Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה אחורה בזמן במסווה Progressive woke pc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, יבגניפ כתב:

חוץ מזה כי הפרדה אתנית "מבחירה" היא בהכרח מתכון למדינת לאום מתפוררת או סממן לזה. רואים את זה בארה"ב פעם בכמה שנים. רואים את זה בארץ כל הזמן. בטח בעוד מקומות.

רק הערה, ארה״ב היא לא מדינת לאום.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני 13 דקות, David32 כתב:

או, אני חושב שפה היית צריך להתחיל ולסיים.

זה בערך הפעם הרביעית שאני כותב את זה...

הסגרגציה הייתה קיימת אחרי שחרור העבדים במדינות מסויימות. מבחינות מסויימות, היא הייתה יותר מדכאת מהעבדות, כי לפניה, לפחות שחור שלא היה עבד נהנה, רשמית ולכאורה, מזכויות שוות,.

למעשה יש סברה שהתפתחות הג׳אז הגיע מהמפגש של הבלוז של העבדים לשעבר עם המקופחים החדשים, השחורים האמידים שהביאו השכלה מוסיקלית וכלי נגינה קלאסיים ומודרניים, בניו אורליאנס.

אבל אני סוטה...

לכל דבר בהיסטוריה יש השפעה.

אבל מה לזה ולקיפוח?

אני לא מצליח לדייק את הטענה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, falou כתב:

ארה״ב היא לא מדינת לאום. אנחנו מדינת לאום וככה זה היה תמיד, אז אנחנו תמיד בהתפוררות?

היא כן. לאום ואתניות זה לא אותו דבר. ומודל הלאומיות שלה הוא שונה מזה הישראלי. אני לא יודע אם תמיד היינו בהתפוררות. היום אנחנו כן. ושוב, קשה להשוות את ישראל לארה"ב. 

לפני 31 דקות, falou כתב:

לא דובר שם על פערים.

זה מופיע ממש שם תחת Why gao did this study (אני לא רוצה להציף את העמוד פה עם ציטוט ענק).

לפני 31 דקות, falou כתב:

שאלה טובה.

גם את התשובה היתה "כן", נניח, זה כישלון פנומנלי של המדינה.

לפני 7 דקות, falou כתב:

לכל דבר בהיסטוריה יש השפעה.

אבל מה לזה ולקיפוח?

ההיסטוריה לא נגמרה. זו הטענה שלנו

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

זה נכון שאתה יכול להיוולד בצד הלא נכון של האסלה, אבל זה לא אומר שאין לך האפשרויות לצאת משם, בטח שלא בעולם המערבי ובטח שלא בארה"ב.

לא לכולם יש אפשרויות, לא לכולם יש בכלל מודעות לאפשרויות, ולא לכולם יש את היכולת לנצל את אותם אפשרויות.

בטח לא בארה"ב, עם מערכת בריאות והשכלה גבוהה העקומות שלהם.

דוגמא - יש לך ליקוי למידה, שמונע ממך ללמוד מקצוע שיוציא אותך ממעגל של עבודות בשכר מינימום. אמא שלך שתתה/עישנה/הזריקה בזמן הריון, ואתה יצאת דפוק, שלא באשמתך, אבל אתה צריך להתמודד עם התוצאות.

או שאתה כבר עובד בשתיים-שלוש עבודות כדי לקיים את עצמך ואת המשפחה שלך. גם אם אתה מאוד רוצה ללמוד לתואר/מקצוע, לא נשאר לך לא זמן, לא כסף ולא אנרגיות לזה. נראה אותך חוזר ממשמרת של 16 שעות במפעל פלסטיק ויושב לפתור שיעורי בית בחדו"א 2.

או שאתה צריך לטפל בבן משפחה נכה או ילד עם מוגבלות, שמצריכים השגחה של 24/7. בנוסף לזה שזה עולה הון תופעות (כי ארה"ב), אתה גם לא יכול להיעדר מהבית למשך הרבה זמן.

או שאתה פשוט גר בחור רחוק מכל ציביליזציה, ובשביל לימודים/עבודה אתה צריך לעבור למרחק של מאות מיילים, בכסף שאין לך.

