Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לא כל כך מצאתי חומר על זה בגוגל באופן שיהיה לי ברור, או לא ניסיתי מספיק. חוץ מצריכת דלק גבוהה יותר שמקבלים בצמיג עם התנגדות גבוהה לגלגול, מה עוד ההבדלים ביניהם ומדוע יש להעדיף צמיג עם התנגדות נמוכה לגלגול? 

אשמח אם ההסבר יהיה פשוט מבלי להיכנס ממש לפיסיקה, הייתי חלש במקצוע הזה בתיכון.

פורסם

בקצרה ממש.

צמיג אוחז יותר עם התנגדות גבוה יותר לגלגול= רכב יציב יותר בפניות, מרחק בלימה קצר יותר,מאיץ טוב יותר.

והתנגדות נמוכה יותר בדיוק הפוך.

רוב הצמיגים המשפחתים מחברות נורמליות נמצאים איפשהו באמצע.

לחיסכון בדלק ושחיקה של הצמיג.

ומצד שני אחיזה מספקת לשימוש יומיומי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HONDA JAZZ 2016

2017 סיטרואן קקטוס אדומה-נמכרה

2020 308 גיטי 😎

פורסם (נערך)

התנגדות נמוכה לגלגול ברוב הפעמים זה גם פחות רעש ויותר נוחות.

בוחרים צמיג לפי סוג הרכב וסגנון נהיגה.

הכל עניין של פשרה. 

מי שנוהג רגוע, יכול לוותר על צמיג שאוחז טוב יותר בפניות חדות במהירות גבוהה, לטובת היתרונות של צמיגי נוחות ואורך החיים (בקילומטרים ), וההיפך. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ככל שהרכב הגומי רך יותר, הוא 'נדבק' יותר לכביש ולא רוצה להתגלגל. זה יתבטא ברעש נוסף והשפעה כמעט זניחה על צריכת הדלק. פרט לכך - לא משהו משמעותי לנהיגה יומיומית ולא הייתי משתמש בזה כמשתנה במשוואת הרכישה. בכל אופן - היום הנדסת החומרים משתפרת ויודעים לייצר צמיגים שמתנגדים פחות לגלגול מבלי לפגוע בתכונות אחרות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, shellcase כתב:

ככל שהרכב הגומי רך יותר, הוא 'נדבק' יותר לכביש ולא רוצה להתגלגל. זה יתבטא ברעש נוסף והשפעה כמעט זניחה על צריכת הדלק. פרט לכך - לא משהו משמעותי לנהיגה יומיומית ולא הייתי משתמש בזה כמשתנה במשוואת הרכישה. בכל אופן - היום הנדסת החומרים משתפרת ויודעים לייצר צמיגים שמתנגדים פחות לגלגול מבלי לפגוע בתכונות אחרות.

יש לי עוד שאלה, אני יודע שאתה מבין..

האם דופן קשיחה בהכרח משפיעה גם על יותר אחיזה או שזה יותר עניין של איך הרכב נכנס לפנייה והיגוי חד יותר ואיך הרכב "מרגיש" בתוך הפנייה. או אם לקצר את זה, האם דופן קשיחה משפיעה יותר על ההתנהגות מאשר אחיזה אבסולוטית? 

אני שואל כי אני מתלבט בין פרימסי 4 או 4 פלוס שיצא לא מזמן לבין פאלקן 914. בכוונה מציין 914 כי אני יודע שהוא בעל דופן קשיחה, גם חוויתי את ההבדלים בינו לבין ה- 310 שיש לי כרגע ומבחינתי הם פחות טובים מה- 914. גם מי שמבין בצמיגים, אכן אמר לי שה- 914 הם עדיפים בהרבה למי שרוצה ליהנות מהתנהגות יותר כיפית. לגבי הפרימסי, ברור לי שזה צמיג איכותי בהרבה מהפאלקן ושיספק אחיזה מצויינת אבל הדופן שלו ממש לא קשיחה. 

בהנחה שאני יותר מכוון להתנהגות כביש וגם אחיזה, במה כדאי לי לבחור?

ואגב, בנוגע להתנגדות לגלגול וכל זה, ה- 310 הם בעלי התנגדות גבוהה ואילו ה- 914 בעלי התנגדות נמוכה אבל לגמרי הרגשתי שהאחיזה ב- 914 טובה יותר למרות העניין הזה, בגלל זה שאלתי על ההיבט הזה. 

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם (נערך)

הבחירה בין פאלקן ze310  למישלין פרימסי 4+ צריכה להיות לפי קריטריונים הבאים: כמות הנסיעות השנתית , בידוד הרעשים ברכב, דרישה לנוחות והבדל במחיר. 

כמה הרכב צפוי לנסוע בשנה? 

מישלין יכולים להחזיק גם 90 אלף קילומטרים בנהיגה מנהלתית ( ועם רוטציה קדימה/ אחורה כל פרק זמן לטובת שחיקה אחידה ). פאלקן באותם תנאי נסיעה יחזיקו 60 אלף קילומטרים. מישלין גם קצת יותר חסכוניים. בכמות הנסיעות הגדולה בשנה יש לזה גם חשיבות,  גם אם ההפרש בצריכת דלק הוא 2-3%.

