Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיסקליימר: השאלה הזו מאוד אינדיבידואלית, וברור לי שלכל אחד יש את נקודת המבט שלו, אבל מסקרן אותי לשמוע דעות.

אנחנו משפחה עם שני ילדים שמתחילים להיות גדולים (8, 10). היום אנחנו גרים בהוד השרון (ברחוב האורנים למכירים את האזור), בדירת 4 חדרים ששיפצנו מהיסוד לפני עשור.

כיון שההורים של זוגתי עוברים דירה, נוצרה לנו הזדמנות לרכוש את הדירה שלהם, טריפלקס גדול בשולי כפר סבא (רחוב אז״ר לאנשי האזור).

המעבר מחייב משכנתא סבירה של בערך חצי מליון-600 אלף, ואנחנו יכולים לעמוד בה.

וכאן מתחילים השיקולים: מעבר כזה מחייב הוצאה של הילדים מכל המסגרות (בי״ס/חוגים/מחוננים) וכמובן ניתוק שלהם מכל החברים הנוכחיים.

בנוסף, המיקום הנוכחי שלנו הוא במרכז עיר, מה שאומר שהכל נגיש - בית קפה, בר, מאפיה, סופר, מסעדות, שווארמה, הכל במרחק הליכה ברגל. במיקום החדש אין שום דבר והכל מחייב נסיעה ברכב.

מצד שני, במיקום החדש יש חניה לדירה, ובדירה הנוכחית שלנו יש 6 חניות משותפות ל 16 הדירות בבניין.

בבניין הנוכחי יש לנו מחסן, בבניין החדש לא, הדירה החדשה היא בקומות, מה שאומר מדרגות בתוך הבית.

יש עוד הרבה שיקולים, אבל בגדול זה מיקום מצויין ודירה קטנה יחסית בלי הרבה פרטיות למתבגרים לעומת מקום מעאפן ודירה גדולה מאוד, שתתאים לרגע שהילדים יהיו טינאייג׳רים וירצו את המרחב שלהם.

לא יודע לגבי רמת החינוך בכפר סבא, אבל בהוד השרון היא… ממוצעת (למרות כל הפרסים שזכתה בהם העיר), ותלויה בכיתה הספציפית יותר מבכל דבר אחר.

שוב, יודע שזה אינדיבידואלי, אבל כיון שהפורום יודע הכל, אשמח לקבל נקודות למחשבה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמובן אישי לגמרי.

אני עשית מעבר כזה, אם כי בשלב הרבה יותר מאוחר בחיים (הצעיר היה בן 17). דירה עם 4 מפלסים בגודל יותר מכפול מהדירה הקודמת (שהצריכה שיפוץ יסודי בכל מקרה). במקור חיפשנו דירה מרווחת אבל נגישה, איכשהו המתווכות שכנעו את אשתי לקנות דירה עם יריה של קומה וחצי לפני הכניסה, ובתוך הבית לא פחות מ-4 מפלסים. מצד שני - דירה בגודל כפול ויותר מהקודמת, והשוס הגדול - שתי יחידות מתבגרים. היתרון של מרחב גדול ויחידות המתבגרים (ועוד כמה יתרונות גטנים) היה שווה את המאמץ. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינתי טריפלקס זה דיל ברייקר.

אחרי שנתיים של צליעה לא מוכן אפילו לשקול מדרגות בתוך הבית.

ולעניין המעבר בכללי, אם אתר מרוצה מהאיזור בו אתה גר (ואני יוצא מנקודת הנחה של שביעות רצון זהה מהדירה החדשה) אתה צריך לחשוב מהישפר לך את איכות החיים יותר. בית יותר גדול או כ 35,000 שקל בשנה למה שבא לכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, Fazer כתב:

כיון שההורים של זוגתי עוברים דירה, נוצרה לנו הזדמנות לרכוש את הדירה שלהם, טריפלקס גדול בשולי כפר סבא (רחוב אז״ר לאנשי האזור).

המעבר מחייב משכנתא סבירה של בערך חצי מליון-600 אלף, ואנחנו יכולים לעמוד בה.

א) מדובר במיקום מעולה.

