Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

*הרכב שלי חנה כחוק במקום מוסדר , ליד מדרכה כחול לבן*

מצאתי הבוקר את הרכב שלי פגוע לאורך כל צידו השמאלי, עליו פתק שנפגע בתאונה, היו בוחני תנועה, מספר אירוע ויומן בוחנים. פניתי לפי הנחייה לתחנת המשטרה המדוברת ומילאתי טופס הודעה על תאונת דרכים, מחר אמורים ליצור איתי קשר לפי היומנאי.

לחברת הביטוח אודיע הבוקר אם עובדים, או מחר בבוקר במידה ולא. אחפש מוסך הסדר עם שמאי מההסדר ואגרור לשם את הרכב.

איך עובד התהליך בעצם, עד כמה הוא מסורבל ועד כמה צפויים לי כאבי ראש? אצטרך להוציא שקל מהכיס שלי? אני זכאי לרכב חלופי בתקופת התיקון? חברת wesure, חובה ומקיף.

אשמח להמלצות/נקודות חשובות שלא אפספס. כשיתקשרו אליי מתחנת המשטרה מחר, איזה פרטים אני צריך בעצם לקבל? משהו מיוחד מעבר לפרטים האלה שכדאי לי לעשות מול חברת הביטוח?

תודה רבה 

FED00B76-15A3-484F-8A05-245CD80ED18A.jpeg

עריכה אחרונה על ידי 666pluto
פורסם

אתה צריך לקבל את פרטי הפוגע, ולברר האם יש לו ביטוח צד ג׳.

במידה וכן, סביר להניח שתעדיף לתבוע את ביטוח הצד ג׳ של הפוגע ולא את הביטוח שלך. רכב חלופי בהתאם לתנאי המוסך שבחרת לתיקון במקרה כזה. כדאי גם שתזמין שמאי מטעמך ולא מטעם הביטוח של הפוגע.

במידה ואתה תובע את המקיף שלך, גובה ההשתתפות העצמית והסדרי רכב חלופי בהתאם למה שרשום בפוליסה שלך. בד״כ במוסכי הסדר ההשתתפות העצמית תהיה נמוכה יותר, ותוכל לקבל רכב חלופי. גם במקרה כזה הייתי ממליץ על שמאי מטעמך, אבל קח בחשבון שאם השמאי קצת יקר חברת הביטוח לא בהכרח תשלם את כל עלותו.

פורסם
לפני 24 דקות, Nemesis כתב:

אתה צריך לקבל את פרטי הפוגע, ולברר האם יש לו ביטוח צד ג׳.

במידה וכן, סביר להניח שתעדיף לתבוע את ביטוח הצד ג׳ של הפוגע ולא את הביטוח שלך. רכב חלופי בהתאם לתנאי המוסך שבחרת לתיקון במקרה כזה. כדאי גם שתזמין שמאי מטעמך ולא מטעם הביטוח של הפוגע.

במידה ואתה תובע את המקיף שלך, גובה ההשתתפות העצמית והסדרי רכב חלופי בהתאם למה שרשום בפוליסה שלך. בד״כ במוסכי הסדר ההשתתפות העצמית תהיה נמוכה יותר, ותוכל לקבל רכב חלופי. גם במקרה כזה הייתי ממליץ על שמאי מטעמך, אבל קח בחשבון שאם השמאי קצת יקר חברת הביטוח לא בהכרח תשלם את כל עלותו.

תודה על התגובה.
אני עובד מדינה, ואין עליה בפרמיה. מאוד מפתה אותי המחשבה של לתבוע את החברה שלי וזהו, בלי כאבי ראש והתמודדות מול חברת הביטוח שלה. אבל בסופו של דבר חבל שיהיה לי את זה ברקורד, ועוד בתאונה מפורטת שבה ברור שאני לא אשם!

