Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים קרובי משפחה שלי נסעו לעשות לרכב הישן ,שנת 2006, recall, לא משהו רציני, פחות משעה במוסך המורשה על ידי יצרן הרכב אבל ללא זה אי היה אפשר לשלם את אגרת הרישוי לטסט, על הדרך הוחלט לעשות בדיקה לרכב לפני טסט.

במהלך הבדיקה במוסך מצאו כי יש להחליף חלקים מסויימים, ביחד עם עלות העבודה הם ביקשו כ2600 ש''ח, מחיר המהווה בערך כחצי ממחיר הרכב. 

הוחלט לא לטפל ברכב במוסך המורשה אלא לנסוע למוסך אחר כדי להשוות את המחיר.

במוסך האחר לאחר בדיקה נוספת נאמר לנו כי הרכב במצב טוב לגילו וכי לא צריך להחליף שום חלק ממה שאמרו לנו במוסך המורשה על ידי היצרן.

האם זה נורמלי שמצבים כאלו קורים?

האם מצב דומה קרה פעם למישהו?

האם זה חוקי?

תודה.

פורסם

כן, מצבים כאלו יכולים לקרות.

חוקי? יש לך שני חוות דעת משני מוסכים, הייתי מקבל עוד חוות דעת ומבקש שיראו לך את הבעיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לכל מוסך יש רמת "פדנטיות" שונה וכל חלק ברכב נשחק עם השנים , ומן הסתם ברכב 2006 תמיד יהיו חלקים שמומלץ להחליף וחלקים שאף חובה להחליף!

לפני שנה הייתי עם הרכב, גם מודל 2006 במוסך לטיפול שגרתי , (שהיה מעט אחרי הטסט) שבמהלכו אמרו לי שצריך להחליף:

משולשים

מסרק הגה

צירייה

רצועות מנוע

מוטות מייצב

היה נראה לי מוגזם , אז לקחתי את האוטו למוסך אחר , אמרו לי שצריך רק להחליף מוטות מייצב , צירייה ולעשות חריטת בלמים והכל יהיה בסדר.

זה לא שמה שלא הוחלף במצב תקין ולא ניסו "לעבוד" עליי , פשוט זה היה כנראה מוסך שמקפיד יותר.

פורסם
לפני שעה, חובב צעיר כתב:

במוסך האחר לאחר בדיקה נוספת נאמר לנו כי הרכב במצב טוב לגילו

זו התשובה.

זה נורמלי ותקין וחוקי (פחות בקטע של 'הגון') שבמוסך ינסו לדחוף לך דברים, וכל חלק שלא נראה כמו חדש ימליצו להחליף

ובמוסך השני פשוט אמרו שהחלקים תואמים את המצב הכללי של האוטו ביחס לגיל ולא קרה כלום אם זה לא נראה חדש.

מאמין יותר לשני, ואם מדובר בליקוי בטיחותי אמיתי אז אתה תעלה על זה בטסט.

פורסם

לא הייתי מכליל, במורשה רנו ציינו שיש הזעת שמן ופשוט לעקוב אחרי זה, ואמרו שאין טעם לתקן אם זה לא יחמיר.

בקקטוס, במורשה סיטרואן, ציינו שאין צורך בהחלפת מצתים כי הם במצב מצוין .

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן אבל מאידך דוחפים לך להחליף שמן בלמים כל טיפול/אביזרים נילווים/חבר מועדון/כל דבר גובים עבודה בנפרד/ועוד ועוד ועוד, ו איך שלא תהפוך את זה אתה יוצא במינימום אלפייה ולא עשית כלום.

מורשה עדיף בסיטואציות מסויימות, ולא לכל אחד.

פורסם

מנסיון שלי במורשים, חלפים/שמנים הוחלפו בהתאם להוראות יצרן.

לגבי מחירים, כן, יקר יותר.

לא כול טיפול זה אלפיה, טיפול קטן עולה פחות.

פורסם

אפשר לקבל אינדיקציה טובה מחשבוניות שאנשים מעלים פה חלקן מוצדקות חלקן מוצדקות פחות, וחלקן (הגדול) בא לך פשוט לבכות.

רק שנהיה בריאים.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...