Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה מדגדג לי להחליף רכב והתחלתי לחשוב על מחליפה ל206 XS שלי.

דרישות סף: ידני, מעלה חיוך, עדיפות ל5 דלתות (צריך להתחיל לחשוב על ילדים וגם נמאס לקפל מושבים בשביל שקיות מהסופר) ומחיר אחזקה שפוי.

לכאורה המחליפה ברורה 208 או 308GTI שתיהן לאחר המתיחה. אלא שהלכתי לראות 2 מכוניות מכל דגם (2x 308 2x 208) וקשה לי להחליט.

308GTI: פחות נוחה מה208 ובאופן כללי לא נוחה במעבר מעל שיבושים ופסי האטה.

מנוע מעולה, LSD,  פרקטית למשפחה ומרגישה פראית יותר מה208.

לכאורה הבחירה ההגיונית, אלא שעלויות האחזקה מדאיגות אותי, ברקסים קדמיים וצמיגים יקרים, שמן גיר ופלאגים כל טיפול.

208GTI: מנוע פחות חזק מה308, אבל גם כאן לא מרגיש שחסר כוח. הרבה יותר נוחה מה308 וגם מה206 שלי, באופן כללי מרגישה ממש נוחה לרכב ספורטיבי.

דוד אחורי מציק ברמות (זה ספציפי לאלו שראיתי?),  3 דלתות ותא מטען קטן - חסרון. ובאופן כללי מרגישה פחות רכב מאשר ה 308 ומרגישה שדרוג לא כל כך גדול ביחס ל206 שלי.

היא כן חזקה, אבל מרגישה יותר מנותקת מה206.

בשתיהן הגיר קצת מעורפל, אבל לא משהו שאני לא רגיל מהצרפתיה בבית.

באופן כללי מהתרשמות מה308 וה208 נראה שהתחזוקה שלהן יקרה. מהרכבים שראיתי ועוד כמה שראיתי את היסטוריית טיפולים שלהן נראה שפחות או יותר כולן עוברות החלפת מכלולים רבים ויקרים.

טורבואים, ממיר (הצעת מחיר של 8 אלף ל308? זה המחיר הנורמלי לממיר?), סולונאיד שסתומים, פורק, משאבת דלק, מדחס מזגן, נראה כמו יותר מידי תקלות לרכב בן 4-5 עם ק"מ לא גבוה במיוחד.

נראה שהתחזוקה של שתיהן היא לא כמו ב 206 שלי אלא כמה סדרי גודל מעל.

כמו כן קוסמטית נראה שהן מזדקנות לא הכי הכי, סמלים שדוהים בשמש, מכסי מנוע עם צ'יפים מאבנים, וצבע שראה ימים יפים יותר, לא משהו שאני מצפה לרכב יחסית חדש.

הבעיה היא שאני לא מוצא שום אלטרנטיבה ואוטומט לא בא בחשבון.

מה אתם אומרים, אני מסתכל על חצי הכוס הריקה או שאכן אלו הרכבים וזה מה שמצפה לי (תחזוקה יקרה)? להיכנס להרפתקאה או לחפש משהו שפוי יותר (התחלתי לפזול לכיוון איביזה 1.5 ליטר, אבל זה מרגיש לי לא זה...)

תודה לכל העונים וסליחה על החפירה :)

ROOONEEYY

פורסם

אין רכב ספורט עם אחזקה זולה באמת. הכל יחסי. גם מיאטה/BRZ, שהן מאד זולות באחזקה ביחס למכוניות ספורט, לא טויוטה קורולה. המכוניות עובדות קשה, דורשות מתכלים איכותיים, צמיגים ורפידות בתדירות גבוהה - אין באמת דרך לעקוף את זה.

ל-208 אין שום יתרון על ה-308 חוץ מקלות חניה. אם אתה מסתדר כלכלית עם 308, לך עליה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 3 שעות, פליקס כתב:

דוד אחורי מציק ברמות (זה ספציפי לאלו שראיתי?)

ככה זה בכל ה-208 שלאחר מתיחת הפנים. תוצאה של הורדת הרזונטור ע"י היצרן כדי שהסאונד יהיה יותר מודגש (מכוניות לפני המתיחה מצויידת עם רזונטור והם מאד שקטות). 

