Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה אחורה בזמן במסווה Progressive woke pc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, hans כתב:

זה שאנחנו לא מבינים אותם לכאורה לא הופך את העניין לנכון או צודק חלילה.

אכן - בהקשר הזה לא טענתי אחרת - זה בעיקר עניין של השקפה. האם זה צעד נכון או לא ? לא יודע.

לפני 17 דקות, hans כתב:

לא מוחלש ולא חלש ולא נעליים והדבר היחיד שאצלו שחור זה *צבע העור* ותו לא.

תשמע - אתה אומר את זה - אבל אתה לא חיי פה כדי לראות את זה בלייב.

כן יש הזדמנויות אחרות והתייחסות אחרת עד היום מבוססות על צבע עור בארה״ב.

מספיק היה לראות את זה כשאני וחבר יצאנו מפאב באחד הערבים - הולכים שנינו למכוניות זהות (שנינו - BRZ שחורות שחונות אחת ליד השניה) - והחבר עוקב לחיפוש על ידי השוטר המקומי בשכונה, עלי לא הסתכלו לרגע אחרת. ואתה רואה את זה בעוד מקומות.

זה לא שונה אגב מישראל - שכשאני ועוד חבר נסענו לפני אי אילו שנים - הוא בברלינגו חדשה לגמרי ואני ברכב משופר בצבע בורדו עם מערכת פליטה מלאה והגענו למחסום ברמת השרון - ואמרתי לו חצי בצחוק - תראה איך עוצרים אותך לבדיקה ואני עובר.... נחש מה קרה?

יש לך גם חברים אתיופים אני משאר? תשאל אותם קצת על החוויה שלהם בחברה הישראלית.

וזה ממשיך הלאה - לימודים גבוהים , קבלה לעבודה , משכורות וכו.

לפני 21 דקות, falou כתב:

"הערך" הזה בוויקיפדיה מסביר בדיוק למה זו מילה שבאה לתאר תפיסת עולם, לא מצב.

כשהתפיסת עולם הזו מביאה בפועל להשפעות על האפשרויות בחיים של אנשים - זה מעבר.

ואני כותב שוב - זה לא שאני מסכים או חושב שזה נכון או לא - זה אבל עניין שתרבותית הקריאה שלך עליו לא תואמת את האמריקאית - אבל היא לא נובעת מאותו קונטקסט תרבותי - שהוא לאו דווקא PC

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 דקות, Liviur כתב:

תשמע - אתה אומר את זה - אבל אתה לא חיי פה כדי לראות את זה בלייב.

כן יש הזדמנויות אחרות והתייחסות אחרת עד היום מבוססות על צבע עור בארה״ב.

מספיק היה לראות את זה כשאני וחבר יצאנו מפאב באחד הערבים - הולכים שנינו למכוניות זהות (שנינו - BRZ שחורות שחונות אחת ליד השניה) - והחבר עוקב לחיפוש על ידי השוטר המקומי בשכונה, עלי לא הסתכלו לרגע אחרת. ואתה רואה את זה בעוד מקומות.

זה לא שונה אגב מישראל - שכשאני ועוד חבר נסענו לפני אי אילו שנים - הוא בברלינגו חדשה לגמרי ואני ברכב משופר בצבע בורדו עם מערכת פליטה מלאה והגענו למחסום ברמת השרון - ואמרתי לו חצי בצחוק - תראה איך עוצרים אותך לבדיקה ואני עובר.... נחש מה קרה?

יש לך גם חברים אתיופים אני משאר? תשאל אותם קצת על החוויה שלהם בחברה הישראלית.

וזה ממשיך הלאה - לימודים גבוהים , קבלה לעבודה , משכורות וכו.

יש לי חברים ערבים, מספיק טוב?!

אני יכול להביא לך צרור סיפורי שדה תעופה...

אנשים שופטים על בסיס סטריאוטיפי, השאלה היא: מה הסיבה ומה המסובב?

האם שוטר שחור גם מפלה לרעה שחורים אחרים?

