Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופציה 1 אתה תובע את הנהגת ואת בעל הרכב, הוא יוסיף את הביטוח שלו, השופט יחלק את הפיצוי לפי שיקוליו. התהליך יארך לפחות כמה חודשים ויחייב אותך גם להופיע פעם או פעמיים בבית המשפט. התוצאה לא מובטחת ותלויה גם בהופעה שלך בבית המשפט מול הטיעונים של הצד השני, למרות שלפי התיאור בתחילת השרשור הסיכוי שלך לזכות גבוה.

תביא בחשבון שיהיה עליך לשלם גם תמורת שירותי שמאי שהדו"ח שלו יהיה הבסיס לתביעה שלך.

כמוכן, ההליך אורך זמן וגם אם תזכה התשלום לא בהכרח מיידי, בינתיים 7000 ₪ או יותר ירדו מחשבונך.

דרך אגב, חברת הביטוח שלך תוכל לסייע בהדרכה לגבי ההליך ובהכנת כתב התביעה, במסגרת כיסוי סיוע משפטי, אם קיים בפוליסה.

אפשרות 2 הרבה יותר פשוטה ומהירה. הכסף יכנס לחשבונך תוך מספר שבועות.

החסרונות הם:

1. תשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה בשנים הקרובות. סכומים אלה תוכל לתבוע בהליך דומה למתואר קודם. אפשרות נוספת היא שחברת הביטוח תתבע את הוצאותיה מבעל הרכב ומהנהגת, ואם תזכה תזכה גם אותך. שוב, הליך משפטי שתוצאותיו לא מובטחות, ולעתים חברת הביטות תעדיף להתפשר, גם אם זה על חשבונך.

2. במקרה שתתבע את הביטוח פעם נוספת בטווח 2-3 שנים אתה עלול לעמוד בפני התייקרות גדולה שלו, ואפילו בפני סירוב ביטוח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי

עדכון קצר.

כאשר דברתי עם סוכן הביטוח שלי הוא טוען שבשביל לתבוע את הנהגת אני צריך להשיג את פרטי הזיהוי שלה.

בעקרון יש לי רק שם פרטי + משפחה ומספר פלאפון.

במשטרה טוענים שהם לא יכולים לנדב מידע על הנהגת אלה רק על פוליסת הביטוח, שאותה כבר השגתי וזה לא מספיק כי היא לא מכסה אותה.  - הייתי במקום שבו פותחים דיווח על תאונות דרכים, אולי אני אמור ללכת למחלקה אחרת? (אני ממש לא מכיר את המבנה של המשטרה).

אשמח לעזרה בעניין

תודה

פורסם

תבע את בעל הרכב. אני מניח שאת הפרטים שלו יש לך. שהוא יסתדר עם הנהגת.

• רעיון טוב! 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

תבע את בעל הרכב. אני מניח שאת הפרטים שלו יש לך. שהוא יסתדר עם הנהגת.

יש לי את הפרטים של בעל הרכב, כולל מספר הפוליסה ופרטי זיהוי.

אתה מדבר על תביעה אישית נגדו או נגד הפוליסה שלו?

האמת שהתייעצתי עם הסוכן שלי לגבי תביעה של הפוליסה הוא טען שחברת הביטוח שלו תתנער מאחריות בגלל שהוא לא נהג ברכב.

לגבי תביעה אישית, הסוכן לא הציע לי אופציה כזו, נשמע מוזר.

תודה רבה!

פורסם

תבע את כולם (בעלים, נהגת, ביטוח). כל אחד ינסה להתנער. השופט יחליט.

אם הרכב לא נלקח ללא רשותו של בעליו, ואת זה יצטרך להוכיח, האחריות שלו.

• אהבתי 3

פורסם
לפני 4 שעות, Roy142 כתב:

לגבי תביעה אישית, הסוכן לא הציע לי אופציה כזו, נשמע מוזר.

כנראה הוא לא הציע לך כי זה לא התחום שלו, הוא מציע את מה שהוא מתעסק בו שזה תביעות חברות ביטוח, אם אתה הולך על תביעה אישית תצטרך ללכת לבד או עם עו"ד פרטי, תלוי מה סד"ג הנזק,

אם אתה הולך על תביעה אישית באופן עצמאי - רצוי להתייעץ עם עו"ד או מישהו שמתמצא בנושא כדי לקבל הכוונה נגד מי להגיש / על איזה סכום אפשר לתבוע / על איזה פרטים צריך לשים דגש בתביעה וכדו'

פורסם

זה אמנם לא חוקי, אבל זה האבסורד שאם היית מסכים לשקר, אז כבר היית מקבל את כל הכסף חזרה מחברת הביטוח שלו.

אגב מראש היה ברור במריחות שלו שלילדה אין ביטוח. מקרה קלאסי של חאפרים. 