לפני 3 שעות, פליקס כתב:

באופן כללי מהתרשמות מה308 וה208 נראה שהתחזוקה שלהן יקרה.

כפי שרומן ציין, אחזקה של ספורטיביות היא יותר יקרה ממכוניות סטנדרטיות. ב-206 שלך מותקן מנוע NFU שהוא המנוע המוצלח ביותר של PSA בעשרים השנים האחרונות, והוא מאד אמין, אך אמינות זאת גם נובעת מפשטותו היחסית. 

ב-208/308 מנוע מאד טכנולוגי - הזרקה ישירה, מגדש טורבו Twin-Scroll, תזמון שסתומים משתנה ביניקה וגם בפליטה. מומלץ להחליף שמן כל 10k או שנה. במהלך השנים היצרן עדכן את תקן שמן המנוע והתקן הנוכחי (PSA B71 2297) אמור למנוע בעיות בסלנואידים של מערכת התזמון. 

רוב המכוניות שבקבוצת בעלי GTi החליפו קטליזטור באזור ה-100k ק"מ. עלות ההחלפה כ-5k ש"ח - מומלץ להרכיב רק מקורי, כי תחליפי לא מחזיק הרבה זמן. אני לא יודע אם יש כשל תכנוני בממיר או שהתופעה קוראת במנועים שצורכים שמן (שמן הוא אחד הגורמים העיקריים לחיסול ממירים באופן כללי). לא בכל המכוניות הוחלף הממיר. משאבת דלק לחץ גבוה היו בעיה לפני מתיחת הפנים. ב-208 שאחרי המתיחה, לא מכיר בעיה במשאבה (מק"ט אחר). 

מבחינת אחזקה, ב-308 יש להחליף שמן גיר כל 20k כי ה-LSD משולב בגיר. כמו כן, הבלמים שלה הרבה יותר יקרים, אך המחיר נחתך במהלך השנים (בתחילה עלות החלפת "מגשי הפיצה" שלה היה כ-6K ש"ח, היום זה בערך חצי). 

מבחינת מרווח, דווקא ה-208 מרווחת יותר בציר האורך, אך מבחינת רוחב המושב, ה-308 רחבה יותר. תא המטען של ה-308 גדול משמעותית (400 ליטר),  אך מנסיוני תא המטען של ה-208 מתאים לחופשות משפחתיות. 

המתלים האחוריים ב-308 קשיחים יותר, מה שגורם לה להיות ליברלית יותר בהעברת משקל (מוציאה ישבן בצורה קלה יותר בהשוואה ל-208), והדיפ' מאפשר לה לצאת מהפניות במהירות גבוהה יותר (כל עוד הצמיגים במצב טוב... ). 

לשתיהן אופי דומה, אך ה-308 היא יותר בהכל. 

בצד השימושי המנוע הזה מאד חסכוני בנהיגה מנהלתית, אני משיג 14 ק"מ לליטר בקלות בתוואי מנהלי (יום מסלול להבדיל, מחסל מיכל... ).

לגבי איכות הצבע, אכן איכות נמוכה ואני גם סובל מצ'יפים כתוצאה מפגיעת אבנים קטנות (משתדל מאד להתרחק ממשאיות... ). תא הנוסעים דווקא מזדקן יפה מאד. בימי מסלול של הקבוצה מגיעות מכוניות מ-2013 שלחלקן יש מעל 180K ק"מ והם נוסעות חזק מאד. רובן של המכוניות שעלו לכביש, עדיין נוסעות, מה שנותן אינדיקציה לאמינות בסיסית טובה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה על התשובות של שניכם.

אני מוכן לקבל תחזוקה יקרה יותר ומבין שתחזוקה של מתכלים היא הגיונית לכל רכב ובטח שלספורטיבי.

אבל ממיר, פורק, טורבו, סלונואיד תזמון שסתומים?  ברכב בן 4-5 שנים עם ק"מ מקס' של 70 אלף? זה מה שמצפה לי או שמדובר במקרים מיוחדים ורכבים לימוניים?

זה דבר  אחד להחליף רכיבים כשהרכב באחריות (כמו שעשו מי שקנו את הרכבים חדשים) ודבר שונה "לשפוך" על הרכב כסף כשהוא מחוץ לאחריות.

