Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשכולות השקעים האלה מצויינים  -יש לי בכל חדר (חוץ מחדר הכביסה, שהפך גם לפינת הגלישה בפורום) - הקבלן קרא להם "פאקט". כיום הייתי מתקין כאלה גם בעמדות הטלויזיה, ומוסיף שקעים לכבלים/לווין.

לגבי שקעי USB - לאור קצב שינויי התקנים עדיף עוד שקע חשמל למטען. יש שקעים לא מאורקים, אפשר לשים שניים בסלוט של שקע רגיל (למשל יחד עם מפסק).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכיוון שממליא אני מניח שאצטרך להוסיף נקודות חשמל ואולי אפילו לתכנן מחדש את המעגלים (תלוי כמה מזעזע החשמלאי של הקבלן יהיה), אז ללא ספק עדיף שיש 4-6 נקודות ולא אחת! לקחתי לתשומת ליבי תודה!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

עוד משהו, ארון החשמל הדירתי.

הבנייה היום "מכניסה" את ארונות החשמל והתקשורת לתוך הדירה (הרבה שנים, אבל בביניינים משנות ה 90 זה בחדר המדרגות) ובמרבית הדירות אלא אם ביקשת במיוחד, ארון החשמל מכיל רק שתי שורות אביזרים. וכשיש חיבור תלת פאזי, שורה אחת מתמאלאת על ידי מאמ"ת ומפסק ראשי תלת פאזיים ונותר מעט מידי מקום להפרדת מעגלים עבור שאר הדירה. במיוחד אם יש לך מיזוג תלת פאזי, אז בכלל אתה נשאר עם שורה בודדת למעגלים של מאור וכוח לשאר הבית.

לכן כדאי ללכת מראש (שלם לקבלן החשמל, לפני תחילת העבודה על הדירה) ודאג לארון חשמל גדול יותר המכיל לפחות 3 שורות אביזרים. 

יתן לך גמישות בפיזור עומסים וחלוקה טובה יותר של מעגלי כח למכונות ומכשירי חשמל. והפרדת מעגלים לחדרים . אתה תירצה מעגל נפרד לחדר שבו יהיו עמדות מחשב מספר מסכים ,טלויזיה ומערכות קול . מעגל למכונות כביסה ומייבש ומעגל למטבח, במקרה שלך 2 אחד עבור האידוקציה.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ואם בארונות עסקינן - ארון תקשורת מרווח עם מקום למודם, נתב ו'2-3 שקעי חשמל. אותו ארון יוכל לשמש גם לאזעקה. אצלי יש גם ארון חשמל וארון תקשורת משניים, אבל זה בדלל החלוקה למפלסים. יתכן שבדירה שלך צריל לדאוג למקום ל-AP בצד המרוחק מהנתב הראשי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם זו דירה להשקעה , היתי מוותר על העברת כבלי רשת אינטרנט לכל חדר בשאיפה לתקן הכי חדש אבל אם מדובר על דירה שבה תגור אזי ממליץ להשקיע בכבילה חדישה בצנרת נפרדת. 

שאלת מה לעשות קודם לדעתי עדיף לעשות קודם כל את כל החשמל וכבילה ולאחר מכן את שאר הדברים

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אם אתה פורס כבילה, אישית הייתי פרוס סיבים לחדרים. אם כבר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 שעות, zaf כתב:

עוד משהו, ארון החשמל הדירתי.

הבנייה היום "מכניסה" את ארונות החשמל והתקשורת לתוך הדירה (הרבה שנים, אבל בביניינים משנות ה 90 זה בחדר המדרגות) ובמרבית הדירות אלא אם ביקשת במיוחד, ארון החשמל מכיל רק שתי שורות אביזרים. וכשיש חיבור תלת פאזי, שורה אחת מתמאלאת על ידי מאמ"ת ומפסק ראשי תלת פאזיים ונותר מעט מידי מקום להפרדת מעגלים עבור שאר הדירה. במיוחד אם יש לך מיזוג תלת פאזי, אז בכלל אתה נשאר עם שורה בודדת למעגלים של מאור וכוח לשאר הבית.

לכן כדאי ללכת מראש (שלם לקבלן החשמל, לפני תחילת העבודה על הדירה) ודאג לארון חשמל גדול יותר המכיל לפחות 3 שורות אביזרים. 

יתן לך גמישות בפיזור עומסים וחלוקה טובה יותר של מעגלי כח למכונות ומכשירי חשמל. והפרדת מעגלים לחדרים . אתה תירצה מעגל נפרד לחדר שבו יהיו עמדות מחשב מספר מסכים ,טלויזיה ומערכות קול . מעגל למכונות כביסה ומייבש ומעגל למטבח, במקרה שלך 2 אחד עבור האידוקציה.

