Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג (לא צעיר) יגיע בקיץ לוינה אוסטריה, ומבקש לנסוע משדה התעופה אל מרכז העיר, שם נמצא המלון שלהם.
המלון מבקש 45 יורו לשירותי שאטל, והחבר'ה הללו לא בנויים למחירים הנ"ל, מה גם שאין להם שום בעיה להשתנע עם תחב"צ אותה יצטרכו גם בכל מיקרה מאוחר יותר, בזמן הטיול, לחשמליות שבמרכז העיר (בכל זאת ירצו לנסוע לפה ולשם בעיר ולא רק מרחקי הליכה מהמלון).
הם ישהו במרכז העיר - Innere stadt למשך של 3-4 לילות.
התבקשתי לברר עבורם:

1. האם לרכוש כרטיס לרכבת בלבד מהשדה אל המלון, ואח"כ כרטיס לחשמליות שבעיר, בניפרד?
    או לרכוש כבר כרטיס לארבעת הימים הללו שיכלול את החשמליות כבר, על הדרך. יש בכלל חבילה כזאת? לא הצלחתי להבין.
  2. היכן כדאי לרכוש את הכרטיסייה/כרטיסיות, באינטרנט או בשדה? אשמח לקישור לאינטרנט, אם ההמלצה היא לשם.

תודה.

פורסם (נערך)

@איציק נ. תודה על המחלמאה, אבל חלפו איזה 12 שנה או יותר מאז שביקרתי בוינה, מן הסתם דברים השתנו.

נושא התחב"צ לשדה מסוג הדברים שצריך לחקור בשני אתרי אינטרנט - זה של נמה"ת וזה של רשות התחב"צ בעיר.

צריך להתחיל בבדיקת הגיאוגרפיה של המלון והאיזור בו הוא נמצא, ותחנות התחב"צ שבסביבתו.

לגבי רכישת כרטיס תקופתי - תלוי מתי הם מגיעים. יש מקומות בהם הכרטיסים פועלים לפי ימים, ואז אם הם מגיעים אחה"צ או בערב יישרף להם יום בניצול חלקי מאד. יש כרטיסים שנספרים לפי שעות, ואז לא משנה מתי הנסיעה הראשונה, אלה יהיו 96 שעות. חלק ממשימת החקר שלך.

והערה לגבי השאטל: אני בכלל לא בטוח ש-45 אירו הם מחיר יקר. נסיעה ברכבת מנמה"ת לעיר תעלה, לזוג, 24 אירו. אז להוסיף עוד 21 אירו (למעשה פחות, אם יש קטעים נוספים בתחבורה בתשלום נוסף)  ולקבל הסעה מדלת לדלת, שזה חסכון בזמן ובסחיבת המזוודות - לדעתי זה ניצול טוב של 70 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וינה זו עיר עם תחבורה ציבורית נהדרת. מעבר לטראמים שחוצים את העיר, יש גם כמה קווים של רכבת תחתית, כולל תחנה די גדולה מתחת לרחוב וחצי המפורסמים בעיר העתיקה.

פה אפשר לקנות כרטיס לכמה ימים - האופציות מיום ועד לשבוע. השיטה מאוד פשוטה - אחרי שקונים מקבלים אישור שיש עליו ברקוד או qr, מדפיסים או שומרים בטלפון וזהו. עד כמה שאני יודע לא אמורים לעשות להם שום ולידציה מעבר, כי במעמד הקניה בוחרים את התאריך הרלוונטי. ויש שם גם אופציה להוסיף כרטיס לשדה ברכבת או באוטובוס. בכל מקרה, אין איזה מחסום בכניסה לתחתית, כמו שיש בערים אחרות. מה שכן יש זה פקחים ברוב התחנות הגדולות, שעוצרים אנשים לביקורות רנדומליות.

החיסרון בנסיעה בתחבורה ציבורית מהשדה לעיר, כמו בכל מקום, הוא שיכול להיות שזה ידרוש החלפות בדרך. תחנות התחתית ותחנות הרכבת בוינה הן לא עצומות מדי, אבל בכל זאת, כדאי לקחת בחשבון אם מדובר באנשים מבוגרים יחסית. ואני מניח שאישית הייתי מחליט לפי שעת ההגעה שלי לעיר והמסלול הספציפי למלון.

