Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי עדיף לקנות חדשות, אני קניתי לפיאסטה שלי לפני חצי שנה זוג צלחות של high q (יצרן קוריאני שמייצר ליונדי וקיה) ב230 שקל בערך לזוג.

מה שכן זה נכון שצריך לבדוק עובי מינימלי אבל אני ממליץ לך לחכות שהרפידות האלו יגמרו ואז להחליף ביחד גם רפידות וגם צלחות.

גם אם העובי המינימלי המותר הוא 23 ואתה קרוב, גם אם תחרוג ממנו בחיי הרפידות הנוכחיות לא יקרה כלום.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 שעות, boli19 כתב:

לא יודע איך זה בטויטה

במאזדה מורשה - המחיר הוא 100 ש"ח בערך + מע"מ (עבודה בלבד) להחלפה של רפידות אחוריות (אתה יכול להביא בעצמך את הרפידות)

פירוק והרכבה של צלחות בלם - בערך 100 ש"ח + מע"מ.

החלפת נוזל בלמים (עבודה בלבד ללא הנוזל) - 120 ש"ח + מע"מ.

אני לא מוצא כמה עלה לי החלפה של רפידות קדמיות, חושב שלא רחוק מהמחירים האלה.

עושה רושם שהמחיר זול מאוד

בפעם הקודמת שהחלפתי רפידות וצלחות קדמי ביררתי במוסך היבואן טויוטה, רק על העבודה בלי החלקים המחירון היה מעל 700 ש"ח

לפני 7 שעות, Shab00 כתב:

לדעתי עדיף לקנות חדשות, אני קניתי לפיאסטה שלי לפני חצי שנה זוג צלחות של high q (יצרן קוריאני שמייצר ליונדי וקיה) ב230 שקל בערך לזוג.

מה שכן זה נכון שצריך לבדוק עובי מינימלי אבל אני ממליץ לך לחכות שהרפידות האלו יגמרו ואז להחליף ביחד גם רפידות וגם צלחות.

גם אם העובי המינימלי המותר הוא 23 ואתה קרוב, גם אם תחרוג ממנו בחיי הרפידות הנוכחיות לא יקרה כלום.

כנראה שאקנה חדש בסופו של דבר

עוד לפני בדיקה עם הכלי הייעודי, כמעט ברור לי שזה גבול או קרוב לגבול, מאחר בפעם הקודמת שזה עבר חריטה היתה מדרגה, מה שאומר שירד מהעובי, החריטה עצמה הורידה עוד מהעובי, וכעת שוב יש מדרגה שזה שוב אומר שירד עוד מהעובי, וכל הפער בין המקסימום למינימום זה ס"ה 3 מ"מ.

אז נכון שעם הרפידות אפשר למשוך עוד 10-15 אלף ק"מ כנראה, זה קצת בעייתי למשוך עם צלחות גבוליות, אלא אם לדעת המומחים אין בעיה.

פורסם
לפני 6 דקות, איילצבי כתב:

אתה מעלה השערות וספקולציות . תבדוק עם מיקרומטר מה המידה ועם הנתונים שתקבל תחליט מה לעשות . 

כמובן שאנסה את זה, אם אמצא מקום שמוכן לבצע את הבדיקה הזו. אנסה למצוא

להזמין את זה ייקח זמן, ואני אמור לעשות את הטיפול בזמן הקרוב (הטיפול לא חייב לכלול את זה אבל עדיף כבר הכל ביחד)

פורסם

תלך לאחד ממוסכי היבואן - מורשה טויטה

תבקש הצעת מחיר להחלפת רפידות וצלחות - אחרי שתקבל הצעת מחיר
תבדוק כמה עולות צלחות טובות + רפידות איכותיות
אם המחיר של החלפים במקום אחר זול משמעותית, תקנה שם ותביא את החלקים איתך למוסך המורשה

הם מחוייבים לפי התקנות לבצע את העבודה עם החלקים שאתה מביא - כל עוד החלקים תואמים.

הם לא יכולים לבקש מחיר אחר על העבודה, אלא בדיוק כמו שהם מציעים לכל לקוח שקונה מהם את החלקים.
מה שכן - הם לא חייבים לתת לך הנחה על העבודה (בדרך כלל במוסכים מורשים נותנים 10% הנחה על העבודה אם מבקשים יפה)

פורסם
לפני שעתיים, mo2013 כתב:

עושה רושם שהמחיר זול מאוד

בפעם הקודמת שהחלפתי רפידות וצלחות קדמי ביררתי במוסך היבואן טויוטה, רק על העבודה בלי החלקים המחירון היה מעל 700 ש"ח

כנראה שאקנה חדש בסופו של דבר

עוד לפני בדיקה עם הכלי הייעודי, כמעט ברור לי שזה גבול או קרוב לגבול, מאחר בפעם הקודמת שזה עבר חריטה היתה מדרגה, מה שאומר שירד מהעובי, החריטה עצמה הורידה עוד מהעובי, וכעת שוב יש מדרגה שזה שוב אומר שירד עוד מהעובי, וכל הפער בין המקסימום למינימום זה ס"ה 3 מ"מ.

אז נכון שעם הרפידות אפשר למשוך עוד 10-15 אלף ק"מ כנראה, זה קצת בעייתי למשוך עם צלחות גבוליות, אלא אם לדעת המומחים אין בעיה.

3 מילימטר זה המון, יש מכוניות שבכל חייהן היו על 2 צלחות או היו על הצלחת המקורית מעל 100 אלף קילומטר.

אבל עזוב, הכל השערות פשוט תמדוד וגם אם תמצא שאתה מאוד קרוב למידה, אתה לא תאמין כמה רחוק אתה בשימוש וגם אם תחרוג בממש קצת זה באמת לא בטיחותי.

• תוכן חדש...