Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

כשהוא מבקש רישיון, מביאים לו את זה עטוף ב100 שקל

עם המשכורות העלובות שלהם זה באמת יקרה בסוף.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

החשבון יצא קצת פחות מ 500 וכשהיא שאלה אם לקחת שירות באשראי אמרתי לה שתעגל ל 600.

השאלה איך ואם בכלל המלצר מקבל את הטיפ שזה באשראי ולא במזומן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Igalz כתב:

טיפ זה כסף שחור שהערך שלו לא נקוב אפילו בחשבונית של הארוחה.

במסעדות זה כבר לא נכון. הטיפ כתוב בחשבונית, הכסף עובר דרך המסעדה (במקרה שלי בצורה שקופה בלי שיגנבו אותי) ואנחנו משלמים עליו מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות וכל שאר הדברים.

כמובן נכון למסעדות ששומרות על החוק, אבל לא לשמור על החוק אפשר בכל תחום, לא רק בטיפים.

אמנם הייתי מקבל את הכסף במזומן לאחר המשמרת, גם אם הטיפ הושאר באשראי - המסעדה הייתה מוציאה מזומן. בסוף החודש הכל כתוב בתלוש משכורת, ולחשבון בנק שלי מופקדים תשלומים כמו החזרי נסיעות, שכר על שעות התלמדות/העשרה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

לא יודע איך המחירים בניו ג׳רזי, אני שילמתי הרבה מעבר למה שאני רגיל לשלם בארץ.

אני מדבר על 800-1000 שקל לארוחה של 5, כולל 2 כוסות אלכוהול. בארץ אני רגיל לשלם 400-600 שקל.

היית כנראה בעיקר באיזורים מתוירים.

אז תשווה לתל אביב

פלוס משכורות יותר גבוהות

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איפשהו כשהייתי רווק הולל חתכתי עם מישהי (ממש "שווה") בגלל שהיה לה מנהג להחזיר מנות. בפעם הרביעית שזה קרה- ובאמצע הדייט - אמרתי לה ביי.

אני החזרתי פעם אחת בלבד מנה כי הייתה מקולקלת,הביאו לי מנה אחרת וניסו לחייב אותי על 2 המנות! לא עזר ויכוחים פשוט לא עניין את האחמ"ש, ברחתי משם בלי לשלם.

פעם אחת פשוט לא אכלתי מנה שלא היתה טעימה -לא חייבו, וכשהערתי שהזמנתי את אותה מנה, אמרו "אבל לא אכלת אותה...

לעומת זאת הצודקת שלי אוהבת אוכל חם ברמה של הר געש, ישבנו פעם בספגטים בפ"ת ושלוש פעמים שלחנו את המלצרית לחמם מנה עד שאשתי נישברה ואמרה "עיזבי אני אחמם בבית" המלצרית הסתומה פשוט הלכה וארזה לנו את המנה. למותר לציין שטיפ היא לא קיבלה ומאז לא דרכה כף רגלינו בספגטים.

ואם ארה"ב,, בפעם הראשונה שלי שם נתקלתי בריפיל למשקה והייתי מאד נבוך כשהמלצר רץ למלא לי את הכוס כל פעם שירד המפלס לשליש. כשהגיע החשבון ראיתי שלא חייבו אותי והערתי בעדינות למלצר שאני חושב שיש שגיאה בחשבון ואני צריך לשלם על 3 כוסות משקה, המלצר לקח את החשבון וחזר כשבחשבון החדש לא מופיע חיוב למשקה ולקינוח. הוא אמר לי שבגלל שהייתי כ"כ נחמד והגון הם החליטו לפנק אותי ואז הוא הסביר לי על ת מנהג הריפיל.

• אהבתי 2

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם (נערך)

אני במיעוט, ואני אפילו לא זוכר מתי עשיתי את זה, אבל אני חושב שאם המנה לא טעימה, והמלצר/ית לא הבחינו בכך שלא נגעתי במנה, לגיטימי מאוד להעיר את תשומת ליבו/ה ולשאול אם אפשר להחליף. מסעדה לא מוכרת חזה עוף ב 80 ש"ח, מסעדה מוכרת חוויה, ואם החוויה שלי לא טובה, זה גם אינטרס שלהם לתקן, ואינטרס שלהם לדעת שלא נהניתי.

אם יחליפו לי היום מנה, הם יספגו עלות לא גבוהה, אבל ירויחו את זה שאחזור שוב, אמליץ לחברים, ויתכן שגם אפרסם את זה בסושיאל והם ירויחו פרסום חינם. מי שמתעקש לאכול בכוח מנה לא טעימה, או לא מסב את תשומת לב המלצר/ית לכך שלא טעים לו, גם פוגע לעצמו בחוויה וגם לא מאפשר למסעדה לתקן לו את החוויה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

יצאתי לחופשה של חודש וחזרתי ואנחנו מסכימים על הכל.

אני עוד אבוא אליך לקפה בקצב הזה 🤯

אתה תמיד מוזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני ראיתי בשווארמה. הבנאדם אמר שהיא יבשה. החזיר אותה. הבעלים היה בקופה התעצבן. זרק אותה לפח והחזיר ללקוח את הכסף. הלקוח ביקש מנה חדשה. הוא אמר לו קח את הכסף ולך מכאן.