או למדת, השקעת, סיימת בהצטיינות, עכשיו קרה פיצוץ בועה/משבר משכנתאות/קורונה ואתה בוגר בלי ניסיון, אחד מתוך מיליונים, ואתה די יכול להתנגב עם הדיפלומה שלך.

או הכל היה טוב ויפה, עבדת והרווחת מספיק לחיות בסבבה, אבל פתאום כל מיני הייטקיסטים עשירים החליטו לעבור לעיירה שלך, הקפיצו את מחירי הבתים, ואין לך איך לשלם שכר דירה, ואתה ישן באוטו.

או - משפחה נורמטיבית לגמרי, אבא חזר מהעבודה, עבר נהג שיכור באדום והרג אותו. עכשיו יש אם אלמנה שעובדת במשרה חלקית עם שלושה ילדים קטנים. או אותו נהג שיכור הרג את שני ההורים, ועכשיו הילדים יתומים ואין קרובי משפחה שיקחו אותם.

באמת לא חסר תרחישים של איך אתה יכול לחיות בטריילר פארק בלי יכולת לצאת משם.

אז הנקודה שלי - אל תשפוט. הכל יכול להיות.

זה נכון שהיום במדינה מערבית זה יותר קל מאשר פעם, עם מעמדות וקסטות, אבל עדיין לא לכל אחד יש את הupward mobility.

אגיד יותר מזה - בארץ יותר קל להתקדם ולשפר את המעמד שלך מאשר בארה"ב.

למה?

א) מדינת רווחה, לטוב ולרע, עם ביטוח בריאות חובה וסבסוד השכלה.

ב) מדינה קטנה שבה לא חסר מסגרות שבהן אתה יכול להכיר אנשים גם מחוץ למצב הסוציו אקונומי שלך, וככה ליצור קשרים ולהתקדם. גם אם גדלת בשכונת מצוקה להורים מובטלים ועם חברים ערסים, אתה עדיין יכול לעשות עם עצמך משהו.

ג) שירות צבאי חובה - דרך מצוינת להכיר אנשים וליצור קשרים.

לפני 4 שעות, falou כתב:

אתה רוצה לחזור לשנות ה-50׳ של אינטגרציה בכפייה, תוך הקניית זהות חדשה? הגישה הסובייטית, של מחיקת הזהות האתנית ושונות מגדרית, מתאימה לך יותר?

יותר פשוט - להפריד את הדת מהמדינה, ואז בנוסף ללימוד ליבה, כל אחד ילמד איזה דת שהוא רוצה.

בבתי ספר לא פשוט לא ילמדו יהדות/נצרות/איסלאם.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אז הנקודה שלי - אל תשפוט. הכל יכול להיות.

זה נכון שהיום במדינה מערבית זה יותר קל מאשר פעם, עם מעמדות וקסטות, אבל עדיין לא לכל אחד יש את הupward mobility.

אגיד יותר מזה - בארץ יותר קל להתקדם ולשפר את המעמד שלך מאשר בארה"ב.

הכל יכול להיות, רק שברוב המקרים לא מדובר על אנשים שנולדו מוגבלים או מקרי קיצון אחרים אלא פשוט בחרו בדבר הקל שזה להישאר באזור הנוחות. וגם מי שנולד מוגבל, יש לו אפשרויות. לא כולם מתחילים עם אותם קלפים, וברור שהרבה יותר קשה להתקדם אם נולדת בטריילר פארק אבל זה לא שאי אפשר ושמישהו רשע דפק אותך. פשוט צריך יותר כח רצון והתמדה, בסוף החיים שלך הם באחריותך. אם רק תאשים את העולם בזה שלא טוב לך, לא יהיה לך טוב אף פעם. 

לא יודע אם בארץ יותר קל להתקדם, אבל זה לא משנה כי גם אם יותר קל פה להתקדם, בכל זאת יש פה אוכלוסיה חלשה, בדיוק כמו בארה"ב ובכל מדינה מערבית אחרת. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לכולם יש זכות לישון מתחת לגשר, אבל איכשהו רק העניים בוחרים לממש את הזכות הזו.