ב) אם על מה שנדרש זה משכנתא של יחסית כלום, לא הייתי חושב אפילו 

לפני 40 דקות, Fazer כתב:

וכאן מתחילים השיקולים: מעבר כזה מחייב הוצאה של הילדים מכל המסגרות (בי״ס/חוגים/מחוננים) וכמובן ניתוק שלהם מכל החברים הנוכחיים

בחייאת, אתה עובר מהוד השרון לכפר סבא, לא לקוטב הצפוני.

הנה המפה של האזור, שיהיה ברור:

Screenshot_20221210-171629.thumb.png.2c6e8d37195c728895db3e7fce9f106a.png

לפני 40 דקות, Fazer כתב:

בנוסף, המיקום הנוכחי שלנו הוא במרכז עיר, מה שאומר שהכל נגיש - בית קפה, בר, מאפיה, סופר, מסעדות, שווארמה, הכל במרחק הליכה ברגל. במיקום החדש אין שום דבר והכל מחייב נסיעה ברכב

אתה רציני?

רחוב אז"ר נמצא 5 דקות הליכה ממרכז כפ"ס. לא שכפר סבא זה איזה מטרופולין מטורף שמאיים על שנגהאי או משהו.

שוב, אתה עובר מהוד השרון למרכז כפר סבא, לא לסיביר.

אני גר ועובד בכפר סבא ולפעמים נוסע לאכול צהריים בהוד השרון. מבחינתי זה אותה עיר.

ד"א אני גם גר בקרבת רחוב אז"ר המדובר.

נכון שיש גם אזורים פחות טובים בכפר סבא - כמו יוספטל וקפלן, ויש גם את שכונת כפר סבא הירוקה, ששם באמת חייב רכב כדי להגיע לכל מקום, אבל אז"ר לא מקום כזה.

לפני 41 דקות, Fazer כתב:

לא יודע לגבי רמת החינוך בכפר סבא, אבל בהוד השרון היא… ממוצעת (למרות כל הפרסים שזכתה בהם העיר), ותלויה בכיתה הספציפית יותר מבכל דבר אחר.

לא יודע לגבי רמת חינוך (רק יודע שהיא נחשבת לטובה), אבל יש איזה ארבע בתי ספר באיזור.

החיסרון - כל בוקר יש פקק כמעט לאורך כל רחוב אז"ר וגם בר אילן, בגלל כאלה שמפחדים שהנסיכים שלהם ילכו קצת ברגל.

לפני 46 דקות, Fazer כתב:

בנוסף, המיקום הנוכחי שלנו הוא במרכז עיר, מה שאומר שהכל נגיש - בית קפה, בר, מאפיה, סופר, מסעדות, שווארמה, הכל במרחק הליכה ברגל. במיקום החדש אין שום דבר והכל מחייב נסיעה ברכב

להתבטאויות כאלה הייתי מצפה מאיזה היפסטר תל אביבי פלצן שחושב שגלילות זה חו"ל, לא מתושב הוד השרון.

בקיצור, תעבור, יהיה בסדר. אתה לא מפסיד שום דבר בעסקה הזאת, רק מרוויח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז"ר זה אזור לא מעפן בכלל, בקצה אחד שלו יש ארבעה תיכונים (למדתי באחד מהם לפני 20 שנה), וזה יהיה מאוד רלוונטי לכם החל מעוד כחמש שנים, בקצה השני יש את הפארק. נכון שזה אזור מנומנם למדי ואין על אז"ר בתי עסק, אבל כמו שואדים אמר , בוא, אתה מהוד השרון... חוץ מזה, עשר דקות ברגל ואתה במרכז כ"ס.

הסיבה היחידה שהייתה גורמת לי לחשוב פעמיים ושלוש, נושא המסגרות של הילדים, ניתוק של הילדים מהחברים וכו'. זה שיקול כבד.

מה דעתכם על הרעיון הבא, אם זה אפשרי מבחינה כלכלית: לרכוש את הדירה ולהשכיר אותה, מתוך כוונה לעבור אליה כשהילדים יהיו בגיל תיכון (שאז ממילא הם מחליפים מסגרת)?

אגב, אני לא יודע איך החטיבות בהוד"ש, אבל לפחות בזמני החטיבות בכ"ס היו מזעזעות. בתיכונים זה סיפור אחר, כי מראש מטיסים משם את כל הערסים ושלום על ישראל (רוב הזמן לפחות).