אני בונה על מוסך הסדר ושמאי הסדר מטעם חברת הביטוח שלי, ולא מטעם הביטוח שלה. כך זה עובד? אני לא מעוניין בשמאי מטעם חברת הביטוח שלה מחשש שיעגל פינות לחסוך בהוצאות. אני גם לא מעוניין בשמאי פרטי בגלל ניסיון מר בעבר, חברת הביטוח בזמנו טענה לניפוח הוצאות ונאלצתי לשלם חלק מהסכום מהכיס שלי! 

אז מומלץ ונכון כך לפעול, מוסך ושמאי מטעם חברת הביטוח שלי ודרכה גם להגיש את התביעה נגד אותה נהגת כשאקבל פרטים עליה? אני צריך/כדאי שגם שמאי מטעם חברת הביטוח שלה יבדוק את הרכב לפני התיקון? 

פורסם (נערך)

העצה שקיבלת מ-@Nemesis נכונה. 

בתביעת הביטוח שלך יש 3 בעיות (יתכן שחלקן מכוסה בפוליסה הספציפית שלך):

1. תשלום השתתפות עצמית (בתלות בתנאי הפוליסה).

2. עלית פרמיה ב-3 השנים הקרובות (גם אם תחליט להחליף את המבטח).

3. סיכון לעליה משמעותית בפרמיה ואף להיות מסורב ביטוח אם תהיה לך תביעה נוספת בתוך 2-3 השנים הקרובות

לכן - אם יש לך פרטי הפוגע עדיף לדבר אתו (ולהקליט את השיחה) - ואם הוא לוקח אחריות לתבוע את ביטוח צד ג' שלו. כיוון שסביר שגם רכבו ניזוק התביעה שלך לא תשפיע על הביטוח העתידי שלו או על ההשתתפות העצמית שלו.

מבחינת מוסך:

1. האם יש פגיעה בגלגל (או חשד לפגיעה כזו)? אם כן - העבר את הרכב למוסך על גבי גרר, כדי למנוע נזק נוסף. עשה זאת אפילו אם החשד מינימלי, אם יש לך ביטוח גרירה זה נעשה חינם. כך גם אם יש קושי לפתוח ולסגור את דלת הנהג - אלה עניינים בטיחותיים.

2. בחר במוסך פחחות מומלץ - בלי קשר להסדרים של חברת הביטוח. בתקווה את התיקון ישלם הפוגע - אך גם אם תשלם עוד כמה מאות ש"ח להשתתפות העצמית עדיף לשלם אותם ולקבל תיקון איכותי.

3. המטרד העיקרי שיהיה לך הוא פרידה מהרכב למספר ימים. מוסך הפחחות עשוי לארגן לך רכב חלופי, עם או בלי קשר לכיסוי הביטוח שלך.

לגבי המשטרה - אם יש לך פרטי הפוגע כנראה שלא תצטרך מהם דבר, פרט למסמך עד דו"ח הארוע עבור הביטוח (ואפשר שגם בו לא יהיה צורך, אבל טוב שיהיה בבית).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, 666pluto כתב:

תודה על התגובה.
אני עובד מדינה, ואין עליה בפרמיה. מאוד מפתה אותי המחשבה של לתבוע את החברה שלי וזהו, בלי כאבי ראש והתמודדות מול חברת הביטוח שלה. אבל בסופו של דבר חבל שיהיה לי את זה ברקורד, ועוד בתאונה מפורטת שבה ברור שאני לא אשם!

אני בונה על מוסך הסדר ושמאי הסדר מטעם חברת הביטוח שלי, ולא מטעם הביטוח שלה. כך זה עובד? אני לא מעוניין בשמאי מטעם חברת הביטוח שלה מחשש שיעגל פינות לחסוך בהוצאות. אני גם לא מעוניין בשמאי פרטי בגלל ניסיון מר בעבר, חברת הביטוח בזמנו טענה לניפוח הוצאות ונאלצתי לשלם חלק מהסכום מהכיס שלי! 

אז מומלץ ונכון כך לפעול, מוסך ושמאי מטעם חברת הביטוח שלי ודרכה גם להגיש את התביעה נגד אותה נהגת כשאקבל פרטים עליה? אני צריך/כדאי שגם שמאי מטעם חברת הביטוח שלה יבדוק את הרכב לפני התיקון? 

