Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אשמח לעזרתכם בנושא
אני עומד בפני קניה של מכונית חדשה.
מתלבט מה נכון יותר כלכלית - לקנות עכשיו, בסוף שנה, במחיר ידוע אך עם רישום רשיון רכב של 2022 , או לחכות חודשיים ולקנות (את אותו הרכב...) מודל 2023, אך יש דיבורים על עליית מחירים צפויה עקב ביטול / הפחתה בהטבות מס להיברידיים.
מה לדעתכם נכון יותר?
האם ידוע בוודאות על עליית מחירים?
האם שווי הרכב , לצרכי ביטוח (והחזר במקרה גניבה חלילה) משקף חודש עלייה לכביש, או שנה בלבד?
תודה לעונים
פורסם

במצב של היום, כל עוד יש מלאי זמין - הייתי קונה עכשיו.

במיוחד רכב היברידי.

המחירון משקלל גם חודש עליה לכביש, לא רק השנתון.

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ב2023 תהיה עליית מחירים ברוב הרכבים לא רק בהיברידים, אני יודע בוודאות שקיה סלטוס תעלה יותר החל מינואר, שווה לבדוק עבור דגם ספציפי.
האמת שמאז שהתשנה העליית רכב משנה לחודש אז זה לא משנה אם הרכב הוא 12.22 או 1.23 . לא במחירון ולא במכירה.

פורסם

אולי זה לא משנה מהותית את מחיר המחירון, אבל הספרה היוצר גבוהה עשויה להשפיע על הסיכוי להיות בעדיפות לקבל שיחת טלפון, ומכאן למכור את הרכב.

אישית הגישה שלי פשוטה מאוד: קונים רכב כאשר זקוקים לו. אז שאלתי לפות"ש היא מתי הוא ייזקק לרכב. ואם הוא חושב שהכותרת "2023" תעלה את ערך הרכב החדש בשוק הוא צריך להביא בחשבון במקביל את ירידת ערך הרכב שימכור. מה יהיה התחשיב הסופי? זה תלוי בהרבה גורמים שאינם ידועים  כמו דגמי הרכב הנמכר והנרכש וכושר המיקוח של פות"ש ושל הקונה הפוטנציאלי. לתחושתי אלה יהיו יותר משמעותיים מכמה שבועות בתאריך העליה לכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לעונים

אני משדרג רכב, כך שזה לא שאין רכב בבית והזמן לוחץ.

להערכתי שנת ירידת ערך לרכב חדש  יקרה יותר מאשר לרכב בן 7 שיוחלף.

אם לדעתכם בין מחירון עתידי של רכב מודל 12.22 לבין 1.23 אין הבדל של שנה אלא הבדל של חודש, נרגעתי.

פורסם (נערך)

במכירה לפרטי זה לא משנה, למיטב ידיעתי אם תמכור בטרייד אין / מגרש הם יתיחסו לשנתון ולא לחודש העליה לכביש.

אגב, גם אני בעד ציפור ביד.. השוק מאוד לא לטובת הרוכשים

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

קח בחשבון שעבור דגמים רבים יש היום המתנה של כמה חודשים כך שגם אם תזמין מחר לא בהכרח תקבל לפני סוף השנה. אני ממליץ לך לבדוק את זמן האספקה של הרכב שאתה מעוניין בו, יכול להיות שלא תצטרך בכלל להתלבט לגבי השנתון.

אישית בעבר וגם בתחילת שנת 2022 העדפתי לקבל את הרכב החדש אחרי ינואר מניסיון עם רכב שעלה לכביש בנובמבר ולא חושבה לו תוספת חודשי עליה לכביש בעסקת טרייד אין.

פורסם

בניגוד לדעות כאן.

גם אם תהיה עליה של 2000-4000 שח

הייתי ממתין וקונה 2023.

אלא אם כן יש מבצע טוב על סוף שנה.

למה? כשתבוא למכור, יגידו לך שלא משכללים חודשי עליה, ותמיד רכב חדש בשנה יקבל עדיפות.

פורסם (נערך)

השאלה היא כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב. אם שנים בודדות יש משמעות לתאריך העליה לכביש. אם שנים רבות ההבדל בין השנתונים כבר מצטמצם מאוד, ומה שיקבע את המחיר הוא הביקוש בשוק, מצב הרכב וכושר המיקוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 דקות, OranKimhi כתב:

בניגוד לדעות כאן.

גם אם תהיה עליה של 2000-4000 שח

הייתי ממתין וקונה 2023.

אלא אם כן יש מבצע טוב על סוף שנה.

במצב רגיל אולי אתה צודק.

אבל כיום המצב שונה ממה שהכרנו כל השנים.

חסר מלאי רכבים אצל רוב היבואנים, הכל נחטף עד הרכב האחרון, ולפעמים מודיעים לרוכשים שכבר שריינו רכבים ושילמו מקדמה, לבוא לקחת את המקדמה כי אין צפי,  לחלק מהדגמים לא לוקחים הזמנות בכלל.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 17 שעות, vladclar כתב:

במצב רגיל אולי אתה צודק.

אבל כיום המצב שונה ממה שהכרנו כל השנים.

חסר מלאי רכבים אצל רוב היבואנים, הכל נחטף עד הרכב האחרון, ולפעמים מודיעים לרוכשים שכבר שריינו רכבים ושילמו מקדמה, לבוא לקחת את המקדמה כי אין צפי,  לחלק מהדגמים לא לוקחים הזמנות בכלל.

אני רוצה להאמין שעד שהוא יקנה, וירצצה למכור, נניח 3 4 שנים

השוק יחזור למצב שפוי

פורסם

לא הבנת אותי - עכשיו יש קושי לקבל רכבים, ומי שדוחה את הרכישה, עלול לקבל את המקדמה בחזרה ונגמר הסיפור. 

לא ברור איזה דגם הולכים לרכוש.

פורסם

אני במצב דומה ודחיתי את קבלת הרכב. כרגע זה לא דחוף לי להחליף ואני מעדיף לחכות ולראות לאן המצב הכלכלי הולך, לפני להשתעבד לעוד הלוואה משמעותית. 

אם המצב יהיה יציב יותר בשנה הבאה אמשיך עם הקניה. 

• תוכן חדש...