Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שוקל לרכוש רכב יד2 עם הדרישות הבאות: האצ'בק, אמין, חסכוני, מחיר תחת ל-50k.

עושה רושם שהאופל אסטרה Enjoy/Enjoy+ 2016-17 סה"כ עומדת ברוב הדרישות וצפיתי וקראתי בסקירות די אוהדות כלפיה.

החשיד אותי באיזה מידה המחיר שלה בשוק היד2 נשחק. רכב שעלה בזמנו 125-140 אש"ח שנמכר היום ב-43 אש"ח..

לאחרונה מרפרוף על פוסטים אני מבין שנושא האמינות שנוי במחלוקת.

על אף שהחל מ-2016 הרכב חדש לגמרי, כולל המנוע, אני מבין שיש נושא של תקלת LSPI שלעיתים מתגלמת מעט אחרי תום תקופת האחריות.

אני קורא שההשלכות של תקלה כזו יכולות להיות מרחיקות לכת (החל מהחלפת בוכנה ועד מנוע שלם, כולל כל הצ'ופרים שמגיעים מסביב).

כמו כן, קראתי שכדי להתמודד עם התקלה אופל ממליצים על שימוש בשמן ספציפי (dexos 1 Gen 2) וכמובן שאין לי שום דרך לדעת או לסמוך על המוכר שהרכב אכן קיבל את השמן הזה בלבד בכל ימי חייו. 

מצרף קישורים לפוסט שבו פות"ש מדבר על אסטרה 13/4, אבל מחיפושים בפורומים בחול מצאתי גם 2016..

מאוד אשמח שהחברים ישפכו אור על נושא האמינות באסטרה Enjoy/Enjoy+ 2016-17 באופן כללי, ובפרט נושא ה-LSPI.

בוכנות מנוע שבורות אסטרה טורבו 2013

הוגשה תביעה ייצוגית כנגד אופל והיבואנים על תופעת הבוכנות השבורות.

מה זה LSPI במנועי טורבו? (נשברה בוכנה עקב LSPI באופל אסטרה 1.4 טורבו 2014 45 אלף ק"מ)

There has been a lot of issues with the early 1.4 T engines

Vauxhall advising that for Turbocharged Direct Injection Engines there is a certain risk for Stochastic Pre Ignition (SPI)

Yep its actually not that rare problem, some members have already had their engines replaced because of this

עריכה אחרונה על ידי Hitromor
פורסם

חבר החליף מנוע באסטרה.

אבל עדיין איתה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה אותו מנוע של השברולט קרוז מ2017 מנוע מאוד לא אמין בעיקר LSPI

גם אצל כאלה שטיפלו אצל היבואן בשמן מתאים לתקן היו החלפות מנועים.

עם זאת, יש כבר תקן עדכני DEXOS 1 GEN3 שיצא בספטמבר האחרון. התקן הזה אמור כבר לצמצם את הLSPI משמעותי (תואם תקן API SP). עד כמה זה קורה בשטח מוקדם להגיד ואף טרם משתמשים בו במוסכי היבואן.

כרגע בארץ התקן הזה קיים רק בשמן של AMSOIL שיקר מאוד.

שיקול שלך אם לצאת להרפתקה.

פורסם
בתאריך 16.3.2023 בשעה 13:12, yulianx כתב:

חבר החליף מנוע באסטרה.

אבל עדיין איתה.

אסטרה 16-17?

ובאיזה נסיבות, תקלת LSPI?

בתאריך 16.3.2023 בשעה 13:39, TZR84 כתב:

זה אותו מנוע של השברולט קרוז מ2017 מנוע מאוד לא אמין בעיקר LSPI

גם אצל כאלה שטיפלו אצל היבואן בשמן מתאים לתקן היו החלפות מנועים.

עם זאת, יש כבר תקן עדכני DEXOS 1 GEN3 שיצא בספטמבר האחרון. התקן הזה אמור כבר לצמצם את הLSPI משמעותי (תואם תקן API SP). עד כמה זה קורה בשטח מוקדם להגיד ואף טרם משתמשים בו במוסכי היבואן.

כרגע בארץ התקן הזה קיים רק בשמן של AMSOIL שיקר מאוד.

שיקול שלך אם לצאת להרפתקה.

סביר להניח שמי שקנה ב-16/17, בין אם ידע על השמן וזלזל ובין אם לא היה קיים אז תקן שפותר לחלוטין את הבעיה - לא השתמש לתקופה ארוכה בשמן הנכון.
ז"א שאם ארכוש רכב כזה, יתכן בו נזק מצטבר שיעבור אלי כקונה ועשוי להתבטא באיזה רגע רנדומלי.. לא?

פורסם

יש רכבים עם רכיב סיכון שאני אישית יכול להסתכן לקנות כמו וואגיות עם TSI ,צרפתיות עם PURETECH או פרינס, או קוראניות עם T-GDI, או פורד 1.5 טורבו ידנית.
כי ברכבים האלו אמנם יש סיכון אבל יש גם דרך לצמצם את הסיכון.

מצד שני יש רכבים שלא הייתי מסתכן לרכוש בגלל שאי אפשר לצמצם בהם את הסיכון או כי יש להם יותר מידי מחלות ותקלות שונות.
האסטרה זה אחד הרכבים הללו כי מעבר לבעיית הLSPI הידועה היטב, לא חסר לה מחלות ותקלות אחרות, כמו למשל גיר מחורבן מדגם GM 6T40 שאותו היא חולקת עם הקרוז שידוע גם כן באורך חיים קצר ורגישות גבוהה, או נזילות מערכת קרור מים ועוד...

פורסם
בתאריך 19.3.2023 בשעה 12:40, Gavrik כתב:

יש רכבים עם רכיב סיכון שאני אישית יכול להסתכן לקנות כמו וואגיות עם TSI ,צרפתיות עם PURETECH או פרינס, או קוראניות עם T-GDI, או פורד 1.5 טורבו ידנית.
כי ברכבים האלו אמנם יש סיכון אבל יש גם דרך לצמצם את הסיכון.

מצד שני יש רכבים שלא הייתי מסתכן לרכוש בגלל שאי אפשר לצמצם בהם את הסיכון או כי יש להם יותר מידי מחלות ותקלות שונות.
האסטרה זה אחד הרכבים הללו כי מעבר לבעיית הLSPI הידועה היטב, לא חסר לה מחלות ותקלות אחרות, כמו למשל גיר מחורבן מדגם GM 6T40 שאותו היא חולקת עם הקרוז שידוע גם כן באורך חיים קצר ורגישות גבוהה, או נזילות מערכת קרור מים ועוד...

אני רק רוצה לוודא - ביחס לרכבים אחרים בקטגוריה וברמות מחיר דומות, שלל ומגוון התקלות הנפוצות באסטרה 16-17 רחב יותר?

יש פה מישהו שלקח את הסיכון, קנה אסטרה (16-17) יד2 ושרד לספר את סיפורו?

• תוכן חדש...