חזיר דיזל

פורסם

בימינו חשוב להכין ילדים לשינוי נסיבות פתאומי בחיים, זה כבר לא שנות השמונים והתשעים שבהן גדלנו ולבלות את כל הילדות עם אותם חברים רק יקשה עליהם בבגרותם.

לעניין השכונה - גרתי במשך שנה לא רחוק משם (הדרים, אפילו יותר בשוליים) ובאמת שלא הייתי חושב פעמיים מבחינת המיקום, בהנחה והארנונה דומה. אם אין רוכבי אופנוע בבית, אז גם המדרגות לא אמורות להיות דיל ברייקר.

פורסם
לפני 20 דקות, Derish כתב:

אם אין רוכבי אופנוע בבית, אז גם המדרגות לא אמורות להיות דיל ברייקר

מניסיון, לא חייבים דו"ג כדי לשבור רגל, לקרוע מיניסקוס, לסובב קרסול ועוד פציעות רגליים יצירתיות שמקשות מאוד על לילות מדרגות.

ואני אפילו לא עושה ספורט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני בכלל ירושלמי אבל עקב נסיבות מקריות משעשעות מכיר את האזור מצוין.

מיקום מעולה, אין שום התלבטות בכלל. מרכז העיר של כפר סבא הוא במרחק כמה דקות הליכה עם הכלב/אופניים/קורקינט ואשכרה *באותו רחוב בדיוק* יש שני תיכונים, כצנלסון שהוא טוב מאוד (יצא לי לעבוד בשלל הזדמנויות עם הילדים מהתיכון הזה) ותיכון אחר שאני לא מכיר. יש גם תיכון שלישי אאל"ט.

ניתוק הילדים זה שיקול מאוד משמעותי, אבל אם זה קורה רק פעם אחת בימי חייהם, ועוד עם מעבר בין אוכלוסיות דומות וערים דומות, הם יסתדרו. המרחק בין הנקודות שציינת קטן יותר מהמרחק בין שכונות בירושלים ואפשר לשמור על קשר...

בנוגע לפקקים - יש ושום דבר לא ישתפר בקרוב, לא בכפר סבא אבל גם לא בהוד השרון ובשום מקום אחר בארץ, בינינו.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הילדים עדיין יוכלו לבוא לבקר את החברים שלהם בהוד השרון.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כצנלסון, הרצוג, רבין וגלילי. אם כי רבין טכנית ברחוב החי"ש.

בתור מי שגר במרכז כפר סבא והולך לפעמים דרך רחוב אז"ר אני לא חושב שהוא במרכז או מרחק קצר מהמרכז. יש לקחת בחשבון הליכה של 15-20 דקות או נסיעה קצרה לכל חנות, בנק, מזללה וכו'. אבל היום יותר ויותר מקובל לנסוע לקניונים מחוץ לעיר בכל מקרה.

כמה חשוב לילדים להישאר במקום הקיים? כמה הם קשורים לחברים? בד"כ בגיל כזה מעבר יהיה קל יחסית דווקא בשנת העשרה יהיה יותר קשה לרוב

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תודה לכולם על הפידבקים.

כרגע אנחנו גרים בדיוק במרכז, וכן, זה לא תל אביב אבל רחוב הבנים בהוד השרון בהחלט מציע כל דבר מסופר ומאפיה ועד בר. מבחינת מיקום אנחנו גם נגישים לכל החברים, והבית שלנו נוטה להיות תחנת רכבת - זה שיקול משמעותי מאוד שאני מודה שאני לא יודע איך להתמודד איתו, מצד אחד ילדים נוטים להיות סתגלניים, מצד שני חברים שלנו עזבו את גבעתיים לטובת הוד השרון, ואחרי שנתיים הם חזרו כי הילדים פשוט לא מצאו את עצמם.

מעבר לזה, לכל אלו שאמרו שאז"ר זה כמה דקות הליכה ממרכז העיר, חייב להגיד שאני לא מכיר את כפר סבא, אבל המקום המדובר הוא על הפינה של תל-חי, לפי גוגל מאפס זה 22 דקות הליכה מקניון ערים, שזו נקודת ציון שאני מכיר בכפ"ס. בגדול טיילתי קצת ברחוב היום, נראה לי רחוב שינה בקצה העיר, אלא אם פיספסתי משהו.

