Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, Tom_22 כתב:

רגע, עצור.

קודם כל, אם הרעש קיים כשהרכב כבוי ולא משתנה כשהוא דולק, רעשי אלטרנטור הם כנראה לא הבעיה שלך (ובהתאם הפתרונות).

שנית, חיבור היי לבל נועד כדי לחבר את יציאות הרמקולים מהר"ד למגבר.

להבנתי אתה משתמש ביציאות ה-RCA מהר"ד, וצריכות להיות לך 2 זוגות כאלו (או רק זוג אחד?). במקרה כזה לא צריך לחתוך שום דבר.

את שני הזוגות האלו אתה מחבר כפי שתיארת לכניסות במגבר ומסיט את הסוויץ' של ה-Input Level ל-LO בלבד!

אם מדובר בזוג אחד, יתכן ועדין תזדקק למפצל Y עבור כל צד. אבל אני לא בטוח, כי במבט חטוף לא ראיתי תיאור לכך בחוברת ההדרכה.

בסופו של יום את ה-Gain יש לכוון בהתאם, ויש סיכוי טוב שבגללו אתה שומע כעת רעשים (הרמת ריצפת הרעש אם פתוח יותר מדי)

וכן, אתה יכול להמשיך להשתמש בחיבור בין ה-Pre out למגבר השני.

אבל, אם אתה חותך תדרים(דרך הר"ד) מהכניסה שמשוכפלת למטרה הנ"ל, אז זה ישפיע גם על הרמקולים שמחוברים למגבר השני.

לא חשבתי שהרעשים הם מהאלטרנטור.

אכן, בר"ד יש 2 זוגות של rca והם מחוברים ל4 כניסות במגבר שמכוונות כרגע על Low. 

גם כאשר הgain כמעט הכי נמוך שומעים מעט מהרעש הלבן אבל בצורה הרבה יותר נסבלתי.מן הסתם ככל שמגדילים את הgain הרעש מתגבר. 

יש גם עיוות קל הרעש בלחיצה על הגז אבל לא עולה ויורד אלא מעין עווית צליל שלא נשמע בשאר הזמן.

אני לא מבצע חיתוך תרים בר"ד אלא משתמש בחיתוך שעל המגברים. 

השאלה היא האם המגבר שאליו מחובר הר"ד מעביר למגבר השני דרך יציאות ה preamp הנוספות 2v או 10v(כלומר line level או speaker level) 

פורסם

לפחות חלק מהפעולות שביצעת תואמות לפתרונות שמוצעים בדר"כ לגבי רעש אלטרנטור.

הגיין נועד להתאים בין מתח המוצא של הרדיו למתח הכניסה במגבר, לא לשינוי עוצמת השמע.

אני ממליץ לבצע קצת חיפוש על כיוון נכון שלו.

לגבי המעבר בין המגברים, לדעתי מדובר ב-Passthrough במלוא המובן. הסיגנל לא עובר עיבוד או הגברה. כלומר, אותם 2V שהר"ד מוציא (וגם זה במקסימום שלו).

עם או בלי קשר, אני הייתי מגביר את הקומפוננט עם המגבר של אינפיניטי (ולהיזהר עם הגיין, ולו רק משום שהמגבר מעט חזק יותר מההספק הנומינלי של הרמקולים).

את ה-6X9 הייתי מגביר עם הרוקפורד, כי הם רק צריכים להוסיף קצת נפח לסאונד במקרה הטוב.

פורסם
לפני 17 שעות, Tom_22 כתב:

לפחות חלק מהפעולות שביצעת תואמות לפתרונות שמוצעים בדר"כ לגבי רעש אלטרנטור.

הגיין נועד להתאים בין מתח המוצא של הרדיו למתח הכניסה במגבר, לא לשינוי עוצמת השמע.

אני ממליץ לבצע קצת חיפוש על כיוון נכון שלו.

לגבי המעבר בין המגברים, לדעתי מדובר ב-Passthrough במלוא המובן. הסיגנל לא עובר עיבוד או הגברה. כלומר, אותם 2V שהר"ד מוציא (וגם זה במקסימום שלו).

