Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק מוגזמת מאוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי מה נשמע חברים? 

אשמח לעזרכתם

קניתי לפני משהו כמו שבוע יונדאי אקסנט 2008 1.4

הרכב נוסע לא רע אבל הוא זולל דלק בקטע מטורף 

אחרי בדיקה שנעשתה וסיום מחא של מיכל הדלק ומילוי מחדש פעמיים, לפי החישוב הרכב שורף 4 קילומטר לליטר.

הרכב בכללי במצב נהדר 180 קילומטראז 

מטופל בזמן והמחשב לא מוציא שום שגיאות . הרכב היה במוסך 4 ימים בדקו אינג׳קטורים , מצתים, ממיר , חיישן אוויר , פילטר אוויר ודלק , הכלל מ א׳ עד ת׳ ואין שום רעיון לתקלה 

לאמא שלי יש בידיוק את אותו הרכב רק מנוע 1.6 המיכל שלו מספיק ל500 קמ בערך 

שלי במקרה הטוב 200קמ 

אבל לרוב באזור ה 150קמ

יש לכם אולי רעיון ?

פורסם

איך חישבת את הצריכה? אני מנחש שקיבלת מיכל חצי ריק ואינך יודע מה הצריכה האמיתית.

ממליץ לך לבצע מעקב לפחות 3-4 תדלוקים עם חישוב צרעכת הדלק "במשאבה", ואז,לחזור עם תובנות. כמוכן שים לב ל.וואי וצורת הנהיגה שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נשמע שבדקת נכון את צריכת הדלק.

במקומך הייתי מנסה להחליף מכוניות עם אמא שלך לתדלוק מלא כל אחת כדי לקבל אינדיקציה האם סגנון הנהיגה משחק כאן תפקיד ועד כמה. 

פורסם (נערך)

בדקת שאין נזילת דלק מאיפשהו? ריח של דלק באוטו?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 31.3.2022 בשעה 22:59, sperial כתב:

איך חישבת את הצריכה? אני מנחש שקיבלת מיכל חצי ריק ואינך יודע מה הצריכה האמיתית.

ממליץ לך לבצע מעקב לפחות 3-4 תדלוקים עם חישוב צרעכת הדלק "במשאבה", ואז,לחזור עם תובנות. כמוכן שים לב ל.וואי וצורת הנהיגה שלך.

ניסיתי 

4 פעמים 

תדלקתי מיכל מלא

נסעתי על למצב שנגמר הדלק לגמרי מילאתי מגריקן כמה ליטרים עד לתחנת דלק ככה 3/4 פעמים 

הצריכת דלק נעה בין 4ל7 קילומטר לליטר 

בתאריך 1.4.2022 בשעה 04:30, vadim6385 כתב:

בדקת שאין נזילת דלק מאיפשהו? ריח של דלק באוטו?

אני אישית לא בדקתי בדקו במוסך 

לא מצאו שום דבר 

בתאריך 1.4.2022 בשעה 00:09, Potato כתב:

צריכת דלק מאוד לא סבירה ליונדאי.

תנסה לשנות סגנון נהיגה אם אתה נוסע אגרסיבי.

תאמת שאני נוסע ממש רגוע פה ושם בעליות נותן טיפה יותר גז שיעבור את העליה אבל בדרך כלל לא עובר אפילו את המהירות המותרת ולא נותן גז 

פורסם

לחץ אוויר בגלגלים (למרות שלא סביר שההשפעה כזו דרסטית)?

ניקוי בית מצערת?

בתדלוקים אתה באמת מצליח לתדלק מיכל מלא (שולל מד דלק מזייף)?

• רעיון גרוע 1
פורסם

עשית יישור קו בסיסי (שמן, מצתים, פילטרים - לא סיני, רק מקורי או מותגים איכותיים)? בדיקת קומפרסיה נעשתה? יכולות להיות לא מעט סיבות כולל מנוע שחוק, בכל זאת 180,000 ק"מ שאתה לא ממש יודע מה הייתה רמת התחזוקה לאורך חיי הרכב. הייתי מבצע בדיקת קומפרסיה ויישור קו בסיסי וממשיך משם. 