אם כן, אולי זה בגלל שאחוז השחורים שמבצעים פשעים גבוה?

האם הוא גבוה באשמתם או שלא באשמתם?

למה כשהייתי צעיר המשטרה הייתה עוצרת אותי פעם בחודש ומאז שאני מבוגר יותר בכלל לא?!

אולי צעירים הם גם מוחלשים או שצעירים נוטים יותר להשתולל בכביש ולבצע עבירות?

מסתננים בישראל מבצעים פשעים באחוז גבוה. האם זה בגלל העור שלהם או בגלל שלא מאפשרים להם לעבוד?

אולי כל התשובות נכונות, כנראה זה עירבוב של הכל, אבל כשאתה משתמש במילה "מוחלש" אתה קובע מה הסיבה באופן חד מימדי.

"מוחלש" זו מילת PC. היא מבוססת על תפיסת עולם שאומרת שהעולם מתחלק לשולטים ונשלטים ושהחברה היא זירה של מאבקי כוח. וזהו.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש בדיוק אפס מקרים בהיסטוריה שבהם סימון בני אדם בתווית על פי גזע/צבע הועילה במשהו. אפס.

זה בדיוק כמו להפוך צבע עור למחלה. אין גזעני מזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

הבעיה היא שאמאזון נותנת לזה תקציבים. אמאזון זה גוף כלכלי מאוד חזק ומחר הם גם יחליטו אילו עסקים הם מסננים החוצה, בגלל גוון העור ו/או הדעה של הבעלים שלהם

מחר יקום בארה"ב שלטון ימני קיצוני, אז תהיה בטוח שלאמזון לא תהיה בעיה לחסום את העסקים האלה.

הם לא בעניין של wokeism, הם יותר בעניין של לעשות כסף.

אני אישית חושב שאם בעל העסק מחליט לסמן את העסק שלו כבבעלות שחורה/לבנה/טג׳יקים לבקנים אוהבי בטטה, זבש"ו. כל עוד הסימון הוא לא חובה, לדעתי אין שום בעיה עם זה. אם הוא חושב שזה מה שיקדם את המכירות, שיהיה בהצלחה. אם זה יפגע לו במכירות - שיתמודד.

• אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 50 דקות, falou כתב:

מוחלש" זו מילת PC. היא מבוססת על תפיסת עולם שאומרת שהעולם מתחלק לשולטים ונשלטים ושהחברה היא זירה של מאבקי כוח. וזהו.

או, זו מהות האי הסכמה בינינו.

לפני 34 דקות, hans כתב:

יש בדיוק אפס מקרים בהיסטוריה שבהם סימון בני אדם בתווית על פי גזע/צבע הועילה במשהו. אפס.

מעניין , אני מסכים על זה , אבל בא נשנה את זה שניה למודעות לדוגמא בעניין הקהילה הגאה ?

לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

אני אישית חושב שאם בעל העסק מחליט לסמן את העסק שלו כבבעלות שחורה/לבנה/טג׳יקים לבקנים אוהבי בטטה, זבש"ו. כל עוד הסימון הוא לא חובה, לדעתי אין שום בעיה עם זה. אם הוא חושב שזה מה שיקדם את המכירות, שיהיה בהצלחה. אם זה יפגע לו במכירות - שיתמודד.

וזו הנקודה - המקור של הסימון.

• רעיון טוב! 2

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

מעניין , אני מסכים על זה , אבל בא נשנה את זה שניה למודעות לדוגמא בעניין הקהילה הגאה ?

אוקיי. 

יש בדיוק אפס מקרים בהיסטוריה שבהם סימון בני אדם בתווית על פי העדפה מינית הועילה במשהו. אפס.

האמריקאים משתגעים בשנים האחרונות לגמרי עם מגדר והגדרות. קיטגור.

זה זולג לתוך כלל החברה האמריקאית. 

יש אנשים שסבורים שלסמן את עצמם כמו שפותש העלה, ייתן להם יתרון מסויים.

