Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא מבין את הטענה על המורשה. 

כנראה היה נראה פחות טוב לטפל בטויוטה על מוניטין האמינות שלה כל 10k מאשר 30k, כי אולי מי שקונה לנד קרוזר חושב שהוא קונה טנק שישרוד הכל. בסוף עניין של שיווק. באוסטרליה כנראה יש מיינדסט אחר. 

אבל שוב, טיפול כמו שפות״ש מתאר לא יכול להיות הגיוני, ובעיניי ראייה כזו וקמצנות כזו על טיפולים היא פשוט מגוחכת.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, לב טוב כתב:

המנועים זהים? 

זה אכן נשמע הזוי אבל זה ההוראות יצרן. לא נראה לי שהיצרן מנסה בכוח לחבל ברכבים שלו 

(או: כל אלו שתמיד מצדיקים לשלם יותר על טיפול תקופתי בשביל לטפל במורשה יבואן. זה זה בדיוק!)

השאלה אם זה לא סוג של גימיק שיווקי כדי להראות עד כמה הם אמינים, כאשר בפועל הם יודעים שזה פחות טוב, אולם לא מהותית ולכן אם המנוע ישבוק חיים אחרי 350K במקום 500K לאף אחד לא אכפת? 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 דקות, imprezadude כתב:

באוסטרליה כנראה יש מיינדסט אחר. 

באוסטרליה לנד קרוזר זה שם נרדף לרכב שטח, לפי מה שהבנתי.

האמת לא ברור למה פה 30K ושם 10K. אולי יותר חם שם, אולי יש בעיית אבק שחודר לכל מיני מקומות, שזה עוד יותר גרוע מחום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 11 שעות, Big Guy כתב:

יש אפילו רכב אחד, שנת 2014 עם 60 אלף קילומטר - כמעט 8 שנים על הכביש ועבר רק פעמיים החלפת שמן. כמובן שנמכר כ 30-40 מעל המחירון. 

את האוטו הזה אל תקנה.

אם יש באמת הנחיה של היבואן בארץ (שמתבססת על הוראת היצרן, היבואן עצמו לא כותב הנחיות) לטפל כל שנתיים/30.000 ויש רכב 2014 שעשה טיפול ב 2016, 18, ו 20 (ואולי גם ב 22) ולא עשה יותר מ 30.000 בין הטיפולים, הכל מתועד, השתמשו בשמן הנכון עם התקן הנכון ופילטרים מקוריים - לדעתי אין שום בעיה לקנות.

אתה לא יכול לצפות מבעל רכב חדש לטפל יותר ממה שהיצרן דורש. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

אתה לא יכול לצפות מבעל רכב חדש לטפל יותר ממה שהיצרן דורש. 

אחד הלקחים שלמדתי בחיים, זה לא לצפות מאחרים לחשוב ולהתנהג כמוך.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרכבים האלו הם bullet proof נוסעים גם במדבריות של סהרה.
זה לא גולף או פרייבט אחר שדורשים שמן לאניני טעם.
לדעתי, רכב שטופל לפי הוראות יצרן אין איתו בעיה, רק לבדוק בוצה
וכמובן כל הבדיקות הנוספות.
המתן לתגובתו של discotd5 הוא מכיר טוב את הרכבים האלו.

פורסם

איזה שטויות אתם מדברים עם ההחלפות שמן כל 10-5K למי שרוצה לשמור על הרכב בארץ.

הייתה לי אבאו 2004 שלפני שהייתה אצלנו עברה חיים קשים בחברת הליסינג, טופלה כל שנה/15K כן כן באקלים הישראלי.

המנוע מקורי הגיע ל220K והיד עוד נטיה לצערי מכרנו את הרכב כי כל חלק אפשרי הלך שם (גיר, משאבת מים+דלק, נעילה מרכזית, מזגן) אבל המנוע... המשיך לתת בראש.

• אחראי פורום
פורסם

כבר היו פה יבואנים "אמיצים" ששיווקו את הרכבים שלהם עם מרווחים של 30 אלף ק"מ והתקפלו די מהר אחרי שמנועים סתומים מבוצה התחילו להופיע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ללנד קרוזר דיזל המחלה היחידה שאני מכיר בשנתונים האלו זה מזרקי סולר שנפגמים וזה ככל הנראה קשור לדלק מהול או באיכות לא טובה. כנראה שמבחינת שימון המנוע ההמלצה סבירה אחרת היינו שומעים על קטסטרופות. 