זה מאוד נאיבי להגיד שלכולם יש את האפשרות להצליח וזה רק עניין של בחירה אישית.

וזה מאוד יהיר לחשוב שכל ההישגים שלך בחיים, הם רק בגלל שעבדת קשה ואין לזה קשר למקום שנולדת בו, למשפחה שנולדת אליה ולחברה שבה אתה חי.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ילדים עניים הם מוכשרים בדיוק כמו ילדים לבנים.

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אבל נקודת המוצא שלהם פחות טובה. אם אתה רוצה לקדם אותם אתה - כלומר המדינה - צריך להשקיע בהם. ועדיין, מיצוי היכולת תלוי גם במוטיבציה שלהם, בסביבה הביתית והחברתית, ואלה אינן שוות. מי שגדל בבית שבו ההורים למדו\לומדים, מתקדמים ועובדים, ויספקו לו את הכדורגל, הלגו והטיול לכרמל יוכל לנצל את יכולותיו יותר טוב מזה שגדל בבית שבו חסר מזון וההורים אינם מוצאים זמן לספר לו סיפור או לשחק אתו. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

אבל נקודת המוצא שלהם פחות טובה. אם אתה רוצה לקדם אותם אתה - כלומר המדינה - צריך להשקיע בהם. ועדיין, מיצוי היכולת תלוי גם במוטיבציה שלהם, בסביבה הביתית והחברתית, ואלה אינן שוות. מי שגדל בבית שבו ההורים למדו\לומדים, מתקדמים ועובדים, ויספקו לו את הכדורגל, הלגו והטיול לכרמל יוכל לנצל את יכולותיו יותר טוב מזה שגדל בבית שבו חסר מזון וההורים אינם מוצאים זמן לספר לו סיפור או לשחק אתו. 

וואו.

זה שאתה לא רואה את הגזענות בהצהרה הזו שזרקתי (ציטוט של ביידן אגב) מעידה עליך עשרות מונים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, פינדר כתב:

זה מאוד נאיבי להגיד שלכולם יש את האפשרות להצליח וזה רק עניין של בחירה אישית.

וזה מאוד יהיר לחשוב שכל ההישגים שלך בחיים, הם רק בגלל שעבדת קשה ואין לזה קשר למקום שנולדת בו, למשפחה שנולדת אליה ולחברה שבה אתה חי.

להצליח זה לא אומר להתחיל כילד בשכונת פשע ולגדול להיות ביל גייטס. זה אומר לשפר את המצב שלך שאתה לא מרוצה ממנו.

לא יודע למי התכוונת, אבל אני אף פעם לא כתבתי שכל ההישגים בחיים זה רק בזכות עבודה קשה שלך. ברור שלסביבה ולמשפחה ולחברה יש השפעה אדירה על זה. 

העניין הוא שגם אם נקודת ההתחלה שלך מחורבנת ממש, הבחירה אם להישאר שם או לנסות לצאת מזה היא שלך ובאחריותך. 

אני לא חושב מדינת רווחה זה משהו רע, רק שגם עם מדיניות רווחה נרחבת יהיו אנשים שיבחרו להישאר בחרא ובעוני ולהתלונן שדפקו אותם.

זה בדיוק כמו אנשים שמנים בקלנועיוץףת ששואבים ג'אנק פוד בכל הזדמנות ואומרים "אין מה לעשות זה גנטי" במקום לנסות לשפר את התזונה שלהם ולטפל בעצמם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

לא בדיוק. ההחלטה היא במידה רבה של המשפחה שלך. הרי הבסיס נוצר בגיל צעיר מאוד.האם הם יעשו את המאמץ לתת לך חינוך והשכלה יותר טובים משהם קיבלו, או שישאירו אותך בחרא. 