כעת בגלל שהלכת בדרך הישרה תצטרך לשאת בקצת כאב ראש. אני במקומך הייתי עושה בדיוק אותו דבר, אבל חבל שכך זה בנוי.

אתה בהחלט יכול לתבוע את בעל הרכב. 

אתה גם יכול לתבוע את הביטוח שלך ואז לתבוע את בעל הרכב בתביעות קטנות על השתתפות עצמית, שמאי, רכב חלופי וכל הוצאה אחרת (נניח אבדן פרמיה משוער).

קשה להגיד עדיף.

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כבר הצעתי זאת, והקריטריון האם ללכת בדרך הראשונהאו השניה בפוסט של ניקו פשוט מאוד: היכולת שלך לעמוד במחיר התיקון ולסבול את החור בחשבון הבנק עד פסק הדין (ואת הסיכון שלא  תזכה בכל הסכום או בכלל, אם כי הסיכון לכך, לפי הסיפור שלך, נמוך)

• רעיון טוב! 1

פורסם

לי קרה השבוע מקרה דומה רק שהרכב היה בחניה ופגעו בו.
הפוגע השאיר פרטים של שם וטלפון יש גם סירטון ממצלמה..

בשיחה איתו (מוקלטת) הודה שפגע, ביקש לשלם את הנזק ולא להפעיל את הביטוח כי הוא נהג צעיר.

שלחתי לו הצעת מחיר - שיצא גבוהה - כי שרט את הפנס - ואת הפנס אפשר רק להחליף - כ4500 שקל כולל עבודה רק הפנס.

נבהל - אמר שידבר עם מישהו מהמשפחה.

ביקשתי רישיון ופוליסה - הבטיח לשלוח ולא שלח.

ולא חוזר אלי.

מה האפשרויות שלי?

פורסם

אתה יודע, שבוע של חג, כולם בגשר - לא הייתי נלחץ. אם הרכב שמיש הייתי ממתין על אמצע השבוע הבא (חוה"מ), ומביא בחשבון שהתהליך, מבחינת הפוגע, יכול להמשך גם עד אחרי סוכות. 

4500 ש"ח זה סכום שבדרך כלל לא מוצדק לתבוע מהביטוח, ראה הערותי במעלה השרשור. אבל יכול להיות שהנזק לרכב של הפוגע, תנאי הביטוח או היכולת הכלכלית של הפוגע יגרמו לו ללכת בכיוון הזה. 

עקרונית אין סיבה שלא תכניס את הרכב לתיקון כבר כעת. הבעיה היחידה היא שאם מערבים ביטוח יש צורך בשמאות, ולכן כדאי לדעת מה מתכוון הצד השני לעשות. מעבר לכך - כל מה שנכתב במעלה השרשור נכון גם לארוע שלך. 

פורסם

הבעיה שמסרב לתת פרטי ביטוח! אפשר לכפות את זה עליו?

הפנס שמיש אבל יש שריטה, אני מבחינתי רוצה חדש, אבל הוא יכול להגיד למה אתה עושה סיפור משריטה.

פורסם

אם כך, תזקק לשמאי שיאשר את החלפת הפנס. הוצאה של עוד כמה מאות שקלים, שתוכל לתבוע מהפוגע (אבל לא בהכרח לקבל).

זה שהוא מסרב למסור פרטי ביטוח זו בעיה שלו. אתה מציג לו דרישה לתשלום, מבוססת על חוות דעת מקצועית (שמאי, או לפחות הצעת מחיר רשמית ממוסך) - אם הוא משלם הסיפור נסגר (ואל תשכח לתת לו אישור על התשלום עם הצהרה שבכך הסתיימו תביעותיך בגין אותה תאונה). אם לא ישלם - תבע אותו, הסכומים המדוברים הם בתחום השיפוט של בית המשפט לתביעות קטנות. סביר שקבלת כתב תביעה יספיק כדי לקבל את התשלום, במקרה הרע תצטרך להגיע לבית המשפט עם כל המסמכים הרלוונטיים ולהדיין מולו דיון קצר. אם הסכום כבד עליו - הוא יכול לערב את הביטוח שלו, מבחינתך לא משנה מי חתום על הצ'ק.

פורסם (נערך)

אבל אין לי פרטים אישיים בשביל לתבוע  כמו מספר תז או כתובת או רישיון או פוליסה - מסרב לתת.

רק שם , טלפון ומספר רכב יש לי.

עריכה אחרונה על ידי Yev Sh
פורסם

תגיש תלונה מסודרת בתחנת משטרה הקרובה לביתך. כולל מסירת כל הפרטים הידועים לך וצילומי הנזק. הם יוכלו למסור לך את פרטי הנהג .

ראוי לציין שאם גיל הרכב מעל שנתיים, החוק לא מחייב החלפת פנס שרוט בחדש, אלא מאפשר להסתפק בחליפי/ משומש

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...