Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר סיים קורס של חצי שנה, משכורת התחלתית 13 בחודש, תוך כמה שנות ותק אפשר בשקט הוא אומר להגיע ל20-25, מה יש בזה שכה מבוקש ומוכנים לשלם על זה?

יש עבודות קשות פי כמה וכמה, יש עבודות שמצריכות תארים, שמשלמות שכר רעב, מה הסיבה?

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. הציע וביקוש.

2. קשות מאיזה בחינה ? אם היה כ״כ קל וכולם היו יכולים לעשות את זה - הבעיה הראשונה היתה נפתרת. לא הכל קשה באותה צורה. וכן יש מקצועות קשים משמעותית מהרבה בחינות מזה. (אם זה פיזית ואם זה מחשבתית) אבל זה לא מתרגם באותה צורה תמיד.

3. תוכנה - בניגוד למוצר פיזי - הפוטנציאל רווחים בסקייל משמעותית יותר גבוהה (כי כותבים פעם אחת - ואז להפיץ ולמכור אותה לאדם אחד מול מליונים לפעמים - לא תמיד - זהה)

4. לאלו שעושים תואר ועובדים במקומות יותר נחשבים / תחומים קשים (לאו דווקא התואר כן ?) - אפשר עוד לעלות משמעותית יותר מזה.

במאמר מוסגר - זה שהוא סיים קורס ומצא עבודה - זה שילוב של מוכשר , מזל או קשרים - זה לא טריוויאלי רק על בסיס קורס.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם הוא התקבל רק על בסיס קורס בלבד ללא נסיון קודם בחברה כנראה שהיה לו הרבה מזל / כישרון/קשרים. 

וכמו שאמרו מעליי- היצע וביקוש.

קראתי על בוגרי מכללות שהיה להם מאוד קשה למצוא עבודה ראשונית ללא נסיון - זה נכון לכל המקצועות.

ככה זה מעסיקים רוצים לקבל עובד מוכן ולא רוצים זמן לבזבז וללמד אותו ולאחר תקופה העובד יתפטר.

פורסם

איזה אחוז מהאוכלוסיה יכול לתכנת?

מנתונים לא מבוססים שמצאתי, 75% מהמתכנתים עם IQ של 125 ומעלה. רק 10% הם עם IQ ממוצע.

רק ל-5% מהאוכלוסיה יש IQ מעל 125.

גם אם הנתונים הללו לא מדוייקים, המגמה ברורה. אין הרבה אנשים שיכולים לתכנת....

כאמור, עוד לא בדקתי, אבל זה הסבר אפשרי.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי אומר שמרמה מסוימת זה גם שילוב עם יצירתיות ומחשבה של פתירת בעיות.

אחרת זו עבודה מאוד מתסכלת (מנטלית).

לא יודע אם יש קשר ישיר לIQ אבל צריך צורת חשיבה מסוימת fot it to click וכדי להנות מזה - והרבה אנשים מ א ו ד חכמים עם IQ מאוד גבוהה שנתקלתי בהם (לא הערכה עצמית - אלא בפועל שבדקו) מאוד לא מתחברים / נהנים מזה. ד״א - בדיוק כמו שאני לא בטוח שאני יכול להיות רופא או עו״ד ברמה גבוהה.

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

פורסם

בשביל להיות מתכנת סביר שנהנה מהעבודה ולא מתוסכל שנדחף לשם בכוח הרצון בלבד, צריך אוסף של יכולות שהבולטות בהן הן זיכרון טוב וחשיבה לוגית. ככה בהכללה גסה, ברור שזה לא מצטמצם רק לשם.

לבעלי זיכרון טוב יש קורלציה גבוהה לאיי קיו גבוה יותר, וחשיבה לוגית ברמת הדיוק הנדרשת היא גם משהו שאין לרוב האוכלוסייה - והנה לך היצע מצומצם.

יצירתיות וכישרון לפתירת בעיות הן כבר תכונות של מתכנתים טובים מהממוצע.

מהמדגם הקטן והלא מייצג של אנשים ללא תואר שבהם נתקלתי בסביבה הזאת - כולם היו חכמים מעל הממוצע מהשיפוט הלא-אובייקטיבי שלי, ובנוסף כישרון מסוים - אחד היה יצירתי במיוחד בפיתרון בעיות (לב של מכונאי... לא נח עד שמבין את כל הבעיה ו-7 דרכים לפיתרון), אחר עם יכולת יוצאת דופן לתרגם רעיונות ללוגיקה, אחר עם זיכרון משובח וכיו"ב. 

מבחינת קושי עבודה - אין פה קושי פיזי/גופני אבל לא פעם אני מרגיש על קצה גבול היכולת מבחינת מאמץ מחשבתי. ובהתאם למקום שאתה נמצא בו - לא חסר גם לחץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה לא רק לשבת - זה לחבר הרבה נקודות ביחד + קונטקס של היסטוריה ובין פרוייקטים.

לפני שעתיים, hans כתב:

מבחינת קושי עבודה - אין פה קושי פיזי/גופני אבל לא פעם אני מרגיש על קצה גבול היכולת מבחינת מאמץ מחשבתי. ובהתאם למקום שאתה נמצא בו - לא חסר גם לחץ.

בול.