נראה שיש מספיק מהם, אחרת אמאזון לא הייתה מאפשרת להם את זה- הרצון היחיד של אמאזון זה להרוויח כסף. והרבה. כשיש דרישה, הם ממהרים לתת מוצר שיענה עליה. זה הכל. אם זה נכון חברתית? זו לא השאלה בכלל. 

ליביור, 

לדעתי הכנה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקהילה הגאה הוא שקט תעשייתי. כשזה לא ייתפס כמשהו שמצריך כתבות בעיתונות, רכילות מוגדרת ומוכוונת על אנשים ספציפיים ("שרית חדד יצאה מהארון" מול "שרית חדד בזוגיות חדשה", יש הבדל תהומי בין השניים) וכדומה- רק אז לדעתי הנושא יתנרמל לאיטו מעצמו בקרב הרוב השפוי והרדיפות יתמעטו.

כמו שאני לא צריך או מעוניין להצהיר בראש חוצות על כך שאני סטרייט, ואני לא צריך או מעוניין לקבל על כך שום יחס שונה\מיוחד, כך גם עבורם לדעתי הכנה יהיה יותר טוב. זה לא עניינו של איש עם מי אדם בוחר לחלוק מיטה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נסכים לא להסכים בנושא - כי כשהדבר היה ״מתחת לשולחן״ היה הרבה אופציה להתייחס לזה כמחלה , כשונה , כמוקצה , כלא נפוץ וכו.

הקבלה של החברה לקהילה הגאה בהחלט עברה שינוי מאוד מהותי ״לאדם הממוצע״ בין הדור שלנו לדור של ההורים שלנו שלא ידע מה זה ולא נחשף לזה.

• אהבתי 2

Then dying is forgetting

פורסם

העולם של היום שמע על זה ועוד איך. 

ממשיך לשמוע על זה רק כל הזמן. 

הגיע הזמן להאיט את הקצב, ולתת לשקט לחלחל. זה יעשה לקהילה רק טוב לדעתי. 

נסכים שלא להסכים, בהחלט. אין פתרון קסם... ואין לי מושג מה באמת יכול לעזור. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

או, זו מהות האי הסכמה בינינו.

זה די ברור. אם מישהו הוא ״מוחלש״ אז יש מי ״שמחליש״, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או מישהו שהחליש.

זו לא חוכמה להביא אלפי עבדים, לגדל דורות של אוכלוסיות חלשות, ליצור פערים חברתיים ואז להגיד טוב מהיום כולם שווים ואל תבלבלו לי את המח עם הבעיות שלכם.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אם אתה מביא שיעשה לך את העבודה השחורה, שם אותו לחיות בשיכון, לא מקבל אותו לעבודה כי אין לו את הכישורים (ואין לו את היכולת לפתח אותם כי מעולם לא נתת ךו הזדמנות בחינוך וכו'), אז כן, אתה מחליש והוא מוחלש. 

האתיופים הם דווקא לא דוגמה טובה בעייני, שכן כל הילדים בבית ספרי, אתיופים, רוסים, אשכנזים וכו' - לכולם היו אותן מורות, אותם ספרים ואותן ההזדמנויות ללמוד. אין שום סיבה שאני אצליח במשהו והוא לא. זו סוגיה אחרת שאני לא מעוניין לפתוח. 

גם בארה"ב יש הרבה אנשים שחורים שמתנגדים למדיניות הרווחה המוגזמת, כי הם מבינים את המעגל הנוראי שהיא יוצרת, אך יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מכך שהאוכלוסייה השחורה בארצות הברית עברה החלשה מכוונת, מוסדרת, שיטתית ומוסדית לאורך שנים רבות. את הנזקים של ההחלשה הזו הם רואים עד היום. 