נקודה מצוינת - אין לי כל רצון להחליף לוח חשמל או להיות תקוע בלי אפשרות למאמ"תים ככל שאחפוץ אבל צריך לאתר את קבלן החשמל של הקבלן (הקבלן לצערי מאוד מאוד אנטי הזוכים).

לפני 3 שעות, zaf כתב:

אם אתה פורס כבילה, אישית הייתי פרוס סיבים לחדרים. אם כבר.

בהחלט - אם כבר אבצע עבודות תשתית "כמו שצריך" זה יכלול גם סיבים לכל חדר. כיום יש לי סיב אופטי עם מגבר של בזק בחלק המרוחק של הדירה וזה עובד מספיק טוב אבל ברור שעדיף משהו מסודר.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

מגבר?

לגבי קבלן החשמל, בדרך כלל יש שילוט שמהלל את קבלני המישנה בכניסה לאתר, רק שאלה לוקחים להם גם קבלני מישנה. לכן נסה לבקר באתר מידי כמה ימים ולחפש את החשמלאי שעובד בביניין, ממנו בקש את פרטי קבלן החשמל. (עבד במיקרה שלי , אפילו הרכב היה ממותג ) 

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 25.2.2022 בשעה 15:53, sperial כתב:

אשכולות השקעים האלה מצויינים  -יש לי בכל חדר (חוץ מחדר הכביסה, שהפך גם לפינת הגלישה בפורום) - הקבלן קרא להם "פאקט". כיום הייתי מתקין כאלה גם בעמדות הטלויזיה, ומוסיף שקעים לכבלים/לווין.

פאקט זה לא האשכולות שקעים בתמונה הקודמת, זה סוג של מפסק (חד או תלת פאזי). אם הקבלן שלך קרא להם פאקט...

האשכולות נקראים בד"כ "עמדת אופיס" או "ניסקו אופיס" או "סימהבוקס".

כיום נהוג לציין אותם בכתבי כמויות ע"פ אמות המידה של חברת ADA PLAST שמייצרת את המגוון שלה לשוק הרחב ומאוד מוכרת בשוק, כאשר לכל קופסא (בהתאם לגודל שלה) יש את הקוד שלה; D17, D18 וכד'.

https://adaplast.co.il/product-category/רב-בתי-שקע/page/1/ )

http://www.ada.co.il/files/assets/common/downloads/publication.pdf )

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתעלק

ביקשתי שעון שבת לתריסים בסלון ובפינת האוכל.

בנוסף לשעון, הצטרף גם "מגען תלת קוטבי".

אשמח להסבר על הקשר בין שעון השבת למגען (מה תפקיד). תודה.

פורסם

מעביר את העומס (בפרט ב"פיק" של ההפעלה) מהשעון לקונטקטור, וכך השעון לא נהרס

אני מכיר את זה ממזגנים (גדולים), לא נתקלתי גם בתריסים. מה הזרם שם?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בתאריך 25.2.2022 בשעה 16:41, G. P. Magnus כתב:

מכיוון שממליא אני מניח שאצטרך להוסיף נקודות חשמל ואולי אפילו לתכנן מחדש את המעגלים (תלוי כמה מזעזע החשמלאי של הקבלן יהיה), אז ללא ספק עדיף שיש 4-6 נקודות ולא אחת! לקחתי לתשומת ליבי תודה!

תבקש מהקבלן לבקר בדירה לצורך תכנון

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, avargel כתב:

אני מכיר את זה ממזגנים (גדולים), לא נתקלתי גם בתריסים. מה הזרם שם?

רשום "תוספת מגען תלת קוטבי לזרם עד 25  אמפר 3AC בלוח החשמל".

אני חשבתי שזה קובע איזו פעולה התריס צריך לבצע, פתיחה או סגירה, שהרי השעון רק מבצע זרם חשמל או הפסקתו...

פורסם

עוד כמה נקודות לחשוב עליהן :

- הכנה לבית חכם, המינימום שהייתי עושה זה לדאוג שבכל קופסה של מתג תאורה יהיה גם חוט של אפס, ובמתגים מחליפים שתהיה גם פאזה קבועה במפסק שמחובר לקו של המנורה.

במתגים של התריסים כנ"ל - להוסיף קו אפס.

אם עושים שינוי בקופסאות - אז להחליף לקופסאות עומק ירוקות, ולהעדיף לפצל קופסאות, ככה שלא יהיו הרבה מפסקים באותה קופסה.

זה יאפשר בקלות יחסית להתקין מודולים של בית חכם מאחורי המפסקים הקיימים, וכך לאפשר שליטה חכמה בנוסף לשליטה ידנית רגילה מהמפסקים.

עוד דבר שלא חושבים עליו בדרך כלל - הכנה למצלמות אבטחה. להכין שקע חשמל/שקע USB בגובה של מצלמת אבטחה, או קו רשת ייעודי למצלמות POE שיגיע למיקום המיועד של הרכזת.

• רעיון טוב! 2

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...