Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה אחורה בזמן במסווה Progressive woke pc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, sperial כתב:

זוכר שהדרישה משוטר היתה 10 שנות לימוד ושפם?

ומה השתנה, חוץ מהשפם שעכשיו אופציונלי?

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמיים וארץ, עכשיו צריך 12 שנות לימוד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

2 הבנים שלך למדו בטכניון או בריאלי?   יופי, אז הם למעשה "לקחו" את ההזדמנות הזאת מאחמד וממנשה, שבגללכם עכשיו ישארו עניים ומסכנים.

היי סליחה,

איך בדיוק  ללמוד בריאלי, שמקבל תקציב רגיל מהממשלה והורים משלמים אקסטרא כדי שילמדו בו == לקחת את ההזדמנות מאחמד ומנשה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כל תרבות הקיפוח מבוססת על התפיסה שחברה וכלכלה זה משחק סכום אפס.

מאיפה מגיעים המשאבים למשחק, בזה היא לא עוסקת... היא מניחה שהם מגיעים עם הקופסא.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

כל תרבות הקיפוח מבוססת על התפיסה שחברה וכלכלה זה משחק סכום אפס.

מאיפה מגיעים המשאבים למשחק, בזה היא לא עוסקת... היא מניחה שהם מגיעים עם הקופסא.

סלח לי אם לא הבנתי את כוונתך, הפסקתי לעקוב לפני 4 עמודים בערך.

אתה מתכוון לכסף שצריך להשקיע בחלשים? על חשבון החזקים?

הישארותם כחלשים גם היא עולה כסף, אסור לשכוח…

פורסם

לא.

הכוונה היא שאם למישהו יש, זה על חשבון זה שאין לו. זו תפיסה שכמו במונופול, יש עושר מסויים, וצריך לחלק אותו. אין שום התייחסות לתהליכים, המנגנונים והמבנים (פסיכולוגיים, סוציולוגיים, אנתרופולוגים, כלכליים וכו׳), שיצרו את העושר/משאבים.

יש עושר והשאלה היחידה היא שאלה של חלוקה.

התפיסה הסובייטית הייתה, נשטיח היררכיות, נשים את האנשים הכי חכמים שינהלו את מה שהם יודעים לנהל הכי טוב, יהיה מספיק לכולם.

איך זה התחיל, המשיך ונגמר - כולם יודעים.

האם לא היו יתרונות?

בוודאי שהיו.

אבל קשה לטעון שזה שווה את זה...

אז מה כן?

מה שיש בדמוקרטיה. צריך ייצוג פוליטי לשכבות החלשות.

ופתחתי פה שלושה דיונים מאוד מורכבים, לפחות, אבל זה על קצה המזלג.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

התפיסה הסובייטית הייתה, נשטיח היררכיות, נשים את האנשים הכי חכמים שינהלו את מה שהם יודעים לנהל הכי טוב, יהיה מספיק לכולם.

אתה מתכוון "נשים במקומות הכי טובים את האנשים שאנחנו שותים איתם הכי הרבה וודקה".

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 שעות, vadim6385 כתב:

אתה מתכוון "נשים במקומות הכי טובים את האנשים שאנחנו שותים איתם הכי הרבה וודקה".

כי זה בסוף מה שקורה... 

אי אפשר להתעלם מהיתרונות של השיטה לחלק מהאוכלוסייה בחלק מהזמן. היום למדינה הסובייטיץ הישגים. אבל בסופו של דבר, במערכות חברתיות גדולות, עדיף לתת לכולם לשחק ולראות מי מנצח. 

אחרי זה צריך לראות מה עושים עם מי שלא מצליח לשחק טוב

התחתית של הפירמידה זו בעיה ללא פתרון מוחלט. 

פורסם

יש לי חבר טוב, גדל בצפון תל אביב, הולך לרשת וילה בצהלה בבוא היום. התחתן עם מישהי דומה לו. קנו דירה בלב העיר. עכשיו עוד אחת. זה לא אנתרופולוגיה ופסיכולוגיה. היכולות שלנו די זהות מבחינה מקצועית. הרקע דומה וכו. והוא עשיר ממני פי כמה והילדים שלו יהיו עשירים משלי.

לפני אלף שנה השתמשו בהסברים דתיים כדי להצדיק מעמדות חברתיים שעוברים בירושה. היום יש את מבחן המרשמלו.

האופציה היא לא רק ברהמ. מדד אי שוויון הוא לא או 0 או 1. ואני גם לא בטוח שיצוג דמוקרטי זה ה-פתרון לשכבות החלשות - עע שס.

אבל אין לי פתרון לכלום

• מעניין 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

הפער סביר להניח שישמר גם אם ילדיו בבוא העת יהיו בעלי יכולות נמוכות משמעותית מילדיך. 

לא בטוח, תמיד יכול לבוא ילד בן 35 שיחרבן את ההון המשפחתי על לפתוח חוות קנאביס או משהו עם החברים הסטלנים שלו.

מצד שני, יבגני יכול לפתוח סטארט-אפ שיירכש ע"י גוגל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מצד שלישי, חוות קנאביס יכולה גם להיות רווחית מאד, וסטארט אפ יכול גם להיכשל נחרצות.

👻

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...