Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע איך זה מתבצע באוסטריה, כאשר גיחה לעיר גדולה תהיה כניראה רק לזלצבורג. היכן חונים שם? עלויות?

הביקור יהיה ליום ולאולי הם יקדישו גם יותר: עיר עתיקה, אאוטלט לצעירים וכו'.
תודה.

פורסם

מה שזכור לי מלפני איזה 12 שנה הוא שחניתי בחניון בתשלום במרכז העיר ומשם התניידתי רגלית. חפש בגוגל, באתרי העיריות או התיירות יש בדרך כלל מפות החניונים.

בכלל, הגישה שלי בערים גדולות היא להוציא עוד כמה אירו על חניה מסודרת, בסופו של דבר מדובר באחת ההוצאות הקטנות בטיול, וחבל לבזבז את הזמן על חיפוש חניה שתעלה 5 או 10 אן אפילו 30 אירו פחות ליום, עם בזבוז,זמן וסכנה של קנסות בגלל חוסר היכרות עם חוקי המקום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע איך זה בזלצסבורג ספציפית, אבל ברוב המקומות שיצא לי להגיע אליהם עם רכב באירופה, החניה ברחוב היתה מוגבלת בזמן, ולכן מגרשי חניה תמיד היו עדיפים. המחירים בערים הגדולות יכולים להיות די גבוהים. אני מניח שיש מפה של חניונים באתר של העיריה או משהו כזה. אבל מעבר לזה, בהתאם למקום שממנו יגיעו, הייתי ממליץ להם בכלל לבדוק אפשרות הגעה בתחבצ. בטיסות האחרונות לאירופה לפני הקורונה הגעתי עם עצמי למסקנה שזה פתרון הרבה יותר נח ורגוע לטיולים מעיר א' לעיר ב'. כמובן שזה פחות נח אם רוצים להגיע למקומות מרוחקים ונידחים יותר יחסית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מצטרף לדעתו של @יבגניפ- טיול עירוני צריך להתבסס על תחב"צ. כמוהו, ניסיוני הוא עד 2019, שכן מפרוץ הקורונה לא יצאתי מהארץ.

אני הייתי בזלצבורג לפנח למעלה מעשור ולנתי בצימר בשולי העיר, בסמוך למחלף שממנו יוצא גם הכביש המהיר למינכן. מתוך 4 הימים הייתי במרכז העיר  רק יום אחד, ואותו עשיתי על בסיס אותו חניון בתשלום. יום נוסף הייתי באתרים סמוכים לעיר ויומיים נוספים במקומות מרוחקים יותר - כל אלה הצריכו את הרכב השכור.

אבל, ברוח דבריו של יבגני, יש ערים בהן אין קושי לחנות במרכז העיר, ואילו בערים גדולות וצפופות אני מעדיף, גם אם יש לי רכב שכור, לחנות בשולי העיר (למשל בחניוני P+R) ולהכנס בתחב"צ. זה נכון לעתים גם ללינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נגמר לי זמן העריכה, אבל אני רוצה להוסיף שהיו טיולים בהם שילבתי את השניים - ביקור בעיר גדולה על בסיס תחב"צ, בסיומו שכירת רכב, וטיול במרחבים, או משהו דומה בסדר הפוך.

פורסם

אצטרף להמלצה להמנע מכניסה עם רכב, כי הבעיה היא לא תמיד רק חניה.

במרכזי ערים באירופה מאוד מקובל להגביל כניסה של רכבים מסויימים בשעות מסויימות, ולך תקרא ותבין את המגילה שכתובה על איזה שלט בגרמנית.

לא מעט תיירים מקבלים אחרי חודשים קנס על כניסה לאיזור מוגבל וזה מגיע לסכומים לא נעימים.

ברוב מערב אירופה יש תחבורה ציבורית נוחה ואמינה. זה גם מאפשר לראות דברים שלא תכננת, במקום להיות מרוכז בנהיגה.

פורסם

האזהרה הזו קריטית במיוחד באיטליה, עם ה-ZTL הידוע לשימצה. מכל מקום, במסגרת ההכנה לטיול מומלץ לקרוא על חוקי הנהיגה בכל מדינה, וכן להכיר את המגבלות של כל עיר.

