Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חזרה אחורה בזמן במסווה Progressive woke pc

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי כי יוצאי אתיופיה מהווים כ-1-2% מאוכלוסיית ישראל (ובשנות ה-90 אני מניח שזה היה עוד יותר נמוך)?

גם בוא, אני מניח שברוב המשפחות של עולי אתיופיה בשנות ה-90 לא הגיעו מבתים "טכנולוגיים" (באותה תקופה אתיופיה לא הייתה בדיוק מעצמת הייטק/טכנולוגיה), כך שתהליכים כאלו לוקחים זמן.

לא צריך לחפש בכח אפליה בכל מקום.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גר ברחובות שיש בה הרבה יותר מ2% יוצאי אתיופיה.

הילדים שלי לומדים בתיכון במגמות הטובות והנחשבות.

רוצה לנחש כמה תלמידים יוצאי אתיופיה לומדים בכיתה שלהם?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שניכם לא הבנתם את ההודעה שלי.

אני לא אומר שיש פחות אתיופים בהייטק. אני רק מציין שהסיבות שזה כך אינן זהות כמו בארה"ב.

אני למדתי מ-1997 בכיתה א' ועד 2009 בכיתה יב' ולא היה שום הבדל בהזדמנויות שאני וילדים אתיופים בסביבתי קיבלנו.

ההבדלים היו בהורים, בחינוך, במנטליות, בכישורים וברצונות. לכן אני מכיר אתיופים עורכי דין ואני מכיר אתיופים שעובדים בשוק, כמו שאני מכיר רוסים, אשכנזים ומזרחים משני הסוגים. 

להשוות בין אתיופים בארץ, לבין אפרו-אמריקאים זה לעשות עוול אסטרונומי לאפרו-אמריקאים בארה"ב. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אז בוא נוריד את תנאי הקבלה ונסיר את הילדים שלך מהתוכנית כדי שיהיה מקום לכמה אתיופים. ורק אתיופים כמובן. לא רואה איך זה רעיון גרוע

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 3

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 3 דקות, Mech Morphix כתב:

אז בוא נוריד את תנאי הקבלה ונסיר את הילדים שלך מהתוכנית כדי שיהיה מקום לכמה אתיופים. ורק אתיופים כמובן. לא רואה איך זה רעיון גרוע

או שנשקיע בילדים שלהם החל מכיתה א כך שיוכלו ללמוד ברמה גבוהה בתיכון?

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

הרבה קודם. הבעיה היא לחנך את ההורים לחשיבות ההשכלה של ילדיהם. ומצד שני, לתת לילדים הצעירים מסגרות מגיל צעיר מאד שיאפשרו להם להתגבר על החסרים מהבית.

אני בטוח שמרבית הכותבים כאן הגיעו מבתים שידעו להעריך השכלה, גם אם ההורים לא זכו לה מסיבות שונות ומגוונות.

זה נכון בכל קבוצת אוכלוסיה, ולכן כל כך כואב הנזק שנגרם לדורות שלמים כאשר ההשכלה נמנעת מהם על ידי הוריהם או סביבתם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

אבל זה להשקיע, לעבוד, ואת התוצאה תראה אולי עוד 12 שנים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, omricn כתב:

מעדיף אנדרויד

סוטה ארור.

:lol:

היחס השונה הזה, הוא מה שהתכוונתי אליו כשדיברתי על "שקט". 

כשאין יחס שונה, זה מחליק הרבה יותר בקלות והאנטי הולך ומתפוגג. 

Just now, vadim6385 כתב:

אבל זה להשקיע, לעבוד, ואת התוצאה תראה אולי עוד 12 שנים.

אה. אז עדיף שלא לעשות כלום. אוקיי.

(הבנתי מה התכוונת... למרות שלא נשמע כך ממה שכתבתי)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

בוא נתחיל משאלה אחרת - מה אחוז יוצאי אתיופיה בשכבה?

אם להאמין לאינטרנט, רוב יוצאי אתיופיה ברחובות גרים בשכונת קריית משה, שזה לא השכונה שאתה גר בה, נכון?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

הדרך שלי מביאה תוצאות (התוצאה הם יותר אתיופים בכיתה שזה מה שרצינו לא?) יותר מהר. 
אתה לא רוצה שהם ישולבו מהר יותר? אתה גזען?!

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Mech Morphix כתב:

אתיופ-פוב!

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 18 דקות, Mech Morphix כתב:

הדרך שלי מביאה תוצאות (התוצאה הם יותר אתיופים בכיתה שזה מה שרצינו לא?) יותר מהר. 