פורסם

שיטת המדידה שלך עם הג'ריקן מוזרה ושגויה, אתה מכניס,שגיאה למדידה אם כי כנראה לא ברמה של הכפלת הצריכה. תן למחוג לרדת עד שנותר 1/4-1/3  מיכל ואז תדלק בתחנה, רשול את כמות הדלק ואת מה שמציג האודומטר. חזור על כך מספר פעמים וחשב את הצריכה על פני כל התקופה (סך הקילומטרים חלקי סך הליטרים)

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

שיטת המדידה שלך עם הג'ריקן מוזרה ושגויה, אתה מכניס,שגיאה למדידה אם כי כנראה לא ברמה של הכפלת הצריכה. תן למחוג לרדת עד שנותר 1/4-1/3  מיכל ואז תדלק בתחנה, רשול את כמות הדלק ואת מה שמציג האודומטר. חזור על כך מספר פעמים וחשב את הצריכה על פני כל התקופה (סך הקילומטרים חלקי סך הליטרים)

אני גם לא מצליח להבין את שיטת החישוב שלו.. משהו נראה לא תקין.
תעשה בדיוק ככה:

-תתדלק מיכל ומלא ותאפס את מד ה TRIP A או שתצלם את הק"מ של הרכב.

-סע כרגיל ברכב ללא שינויים קיצוניים.

-תדלק שוב כשאתה עומד על 1/4 מיכל ובצע חישוב של מספר הק"מ שנסעת חלקי מספר הליטרים שתדלקת.

- תעשה את זה 3-4 פעמים כדי לקבל תוצאה ממוצעת.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 4

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם
בתאריך 2.4.2022 בשעה 07:30, mcaspi כתב:

נורת תקלת מנוע דולקת לפני שאתה מתניע את הרכב (תקינה)?

כשאני רק מתניע יש נורת מנוע לשניה ונעלמת

בתאריך 2.4.2022 בשעה 12:19, sperial כתב:

הבנתי, אנסה

תודה רבה 

בתאריך 2.4.2022 בשעה 14:22, Tom777 כתב:

אני גם לא מצליח להבין את שיטת החישוב שלו.. משהו נראה לא תקין.
תעשה בדיוק ככה:

-תתדלק מיכל ומלא ותאפס את מד ה TRIP A או שתצלם את הק"מ של הרכב.

-סע כרגיל ברכב ללא שינויים קיצוניים.

-תדלק שוב כשאתה עומד על 1/4 מיכל ובצע חישוב של מספר הק"מ שנסעת חלקי מספר הליטרים שתדלקת.

- תעשה את זה 3-4 פעמים כדי לקבל תוצאה ממוצעת.

בתאריך 2.4.2022 בשעה 12:07, yoni162 כתב:

לחץ אוויר בגלגלים (למרות שלא סביר שההשפעה כזו דרסטית)?

ניקוי בית מצערת?

בתדלוקים אתה באמת מצליח לתדלק מיכל מלא (שולל מד דלק מזייף)?

מילאתי עד המצב שבו נשפך ממש טיפה החוצה 

אבל הדלק לא הראה לי מלא עד שנסעתי משהו כמו חמש דקות , ניקוי וצמיגים נבדקו 

בזמן האחרון התחילו לי גם בעיטות בתיבה לפעמים ופעם הרכב מאחר עם העברת הילוך נגיד אני מתחיל נסיעה אחרי רמזור בקושי לוחץ על הגז הרכב מגיע לטור 5/6 מתוך 8 ואז מעביר הילוך בקפיצה כזו

לפני 22 שעות, IsraCar כתב:

תבדוק שמד המרחק לא מזייף. (שעון הקילומטר)

איך?

4A787DB4-AC25-40C5-AA4F-7C49A76FC431.jpeg

פורסם

אתה נוסע בקטע שאתה יודע את המרחק שלו ומשווה לתוצאה של מד המרחק של האוטו שלך.

לדוגמא: מעיון במפת מדינת ישראל למדתי שהמרחק בין חיפה לתל אביב הוא 95 קילומטר.  

פורסם

תשווה למרחקים במפות גוגל בין נקודות המוצא והיעד שלך במסלול שבו נסעת. העבודה של לסכום את המרחקים על פני מחזור תדלוק יכולה להיות די מעצבנת, אבל אתה יכול להסתפק בקטע אחד של כמה עשרות קילומטרים. כמובן שככל שהקטע (או סכום הקטעים) יהיה יותר ארוך החישוב יהיה יותר מדוייק.

לא ממלאים את המיכל עד שהדלק נשפך החוצה אלא עד שהידית "קופצת". לצורך מדידה מדוייקת רצוי לבצע את התדלוקים באותה משאבה, אבל גם ההפרשים בין משאבות לא יכניס לך שגיאה גדולה אם אתה מדבר על כמה עשרות ליטרים.

כדלי להקל על החישובים מציע לך לנסות להשתמש באחת מהאפליקציות הרבות למעקב אחר צריכת דלק או הוצאות רכב - חפש בחנות האפליקציות fuel economy או משהו דומה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...