לא זכורה לי בעיה מיוחדת בזלצבורג, אבל כיוון שחלף זמן מאז הביקור שלי שם מומלץ מאוד לקרוא על היעד.והנהיגה בו.

פורסם

לזלצבורג חונים ומגיעים באוטובוס.

חפש Park & Ride או  P & R יש המון חניונים מסביב עם חנייה מסודרת אתה משלם על חנייה.

יש שומר בכניסה שאפשר לשאול אותו למרות שיש המון שלטים ומכונות שמסבירות הכל. מעבר לזה GOOGLE עוזר מאוד.

בגדול - חונים בחניון גדול, הולכים כמה מטרים לתחנת אוטובוס ומחכים 10-15 דק' מגיע אוטובוס נוסעים.

יורדים כשכולם יורדים(גם יש כרוז שמכריז על כל תחנה, או במקרה הגרוע, "עוקבים" עם גוגל מפס בזמן הנסיעה ויורדים כשמספיק קרובים למדרחוב. קשה לפספס.

תעשו שיעורי בית, ויהיה בסדר.

להיכנס לזלצבורג עם רכב - לא הייתי ממליץ.

באופן אישי, לא התלהבתי יותר מדי, נראה בדיוק כמו שנראית עיר אירופאית טיפוסית + גשר עם מנעולי "אהבה".

אבל יש כאלה שאוהבים ... שוב, קצת גוגל, קצת ביקורות תראו מה כן ומה לא.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עיר אירופית טיפוסית עם ארמונות, מצודה וכנסיות, וכמובן כמה אתרים המוקדשים למוצרט.

להזהר מהכסאות המשפריצים בהיילברון (להביא בגדים להחלפה).

אתרים מומלצים באיזור: מערת הקרח (להגיע מוקדם, התור אינסופי) ומכרה המלח. שני אלה ימלאו יום. עוד יום להקדיש לסכר ההידרואלקטרי ליד  Kaprun ול-Kirzsteinhorn.

פורסם (נערך)

פעם אחרונה בספטמבר 2019 (אח"כ הגיעה הקורונה 😒) הגעתי עם הרכב עד לאיזור המדרחוב שמוביל לכיוון אחד הגשרים מול העיר העתיקה ובית מוצרט.

מלון קטן, ואפשר גם להשאיר את הרכב בחנייה. וללכת ברגל לעיר העתיקה דרך המדרחוב ולחצות את הגשר. 

אם אתה לא מתאכסן בעיר אז כמה עשרות מטרים מהמלון הזה  ישנו חניון ענק,תת קרקעי (תחת צלע ההר) שנקרא לינצר גאסה.  המחיר לכל היום היה משהו כמו 22 יורו בערך.

image.png.b298934f6df5abcec7e958af5a7fbe69.png

אין הרבה מה לעשות בעיר הזו, יומיים גג אתה מכסה את הטירה ,בית מוצרט והכנסיות. אחר כך סע לטייל בסביבה, קן הנשרים (חצי יום בערך להגיע,לעלות,לאכול ולרדת) נמצא במרחק ממש קצר.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היינו באוסטריה לפני כ-8 שנים. פתחתי בזמנו שרשור, כדי לקבל עיצות והכוונה, ובהמשך, תיעדתי את הטיול בפועל, נקודות עניין, טיפים, תחבורה ועוד.

הקישור לשרשור הוא לפוסט התיעוד בפועל מהטיול, אבל מומלץ לדפדף אחורה, לתחילת השרשור, ולקרוא את הטיפים (גם בנושא תחבורה) שנכתבו ע"י חברי הפורום המדהים שלנו.

אל תפספס את מה שכתבו @sperial ו- @[פנדוב.

פורסם

עברתי קצת על השרשור של פאסאט - העלה באוב כמה חוויות מעניינות, כולל כמה טיולים שהיום כנראה לא הייתי מסוגל לבצע (אוי, הגב).

ואל תשכח שאנו בימי קורונה, אז בדוק באתר של כל אתר מה הוראות הקורונה שלו, שעלולות להכביד או להצריך התארגנות והקצאת זמן נוסף. וכמובן לכעוס על משרד הבריאות שלנו ,שעדיים לא עדכן את תעודת ההתחסנות במנה הרביעית.

• תוכן חדש...