מישלין הרבה יותר שקטים ונוחים.

פאלקן הרבה יותר זולים.

פאלקן מתייבשים פחות מהר בעמידה בשמש, לכן הם יחזיקו יותר זמן ( כאשר לא נוסעים הרבה ).

לדעתי, אין טעם לחפור בנושא הדופן, שני הדגמים הם צמיגי נוחות ולא מיועדים לנהיגה ספורטיבית. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 דקות, TDI כתב:

@vladclar איפה הגודייר EFFIGRIP PERFORMANCE לעומת הפאלקן והמישלין?

מקביל בדיוק לפרימסי של מישלין. הפאלקן זה צמיג איכותי הרבה פחות מהשניים האלה אבל נותן תמורה מצויינת למחיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

Goodyear Efficient Grip מקביל למישלין פרימסי 4, קצת פחות שקט, גם הוא מחזיק קילומטראז' גבוה, מתייבש פחות מאשר מישלין. 

הספק לגבי גודייר, כאשר מזמינים ומקבלים דגם שמייצר בטורקיה, והוא בחלק מהמידות בעל מדדים פחות טובים מאלה שמייצרים בגרמניה או מדינה ארופאית אחרת.

לכן צריך לבדוק מה רשום על הצמיג לגבי מדינת הייצור. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

@BRAVO30, אתה לגמרי שואל שאלות נכונות!
האחיזה האבסולוטית של צמיג על כביש יבש תלוי כמעט לחלוטין בתרכובת הגומי.
אם הדופן רכה מדי - הצמיג עלול לקרוס ואז תגיע למצב שאתה מגלח את הג'אנט על האספלט (מקרה קיצוני יחסית שדורש פניה במהירות גבוהה על אספלט אוחז מאד בצמיג רך וחתך לא גבוה).
מה שכן - דופן רכב אכן מעמעמת את התקשורת והחדות, פוגעת קצת בTurn in ובכללי מכניסה עוד פילטר בין הכביש לרכב.
כלומר - מה שאתה מרוויח בנוחות, אתה מפסיד בחדות - בדיוק כמו בולם זעזועים או קפיץ קשיח.
בגלל שאתה מדבר על פרימסי ולא פיילוט ספורט - אני מניח שאתה מעדיף את הרכות?

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, shellcase כתב:

בגלל שאתה מדבר על פרימסי ולא פיילוט ספורט - אני מניח שאתה מעדיף את הרכות?

ממש לא, חחח. פשוט אין צמיגי ספורט לרכב שלי, אני מידה 195/55/16. אז ההתלבטות היא בין הפרימסי לפאלקן 914 שלמרות שלא מוגדר צמיג ספורטיבי, הוא כן ספורטיבי לעומת הפרימסי שבתכלס גם הוא צמיג שאפשר לתת איתו עבודה למרות שהוא צמיג טורינג. אבל בפאלקן 914 יש דופן קשיחה מאד וגם בחו"ל בביקורות אומרים את זה ככה שיש בזה יתרון חשוב בשבילי.

אגב, פה בסרטון רואים שהפרימסי אכן לא מאכזב גם בקטע הספורטיבי, למרות שהוא צמיג עם דופן רכה יחסית.

פורסם

310 החליף את 914.

שיפור בהכל , בעיקר באחיזה, גם ביבש וגם ברטוב.

עדיין במחיר מאוד משתלם מול צמיגים של מתחרים.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 28.8.2022 בשעה 10:51, BRAVO30 כתב:

בכוונה מציין 914 כי אני יודע שהוא בעל דופן קשיחה, גם חוויתי את ההבדלים בינו לבין ה- 310 שיש לי כרגע ומבחינתי הם פחות טובים מה- 914. גם מי שמבין בצמיגים, אכן אמר לי שה- 914 הם עדיפים בהרבה למי שרוצה ליהנות מהתנהגות יותר כיפית.

לפני 3 דקות, vladclar כתב:

310 החליף את 914.

שיפור בהכל , בעיקר באחיזה, גם ביבש וגם ברטוב.

מי צודק?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Froyne כתב:

מי צודק?

אני גם חשבתי שה- 310 מחליף את ה- 914 (ובגלל זה באמת קניתי רביעייה כזו אחרי שה- 914 "נגמרו" לי) אבל זה לא נכון. נוטים לחשוב ככה גם בחו"ל אגב ובגלל זה הנחתי ככה גם. 

ה- 310 הוא צמיג "משפחתי" בעוד ה- 914 באמת נחשב דגם ספורטיבי יחסית של הפאלקן. הדופן הקשיחה ב- 914 ממש לא קיימת ב- 310 ואכן הרגשתי הבדל משמעותי בין שניהם. אני מתכוון לחזור ל- 914 כי היה לי הרבה יותר כיף איתם, ההיגוי פשוט הרגיש גם יותר חד וכך גם הטרן אין בכניסה לפנייה. ה- 914 ממשיך להיות משווק לצד ה- 310 ולא הופסק הייצור שלו. אני ממש לא מרגיש שום חדות עם ה- 310. 

• תוכן חדש...