חוץ מזה, נסיעה בודדת בכל דרך שהיא תעלה להם 2.40 יורו, מה שאומר ששווה לקנות כרטיס לכמה ימים ברגע שמתכננים יותר מנסיעה אחת ביום, ואני די בטוח שהם יצטרכו את זה. וינה היא עיר מאוד נעימה ללכת בה, אין ממש סלאמז ואין שכונות בעייתיות מדי, אבל המרחקים די גדולים.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

וינה היא חלום מבחינת תחב"צ, הכול מתנהל עם רכבות תחתיות בגדול, עם מעבר קליל לאוטובוסים טבעתיים כשצריך. כמו מה שמתכננים בירושלים בערך לקראת 2050.

בנוגע לשאטל ולעלויות - ספריאל ענה בצורה מדויקת כהרגלו.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

חזרתי לפני שבועיים מאוסטריה ו-וינה. 

אני הייתי 5 ימים ורכשתי כרטיס שבועי. 

יש כרטיס עירוני לשלושה ימים שעולה מחיר דומה, אבל מחזיר את עצמו בהנחות שמקבלים באתרים. הכל תלוי במה הם הולכים לעשות, אילו אטרקציות ישתמשו וכמה ילכו ברגל. 

נסיעה בודדת עולה כ-2.4 יורו. למי שהולך הרבה ולא בונה על תחבצ יכול להתסדר גם עם זה. כל הכרטיסים נקנים עם אפליקציה בנוחות וקלות וצריך להציגם רק לפקח במידה ועוצר. התחבצ שם עובד על אמון.

אם קונים כרטיס עירוני של 72 שעות או שבועי אז הנסיעה משדה התעופה ברכבת מהירה היא כ-2יורו. אם לא אז יש רכבת שעולה 4 יורו עד המרכז. יש גם מהירה של 15 דק שעולה 10 יורו. מיותר לדעתי כי ההבדל 10 דק.

לשים לב שהכרטיס השבועי תקף משני עד שני ולא לשבעה ימים, אז לשים לב מתי מגיעים. כלומר אם נוחתים בראשון אז הוא יהיה תקף רק עד למחרת בבוקר ואין טעם לרכוש אותו. 

ש קבוצת פייסבוק אינפורמטיבית בעברית הנקראת וינה למטיילים. 

אם קוראים באנגלית יש יותר מידע בגוגל. 

אם יש שאלות ממוקדות מוזמנים לשאול. 

לשים לב שחברת אוסטיריאן מבקשת מסיכות n95 בטיסה וכך גם בוינה עצמה בתחבצ וחנויות. בשאר המקומות כבר לא צריך. קנינו באוסטריה בזול אין צורך לקנות בארץ מסיכה ב10 שקלים לאחת, זה הזוי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מסיכות KN95 קונים בעליאקספרס ב-10 דולר ל-50 יחידות (יש גם כמוות שונות, ההזמנה שלי לפי מספר שבועות הגיה תוך כשבועיים). לא עשיתי מבחני סינון, אבל הדברים האלה עבים ונושאים את הכיתוב FFP2, שהוא התקן האירופי המקביל.

כאמור, אני לא מצוי בפרטי הכרטיסים השונים לתחב"צ ולאתרים (וכרטיסים המשלבים את שניהם), הבחירה צריכה להיעשות לפי תוכנית הטיול. אין ברירה, צריך לשבת מול המסך ולתכנן את הטיול - ולימוד הטריקים והשטיקים המקומיים הוא חלק מזה. לא כדאי להתפס על ידי פקח בגלל טעות בשימוש בכרטיס - והפסקה הזו נכונה לכל עיר תיירותית בעולם.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט לא כדאי. זוג שטעו בכרטיס קיבלו הסבר מאוד מנומס איך לא להתבלבל שוב יחד עם קנס של 150 יורו. האוסטרים מאוד מנומסים ולא מאוד נחמדים. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש להם כבר כרטיס טיסה? ומלון? בגוגל מפס יש את כל אפשרויות ההגעה למלון, תחב"צ ומוניות ואולי יש גם אובר

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...