הרבה פעמים בסוף יום - אני סחוט. ואני מדבר על 8-9 שעות רגילות - בלי אקסטרה ובלי עבודה מעבר. פשוט מנטאלית צריך לכבות את המוח (שלא תמיד נכבה אגב)

Then dying is forgetting

פורסם

אני חושב שכל מה שייכתב כאן בסופו של דבר יהפוך לסוג של "אוי אוי רחמים אם לך קשה מה תגיד המנקה במשרד שלך"

ולכן אתמצת ורק אגיד שיש מחיר לעבודה הזו, בהמון אספקטים, שברגע שאתה זה שמשלם אותו רק אז אתה מבין למה השכר צריך להיות כמו שהוא כדי שמישהו יהיה מוכן לשלם אותו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

בשביל להיות מתכנת סביר שנהנה מהעבודה ולא מתוסכל שנדחף לשם בכוח הרצון בלבד, צריך אוסף של יכולות שהבולטות בהן הן זיכרון טוב וחשיבה לוגית. ככה בהכללה גסה, ברור שזה לא מצטמצם רק לשם.

לבעלי זיכרון טוב יש קורלציה גבוהה לאיי קיו גבוה יותר, וחשיבה לוגית ברמת הדיוק הנדרשת היא גם משהו שאין לרוב האוכלוסייה - והנה לך היצע מצומצם.

יצירתיות וכישרון לפתירת בעיות הן כבר תכונות של מתכנתים טובים מהממוצע.

מהמדגם הקטן והלא מייצג של אנשים ללא תואר שבהם נתקלתי בסביבה הזאת - כולם היו חכמים מעל הממוצע מהשיפוט הלא-אובייקטיבי שלי, ובנוסף כישרון מסוים - אחד היה יצירתי במיוחד בפיתרון בעיות (לב של מכונאי... לא נח עד שמבין את כל הבעיה ו-7 דרכים לפיתרון), אחר עם יכולת יוצאת דופן לתרגם רעיונות ללוגיקה, אחר עם זיכרון משובח וכיו"ב. 

לגמרי, עד שלא מגיעים למאמץ כביר מבחינה מחשבתית בכדי לנסות ולתת מענה לאתגר שנתקלים בו עד לכדי כאב ראש ותשישות, אנשים לא מבינים שזה הרבה פעמים גרוע מעבודה פיזית, במיוחד שאתה נעול בתוך כסא כל היום והסטרס דופק על הצד החייתי של האדם שאין איפה לשחרר אותו, מה שבעבודה פיזית הגוף עובד ומשחרר הורמונים שעוזרים לסטרס

• אהבתי 2
פורסם

מעבר להיצע וביקוש וכו׳, אם אתה מעוניין להבין קצת יותר טוב מאיפה נובע אותו היצע וביקוש:

כשאתה מנסה למכור מוצר, בעולם שלנו, בשביל להגיע לשולי רווח גבוהים צריך כמעט תמיד לייצר scale (איך אומרים? גודל?).

כשאתה מנסה לייצר סקייל אופרציוני עם מוצר פיזי, אתה תלוי בהרבה גורמים פיזיים שיכולים להשתבש.

כשאתה מנסה לייצר סקייל עם מוצר שדורש תפעול אנושי, אתה תלוי מאוד בגורמים אנושיים בדרך.

כשאתה מנסה לייצר סקייל עם מוצר ממוחשב, זה הרבה יותר פשוט - לייצר צ׳יפ, רכב, בית או מסקרה זה הרבה יותר מסובך במישור הפיזיקאלי מאשר לייצר שורות קוד.

מכאן אפשר להבין את הפוטנציאל הגלום בפתרונות תוכנה באופן כללי, ולמה הביקוש גבוה.

את התשובות בנוגע לחסמי היצע (להיות מהנדס מוכשר זה יותר מסובך מלקחת קורס) כבר כתבו לך.

היצע נמוך + ביקוש גבוה = שווי גבוה.

למי שיש יכולות מתאימות, עולם הטק הוא מדהים - לא צריך להיות מקושר, לא צריך פרוטקציות, לא צריך לבוא מהרבה כסף ואין עלויות הקמה שערורייתיות.

מה שכן, מהנדס טוב זה *לא* מישהו שיודע לכתוב שורות קוד, הקוד הוא החלק הקל. מהנדס טוב יותר לפתור בעיות, מהנדס מצוין יודע לעשות את זה בצורה רובאסטית (קלה להרחבה עתידית, קלה לתפעול שוטף).

דרייב ויצירתיות שווים הרבה יותר מלדעת שפה כלשהי, ללמוד שפה זה קל (יחסית), ללמוד את האחרים - פחות.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, adi89 כתב:

במיוחד שאתה נעול בתוך כסא כל היום והסטרס דופק על הצד החייתי של האדם שאין איפה לשחרר אותו

נכון מאוד. זאת אחת הסיבות לכך שהתחביבים שלי נוטים יותר לכיוון הפיזי בשנים האחרונות.

כל מיני דברים שמלכלכים פיזית את הידיים, עם חומרים ממשיים...

אצל שאר הקולגות במקום הנוכחי זה מתועל נכון לעכשיו לכל מיני אימוני ספורט מפרכים -

מעבר לצד הבריאותי השימושי יש פה בהחלט צד מנטלי שדורש שחרור.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...