Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצות לאחר תאונה:
אמ;לק - הרכב, איוניק 5 2022 עם פחות מ 3,000 קילומטר. פגעו בי באחור בעוצמה. מאז יש הרבה הוצאות ובזבוז זמן ואני מנסה להבין כמה נדפקתי, בחישוב מהיר שלי, יש לי פה נזק של 30,000 - 40,000 ש״ח שלא אקבל.

הסיפור המלא:
אז במהלך חופשה בצפון, בעצירה מוחלטת ברמזור לפניה שמאלה, יש עוד 20 מכוניות לפני שרואים אותם מקילומטר, כאשר אנחנו בהרכב מלא - אבא, אמא ושני ילדים, נכנסה בי מישהי מאחור.

כאב לב על רכב עם פחות מ3,000 קילומטר שחיכיתי לו כמה חודשים.

נזק כלכלי עד כה: מונית אל חיפה 400 שקל לקחת רכב חלופי, שדרוג רכב לשבוע - 2000 ש״ח (מקבלים מיני וזה לא יכל להספיק לי לציוד של 2 ילדים עם 2 עגלות) עלויות דלק (חשבתי שסיימתי עם זה), ומעל 24 שעות של חופשה שנהרסה.

נזק כלכלי קדימה
האם השמאי ולוי יצחק לוקחים בחשבון את עליית המס? את עליית המחיר? לוקחים בחשבון שאין רכבים?
אני רוצה רכב זהה, תקין. מוכן גם לחכות, אבל זה לא העניין.
בחישוב מהיר אם אקבל ״רק״ שווי רכב אז זה יעלה לי עוד 30,000 עד 40,000 שקל ושנה של המתנה רק כדי לקבל את הרכב שיש לי היום.
עלויות דלק, עלויות שדרוג רכב, עלות רכב שנת 2023 עם המס החדש שייקר את הרכב ב 20,000 ש״ח (פחות או יותר)

השמאי והמוסך:
הרכב נמצא במוסך הראשי בפתח תקווה כבר מיום שלישי. דיברתי עם השמאי שבדק ואמר שיש נזק משמעותי. 
הוא גם אמר שהוא לא מכיר את המכלולים שיש שם, את עלויות החלפים, את הרכב ואין לו שום יכולת להעריך את הנזק כרגע, לכן ביקש הצעת מחיר מהמוסך.
המוסך אומר שהוא מחכה לקבל מחיר של חלפים ועוד לא יודע. 

בצד החיובי
כולנו בסדר, המשכנו להנות בחופשה, האמת שבקושי הרגשנו את המכה מבפנים והרכב שמר עלינו היטב (הפוגעת פונתה לבית חולים).

עצות?
חשוב להגיש שאין לי ניסיון בתביעות, או בפרוצדורות כאלו.
יש למישהו ניסיון עם תיקון רכב מסוג כזה? החלפת רכב? תביעות? מה אני יכול לעשות עכשיו?
איך אני מצמצם את הנזק של הזמן והכסף שאני אאבד, אם בכלל יש אפשרות כזו?

זה מקרה יחודי, כי עכשיו יש גם עלויות של דלק, של חוסר נוחות בכל רכב אחר, ואני לא יכול ללכת לרכוש חדש פשוט ולקבל.
אני מרגיש שאני הולך להידפק, תרתי משמע, ואני מנסה למנוע זאת. 
בביטוח שלי יש ״חדש אל מול ישן״ בשנה הראשונה.

20220815_161524(0).jpeg

• מבאס 1
פורסם

ראשית, תנחומיי. באמת. 
מקרה מאוד מאוד מעצבן ומאוד מבאס.

דעתי האישית:

מאחר ומדובר במקרה מאוד ספציפי ומיוחד, הייתי בודק מול עו"ד מה האפשרות של לתבוע את הפוגעת על ההפסדים העקיפים מהמקרה הזה (לא הפסדים של עוגמת נפש, אלא הפסדים פר אקסלנס: דלק, שכירות לרכב, אובדן ימי עבודה וכד' - ולא לשכוח שאם תהיה המתנה נוספת ארוכה לרכב חדש, לכלול הפסדים ישירים ועקיפים גם של זה בתביעה).
כמובן שהייתי מכוון את כל התותחים לכיוון רכב חדש כי אם יתגלה שמשהו רציני נפגע, התיקון יהיה יקר. 

הרבה בריאות.