למה לדרדר את הדיון בציניות בשקל? הרי הוא לא פרוגרסיבי הזוי שמציע את השטויות שכתבת, סהכ אמר להשקיע באוכלוסיה חלשה, אז למה הציניות?

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

שניכם לא הבנתם את ההודעה שלי.

אני לא אומר שיש פחות אתיופים בהייטק. אני רק מציין שהסיבות שזה כך אינן זהות כמו בארה"ב.

אני למדתי מ-1997 בכיתה א' ועד 2009 בכיתה יב' ולא היה שום הבדל בהזדמנויות שאני וילדים אתיופים בסביבתי קיבלנו.

ההבדלים היו בהורים, בחינוך, במנטליות, בכישורים וברצונות. לכן אני מכיר אתיופים עורכי דין ואני מכיר אתיופים שעובדים בשוק, כמו שאני מכיר רוסים, אשכנזים ומזרחים משני הסוגים. 

להשוות בין אתיופים בארץ, לבין אפרו-אמריקאים זה לעשות עוול אסטרונומי לאפרו-אמריקאים בארה"ב. 

היה הבדל בהזדמנויות רק שאתה לא שם לב אליהם ולא מודע לכך.
המדינה ומקבלי ההחלטות בארץ סוג של סגרו את העולים האטיופים בשיכונים, כמובן שכל אחד חופשי לגור איפה שהוא רוצה אבל כשאתה עולה חדש ללא גב כלכלי אתה גר איפה שאתה יכול ובמקרה של העולים האטיופים לא היה להם ברירה אלא לגור בשכונות מצוקה.
השכונה והסביבה אחראים במידה רבה על החינוך והמנטליות ועל הרצונות של מי שגר שם, אם תתן לילד לגדול בשכונת פשע בבית ספר שבו כל הילדים הם של הורים בשכונת פשע אתה ב90% מהמקרים תקבל ילד שיגדל להיות עבריין וזה לא אשמתו זה פשוט העולם שהוא מכיר והסביבה שלו.

כמו במקרה של האפרו-אמריקאים שהדחיקו אותם לשולי החברה כך גם במקרה של העולים האטיופים בארץ, יפה מאוד שהעלו אותם אבל הדחיקו אותם לשולי החברה ולכן כיום הם עדיין מתקשים להסתגל.

אגב זאת טעות נפוצה שהמדינה עשתה כמעט עם כל גל עליה (מזרחים, אטיופים, רוסים) שאחרי זה לוקח עשרות שנים לתקן אותה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 דקות, MZN כתב:

הוא לא פרוגרסיבי הזוי

זה אתה קבעת.
ומה שאני אומר כבר קורה בשטח, למה ציניות?

לפני 3 דקות, Gavrik כתב:

אגב זאת טעות נפוצה שהמדינה עשתה כמעט עם כל גל עליה (מזרחים, אטיופים, רוסים) שאחרי זה לוקח עשרות שנים לתקן אותה.

זה לא טעות. לסבא וסבתא שלי אמרו שלוקחים אותם לתל אביב בפועל זרקו אותם בצפון בחור. האשכנזים שידעו whats what הסתדרו יותר, וגם בהם יש כאלה שנדפקו "איתנו" (רומנים למשל)

פורסם
לפני 2 דקות, Gavrik כתב:

כמו במקרה של האפרו-אמריקאים שהדחיקו אותם לשולי החברה כך גם במקרה של העולים האטיופים בארץ, יפה מאוד שהעלו אותם אבל הדחיקו אותם לשולי החברה ולכן כיום הם עדיין מתקשים להסתגל.

זה פשוט קשקוש!

האפרו-אמריקאים סבלו מאפליה ממוסדת ומאורגנת במשך עשרות רבות או אף מאות (?) שנים, בעוד שיוצאי אתיופיה קיבלו בדיוק את אותם התנאים כמו שאר העולים ואף יותר (בין אם זה מלגות, סיוע כלכלי וכדומה).

מה שאתה כן צודק זה שיש משמעות מאוד גדולה לסביבה, ובראש ובראשונה למשפחה. אתה לא יכול להניח שילד למשפחה של עולים שעלו ממדינה לא מפותחת, ללא שום זיקה טכנולוגית, "יידחף" על ידי המדינה למסלול ריאלי ואז לטכניון למשל, כשאין לו תמיכה או "דחיפה" מהמשפחה והסביבה שלו, וזה לא משנה אם הוא עלה מאתיופיה או מחור תחת במזרח הרחוק של רוסיה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...