Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

טויוטה אוריס 2013 בנזין

ב-2016 הוחלף צלחות בלם (פרימקס) ורפידות מקוריות של טויוטה

ב-2019 בוצע חריטה בצלחות והוחלפו רפידות TRW

כעת 2023 לאחר 3 שנים ובערך 35,000 ק"מ מאז החריטה והחלפת הצלחות.

ברפידות נראה שיש עדיין בשר

בצלחות יש מדרגה

מה האינדיקציה להחלפת הצלחות?

אם הן נחרטו לפני 3 שנים זה אומר שהורידו מהעובי שלהן, כעת כשיש מדרגה זה אומר שהעובי ירד עוד.

ההפרש בין עובי המקסימום למינימום הוא קטן 26-23

כך שההגיון אומר שהם הן עברו חריטה וכעת יש מדרגה אז כבר הגענו לעובי המינימלי או שלא בהכרח?

השאלה היא מאחר ולא נראה כרגע שיש צורך בהחלפת הרפידות, אם היה צורך בהחלפת רפידות כמובן הייתי מחליף כבר גם צלחות, השאלה אם אפשר למשוך (לא על חשבון בטיחות כמובן) ועד כמה?

תודה

פורסם
לפני 17 שעות, איילצבי כתב:

המדרגה לא אומרת דבר . היא נוצרת כתוצאה מהשחיקה . במוסך תמיד מספרים ללקוח שצריך להחליף כי יש מדרגה . הבדיקה צריכה להיעשות עם מיקרומטר . 

מסכים אתך (ויש לי ניסיון עם זה במוסכים שבגלל מדרגה רוצים להחליף אף שבאמת אין צורך)

אך בעיני כאמור העניין עם המדרגה מלמד על כך שירד מהעובי, והמשמעות האם זה הגיע למינימום המותר 23.

בתכלס הטווח בין המקסימום למינימום הוא בס"ה 3 מ"מ, אם נניח אמדוד (אין לי כרגע איך) ואמצא שזה קרוב ל23 או אף 23, האם זה מחייב החלפה או למשוך כל עוד הרפידות בסדר ואז בהמשך להחליף יחד עם הרפידות?

תודה

פורסם (נערך)

בדוק עם מיקרומטר ואז תדע בדיוק . היצרן קבע מינימום מסוים ויש גם מקדם ביטחון . לא נראה לי שאם העובי הגיע ל 22.5 המכונית לא תבלום . זה שיקול שלך . אם העובי הגיע למינימום אני הייתי מחליף ולא מושך . בזה לא חוסכים כסף .

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
פורסם
לפני שעתיים, איילצבי כתב:

בדוק עם מיקרומטר ואז תדע בדיוק . היצרן קבע מינימום מסוים ויש גם מקדם ביטחון . לא נראה לי שאם העובי הגיע ל 22.5 המכונית לא תבלום . זה שיקול שלך . אם העובי הגיע למינימום אני הייתי מחליף ולא מושך . בזה לא חוסכים כסף .

אפשר לסמוך על כלי כזה בתור מדידה מדוייקת?

מעבר לעניין של הדיוק, יש קצת בעיה עם זה שהרי יש מדרגה בצלחת, ואמנם יש בכלי הזה מרווח למעלה בקצה שיכול לתת מענה לזה, אך הוא לא גדול אז תלוי מה עובי המדרגה.

https://he.aliexpress.com/item/1000004443019.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.352.4947586alSRN1z&gatewayAdapt=glo2isr

פורסם
לפני 6 דקות, איילצבי כתב:

קליבר לא מתאים לבדיקה הזאת . רק מיקרומטר .

Capture.JPG

מיקרומטר אין לי

מי מחזיק את זה? איזה אנשי מקצוע מחזיקים דבר כזה?

והאם במוסכים יש את זה?

פורסם
לפני 22 דקות, איילצבי כתב:

מוסך שמכבד את עצמו יש לו . אגב , קליבר יש לך ?

קליבר זה מה שיש בקישור שצירפתי?

הם קוראים לזה שם מיקרומטר

יש לי את הכלי הזה, הזמנתי בעבר מעליאקספרס

עם זה אפשר לבדוק אפילו בלי לפרק את הגלגל, החסרון הוא שהמדרגה בצלחות יכולה להפריע, המדרגה שיש במכשיר עצמו היא די דקה ויכול להיות שהמדרגה בצלחת גבוהה יותר ואז המדידה לא תהיה מהימנה

פורסם

אתה יכול לעשות תרגיל . שים שני מטבעות מצידי הדיסק , תמדוד עם קליבר ואחר כך תוריד מהתוצאה את עוביין של המטבעות . הבעייה שהקליבר מעלי אקספרס לא הכי מדויק . תעשה את הבדיקה מספר פעמים . 

פורסם
לפני 10 דקות, איילצבי כתב:

אתה יכול לעשות תרגיל . שים שני מטבעות מצידי הדיסק , תמדוד עם קליבר ואחר כך תוריד מהתוצאה את עוביין של המטבעות . הבעייה שהקליבר מעלי אקספרס לא הכי מדויק . תעשה את הבדיקה מספר פעמים . 

