Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
שאלה לגבי אמינות המנוע של פ׳יגו 3008  (1.6 טורבו, 180 כ״ס).
מצד אחד אני שומע שבחים... מנוע גרמני שהיה של BMW שהרבה זמן על הכביש, ותיק וסוס עבודה.
מצד שני דיברתי עם מוסך שאני מעריך של פיג׳ו והוא אמר לי שהוא רואה המון פיג׳ו 3008 עם 70-100 אלף ק״מ עם תקלות קשות במנוע וכל טיפול כזה הוא מתחיל מ3000 ש״ח ומגיע גם עד 8000.

אמר שהוא ממליץ לי להתרחק מהמנוע הזה, שBMW הוציאו אותו מהייצור בגלל אותן בעיות ופיג׳ו וסיטרואן התחילו את הליין הזה אבל שעדיף הדיזל בהרבה מבחינת אמינות - גם אם אופי הנסיעות שלנו הוא 10000 בשנה בכבישים עירוניים

מה דעתכם? המוסך טועה ומטעה או באמת BMW אכלו חרא עם המנוע הזה אז הוציאו אותו מייצור והחליפו לאחר?
עריכה אחרונה על ידי etaybar
פורסם (נערך)

המנוע ברכב שאתה בודק (THP180) ידוע כאמין אבל מעט יקר לתחזוקה עם ממיר שהולך ב 100 אלף ק"מ, וללא תקלות משביתות מוכרות. אם אתה רוצה לדעת איזה גרסאות של מנוע THP הן בעייתיות, קרא כאן. גם מנוע הדיזל 1.6 HDI ידוע כאמין, גם הוא עם כמה מחלות כמו משאבת האוריאה - וכנראה שהתחזוקה של מנוע THP או HDI תהיה דומה בהיבט המחיר.

לגבי מה שהמוסך מספר לך על מנועים שהולכים, נשמע שהוא התכוון לתקלות במנועי פיורטק 1.2 שיש בו כשל תכנוני ברצועת התזמון. הנושא נטחן עד דק בפורום, אבל כל זה לא רלוונטי בשום צורה למנוע 1.6 של פיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 2
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מנוע ה1.6 180 זה השדרוג של מנוע ה165 THP? יצא לי לקרוא קצת בפורומים והבנתי שמנוע ה180 זה מנוע מסדרת הפיורטק שמיוצרת רק ע״י PSA ואין לו שום קשר למנוע הTHP 156/165 שהיה בBMW.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

156, 165 ו-180 כ"ס זה אותו מנוע עם שיפורים במכלולים לאורך הזמן. 

מ2006 עד 2011 לערך אכלו ממנו מרורים בגלל כמה נקודות תורפה שמאז החליפו במכלולים משופרים כמו משאבת דלק לחץ גבוה, שרשרת תזמון וכדומה. 

מה שיצא מ2012 עד 2016 היה עם אמינות בינונית ולאחר 2016 אמינות טובה יחסית שזה המנועים עם 165/180 כ"ס.

אני נוסע על הגירסה ה"בעייתית" עם 156 כ"ס ואני יכול להגיד שהכל תלוי אם מחליפים שמן בזמן (כל 10 אלף קמ) ומבינים שכל 5 שנים צריך להחליף כמה דברים כמו מכסה שסתומים ותרמוסטט.

בסך הכל נכון להיום אלה לא מנועים יותר בעייתיים מכל מנוע טורבו קטן אחר של כל יצרן אחר. 

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 5 שעות, Jeka88 כתב:

מנוע ה1.6 180 זה השדרוג של מנוע ה165 THP? יצא לי לקרוא קצת בפורומים והבנתי שמנוע ה180 זה מנוע מסדרת הפיורטק שמיוצרת רק ע״י PSA ואין לו שום קשר למנוע הTHP 156/165 שהיה בBMW.

עניין שיווקי נטו. כמו שאמרו בהודעה הקודמת, זה אותו מנוע עם מכלולים שעודכנו עם הזמן. נדמה לי שב 180 כ"ס יש גם מסנן חלקיקים.

פורסם
לפני שעתיים, nadav20 כתב:

אמרו מעלי שהוא עם אמינות בינונית,זה אפילו לא אמינות נמוכה,הכי גרוע שהיה לי בחיים

אפשר לאכול מרורים מכל מנוע, אבל בתור חבר מהקבוצה אתה יודע שהרוב המכריע לא אוכל מרורים, במיוחד אלה שהמנוע שלהם עבר חיים "קלים" מיומם הראשון.

יש שיגידו אפילו שלהחליף משאבת דלק פעמיים שקול להחלפת ממיר, אבל עם זה כנראה שהרוב לא יסכימו (כי עם ממיר גמור אתה לא תיתקע בצד הדרך).

פורסם (נערך)

בראייה צינית מה שמציל את מנוע thp180 היא ההשוואה לסדרה הישנה שהיתה לפני 2015 שהיתה באמת מאד בעייתית. 

גם בגרסה החדשה יש עדיין תקלות לא זולות (צינור טורבו , מכסה ראש מנוע ועוד. יש שרשור ייעודי). 

כמו בשיר של יהודה פוליקר : פחות אבל עוד כואב ...

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני שעה, save כתב:

בראייה צינית מה שמציל את מנוע thp180 היא ההשוואה לסדרה הישנה שהיתה לפני 2015 שהיתה באמת מאד בעייתית. 

גם בגרסה החדשה יש עדיין תקלות לא זולות (צינור טורבו , מכסה ראש מנוע ועוד. יש שרשור ייעודי). 

אשמח לקישור לשרשור היעודי של מנוע 1.6 180 כ״ס.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, save כתב:

בדיוק, אבל זה כבר נכנס לקטגורייה של "תחזוקה יקרה מהממוצע".

וכמו שיש כאלה שנוסעים על מאזדה בלי להחליף משולשים, תושבות ומוט היגוי ("קופלונג") כל 3-4 שנים (אני מתקן, אפילו שזה יקר...) - אפשר גם ליסוע על פיג'ו עם איזולירבנד על צינור היניקה, נורת מנוע על זיהום ועוד שלל קומבינות חביבות על עם ישראל.

לפני 6 שעות, nadav20 כתב:

אולי הוא לא אוכל עדיין מרורים כי השנתונים יותר חדשים,הוא יאכל,זה רק עניין של זמן כנראה.

אולי, ואולי לא. המנועים האלה (165/180) כאן כבר 6-7 שנים, ומכיוון שיש אותם בלא מעט רכבים עממיים ורכבי ליסינג ולא שמענו על איזו קסטרופה שם כמו שהיה עם הפיורטק או עם ה 156 בזמנו - אני נוטה להאמין שהתשובה היא "לא, אבל...".

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...