Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אציג את האלמנטים שקיימים כרגע ואשמח לעצות לפני שאני ממשיך הרי לכל כיוון יש משמעויות בבניה עצמה.

הרכב הוא פורד פוקוס MK3.

הקומפוננט הקדמי הוא HAT CLARUS - טווח תדרים אפקטיבי ע"פ מפרט 50HZ - 22KHZ. בוצע בידוד ע"י יריעות בוטיל בדלתות, עובד בעזרת קרוסאובר שמגיע עם הסט.

דלתות אחוריות - מורכבים "סאב וופרים" שטוחים מסוג EARTHQUAKE SWS 6.5 - טווח תדרים אפקטיבי ע"פ מפרט 35HZ-1000HZ. טרם בוצע בידוד  בדלתות.

מגבר פיוניר GMD8704, בפועל מעט יותר מ100RMS לערוץ, ארבעה ערוצים סה"כ.

HU - פיוניר DMH Z5350, בעל אופציה לחיתוך תדרים דיגיטלי.

התכנון הראשוני היה להרכיב את הסאבים השטוחים בדלתות האחוריות כדי להפטר מהסאבוופר ולשמור על תא מטען פנוי, לציין שהם נותנים באס לא רע בכלל אבל עוד לא סיימתי לבצע עבודות בידוד בדלתות האחוריות שאני מעריך שישפרו את הבאס ובנוסף ימנעו את הרטט שכרגע קיים.

בגלל שקיים די הרבה רטט בתדרים מסוימים, עלה לי רעיון בכלל להשתמש בהם כMIDBASS, להפחית מעט מהתדרים הסופר נמוכים ולהוסיף סאב ומגבר נוסף שיושבים לי במחסן.

מגבר 2 ערוצים של ALPINE, לא זוכר את הדגם אבל יודע להרים את הסאב היטב.

סאב ROCKFORD 10" PUNCH P1.

ההתייעצות שלי היא כזו ואשמח לטיפים להמשך.

* האם הסאבים השטוחים יכולים לתפקד כMID BASS איכותי לדעתכם?

* במידה ואני מוסיף סאב, האם יש טעם בכלל להשתמש בסאבים השטוחים כMID ולא להסתמך על הCLARUS בלבד כסט מלא לכל התדרים שהסאב לא ממלא? הרי הוא תומך בתדרים יחסית נמוכים, איזה יתרון אני אקבל אם אגרע ממנו רצועת תדרים מסוימת?

* במידה ואני כן הולך על הדרך של שימוש בסאבים כMID, ובCLARUS כסט קדמי, עם סאב נפרד - מה התדרים שהייתם ממליצים לכוון כל אלמנט?

עברתי לסקייטבורד

פורסם

שלום

על שיכבת הבוטיל בדלתות הקידמיות ,

זאת שצמודה לפח החיצוני של הדלת מבפנים,

תוסיף עוד שיכבת stp accent,

ועוד שיכבת בוטיל על הפח הפנימי של הדלת שקרוב לדיפון הפלסטיק של תא הנוסעים,

שים שיכבת stp biplast על דיפון הפלסטיק הפנימי של הדלת.

זה יוסיף לך עוד  באס חזק ומדוייק מקדימה,  כמו סאב קטן בדלת,

ויעצור עוד כמה רעשים שנכנסים דרך הכביש מהדלתות.

תעשה את אותם שכבות גם בדלתות האחוריות, 

ייתכן וזה יספק אותך מבחינת באסים ברכב.

• אהבתי 2
פורסם

לפי הניסיון שלי ( גם אני חשבתי בזמנו לשים סאבוופר שטוח בדלתות ) אין כל סיכוי שתצליח להתקין אותם מבלי רעידות חזקות, לא חשוב כמה חומר בידוד תכניס בדלתות. רמקול סאבוור שטוח או רגיל, זקוק לתיבה !!! הרעידות של רמקול סאבוופר חזקות הרמקול צריך מקום יציב, בנוי חזק. אבל אתה בעל הרכב תעשה מה שאתה חושב. יש חברים שמשתמשים ברמקול סאב שטוח מוגבר אקטיבי, בתוך תיבה יצוקה מתחת לכיסאות, תחשוב על הכוון הזה. 

פורסם

חשבתי על זה, הבעיה היא שאין הרבה מקום מתחת לכסאות אצלי, בנוסף הייתי רוצה להשמיש את הסט שכבר אצלי.

אני מניח שהרכבה של הסאבים על המדף האחורי לא יהיה אפקטיבי במיוחד? כיוון שהם פשוט יהיו באוויר ללא תיבה (האצבק, לא ניתן לבצע איטום "תיבה" אמיתי).

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...