גם שמאי ומוסך הסדר מטעם הביטוח שלך, בסוף כנראה יודעים מאיזה צד של החלם מרוחה החמאה. את התיקון הטוב ביותר וחישוב ירידת הערך הגדול ביותר תקבל כנראה ממוסך ושמאי מטעמך בלבד. 

תוודא שאין לך השתתפות עצמית גם בירידת ערך. 

בסופו של דבר אתה יכול או לתבוע את חברת הביטוח שלך או את צד ג'. אם הביטוח של צד ג' אינו משלם או שאין לו ביטוח כלל, חברת הביטוח שלך לא תעשה עבורך את העבודה השחורה. תהיה לה מוטיבציה לגרום לצד ג' לשלם רק אם היא שילמה לך את התביעה. 

לגבי חברת ביטוח שלא משלמת את כל התביעה, בד"כ בית המשפט מעמיד אותן על טעותן למיטב ידיעתי. אם אתה לא בשל לתבוע את חברת הביטוח אם לא משלמת את כל הנזק מטעמך, אז כנראה עדיף לך הסדר עם כל הפשרות שזה גורר. 

פורסם (נערך)

משפט ששכחתי בפוסט הקודם - את העבודה השחורה מול הביטוח של הפוגע השאר לסוכנות\חבת הביטוח המבטחת אותך. עליך רק לספק להם מידע על רכבו של הפוגע והיכן הוא מבוטח.

אם הפוגע אינו מבוטח בביטוח צד ג' או שאינו משתף פעולה (אינו מעביר פרטי ביטוח או שאינו מאשר לשלם לך) - יש לך 3 אופציות:

1. להפעיל את הפוליסה שלך - גורר את שלושת הסעיפים שציינתי קודם (בהתאם לתנאי הפוליסה). את ההשתתפות העצמית ועלית הפרמיה לדרוש מהפוגע, ואם אינו משלם - לתבוע אותו בתביעות קטנות.

2. לתקן את הרכב על חשבונך, לדרוש את העלות  מהפוגע, ואם אינו משלם - לתבוע אותו בבית המשפט (תביעות קטנות או בית משפט השלום עם יצוג שלך - בהתאם לסכום התביעה. סביר שמדובר בתביעות קטונות). מהלך נכון אם התיקון אינו עולה בהרבה על סכום ההשתתפות העצמית ועלית הפרמיה  וביכולתך לעמוד בו.

3. וריאציה על סעיף 1 - לתבוע את הביטוח שלך ולהמתין שיתבע את הפוגע בתביעת שיבוב (כלומר לתבוע מהפוגע לפצות את הביטוח על הסכום ששילם לך), ולקוות שחברות הביטוח לא יסגרו ביניהן פשרה שתשאיר אותך עם נזק כספי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי מציע לראות מי הפוגע ראשית. 

אין דין רכב של תושב העיר שלך ואזרח נורמטיבי ומבוטח, כדין נהג משאית מהשטחים שאינו מבוטח בשום ביטוח. מהראשון תצליח לתבוע בכיף עם השני הייתי תובע את הפוליסה של המקיף שלי ומנסה את ההשתתפות העצמית+ ירידת ערך במצליח בקטנות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

פות"ש ציין כי מצא פתק, אני מניח שיש בו פרטי הפוגע. אם כך יש התחלה טובה, וכל העצות שניתנו תקפות.

מובן שאם מדובר בפתק פיקטיבי אין ברירה אלא לשלם מכיסך או לתבוע את הביטוח שלך, על ההוצאות הכרוכות בכך.

פורסם

הפתק הוא לא מהפוגע אלא מהמשטרה, אליהם הוא צריך לפנות כדי לקבל פרטים.

אם היו בוחנים כנראה שהיו פצועים, מה שאומר שקודם הבוחנים צריכים לקבוע מי אשם, ואם הולך להיות כתב אישום זה יכול להאירך את הטיפול הביטוחי.

