותן.

כל התענוג הזה עולה 3000 שקל בחודש.

• אהבתי 4

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

רק שאלה - אם יש שתי מרפסות, למה לא לשים את האופניים במרפסת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה תל אביב. בטח מרפסת מחולקת ל 8 דירות שאפשר רק לעמוד בה וגם זה בלי כוס קפה ביד.

• מצחיק 3

• תוכן חדש...