אם זה היה רכב פרטי שלי הייתי כנראה מקצר את התדירות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 53 דקות, itaysamurai כתב:

כבר היו פה יבואנים "אמיצים" ששיווקו את הרכבים שלהם עם מרווחים של 30 אלף ק"מ והתקפלו די מהר אחרי שמנועים סתומים מבוצה התחילו להופיע.

תלוי איזה מנוע. 

יש מנועים שמסתרים עם זה בלי שום בעיה.

אצלי בעבודה רנו קנגו בנזין אחת נמכרה עם 320 אלף ק"מ, היא עבדה 10 שנים וטופלה לפי הוראות היצרן כל 30 אלף, הוחלפה באחרת שכעת עם איזור 150 אלף ק"מ, גם מטופלת כל 30 אלף והכל בסדר.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, mcaspi כתב:

וכל זה מבוסס על מה, תחושות? לא קצת יומרני לדעת יותר טוב מהיצרן? יכול להיות שאין בכלל סיבה להחליף שמן מהר מדי, כי הוא בכלל לא פגום?

היבואן מגדיר 30K ק"מ/שנתיים או נורה דולקת לפי המוקדם.

דווקא לא תחושות בכלל, פשוט כל מי שקצת מבין, יגיד לך להחליף שמן בכל רכב כל 10, נקודה. ואלה שמבינים פחות, יגידו לך ש- 15 זה בסדר (מבחינתי ממש לא). כמובן שרכבים יפנים מסוימים יגלו עמידות לטיפול כל 15 וזה לא יהיה ביג דיל, ברכבים אחרים כן. 

עכשיו גם אומר לך שעבדתי כמה שנים טובות ביבואן רכב אירופאי ולפעמים עזרתי לקחת רכבים של לקוחות לבדיקה לפני קנייה בשביל עסקאות טרייד אין. נחש מה, בבדיקות כמעט בכל הרכבים נמצא חוסר שמן מוחלט או חוסר שמן משמעותי ביותר. וזה למרות שלקוחות טיפלו "לפי הספר" והכניסו את רכביהם לטיפול כל 15, לפי הוראות יצרן/יבואן. 

ועוד נקודה למחשבה, עלות החלפת שמן ופילטר שמן בכל רכב, זה לא עלות גבוהה בכלל, כמה מאות שקלים. בהתחשב בזה שאנשים קונים רכבים בסכומים של עשרות ומאות אלפי שקלים, כמה כבר נורא ויקרע להם את הכיס לעשות החלפת שמן תכופה, נניח כל 10 ולא 15. המנוע יגיד תודה ובכל פעם כזו "ירגיש" ממש טוב. אני מחליף כל 8 אצלי ברכב ובכל פעם שעושה את זה, הרכב מרגיש כל כך אחרת ובריא אחרי טיפול כזה. למרות שזה כל 8 בלבד!

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, BRAVO30 כתב:

בבדיקות כמעט בכל הרכבים נמצא חוסר שמן מוחלט או חוסר שמן משמעותי ביותר. וזה למרות שלקוחות טיפלו "לפי הספר"

הספר גם אומר חד משמעית שיש לבדוק מפלס שמן ברכבים שבהם אין חיישן ומציין צריכת שמן "נורמטיבית" של ליטר לכל אלף קילומטר בחלק מהמקרים. 

אין ספק שצמצום מרווח החלפת השמן יעשה טוב, אבל לא צריך ללכת לקיצון.

פורסם
לפני 7 שעות, Big Guy כתב:

השאלה אם זה לא סוג של גימיק שיווקי כדי להראות עד כמה הם אמינים, כאשר בפועל הם יודעים שזה פחות טוב, אולם לא מהותית ולכן אם המנוע ישבוק חיים אחרי 350K במקום 500K לאף אחד לא אכפת? 

לדעתי ממש כך בכל מותג  בארץ שדאג לפרסם ולהשוויץ שאצלו עושים טיפול כל 30. 

פורסם
לפני שעתיים, BRAVO30 כתב:

פשוט כל מי שקצת מבין, יגיד לך להחליף שמן בכל רכב כל 10, נקודה

היה לי רכב טורבו דיזל שהחזקתי מ 0 עד 350.000 ק"מ. 

אני לא מבין בזה כלום לכן החלפתי לפי הוראות יצרן כל 20 אלף. שמן לפי תקן היצרן בדיוק ופילטרים מקוריים.

תמיד הקפדתי על מפלס שמן נכון. 

הרכב נמכר עם מנוע במצב מצויין, סוחב כמו חדש, צריכת דלק כמו חדש, צריכת שמן זניחה. 

מה הייתי משיג אם הייתי מחליף כל 8000 ק"מ חוץ מלהוציא על זה עוד כמה אלפי שקלים לאורך כל תקופת האחזקה?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...