לכן ההמלצה של ניקו נכונה, קודם כל לברר מה היה הארוע , מי המעורבים, האם יש חקירת בוחנים, שאחריה יש לעקוב. ואז לדבר עם הביטוח שלו ולראות מה האופציות.

פורסם

או שמדובר במקרה הנדיר של אדם שמכיר את סעיף 145 והמשטרה משתפת פעולה.

אם זה המצב פות"ש יוכל לקבל את פרטי הפוגע (אבל באיזה לו"ז?), ועדיף להשאיר את הטיפול לסוכן\חברת הביטוח שלו. הם מנוסים במקרים האלה ומכירים את הדרכים.

פורסם
לפני 8 שעות, 666pluto כתב:

תודה על התגובה.

אני אישית לא אוהב מוסכי הסדר
מנסיוני הם מעגלים פינות ורמת התיקון לא טובה
הייתה לי תאונה שהלכה הכנף והפנס
הפנס אצלי אפשר רק מקורי (בגלל שהיה רשום בתוך הפנס את השם של הדגם)הביאו מנורה מקורית שמתאימה לקסנון עם עדשה רגילה והיה התוך המנורה חור לקנסון פשוט ראו אותה החור המבני
או שתיקנו את הכנף עשו עבודה טובה יפה וצבע וכו 
אך בחורף (לא יודע למה אבל תמיד שהיה קר) כל בוקר היה רעש שנסעו בגלל שהם לא שמו בידוד מתחת לכנף
ואחרי 4 שנים (תקופה יפה)רק שם התחילה להתקלף הלקה במוסך המורשה היו שמים בידוד מתחת לכנף
ויש עוד שלל סיפורים על חיתוכים והלכמות במקום החלפה של צמה או הדבקה של חלקי פלסטיק באזורים שלא רואים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

פות"ש ציין כי מצא פתק, אני מניח שיש בו פרטי הפוגע. אם כך יש התחלה טובה, וכל העצות שניתנו תקפות.

מובן שאם מדובר בפתק פיקטיבי אין ברירה אלא לשלם מכיסך או לתבוע את הביטוח שלך, על ההוצאות הכרוכות בכך.

איזה פתק פיקטיבי? נראה שלא הבנת את הסיטואציה.

היו בוחנים במקום, יש מספר ארוע ותיעוד, יש למשטרה את כל פרטי המעורבים, ולפי הנוהל השאירו הודעה לכל מי שרכושו נפגע ולא היה נוכח.

(הוא כותב ״פתק שנפגע בתאונה״, זו הודעה של המשטרה עם הנחיה לאן לפנות כפי שפורט בהמשך, אחרת היה כותב ״פתק מנהג שפגע ברכבי״).

יכול להיות שזו תאונה עצמית פשוטה של נהג יחיד שנפגע קל יחסית, ואולי זה ארוע עם 5 רכבים ופצועים קשה. אנחנו לא יודעים. בכל מקרה צריך לחכות לסיום חקירת הבוחנים (שיכולה לקחת יומיים או שבועות), ואז אם יהיה כתב אישום אז עד לפסק הדין כל העניין הביטוחי בהמתנה. חברת ביטוח לא תשלם עד שבית משפט יפסוק מי אשם בתאונה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

תודה לכם על התגובות.

גררתי היום את הרכב למוסך, ואחרי ששמאי בדק אותו לדבריו הוא מוריד אותו מהכביש.
מחר אדבר עם השמאי להבין מה הסיפור, אני משער שזה קשור לשווי הרכב מול עלות התיקון.

את פרטי הנהגת הפוגעת קיבלתי דרך המשטרה, מלבד חברת הביטוח שלה. אני גם מחכה ומקווה לקבל דוח כלשהו עם פרטי התאונה במלל...

פורסם
בתאריך 17.9.2022 בשעה 20:19, Be roo כתב:

צריך לחכות לסיום חקירת הבוחנים (שיכולה לקחת יומיים או שבועות)

אצלי לקח ארבעה חודשים, בתאונה בלי פצועים ! 

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
  • תוכן חדש...