Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שמצויין בכותרת, בהליכה (לא מדמיין אפילו תרחיש של ריצה) אני מתקשה להתמיד/למצוא טעם, אז מנסה רכיבה.

אני פונה לכל הרוכבים הסדרתיים שבפורום בבקשה לעזרה מאחר ואני לא מבין בשוק הזה כלום, לא יודע עד כמה זה חכם להתעסק בכלל עם יד"ש (כי כאמור לא מבין בזה כלום) ומודע לכך שהגודל והמשקל שלי יכולים להוות אתגר למכלולים זולים (גובה 187, משקל 115-120).

הדרישה היא אופני כביש/הרים סטנדרטים, עם הילוכים (הרגליים שלי לא מייצרות מספיק מומנט בכדי להתמודד עם יחס העברה בודד, אפילו לא בירידה), ללא שום בוסט חשמלי ובשאיפה שיהיו כמה שיותר קלים, כי מוריד ומעלה אותם 3 קומות ברגל בכל פעם (להשאיר קשור בחוץ זה קשוח).

תקציב שנראה לי הגיוני להשקעה בפלא הזה הוא לכל היותר 2,000 ש"ח, כשהעדיפות כאמור היא לאופניים חדשים.

נתקלתי בכל מיני ברנדים גנריים שלא שמעתי עליהם מעולם בחנויות השכונתיות של מרכז ת"א שרק מתחילים בתקציב בו אני נוקב אבל התחושה היא שאני יותר משתתף בעלות הארנונה וההשכרה של החנות מאשר מקבל תמורה פרקטית בדמות מוצר. מצד שני, אולי אני טועה וצריך לפנות יותר תקציב. כילד אופניים של 300-500 שקל סבלו אותי נפלא (עד שהגנבים הפרידו ביננו), אבל גם מחירים של שנות התשעים וזה.

אודה לכם מאוד אם תמקדו אותי ומתנצל על החפירה.

חג שמח 🙏

פורסם (נערך)

אז ככה:

1. תתמקד באופני הרים. אופני כבשי מצריכים הסתגלות (תנוחת ישיבה, שליטה), יקרים יותר, עדינים יותר.
  2. בתקציב הזה לא תמצא אופניים קלים. זהו תקציב לאופני הרים ברמת כניסה. שלדות קלות עולות כסף.
  3. לא לקנות מותגי מדבקה עלומים. אומנם כולם קונים את הרכיבים (הילוכים, בלמים...) מאותם יצרנים אבל יש רמות שונות.
  4. לא לקנות יד שניה אלא אם אתה מכיר מישהו שמבין ויבוא איתך. אתה עלול לקנות אופניים שאולי שווים במקור פי 3 מהתקציב, אבל צריכים השקעה של חצי ממחיר הקניה.
  5. אופנייםן ב-500 שקל יתפרקו לך מהר. התקציב שלך סבבה בשביל להתחיל.
  6. תצטרך כנראה מידת שילדה לארג׳ או xl (נראה לי שאתה על תפר מבחינת הגובה, וזה יהיה תלוי בדגם הספציפי שתרצה.
  7. אין ברירה אלא לגשת לחנויות ולעשות סיבוב של כמה דקות כדי לראות שלפחות ברמה הזו תנוחת הרכיבה נוחה לך. יש כיוונים שאפשר לעשות לאחר מכן, אבל הגאומטריה שונה מעט מדגם לדגם. אחרי זה תחזור עםהמפרט של 2-3 דגמים שהיו לך נוחים ונוכל להמליץ מהי העסקה הטובה יותר.
עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, ALÞћÃ כתב:

ומודע לכך שהגודל והמשקל שלי יכולים להוות אתגר למכלולים זולים (גובה 187, משקל 115-120).

הדרישה היא אופני כביש/הרים סטנדרטים, עם הילוכים (הרגליים שלי לא מייצרות מספיק מומנט בכדי להתמודד עם יחס העברה בודד, אפילו לא בירידה), ללא שום בוסט חשמלי ובשאיפה שיהיו כמה שיותר קלים, כי מוריד ומעלה אותם 3 קומות ברגל בכל פעם (להשאיר קשור בחוץ זה קשוח).