עם או בלי קשר, אני הייתי מגביר את הקומפוננט עם המגבר של אינפיניטי (ולהיזהר עם הגיין, ולו רק משום שהמגבר מעט חזק יותר מההספק הנומינלי של הרמקולים).

את ה-6X9 הייתי מגביר עם הרוקפורד, כי הם רק צריכים להוסיף קצת נפח לסאונד במקרה הטוב.

בנוגע לפתרונות, ידוע. מצד שני, בחיפושים בפורומים השונים בחול יש המלצות לשיפור ההתקנה ואני תמיד שמח לאמץ כאלה, בטח הרכב הזקן שלי. 

בנוגע לגיין, דווקא יש לי ניסיון בכיוון ומגיע לתוצאות יפות מאוד, הרעש הלבן ברכב הזה קצת יוצא דופן בחוסר ההבנה שלי מאיפה הוא מגיע(לא התקנה ראשונה של מערכת).

בנוגע למתח שיוצא מהר"ד- כביכול לפי מה שנאמר פה בשרשור(ומאותו רגע גם מחפירה עמוקה באינטרנט) הר"ד, בחיבור ישיר לחוטי רמקולים ולא לrca יוציא בין 8v ל10v ומעניין אותי אם הוא גם יעביר את זה למגבר השני אם הוא בעצם ללא עיבוד. אני שואל על זה כדי לא לשרוף את המגבר השני. 

למה להגביר את הקומפוננט עם האינפיניטי דווקא? מה ההבדל(בהנחה שהעיוות שלהם פחות או יותר דומה)? 

בכל מקרה יש קרוס

פורסם

אם הרעש הוא לא במקור או נספח בדרך להגברה, אולי זה יעזור לעבוד עם גיין נמוך יותר (משום שעל הנייר האינפיניטי חזק יותר) ובהתאמה רצפת רעש נמוכה יותר (למרות הבדלים טכניים נוספים בין המגברים). מה גם, שלפחות נסיון להגביר את הקומפוננט איתו, יכול לשלול בעיה מצד המגבר השני.

לגבי שימוש בחוטי הרמקולים, לדעתי כן, ישאר באותו המתח ככל שאכן מדובר פשוט בחיבור מקביל. אתה יכול לבדוק עם מולטימטר.

רק שאני לא מבין למה להתעסק עם חיבור כזה, אם יש לך יציאות RCA, למעט אולי אם הן (ורק הן) באמת מרעישות. וגם אז, המחיר יהיה איכות נמוכה יותר בחיבור היי-לבל.

אגב, כתבת שמהמצבר יש כבל פלוס 4 גייג', אבל המינוס מהמגברים משותף עם 8 גייג'. כך שיש לך שם צוואר בקבוק פוטנציאלי (ענין שהעלת בעצמך כאפשרות).

פורסם
לפני 28 דקות, Tom_22 כתב:

אם הרעש הוא לא במקור או נספח בדרך להגברה, אולי זה יעזור לעבוד עם גיין נמוך יותר (משום שעל הנייר האינפיניטי חזק יותר) ובהתאמה רצפת רעש נמוכה יותר (למרות הבדלים טכניים נוספים בין המגברים). מה גם, שלפחות נסיון להגביר את הקומפוננט איתו, יכול לשלול בעיה מצד המגבר השני.

לגבי שימוש בחוטי הרמקולים, לדעתי כן, ישאר באותו המתח ככל שאכן מדובר פשוט בחיבור מקביל. אתה יכול לבדוק עם מולטימטר.

רק שאני לא מבין למה להתעסק עם חיבור כזה, אם יש לך יציאות RCA, למעט אולי אם הן (ורק הן) באמת מרעישות. וגם אז, המחיר יהיה איכות נמוכה יותר בחיבור היי-לבל.