אני לא מצפה לאמינות של קורולה אבל מרגיש לי שיש הרבה מחלות ברכבים האלה מה שגורם לי לשאול את עצמי אם בא לי להכניס "ראש בריא למיטה חולה".

עוד דבר שחשוב לציין זה שלא יוצא לי להגיע למסלולים ובאמת לדחוק את הרכב לקצה. רוב הנסיעות הן לעבודה ובחזרה אבל גם שם בא לי להנות מהדרך ומסיבוב או כיכר אקראית :)

השאלה אם זה שווה את הכאב ראש?

יש אלטרנטיבה לרכבים האלו שאני מפספס? 

ROOONEEYY

פורסם

בתור אחד שמחזיק את ה208GTI 2015 (200 כ"ס) כמס' חודשים,

בVFM לצערי לא רואה מתחרה נוספת אמיתית בקטגוריית הקטנות.

מבחינת אמינות, הצבע באמת בעייתי ועדין יחסית, צריך למצוא רכב שמור או באמת כמו שאני עשיתי להוריד המון במכירה ולקחת לתיקונים לאט לאט.

לגבי האמינות, יש לי תיעוד טיפולים מלא וכל מה שאמרת פה לא קרה. גם לא המשאבת דלק והרכב כבר על 97K ק"מ (טפוטפוטפו). 2 הדברים היחידים שהוחלפו אצלי היו חיישן חמצן וקויל של צילינדר 2. מעבר לכך הרכב רואה וראה רק טיפולים.

ככה שברמת האמינות, לא חושב שבאמת רואה יותר מוסך מרכבים מודרנים מטורבתים כאלה ואחרים.

במדד הפאן, אישית באתי מאלפא מיטו רובוטית ולכן ההבדל מבחינתי עצום, הרכב מרגיש הרבה יותר מהיר, קליל ונוח. יחסית לספורטיביות אחרות בהחלט נחמד גם לנסיעה מנהלתית וגם למחלף הקרוב.

ההילוכים ארוכים יחסית ככה שגם בעיר, את רוב הנסיעה אני מבצע על הילוך 2.

נ"ב,

בהחלט בדור הראשון הסאונד דיי אנמי (הדבר היחיד שמתגעגע לאלפא).

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

פורסם
לפני כשעה, פליקס כתב:

פורק

מהרשימה שציינת, זה הרכיב היחיד שמתבלה באזור ה-100K ק"מ. יש רכיב משופר שפותח עבור המיני (מיני דור שני חלקה את אותו מנוע בדורות הקודמים שלו) - תזמין את החלק מחו"ל - ההחלפה פשוטה מאד, ראה כאן: 

המכונית הזאת רגישה להזנחה, כמו אי הקפדה על החלפת שמן, שימוש בשמן שלא בתקן, וכד'. חפש מכונית שמורה עם הסטורייה מסודרת. מכונית שהחליפו בה ממיר למקורי, זהו רווח שלך.

אני רכשתי את שלי חדשה מהסוכנות - היא אצלי 3.5 שנים ואני מבקר במסלולים לפחות 2-3 פעמים בשנה. חוץ מטיפולים שוטפים לא היו בעיות (טפו, טפו, מלח-מים-שום-בצל...).

מפורסמת בפורום GTi למכירה שאני מכיר היטב והיא אקזמפלר שטופלה כמו שצריך ועברה כבר החלפה של ממיר וסלנואיד - היא "נקייה" (ללא תאונות או תיקונים) כך ששווה בדיקה.

פורסם

בכזה תקציב בשבילי התשובה היא ברז/מיאטה חד משמעית.

הנעה אחורית, אמינות להחריד, והחלק הכי טוב הוא שאין ירידת ערך.

פורסם

פותה"ש מעוניין במכונית שתשמש גם כמשפחתית, לכן מיאטה וברז לא במשחק...

פורסם
לפני 9 דקות, menir1 כתב:

פותה"ש מעוניין במכונית שתשמש גם כמשפחתית, לכן מיאטה וברז לא במשחק...

אני עם ברז ושני כסאות תינוק

פורסם

ברז פחות אופציה, ולמיטב זכרוני רק שנתונים מוקדמים נכנסים בתקציב.

אבארת לא בדקתי אבל היא קטנה מידי ולא פרקטית בשום צורה.

אמשיך לחפש בסבלנות 308 שמורה עם נתונים טובים.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...