לפני 3 שעות, Derish כתב:

בהנחה והארנונה דומה

הארנונה דומה למ"ר, אבל בדירה המדוברת יש פי 2 מטראז', תכל'ס ההוצאות השוטפות יעלו משמעותית, כי הבית מאוד גדול, וזה אכן משהו שאנחנו צריכים לקחת בחשבון.

לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

מה דעתכם על הרעיון הבא, אם זה אפשרי מבחינה כלכלית: לרכוש את הדירה ולהשכיר אותה, מתוך כוונה לעבור אליה כשהילדים יהיו בגיל תיכון (שאז ממילא הם מחליפים מסגרת)?

זה אחד מהדברים שחשבנו עליהם, אבל המתווכת שדיברנו איתה הזהירה שיכול להיות קשה להשכיר טריפלקס כזה באזור הזה.

פורסם

לגבי עלויות אחזקה - כיוון שמדובר ברכישה בתוך המשפחה פשוט שאל את חמך וחמותך. אני מניח שמדובר בצמוד קטגע או קוטג' טורי או משהו כזה, אז האחזקה שונה לחלוטין מזו של דירה בבניין מגורים. אין ועד בית, אבל יש יותר אחזקה שוטפת על חשבונך.

עוד נקודה שלא צריכה להיות  בעיה אבל מצריכה בדיקה יסודית היא ענייני מיסוי על עסקה בתוך המשפחה, לוודא כי הרשויות מכירות במחיר שבחחוזה ולא דורשות מיסוי על מחיר יותר גבוה. ענין לעורך הדין שוערך את החוזה ביניהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Fazer כתב:

מבחינת מיקום אנחנו גם נגישים לכל החברים, והבית שלנו נוטה להיות תחנת רכבת - זה שיקול משמעותי מאוד שאני מודה שאני לא יודע איך להתמודד איתו

החברים יכולים לבוא לבקר אותכם בכפ"ס. וגם אתם תוכלו לבקר אותם בהוד השרון.

זה לא מרחק כזה מטורף. באמת שלא מבין מה הבעיה פה.

אתה לא מנתק קשר עם אף אחד, אתם נשארים די באותה עיר.

לפני 20 דקות, Fazer כתב:

אבל רחוב הבנים בהוד השרון בהחלט מציע כל דבר מסופר ומאפיה ועד בר

כל זה יש לך ברח' וייצמן שזה מרחק של כמה דקות הליכה.

לפני 20 דקות, Fazer כתב:

בגדול טיילתי קצת ברחוב היום, נראה לי רחוב שינה בקצה העיר, אלא אם פיספסתי משהו

פספסת משהו בגודל של סילברדו 3500HD.

אז"ר פינת תל חי זה ממש לא קצה העיר.

לפני 20 דקות, Fazer כתב:

לפי גוגל מאפס זה 22 דקות הליכה מקניון ערים

אני באמת מתקשה לראות את הבעיה בזה. אז 22 דקות הליכה או נסיעה קצרה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

לגבי עלויות אחזקה - כיוון שמדובר ברכישה בתוך המשפחה פשוט שאל את חמך וחמותך. אני מניח שמדובר בצמוד קטגע או קוטג' טורי או משהו כזה, אז האחזקה שונה לחלוטין מזו של דירה בבניין מגורים. אין ועד בית, אבל יש יותר אחזקה שוטפת על חשבונך.

מדובר דווקא בבנין דירות שגרתי לחלוטין, 3 קומות: דירת גן, קומת ביניים שהיא דירה רגילה, ודופלקס שהפך לטריפלקס בקומה העליונה. 

לפני 39 דקות, sperial כתב:

עוד נקודה שלא צריכה להיות  בעיה אבל מצריכה בדיקה יסודית היא ענייני מיסוי על עסקה בתוך המשפחה, לוודא כי הרשויות מכירות במחיר שבחחוזה ולא דורשות מיסוי על מחיר יותר גבוה. ענין לעורך הדין שוערך את החוזה ביניהם.

נקודה מצויינת, זה לא עלה עד עכשיו על ידי אף אחד, כך שלא הייתי מודע לנושא.

• תוכן חדש...