Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, Boltik כתב:

בעולם התעופה כבר מזמן הגיעו למסקנה שלאוטומציה יש לא מעט חיסרונות וזה לא פיתרון קסם, אבל הטייסים לומדים על כך ומודעים לכך. רמת הכשרה של הנהגים עדיין לא שם

בעולם הרכב לא ניתן להתקרב לרמת הכשרה של טייסים, לכן כבר כמה שנים האוטומציה החליפה את הנהג.

קוראים לזה ESP, אי אפשר לנתק אותה, והיא נוהגת במקום הנהג כל הזמן. מי שיודע לנהוג וזוכר איך מכונית בלי מערכת ESP היתה מתנהגת פעם, מרגיש את זה. 

שוב, היא עובדת ומתקנת כל הזמן. עוד הרבה לפני שיש החלקה שהנהג ההדיוט מרגיש. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האחריות על הנהג. על זה שהוא מטומטם וחושב שהעזרים האלקטרוניים נועדו להחליף אותו, צריך להעביר אותו לתחבורה ציבורית.

אם בן אדם לא שם לב לכביש ולא מרוכז בנהיגה זה לא משנה כמה עזרים יש לו, והאשמה בהסרת האחריות היא עליו ולא על העזרים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפותח שרשור: כל הסיפור הוא בגדול "שילמתי אז מגיע לי" זה כל כך ישראלי.

אני מאוד מקווה שיעזרו לך בסיטאציה שיש לך ותהיה מרוצה מהרכב החדש שקנית ותסע רק בדרכים טובות באמת מאחל לך מכל הלב :)

אבל

כמה אנרגיה, עצבים, שעות מהזמן היקר שלך בזבזת על כזאת שטות לא חבל? במקום שתהנה מהרכב נכנסת איתם לאמימא שלהם הגעת למנכ"ל ג'ילי בישראל כנראה באמת שאפו. אני רואה כאן כמה דברים וינסה לפרט בקצרה כמו שאני רואה אותם מהסיפור שקראתי

1. שירות - אתה רוצה שירות אישי תשלם. וזה לא רק בארץ זה בכל העולם אתה מקבל בהתאם למה שאתה משלם דוגמה של חבר שהיתה לו טויטה ראב4 דגם הכי יקר ברבע מליון שקל (אותו יבואן אגב של ג'ילי שקנית) רכב היה אצלו כמה שנים עשה טיפולים, היו כמה דברים שביקש לסדר בסה"כ שירות ממוצע פלוס מה שמצופה פחות או יותר. 

לא מזמן החליף את הרכב ללקסוס חדשה מזכיר זה אותו יבואן, השירות שהוא קיבל לרכב שעלה לו 50אל"ש יותר היה כמה וכמה רמות מעל מה שהוא רגיל ואי פעם קיבל בחיים. כל דבר קטן טלפון לנציג אישי, פרחים לבית, טיפולים שאספו לו את הרכב מהבית ללא שום תוספת תשלום וכל דבר קטן מה שנקרא "עד הבית באותו יום" כולל עדכון כל שעה מה מצב של הרכב שלו. אתה קנית רכב לא יקר עממי בסביבות 130-140אל"ש אז בוא על תצפה שהשירות יהיה כמו למותגים יקרים על הכל צריך לשלם זה ביזנס בתוך ביזנס. שירות תקבל אבל כך דברים קצת בפרופורציה

2. מקצועיות - כמו שכתבו כבר איך שזה נראה המוסכים עדיין לא יודעים איך לאכול את הרכבים חשמליים הם לא עברו הסמכות/הכשרות למה? כי תמיד קודם מכירות לעשות כסף ואחרי זה יהיה בסדר נסתדר. זה מאוד עצוב אך זאת האמת. זה לא רק במכונאות זה בכל תחום בסוף הכל נופל על צוותים הטכניים שצריכים להתמודד עם תקלות חדשות שלא ראו לעולם, עם טכנולוגיות חדשות שעוד לא עד הסוף בשילות. במקרה שלך הם אפילו לא ידעו מה יש ברכב ומה לא והייתה צריך להוכיח לבעל מקצוע שצריך לבצע תיקון ברכב שלך מה התקלה כאשר הוא אין לו מוסג שזה קיים בכלל זה הכי לא מקצועי שיכול להיות. אני הייתי חושב פעמיים האם לתת לאדם כזה לגעת ברכב שלי או לא גם אם הוא באחריות וזה מוסך מורשה אבל זה אני. 