היה יכול להיות רעיון טוב, אך זכור לי שקראתי (נדמה לי כאן) בעבר שמישהו עשה את זה ומטבע נפלה לו למקום בעייתי.

אולי אפשר לעשות משהו אחר, יש את המדרגה השקועה במכשיר, אין בה מספיק עומק, אפשר אולי לגרד ובכך להעמיק את השקע, מה שיאפשר מדידה טובה (בלי קשר לדיוק) גם בנוכחות מדרגה בצלחת.

פורסם (נערך)

תקנה כזה מיקרומטר בעלי ב11-12 דולר 2-3 שבועות בארץ תבחר CAINIAO STANDARD FOR SPECIAL GOODS ופשוט תמדוד

מה שמשפיע על הבלימה זה בעיקר רפידות

צלחות נשחקות הרבה יותר לאט וגם אם זה מעט פחות מהמינימום המוגדר לא תרגיש  מייד הבדל בבלימה רק שאתה לא יודע ולא תדע בודאות עד שלא תפרק גלגל ותמדוד עם מיקרומטר

במידה ומדדת פחות מהמינימום תחליף בהקדם האפשרי (גם אם זה קרוב לשם)

צלחות זה לא פריט יקר בתחזוקת רכב פעם בכמה שנים סדר גודל של 300-400  לזוג של חברה מוכרת

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם

אני לא אוהב את הרעיון של חריטת צלחות
אני גם לא מבין מה החסכון בזה?

בפעם האחרונה הבנתי שזה פשוט בזבוז זמן וכסף
נגיד שצלחת טובה עולה 150-200, שתי צלחות גג 400
לא שווה פעם בשלוש שנים בערך להחליף אותן לחדשות?
מניסיון, כל פעם שחרטו לי צלחות תמיד היו רעשים וחריקות אחר כך.

בפעם האחרונה קפצתי לחנות חלפים, קניתי צלחות טובות , שילמתי קצת על עבודה (במוסך מורשה)

וזהו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 24.1.2023 בשעה 10:26, nit_zan כתב:

תקנה כזה מיקרומטר בעלי ב11-12 דולר 2-3 שבועות בארץ תבחר CAINIAO STANDARD FOR SPECIAL GOODS ופשוט תמדוד

מה שמשפיע על הבלימה זה בעיקר רפידות

צלחות נשחקות הרבה יותר לאט וגם אם זה מעט פחות מהמינימום המוגדר לא תרגיש  מייד הבדל בבלימה רק שאתה לא יודע ולא תדע בודאות עד שלא תפרק גלגל ותמדוד עם מיקרומטר

במידה ומדדת פחות מהמינימום תחליף בהקדם האפשרי (גם אם זה קרוב לשם)

צלחות זה לא פריט יקר בתחזוקת רכב פעם בכמה שנים סדר גודל של 300-400  לזוג של חברה מוכרת

תודה

אנסה להזמין

השיקול היחידי להמתין עם החלפת הצלחות זה לא בגלל עלות הצלחות, שממילא אני מתכוון להחליף בהחלפה הבאה של הרפידות, אלא בגלל שהרפידות עדיין עם בשר, וברגע שאחליף צלחות אני זורק את הרפידות הללו.

לפני 36 דקות, boli19 כתב:

אני לא אוהב את הרעיון של חריטת צלחות
אני גם לא מבין מה החסכון בזה?

בפעם האחרונה הבנתי שזה פשוט בזבוז זמן וכסף
נגיד שצלחת טובה עולה 150-200, שתי צלחות גג 400
לא שווה פעם בשלוש שנים בערך להחליף אותן לחדשות?
מניסיון, כל פעם שחרטו לי צלחות תמיד היו רעשים וחריקות אחר כך.

בפעם האחרונה קפצתי לחנות חלפים, קניתי צלחות טובות , שילמתי קצת על עבודה (במוסך מורשה)

וזהו. 

אני גם חושב כמוך

זה לא היה נכון לחרוט את הצלחות, מאחר וממילא בהחלפה הבאה של הצלחות א"א להשתמש ברפידות הישנות, אז אתה יכול למצוא את עצמך במצב שלא מיצית את הרפידות.

צלחות קדמיות יקרות יותר, ובאיכות טובה לרכב שלי אכן עולה כמה מאות ש"ח (מקורי נדמה לי יוצא באזור 700 ש"ח).

כמה זה התשלום על עבודה בהחלפת צלחות ורפידות קדמי?

תודה

פורסם (נערך)

לא יודע איך זה בטויטה

במאזדה מורשה - המחיר הוא 100 ש"ח בערך + מע"מ (עבודה בלבד) להחלפה של רפידות אחוריות (אתה יכול להביא בעצמך את הרפידות)

פירוק והרכבה של צלחות בלם - בערך 100 ש"ח + מע"מ.

החלפת נוזל בלמים (עבודה בלבד ללא הנוזל) - 120 ש"ח + מע"מ.

אני לא מוצא כמה עלה לי החלפה של רפידות קדמיות, חושב שלא רחוק מהמחירים האלה.

עריכה אחרונה על ידי boli19
  • תוכן חדש...