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרבה מאוד תלוי בהערכת השמאי. הוא יקבע את מחיר התיקון וירידת הערך, וכדי לקבל רכב חדש מהביטוח - או את ערכו (לפי חדש תמורת ישן) הנזק צריך להיות 50% מערך הרכב במחירון (בדוק את הסעיף המתאים בפוליסה, זה העוסק באובדן להלכה). הבעיה היא שהשמאי קובעה ירידת ערך "טכנית" בהתאם לההנחיות לפיהן הוא עובד, ולא את ירידת הערך הממשית בשוק החופשי - ובין אלה עלול להיות הפרש לא קטן לרעתך. מצד שני, הערך האבסולוטי של אחוז,ירידת ערך נתון הולך ופוחת ככל שהרכב מזדקן, כך שאתה תקבל לפי אחוזים מערך רכב בן 5 חודשים, וכשתמכור ערך הרכב ירד במחירון לפי גילו באותה עת.

לגבי הוצאות נוספות - אסוף את החשבוניות על מנת לתבוע אותן מהפוגעת ומהביטוח שלה. אני לא בטוח שתקבל את כל מה שתתבע, נמתין למי שמצוי בבתי המשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תהיה בטוח שאתה לא הראשון ולא האחרון שרכבו החשמלי נפגע בתאונה. אז אין מה להתרגש יתר על המידה, העיקר שכולם בריאים ושלמים.

לעניין הפיצוי - ברגע שתתקבל הצעת מחיר לתיקון , תעביר אותה לחברת הביטוח של הנהגת הפוגעת (היית אמור לקבל פרטיה מהנהגת). הם אמורים לשלם את מלוא הנזק. לגבי עלויות נוספות - כפי שאמרו כאן קודם, תאסוף כל החשבוניות  ותגיש לחברת הביטוח . די בטוח שלא תקבל את הכל, או אפילו את הרוב, אבל שווה לנסות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אתה צודק שאני לא הראשון, אבל אולי כן הראשום באיוניק. תואר מפוקפק משהו. 

בכל מקרה, מצב השוק כרגע מאוד בעייתי, ואני מנסה להבין האם מישהו כבר עבר משהו בזמן זה ויש לו עצות. 

כרגע עו"ד נשמע כמו הכיוון שאצטרך

פורסם

חכה לדוח השמאי ולאומדן ההוצאות שאינן מכוסות בביטוח והוועץ בסוכן הביטוח. אל תשכח שעו"ד עולה לא מעט כסף, וחלק גדול מהנזק ישולם על ידי המבטח של הפוגעת, כך שלא בטוח שההפרש יצדיק את מעורבותו. עדייח מוקדם לדעת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תצטרך לשלם מכיסך. חברת הביטוח לא תשלם לך שכ"ט של שני שמאים. מדובר בסדר גודל של 1000 ש"ח.

אני חוזר: תתחיל בשיחה עם סוכן הביטוצ שלך, ואז תחליט איך להתקדם ובאיזה קצב.

עוד דבר חשוב - דו"ח שמאי זה דבר דינמי שיכול להשתנות לפי הממצאים והתהליכים ככל שהעבודה מתקדמת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בעקבות המלצות שקראתי פה בפורום במקרה דומה השתמשתי בשירותיו של השמאי אלי עמרן. הוא שמאי שפועל מטעמך ולא מטעם חברת הביטוח, ואני ממליץ עליו בחום.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה מבאס מאוד. 

גם אני ממליץ לך על שמאי פרטי, הוא פועל בשבילך ולא בשביל חברת הביטוח.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

לפי תיאור של פות"ש , אין כרגע סיבה ממשית לקחת שמאי מטעמו, שכן השמאות בכל מקרה תתבסס על הצעת מחיר של מוסך יונדאי. בגלל שמדובר על רכב בן פחות משנתיים, כל החלפים יהיו חדשים עפ"י החוק, כך שאין פה יותר מדי משחק עם הדו"ח בכל מקרה

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

היתרון האפשרי של שמאי פרטי הוא בהערכת ירידת הערך.

פורסם

חוק האצבע אומר תמיד לקחת שמאי מטעמך שייצג את האינטרסים שלך, לא של חברת הביטוח, לא של הצד השני.

מעבר לירידת הערך שצויינה והחובה להשתמש בחלפים חדשים, תיקון רכב הוא לא מדע מדוייק, ויש מקרים גבוליים בהם ניתן לתקן חלק אבל גם להחליפו, ופות״ש יעדיף החלפה וכדאי שיהיה שמאי שיתמוך בצד שלו.

את עלות השמאי הוא יכול לתבוע מהצד השני.

פורסם

לא רוצה להיות "האיש הרע", אבל אני לא מצליח להבין לגמרי את ההתלהמות. יש הליך מסודר לתאונה, חכה שהמוסך יתן הצעת מחיר ותתקדם משם.

ברור שתאונה זה לא כיף וזה גורר עוד שלל דברים להתעסק איתם - אתה לא הראשון ולא האחרון.  להגיד לך שהרכב יחזור 100% כמו שהיה לקדמותו?

כנראה שלא, אבל רכב חדש לא תקבל. צריך ללמוד לחיות עם זה.

בהצלחה ובשורות טובות

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...