Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום מים - בוילר או יונקרס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת..

יתרונות לבוילר - זמינות של מים ללא צורך לזכור להדליק מראש. אין הגבלה לכמות מים חמים.

יתרונות ליונקרס - המים החמים מגיעים יחסית מיד כשאתה פותח את הברז (לעומת יונקרס שלוקח זמן מפתיחת הברז עד שנדלק ועד שמגיע לברז)

לגבי מחיר, אין לי מושג, חשמל, גז, חמם מהיר וכו'

אשמח לדעתכם

פורסם

חימום בגז יקר יותר יחסית לחימום בדוד.

ההבדל הוא שאתה מחמם רק מה שאתה צריך ולא יותר ולכן המחירים די מתקרבים.

ויתרון נוסף, בגז לא יכול להגמר לך המים באמצע המקלחת

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

התבלבלת שם במה זה בוילר ומה זה יונקרס :)

אנחנו משתמשים ביונקרס במשך כל החורף, כמעט ולא משתמשים בדוד

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 2 דקות, avizaz כתב:

התבלבלת שם במה זה בוילר ומה זה יונקרס

אאוצ'. איך אני עורך את זה?!

לפני כשעה, om2 כתב:

חימום בגז יקר יותר יחסית לחימום בדוד

אתה ממש מפתיע אותי.

פורסם

מה תשתית הגז?

אם מדובר בצובר אפשר לארגן את ועד הבית ולהחליף חברת גז. ברגע שהתהליך הזה קורה, מחירי הגז יכולים לרדת לחצי מהמחיר הנוכחי עם דמי שימוש אפסיים.

אם מדובר בבלונם יונקרס לא רלוונטי.

לא יודע מה התשתית אצלך אבל אצלי היונקרס מספק מים חמים מאדבאותה מהירות כמו הבוילר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אחד החסרונות של היונקרס הוא שכשיש ברז אחד פתוח עם מים חמים אז פתיחה של ברז נוסף מחסלת את המים החמים לשניהם. 

זה אומר שאם מישהו עושה מקלחת אז אי אפשר לרחוץ כלים עם מים חמים ואם יש שני חדרי אמבטיה אז אי אפשר להשתמש בשנייהם בו זמנית וכד'.

עוד נק' לקחת בחשבון, אם בוחרים ביונקרס, זה מיקום ארובת הפליטה של המכשיר. אצלנו הקבלן של הבניין מיקם אותה לא טוב ועד שלא שינינו את המיקום אז החדר הקרוב, שהחלון שלו היה ליד התנור, הסריח כמו התחנה המרכזית הישנה בתל אביב.

יש כאן שרשור שפתחתי לפני כשנתיים, כשהתלבטנו איזה תנור גז לבחור, במקום הדרעק של הקבלן. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אין קיבולת בתנורי גז ("יונקרס") , המים מתחמים תוך כדיי שהם עוברים בתנור שמחמם אותם.

אנחנו משתמשים בתנורים כאלו כבר מעל 20 שנה, 3 דגמים שונים של 3 חברות שונות, ובכולם זה התנהג כפי שתארתי. 

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בוודאי שיש דגמים. אני משתמש 5 שנים בשני בתים שונים ואף פעם אין בעיה להשתמש ב2 מקלחות במקביל.

זה דגם 21 ליטר שמתאים ל3 מקלחות במקביל

https://edepot.co.il/items/3982317-מחמם-מים-בגז-NORITZ-תוצרת-יפן-21-ליטר-מיועד-לעד-3-מקלחות-בו-זמנית-שלט-רחוק-לקביעת-טמפרטורת-המים

וזה אותו דגם 17 ליטר שמתאים ל2 מקלחות

https://edepot.co.il/items/3980663-מחמם-מים-בגז-NORITZ-תוצרת-יפן-17-ליטר-מיועד-לעד-2-מקלחות-בו-זמנית-שלט-רחוק-לקביעת-טמפרטורת-המים

הליטרים מציינים את תפוקת חימום המים בדקה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

כיוון שפות"ש כינה את תנור הגז "יונקרס" הבנתי שהוא מתכוון לתנור גז שמספק מים לברזים בבית וגם להסקה מרכזית של הבית.

האם אתם מתכוונים לתנור כזה או לתנור שמחמם את המים רק לברזים?

יתכן וקיים הבדל בצורת הפעולה שלהם שמאפשר אספקת מים חמים בו זמנית לכמה ברזים, מה שלא מתאפשר (לפחות מהנסיון שלי) עם התנורים שמשמשים גם להסקה.

פורסם
לפני 23 שעות, אליעזר כתב:

לוקח זמן מפתיחת הברז עד שנדלק ועד שמגיע לברז

זה תלוי במרחק הדוד מחדר האמבטיה.

אבל לא ברור לי למה זה שיקול, בגלל בזבוז המים? הכסף? זה בטל בששים לעומת הצריכה הכוללת, אבל אם זה חשוב לך, יש אנשים שמזרימים את המים האלה לדלי ואז משתמשים בו להדחה הבאה של הניאגרה.

פורסם
בתאריך 11.11.2022 בשעה 07:25, אורי מ. כתב:

כיוון שפות"ש כינה את תנור הגז "יונקרס" הבנתי שהוא מתכוון לתנור גז שמספק מים לברזים בבית וגם להסקה מרכזית של הבית

התכוונתי לזה :)

בתאריך 11.11.2022 בשעה 09:54, Be roo כתב:

אבל לא ברור לי למה זה שיקול, בגלל בזבוז המים? הכסף? זה בטל בששים לעומת הצריכה הכוללת

זה המון מים, וגם זמן המתנה לא מבוטל עד שמתפנים המים הקרים מהצנרת.

אני משקלל בתור עוד שיקול למה אולי עדיף להשתמש בחשמל.

• תוכן חדש...