כשאנחנו מסתכלים על העובדות, רואים באמת ששחורים עוסקים הרבה בפשיעה, גם נגד שחורים אחרים. אבל לעזוב את זה ככה זו לא חכמה. צריך לשאול עכשיו, למה? האם כל נער שחור שמגיע לגיל מצווה קם בבוקר ואומר "אני חולם להיות שודד"? ברור שלא. משהו מוביל אותו לשם, וצריך לשאול מה המשהו הזה ואיך אפשר אולי לשנות אותו. לפעמים המשהו הזה גנטי, לפעמים באופי, ולפעמים הוא סתם עצלן בטלן שחור שרוצה לשחק בקוביות כל היום. אבל ברוב המוחלט של המקרים, לדעתי, זו לא הסיבה. רוב האנשים רוצים להצטיין ולהיות טובים, אך לא לכולם יש הזדמנות. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

או מישהו שהחליש.

זו לא חוכמה להביא אלפי עבדים, לגדל דורות של אוכלוסיות חלשות, ליצור פערים חברתיים ואז להגיד טוב מהיום כולם שווים ואל תבלבלו לי את המח עם הבעיות שלכם.

בדיוק!

עכשיו אפשר להתווכח על האם אפליה מתקנת ותקציבי רווחה הם הפתרון, אבל נראה לי שאפשר וחייב להסכים שהעבר משחק פה תפקיד משמעותי בחוסר ההצלחה של חלקם היום…

פורסם

והעתיד לא מבשר פרחים ושושנים לפי הפתרון ההזוי שהפרוגרס הנאור רואה לנכון ליישם.. 

דבר נוסף שלא מובן לי הוא למה אין יותר שחורים שרואים זאת בעין רעה (אולי יש?). אני לא הייתי רוצה שיתייחסו אלי בצורה אחרת רק כי אני מרוקאי\סטרייט\מעדיף אנדרויד או וואטאבר. זה לא ברור לבערך כולם שהיחס השונה (במסווה עלק חיובי) הוא הוא זה שמייצר ומאכיל את הגזענות\שנאה\הפרדה? 

זה פשוט מראה שוב שלחבר'ה האלה לא באמת מעניין משהו חוץ משייתפסו בעיני השאר כ"נאורים" וכו'. בקיצור, צביעות לשמה ושום דבר חדש.

פורסם
לפני 21 דקות, omricn כתב:

למה אין יותר שחורים שרואים זאת בעין רעה (אולי יש?)

יש, בעיה שאתה צריך לחפש אותם והם לא "בפנים" שלך כי הם לא חלק מהאופנה העכשווית. תראה את BLM ואיזה ארגון בדיחה הוא

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

האתיופים הם דווקא לא דוגמה טובה בעייני, שכן כל הילדים בבית ספרי, אתיופים, רוסים, אשכנזים וכו' - לכולם היו אותן מורות, אותם ספרים ואותן ההזדמנויות ללמוד. אין שום סיבה שאני אצליח במשהו והוא לא. זו סוגיה אחרת שאני לא מעוניין לפתוח. 

לא לגמרי מסכים.

בבית ספר שאני למדתי בו (זה היה בסוף שנות ה90), בית ספר עם מגמה מדעית, היו מספר חד ספרתי של תלמידים אתיופים.

95% מהאתיופים הלכו לבתי ספר יסודיים דתיים, משם לחטיבות ביניים דתיות, משם לתיכונים דתיים, שמשום מה היו שם תנאי קבלה נמוכים יותר, ולא ממש כיוונו לתעודת בגרות מלאה או לימודים גבוהים.

בצבא הייתי בסוג של יחידה טכנולוגית (גדוד קשר פיקודי). הקהל שם היה יחסית איכותי, רוב הצוות שלי הגיע למשרות הייטק כאלה ואחרות. שוב - מספר חד ספרתי של אתיופים. אלה שהיו - היו לא פחות חכמים ומוכשרים מחיילים "לבנים".

בהמשך להשכלה גבוהה. אני לומד הנדסת מחשבים, כאשר איתנו לומדים הנדסת חשמל. שוב - מספר חד ספרתי של אתיופים.

בעבודה בחברת הייטק - ניחשתם נכון. כמעט ואין ייצוג לעדה אתיופית.

אולי המצב היום מתחיל להשתנות, לא יודע. לא יודע אם זה בגלל משהו מתוך הקהילה, או שאכן משהו חיצוני מחליש אותם, אבל זה המצב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...