פורסם
לפני 1 דקה, ABSULUTT כתב:

אני ראיתי בשווארמה. הבנאדם אמר שהיא יבשה. החזיר אותה. הבעלים היה בקופה התעצבן. זרק אותה לפח והחזיר ללקוח את הכסף.

אידיוט, היה מוסיף טחינה ומחזיר ללקוח.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מי שרוצה חווית שירות במסעדות ברמה עולמית במדינה בה לא נותנים טיפים - כי זה מעליב - יפן. עוד שונות מוזרה של המדינה הזאת. 

• אהבתי 1
פורסם

זה שונה. הרעות ההדדית מוטעמת כל כך חזק בתרבות שזה לא עניין של טיפים או לא. אנשים שם יצאו מגדרם לעזור אחד לשני. בכל חלק קטן מהיום יום שלהם הם קודם כל חושבים איך אני לא מךריע לאחרים ורק אז על "אני רוצה לעשות". זה פער תרבותי של גלקסיות שלמות זלא נכסה לעולם, לדעתי. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם לא החזרתם מנה שהיתה לכם לא טעימה כי "לא לגיטימי" ויצאתם מהמסעדה בהרגשת באסה אתם לא עושים למסעדה שום טובה - כי כנראה שלא תחזרו.

אם לא טעים לי ברמה שאני לא נוגע באוכל כמובן שכאשר המלצר ישאל - אגיד לו - ואצפה שהוא יציע להחליף - ולא ממש אכפת לי מי "אשם" - עלות המנה אמורה לגלם סיטואציות שכאלו.

פורסם
לפני 4 שעות, garicho כתב:

מי שרוצה חווית שירות במסעדות ברמה עולמית במדינה בה לא נותנים טיפים - כי זה מעליב - יפן. עוד שונות מוזרה של המדינה הזאת. 

ממש לא שונות מוזרה, יפן עושים את זה בדיוק כפי שזה צריך להתבצע. זה אנחנו שמבצעים משהו מטורלל להחריד ומחפשים להצדיק את זה כאילו יש הגיון...

הדיון על טיפים הוא בתכלס דיון ריק, אין שום הגיון או רציונל בטיפים כפי שהם מיושמים כיום: זה בכלל לא טיפ, זה מס שירות. אין שום הצדקה רציונלית לסיפור הזה מהסיבה שאפשר לסתור אותה בשורה וחצי.

נותנים טיפ במקדונלדס? נותנים טיפ למורה? למסאג׳יסט? לספר? למלצר? לרופא? לשליח? מעצם זה שהתשובות מעורבבות לחלקנו, ואז מתערבבות בין אזורים גאוגרפיים, ניכר שזו סתם קונבנציה שרירותית חסרת כל פשר. העובד במקדולנדס עובד קשה יותר ומרוויח פחות מרוב המלצרים במסעדה, ומשום מה אנחנו לא מסבסדים אותו. לך תבין.

אם היינו פחות כבשים כחברה, היינו דורשים שטיפ יהיה לא חוקי - ומכאן שמס השירות היה מתווסף בעצמו למחיר המנה בשביל שמסעדות יוכלו להעסיק מלצרים, השוק היה מגיע לאיזון וכולנו לא היינו צריכים להחליט על ידי איזושהי קונבנציה לא מוגדרת ולא ברורה בעליל האם להשאיר 10%, 15%, 20%, 12.5%, 17.12% או כל אחוז מומצא אחר. נו, כמו ביפן.

אחד הדברים שהכי מצחיקים אותי זה כשאני שומע ישראלים מתפלצים על זה שבסיאטל (לדוגמא) הסטנדרט הוא 20%: ״השתגעתם לגמרי!! אצלנו הסטנדרט הוא בכלל אחוז דמיוני שרירותי אחר שמישהו החליט עבורי!!״. במחילה על ההשוואה אבל זה מזכיר לי אנשים שמאמינים באלוהים א׳ ולועגים לדת אחרת בה מאמינים לאלוהים ב׳, כאילו הם לא בדיוק אותו דבר רק עם אילוצים חברתיים/סביבתיים שונים...

וזה כל הטרלול על רגל אחת: בגלל שהדבר הזה לא מוסדר, כל מיני בעלי עסקים / עסקנים מחליטים על קונבנציה, ולפעמים זה תופס. כך פתאום הטיפ עולה מ10 ל15 ל20 ואף 25%, כל אחד מהמספרים בסדרה הוא אותו טמטום כי הרי אין שום הגיון בזה מלכתחילה - מה אני, בעל מסעדה!? שהם יחליטו כמה עולה להחזיק מלצר או שליח (או כל נותן שירות אחר), ויתמחרו את האוכל בהתאם! מה זה הקשקוש הזה במסגרתו כל אחד מאיתנו הופך לאעלק-מסעדן בעל כורחו!?

קיצר,

טיפים זה מפגר,

ואני משאיר 18%, כי זה הסטנדרט באוסטין, ואני כבשה מזורגגת.

(אבל לפחות לא מעמיד פנים שהשיטה הזו אינה טרלול טהור...)

• אהבתי 8

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 17 שעות, Ron Poh כתב:

תשר מנציח כלכלה שחורה

בדיוק הבעיה המרכזית עם זה.

לא יודע עד כמה זה עוזר למשהו, כשאני נאלץ לתת טיפ, אני משתדל לעשות את זה באשראי, לפחות שירד מע"מ על זה או משהו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פעם החזרתי מנה של חברה שלי בזמנו, מאז אני רווק

• תוכן חדש...