תקציב שנראה לי הגיוני להשקעה בפלא הזה הוא לכל היותר 2,000 ש"ח, כשהעדיפות כאמור היא לאופניים חדשים.

הייתי ב-ד-י-ו-ק באותה פינה בעצמי לפני כמה שנים (כולל אותו גובה ומשקל 😆).

פתחתי על זה שירשור בזמנו, שדי גדל. מוזמן להעיף בו מבט.

כבר לא רוכב כמו פעם מאז שעברתי לחיפה עיר העליות המעצבנות לצערי. אבל האופניים שרדו יפה שטח טכני קל, עם הגודל שלי.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אה, ולא לשכוח להשאיר מקום בתקציב לאביזרים.

• פנסים וכו׳ להזמין מעלי או משהו דומה. אם אתה לא מתכוון לרכב בתנאי חושך ממש, אפשר בהחלט להסתפק בנצנצים בשקל וחצי ופשוט להזמין כמות ולהחליף כשנגמרת הסוללה. ככה לא מתבאסים כשנגנב לך פנס איכותי. 
  • קסדה, לא חובה בחוק, אבל מומלץ.  צריך למדוד ולנסות. לא חייבים להשקיע, כל הקסדות עומדות בתקן, ההבדל במחיר הוא משקל ואוורור. אני קונה רק עם ריפודים פריקים, בשביל שטיפה נוחה אחרי כל רכיבה.
  • מנעול, לא חובה אם אתה מתכוון רק לצורך רכיבת ספורט ומעלה הביתה. אבל אם תשתמש בהם גם לסידורים וכו׳, אז להשקיע. יש מנעולים שנפרצים עם סכין יפני. 
  • אהבתי 1
פורסם

אתה רוצה אופני עיר ספורטיבים, לא אופני כביש ולא אופני הרים ולא אופניים להתניידות. קוראים לזה - אופני הייבריד או ספורט.

למשקל אין משמעות, כי אין אופניים קלים במחירים עממיים.

2000 ש״ח זה תקציב מכובד לצרכים שלך. בהמשך השבוע אני אחפור לראות מה מציעים היום...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פתחתי בזמנו שרשור דומה, מוזמן להסתכל כאן.

ממליץ על אופני עיר/הייבריד/ספורט. צמיגים רחבים יותר מאשר אופני כביש אבל דקים ומהירים יותר מאשר שטח. איזשהו בולם קדמי, כידון שטוח וגיאומטריה המאפשרת מנח זקוף.

עוד המלצה היא לרכוש מהרשתות המוכרות למשל: רוזן ומינץ, מצמץ את מרוץ, טרק CTC, בד"כ מקבלים אחריות שמכובדת ושירות סביר (תלוי סניף). גם חנויות יותר קטנות זה סבבה, והן בד"כ reseller-ים של המותגים הגדולים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

מאז הדיון הקודם בנושא דקאטלון נכנסו לישראל, ויש להם (לפחות באירופה) מבחר נאה של אופניים לכל תקציב וגם סדנה לתיקון ותחזוקה בחנות. אין לי ידע או נסיון רלוונטי, אבל חשבתי שכדאי להעלות זאת על סדר היום ולשמוע מה יש למומחים להגיד.

פורסם

לא מצאתי בעבר שום יתרון לרכישת אופניים בדקטלון, מבחינת תמורה לכסף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האופני ילדים שלהם 14 וגם 16 מדהימות. עם freewheel וברקסים נורמלים קדימה אחורה.

משקל רק קצת יותר כבד מכל מיני אלומיניום כמו trek וspecialez שמאובזרות כמו לפני ארבעים שנה.

ממה שאני מתרשם לגבי 29", רוב הסחורה הטובה לא מגיעה לארץ, גם המחיר לא להיט, תשוו באתר UK רק לקבל תחושה.

• תוכן חדש...