אגב, כתבת שמהמצבר יש כבל פלוס 4 גייג', אבל המינוס מהמגברים משותף עם 8 גייג'. כך שיש לך שם צוואר בקבוק פוטנציאלי (ענין שהעלת בעצמך כאפשרות).

המגברים ב100% לא היה כי הם הותקנו ברכב אחר שלא הייתה בעיה כזאת.

מהמצבר למפצל יש 4 גייג. 

מהמפצל יש 8 גייג לכל אחד מהמגברים.

בכל מקרה אבדוק עם כבל 4 גייג. 

בגדול, לר"ד של פיוניר יש הרבה פעמים עם בעיות עם הrca שלהם. היה לי מוזר שלחברה כזאת יש כאלה בעיות אבל ככל שנכנסתי לעומק העניין, נראה שזה המצב. 

חיבורי rca מעבירים איכות גבוה יותר? זה משהו שאני שומע פעם ראשונה.. אשמח לפירוט או מקור מידע כי כל מה שקראתי עד עכשיו אמר אחרת.. 

פורסם
בתאריך 13.3.2023 בשעה 00:54, EEEBBR כתב:

הזנת המתח בוצעה עם כבל 4 גייג נחושת מהמצבר, דרך פיוז 100a, למפצל מתח שהולך ל2 המגברים עם כבל 8 גייג. 

ההארקה(ground) מכל אחד משני המגברים יצאה עם כבל 8 גייג נחושת למפצל מתח עם 8 גייג  מתחת למושבים האחוריים. 

את הפיצול מ-4 לשני 8 של הפלוס הבנתי.

אבל רשמת שיש גם איחוד משני 8 ל-8 אחד של המינוס. אליו התכוונתי.

הבעיה לגבי ה-RCA של הפיוניר היתה נפוצה מאוד בעבר. איני יודע להגיד עד כמה בימינו.

אגב, אם יש באפשרותך להשיג כבל מתאים, תוכל לחבר בין יציאת אוזניות בטלפון (אם יש במכשיר שלך) למגבר ולראות אם הרעשים עדין מופיעים.

ה-RCA היא יציאת Preout (קדם-מגבר), כלומר שלא עברה דרך המגבר הפנימי של הר"ד, לא קיבלה עיוותים נוספים דרכו ולא עברה א/עיבוד נוסף בעקבות המרה (דיגיטלי/אנלוגי) נוספת. בהתאם, יש לה נטיה להתחיל לעוות בווליום נבחר גבוה יותר (אזור ה-90% או יותר מהמקסימום) לעומת יציאת הרמקולים שמגיעה מהמגבר הפנימי ומתחילה לעוות מוקדם יותר (אזור ה-75% מהמקסימום)

פורסם
Just now, Tom_22 כתב:

את הפיצול מ-4 לשני 8 של הפלוס הבנתי.

אבל רשמת שיש גם איחוד משני 8 ל-8 אחד של המינוס. אליו התכוונתי.

הבעיה לגבי ה-RCA של הפיוניר היתה נפוצה מאוד בעבר. איני יודע להגיד עד כמה בימינו.

אגב, אם יש באפשרותך להשיג כבל מתאים, תוכל לחבר בין יציאת אוזניות בטלפון (אם יש במכשיר שלך) למגבר ולראות אם הרעשים עדין מופיעים.

ה-RCA היא יציאת Preout (קדם-מגבר), כלומר שלא עברה דרך המגבר הפנימי של הר"ד, לא קיבלה עיוותים נוספים דרכו ולא עברה א/עיבוד נוסף בעקבות המרה (דיגיטלי/אנלוגי) נוספת. בהתאם, יש לה נטיה להתחיל לעוות בווליום נבחר גבוה יותר (אזור ה-90% או יותר מהמקסימום) לעומת יציאת הרמקולים שמגיעה מהמגבר הפנימי ומתחילה לעוות מוקדם יותר (אזור ה-75% מהמקסימום)

רשמתי בהמשך הפוסט שפיצלתי את המינוסים של ה8 גייג לכל אחת מחגורות הבטיחות אז זה כבר לא בעיה.
הרעש מופיע גם בBT, גם בUSB וגם בAUX..

