Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבנות מתקן הגבהה לקערת האוכל של חתול. 

אני יכול לבנות מעץ, אבל אני לא רוצה לקחת צ'אנס עם העצים הממוחזרים שאני עובד איתם מבחינת רעלים שהיו בעץ בשלב כלשהו של חייהם. 

אני יכול לבנות מפלדה, אבל אני לא יודע איזו היא הנכונה (מנחש שנירוסטה 304 או 316). אין לי אפשרות לרתך, כך שאני צריך לבצע בשיטת כיפוף ולהשתמש בברגים (יש לי ברגים מנירוסטה, מפרוייקט אחר, איך אני יכול לדעת אם הם יהיו בסדר?).

אני יכול לעשות שילוב של השניים, אבל זה עשוי לעשות לי בעיות ברחיצת המתקן (סיבית עם פורמייקה מעל, ולעטוף את העסק עם הפלדה- יעבוד, אבל הסיבית עשוייה להתנפח בקלות בשטיפה).

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה דעתך לקחת כמה לבנים קטנות( בריקים), להעמיד אותן במבנה , לשים את קערת האוכל באמצע, ו..זהו בעצם.

תוכל להתאים את הגובה לפי רצונך , אם תשים משהו  מתחת לקערה.

תחשוב על זה, ייתכן שיעבוד.

• מעניין 1

סלע

פורסם

רעיון מעניין, אבל נושא ה FOOD GRADE חשוב לי. 

לבנים יכולות להתפורר. 

פורסם

הבעיה העיקרית היא שמגדירים FOOD GRADE בהתאמה לבני אדם ולא בע"ח (לא תמיד מה שבטוח לבני אדם, בטוח לבע"ח).

בעקרון, נירוסטה (פלדת אל-חלד) 18/10 או 18/8 (פחות כרום לכן פחות מגן מחלודה) וכן אלומיניום יכולים לשמש ככלי מאכל.

ראה בקישור המצ"ב (אתר אמין המסביר מדע להמונים).

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/שאלת-השאלות-אלומיניום-או-נירוסטה

לגבי ההבדל בין נירוסטה 304 ונירוסטה 316 -> בקישור המצ"ב יש הסבר. על פניו נראה לי נכון :

https://www.elbar.co.il/מה-ההבדל-בין-נירוסטה-304-ל-316/

פורסם

כבר שאלת פעם.

ואני אענה שוב:

כל לכה שהתפלמרה בטוחה לשימוש חיות ובני אדם. אצלי השתמשתי בלכה על בסיס מים, קערה גנרית לחיות מחמד שתחבתי בתוך בסיס עץ אורן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 17 שעות, A_lex כתב:

בבקשה:

רכשתי כבר משהו דומה לגרגרים ולמים, אני מעוניין במשהו לקעריות לאוכל הרטוב. 

לפני 13 שעות, guya72 כתב:

הבעיה העיקרית היא שמגדירים FOOD GRADE בהתאמה לבני אדם ולא בע"ח (לא תמיד מה שבטוח לבני אדם, בטוח לבע"ח).

בעקרון, נירוסטה (פלדת אל-חלד) 18/10 או 18/8 (פחות כרום לכן פחות מגן מחלודה) וכן אלומיניום יכולים לשמש ככלי מאכל.

לא מעוניין לייצר קערה; רק הגבהה שניתן לרחוץ, ושאם ייפול עליה אוכל והחתול יאכל אותו, שלא יחטוף משהו. 

לפני 12 שעות, hans כתב:

כל לכה שהתפלמרה בטוחה לשימוש חיות ובני אדם. אצלי השתמשתי בלכה על בסיס מים, קערה גנרית לחיות מחמד שתחבתי בתוך בסיס עץ אורן.

זוכר ששאלתי, זוכר שענית, ואני עדיין עם סייגים רציניים לגבי שימוש בעץ ממוחזר (שמי יודע מה עבר עליו גם אם רשום עליו רק HT) עם לכה שהתפלמרה (כולל סייגים על איכות הלכה ניתן להשיג בארה"ק וזמן הייבוש שלה). 

מעניין, האם עצים שניתן לרכוש בארץ מגיעים עם טיפול כלשהו או שזה כמו בארה"ב למשל, וניתן להכין מהם דברים גם למזון (לגלף כפות וכדומה)? 

פורסם

כל פלטת מתכת תהיה טובה. לא מדובר על אוכל רטוב שעומד שם ימים (בכל אופן מקווה בשביל השכנים שלך שזה לא המצב) אז המעבר זניח. אתה רק צריך משטח שהחתול לא יבלע חתיכות ממנו.

אתה גם קונה מפות לשולחן שהן FOOD GRADE כי הילדים מידי פעם אוכלים במבה שנפלה על השולחן?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

האם עצים שניתן לרכוש בארץ מגיעים עם טיפול כלשהו או שזה כמו בארה"ב למשל, וניתן להכין מהם דברים גם למזון (לגלף כפות וכדומה)? 

כל עץ שמגיע לארץ חייב לעבור טיפול בכדי למנוע העברת מזיקים (הכוונה לעץ גולמי/ חומר גלם)

פורסם

כל מי שאני מכיר שמבשל מתעסק עם כפות עץ שעלו 3 שח מקס סטוק/איקאה, מסוג עץ לא ידוע בעליל. לרוב וריאנט של בוק (beech) אבל לא רק. אף אחד לא יוצא חולה מזה.

צא מהסרט. המצאת בעיה שלא קיימת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

מצאתי מקום בעירי שמוכר עץ בכמויות קטנות לחובבים, הולך לשם הערב להתארגן על מטר של אגוז (רוחב 17 עובי 2.5). 

לפני כן קופץ לחנות הכלים החביבה עליי לרכוש לכה פוליאוריטנית על בסיס מים. 

אם יש המלצה לסוג ספציפי, אשמח מאד לשמוע.

מתכנן לבנות משהו מעץ עם פורמייקה כמשטח עליון (ותחתון) ולהקיף אותו בעץ אגוז עם הלכה עליו בצדדים ולגמור עם זה. 

וכן גם אני משתמש בכפות עץ ממקור לא ידוע בעליל. על עצמי לא אכפת לי במיוחד.

(ולא, אני לא מעיז לקנות אותם במקסטוק- או כל דבר אחר שקשור לאוכל בחנויות הסטוק למיניהן.)

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

(ולא, אני לא מעיז לקנות אותם במקסטוק- או כל דבר אחר שקשור לאוכל בחנויות הסטוק למיניהן.)

אשתי קנתה מברשת למריחת ביצה וכו' במחיר מופקע באחת מחנויות ציוד האפייה המפונפנות. במבט אחד זיהיתי והסבתי את תשמת ליבה שמדובר במברשת צבע פשוטה. אז היא התחלחלה משיער הסוס, ואני מהפקעת המחיר...

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

אתה מחפש פוד גרייד למוצר שלא רק שלא נוגע באוכל ישירות, אתה לא מבשל בו? שזה בתכלס למה התקן קיים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...