מדינת רווחה תעזור למי שהוא וסביבתו רוצים להתקדם. היא לא תפתור את הבעיה של מי שאינו רוצה או אינו מסוגל, או שמשפחתו או הקהילה שלו מחליטה על כך. ותמיד יהיו אלה שיבחרו להשאר בסחי. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 14.10.2022 בשעה 19:00, MiniMiz3r כתב:

גם ילד לבן שגדל בפארק טריילרים לא מקבל את אותם תנאים כמו ילד לבן שגדל בפרבר הטוב של העיר. מה הקשר?

חבר טוב גר בטריילר פארק בקליפורניה, יש לו תואר שני בביולוגיה ועבודה בתור לאבורנט בבית ספר, הגיע לטריילר פארק בעקבות גירושין. אומר שהאוכלוסיה שם בסדר גמור ושכל הדעות קדומות שיש לנו פה שמבוססות על סדרות אמריקאיות לגבי הטריילר פארק זה בולשיט אחד גדול. אגב יש לו בת חכמה באופן יוצא דופן, מאמין שהיא תגיע רחוק (על אף העובדה שאבא שלה גר בטריילר פארק...).

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

להצליח זה לא אומר להתחיל כילד בשכונת פשע ולגדול להיות ביל גייטס. זה אומר לשפר את המצב שלך שאתה לא מרוצה ממנו.

לא יודע למי התכוונת, אבל אני אף פעם לא כתבתי שכל ההישגים בחיים זה רק בזכות עבודה קשה שלך. ברור שלסביבה ולמשפחה ולחברה יש השפעה אדירה על זה. 

העניין הוא שגם אם נקודת ההתחלה שלך מחורבנת ממש, הבחירה אם להישאר שם או לנסות לצאת מזה היא שלך ובאחריותך. 

אני לא חושב מדינת רווחה זה משהו רע, רק שגם עם מדיניות רווחה נרחבת יהיו אנשים שיבחרו להישאר בחרא ובעוני ולהתלונן שדפקו אותם.

זה בדיוק כמו אנשים שמנים בקלנועיוץףת ששואבים ג'אנק פוד בכל הזדמנות ואומרים "אין מה לעשות זה גנטי" במקום לנסות לשפר את התזונה שלהם ולטפל בעצמם.

אני לא מגדיר את עצמי כסוציאליסט, אבל גם הסוציאליסטים הכי קיצוניים לא טוענים שכולם צריכים להרוויח שכר שווה, בלי קשר לכישורים ולרצון ולהשקעה.

כל הרעיון הוא לתת לאנשים את הכלים להצליח. מי שבוחר לא להתאמץ זו כבר בעיה שלו.

מה שכן, סוציאליזם זה גם בין השאר התפיסה, שגם בן אדם שעשה בחירות גרועות בחיים, זכאי לתנאי מחייה מינימליים שיאפשרו לו להתקיים בכבוד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לקיום בכבוד אין הגדרה אבסולוטית.
חייב לאפשר לו קיום בסיסי כי מדובר בבן אדם, הוא תמיד יכול להשתנות ולהשתפר. אבל לא צריך לספק לו את כל הצרכים בצורה שתעודד אותו להמשיך בבטלה.

לפני כשעה, sperial כתב:

לא בדיוק. ההחלטה היא במידה רבה של המשפחה שלך. הרי הבסיס נוצר בגיל צעיר מאוד.האם הם יעשו את המאמץ לתת לך חינוך והשכלה יותר טובים משהם קיבלו, או שישאירו אותך בחרא.

ההחלטה היא רק שלך. המשפחה והסביבה משפיעות על ההחלטות שלך אבל בסוף אתה מחליט והאחריות היא עליך. כמו שאם כל המשפחה שלך עבריינים וגם אתה בחרת ללכת בדרך הזאת ונתפסת, אתה תקבל עונש לא משנה כמה תצעק שהשפיעו עליך מגיל 0.
אם גדלת בחרא, לא קיבלת חינוך והשכלה ולא טוב לך איפה שאתה נמצא, אתה תחפש דרכים לצאת מזה ותגלה בעצמך על חינוך, השכלה ועוד. זה כמובן לא יהיה קל כמו למישהו שקיבל את זה בילדות, אבל זה העולם.

• תוכן חדש...