מצד שני של מה שרשמת, אם אני מקבל מתח גבוה יותר מהיציאת רמקולים, אני לא אצטרך כנראה להגיע ל75%( גם ככה לרוב זה לא המטרה.. רק לשמוע סאונד נורמלי ולא הפח שהיה ברכב לפני זה).
מקווה שבסופש יהיה לי זמן ואבחן את היציאת רמקולים והמתח שמגיע מהם.

פורסם

פיספסתי את ענין הפיצול, ובכל מקרה, זה גם יכול תאורטית להוביל להפרש פוטנציאלים והכנסת רעש (אם כי לדעתי יהיה רלוונטי רק לרעשי אלטרנטור, אבל אני לא בטוח).

לא התכוונתי לחיבור הטלפון שלך לר"ד דרך AUX, אלא חיבור ישיר מהטלפון למגבר, עוקף ר"ד. כדי להבין שהבעיה היא לא ממנו.

לגבי מתח גבוה יותר מיציאות הרמקולים בהשוואה ל-RCA ועקב כך ווליום נמוך יותר, זה לא עובד ככה, מעצם העובדה שכיווני הגיין יהיו שונים על מנת להתאים למתח השונה.

ובענין אחר, אין צורך לצטט כל פעם את כל ההודעה שקדמה לתגובה.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Tom_22 כתב:

פיספסתי את ענין הפיצול, ובכל מקרה, זה גם יכול תאורטית להוביל להפרש פוטנציאלים והכנסת רעש (אם כי לדעתי יהיה רלוונטי רק לרעשי אלטרנטור, אבל אני לא בטוח).

לא התכוונתי לחיבור הטלפון שלך לר"ד דרך AUX, אלא חיבור ישיר מהטלפון למגבר, עוקף ר"ד. כדי להבין שהבעיה היא לא ממנו.

לגבי מתח גבוה יותר מיציאות הרמקולים בהשוואה ל-RCA ועקב כך ווליום נמוך יותר, זה לא עובד ככה, מעצם העובדה שכיווני הגיין יהיו שונים על מנת להתאים למתח השונה.

ובענין אחר, אין צורך לצטט כל פעם את כל ההודעה שקדמה לתגובה.

אחרי בדיקה, בחיבור של הטלפון ישירות למגבר, אין רעש לבן, בכלל. 

לכן אני מסיק שזה קשור לר"ד.

בסרטון הזה של קיקר(שאני יודע כמובן שהוא שיווקי)

הם מסבירים על המתח שיוצא מהמערכת ועל דרכי העיבוד שלו. 

אפילו אני מניח שיש לי הרבה מה ללמוד בנושא אני לא מאמין שהם משקרים. 

הם כמובן גם מדברים על הגיין והתאמת המתחים שהוא מאפשר אבל ההיגיון שלי אומר שהם צודקים כלומר אם האות שמגיע חזק יותר, יהיה שימוש מופחת בgain ולכן רעשי הפרעות אלקטרומגנטיות לא ישמעו בצורה כל כך חזקה. 

עריכה אחרונה על ידי EEEBBR
פורסם
לפני 20 שעות, EEEBBR כתב:

לכן אני מסיק שזה קשור לר"ד.

או זה או משהו שקשור לתווך בינו למגבר בכל זאת.

לא צפיתי בסרטון עדין, אבל האמירה היא נכונה בגדול, ככל שזה מתייחס למתח מוצא דרך ה-RCA. כלומר למשל ר"ד שמוציא 2V כמו שלך לעומת אחר שיוציא 5V או אפילו 8V.

הסיבה שהמתח של יציאות הרמקולים גבוהה יותר, היא בגלל שהסיגנל כבר עבר הגברה. וההגברה הזו מטיבעה פחות איכותית. כלומר הסיגנל המקורי כבר נפגם, ואתה משתמש בו כדי להגביר עוד.

• תוכן חדש...