3. מותג סיני - דווקה מכל המותגים סינים השגיעו "ג'ילי" זאת חברה מאוד ידוע ורצינית וממש לא עלומת שם שאף אחד לא מכיר. וולוו כולם מכירים? אז תגידו שלום לג'ילי כבר לפחות 5 שנים אחרונות אם לא יותר מה שמיוצר תחת מותג "וולוו" זה ג'ילי שרכשה אותם וכל הדגמים החדשים היפים ולא מרובעים של פעם זה ג'ילי. זאת אחלה חברה אם אבא ואימא והמון נסיון בייצור רכבים לשווקים מקומיים בעיקר. זה נכון שהיא לא נמכרת באירופא או בארה"ב כי שם התקן מחייב לעבור מבחני ריסוק NCAP והרכב הזה עדיין לא עבר אותם אך זה עיניין של זמן לפי דעתי. מעניין למה בישראל אין בעיה למשרד התחבורה לתת למכור רכבים שלא עברו את התקן הבטיחותי הזה רמז...כנראה הרבה כסף ובעלי אינטרס כמו בכל מקום. דעה אישית שלי זה רכב חשמלי הכי משתלם מבחינת VFM (עלות לעומת מה שמקבלים) מכל שאר הרכבים חשמליים (כולל טסלה אגב שאני מאוד מאריך על דברים אחרים) אז באו תנו למותג הזה קצת קרדיט. 

לסיכום:

עשית פיל מזבוב לפי דעתי, אני במקומך אם הייתי רואה שהם לא יודעים להתמודד עם התקלה הייתי מבקש מהם איזה שהוא מכתב שכרגע אין אפשרות לפתור את התקלה הספציפית עקב לא משנה מה אך ברגע שתהיה אפשרות לתקן גם אם זה לאחר תקופת האחריות הם מחוייבים לטפל או לתקן אותה או שתקבל פיצוי כלשהו.

במקביל הייתי בודק בקבוצות ופורומים שונים על עוד מקרים דומים עם אותה תקלה ואז הייתי מבין יותר אם זה משהו גורף או רק ברכב שלך. במקום זאת החלטת להתעקש ולבזבז זמן כל כך יקר על דבר כל כך לא קריטי. זה לא תקלה של מנוע, סוללה או מזגן לדוגמה זה איזה שהוא פיצ'ר שרוב האנשים לא משתמשים כלל והלכת על פרינציפ כי שילמתי ומגיע לי חייבים לי. 

חבל על האנרגיה שלך תהנה זה רק רכב חיים כל כך קצרים בשביל לבזבז אותם על שטיות

שיהיה לך בהצלחה מקווה שלא פגעתי בך זאת לא הייתה הכוונה שלי ואם נפגעת אז סליחה :)  

עריכה אחרונה על ידי Johnik
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 16
  • משעמם 2
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Johnik כתב:

שירות - אתה רוצה שירות אישי תשלם

ברור לך שהוא שילם 150 אש"ח על הרכב?

והוא לא דרש משהו מטורף, סך הכל דרש שמערכת שצריכה לעבוד, תעבוד.

עצוב שזה לא נפתר בפניה ראשונה, אלא היה צריך להרים רעש להגיע עד למנכ"ל בשביל זה.

שירות טוב זה "יש בעיה -> מקבלים פתרון". במקרה הזה ג׳ילי נכשלו.

ממש לא צריך קונסיירז׳ שזמין 24/7 או בחורות לטיניות שמאכילות אותך ענבים. סך הכל ביקש פתרון לבעיה ברכב חדש.

בתאריך 20.8.2022 בשעה 13:58, Sparrow420 כתב:

מצד שני @Boltik גם צודק, כל המערכות עזר האוטומטיות האלה בפועל מורידות מהנהג הממוצע אחריות והוא לאט לאט מתנוון.

זה בעיה סופר חמורה ואף אחד לא קרוב ללטפל בזה (משרד הרישוי צריך לטפל בזה)

נכון מאוד.

לדעתי צריך שמשרד התחבורה יחייב שהחל מ1.1.20xx כל הרכבים על הכביש יהיו אוטונומיים.

רוצה עדיין לנהוג בעצמך - תעשה ביטוח שעולה יותר מהאיברים של הבן הבכור שלך, שים חליפת מגן מרופדת ותנהג רק באיזורים מגודרים המיועדים לכך, לא יותר מX שעות בחודש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 5
  • מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Johnik כתב:

. שירות - אתה רוצה שירות אישי תשלם. וזה לא רק בארץ זה בכל העולם אתה מקבל בהתאם למה שאתה משלם

כלומר אם אני קונה איזה פיקנטו חדשה בפחות מ100,000 שקל ומתקלקל לי משהו אני צריך לומר תודה שבכלל סיפקו לי את הרכב?

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מנסיון עם הג'יאומטרי C הטווח הריאלי קרוב מאוד למוצהר, גם ב 460 וגם ב 350. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רוב הנסיעות שלי הם בינעירוני מרכז - ירושלים,

נסיעה ביום 135 ק"מ בערך. אם אני יוצא עם סוללה מלאה אני חוזר עם 210 קמ בערך, מה שמראה שהרכב לוקח 140 במקום 135.

או במילים אחרות: 340 במקום 350.

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

מי שקונה רכב חשמלי ואין לו  עמדת טעינה בבית צריך להתאים  את החיים שלו לגחמות הסוללה 

חתונה קתולית עם עוד משהו שמעמיס את המוח 

• רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...