Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמאס כבר לשכב ליד הרכב, להתלכלך, ללכלך את הבגדים בכל החלפת שמן. 

קנית באליאקספרס משאבת יניקה ייעודית ב 25 דולר.

Screenshot_20211225-194841_(1).thumb.png.cb5d8c97090ff6e4c7dd07914e620e24.png

המשאבה מתחברת עם "תנינים" למצבר, יש לה צינורית יניקה דקה וקשיחה וצינורית יציאה רכה וארוכה יותר. 

הצינורית הקשיחה נכנסת למוביל מדיד שמן, השניה למיכל איסוף מתאים. 

ספיקת המשאבה לפי דף נתונים שמגיע איתה - 0.8 ליטר בדקה. כתוב שאסור לשאוב איתה נוזלים כמו מים אלא רק שמנים וסולר בשביל שיהיה שימון למשאבה עצמה. 

את ריקון השמן עדיף לבצע כשהוא לא קר לגמרי להן הרצתי את המנוע כמה דקות. אחרי זה כיביתי, הכנסתי את הצינורית, והפעלתי את המשאבה. 

20211225_152824.thumb.jpg.fde8a1256a5c173fadc211e6b830dc48.jpg

20211225_152821_(1).thumb.jpg.a8d75ef0ec735ad15c8ff8809bb9e065.jpg

20211225_152808_(1).thumb.jpg.5a8c84260634bd4809289432aa609db5.jpg

אחרי משהו כמו 6-7 דקות פעולה התחלתי לראות בועות אוויר בצינורית השקופה, השארתי את המשאבה עובדת עוד דקה - שתיים וזהו. 

מתוך 3 ליטר שמן שמלאתי בפעם הקודמת, המשאבה הצליחה לשאוב כ 2.7 ליטר, עוד כמות מסויימת הייתה בפילטר ככה שלדעתי זה מספיק קורב ל 3 ליטר. 

20211225_154959.thumb.jpg.58af73ca96cc2d1c4d44b452ff29f02a.jpg

החלפתי את הפילטר שמן. 

20211225_154001.thumb.jpg.b636187dbf92ccee641df974ade48717.jpg

20211225_154807_HDR.thumb.jpg.08bb2b48eead410181dae741f9a3603d.jpg

מלאתי שמן חדש, כל הסיפור לקח משהו כמו 20 דקות. זמן שיא מבחינתי בהחלפת שמן ולא התלכלכתי. 

יש להיזהר מהתפיסות אפשרית של הצינורית במוביל המדיד, חוץ מזה זו שיטה מהירה ונוחה מאוד. 

יש האומרים שבשיטה זו לא מתרוקנים המשקעים שנמצאים למטה - נכון. אבל במנוע מטופל לא אמורים להיות כאלה משקעים. 

• אהבתי 5

פורסם

לא אוהב את השיטה הזאת.

תמיד יש משקעים ובהחלפת שמן רגילה הם יוצאים יחד עם השמן.

בשיטה הזאת לא.

למרות הנוחות הייתי ממשיך בשיטה הרגילה אם זה רכב שחשוב לך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זה מצויין לרכבים עם פילטר עליון.

לצערי אצלי הפילטר צמוד לאגן מלמטה, אז אין מנוס מפזצט''א פעם בשנה.

עריכה אחרונה על ידי trademark
איות
פורסם

המשקעים נותרים בקארטר,תמיד אחרי שאני פותח את בורג ריקון השמן אני נותן עוד רבע שעה שהכל ירד,הולך לשתות קפה, ולאחר מוסיף חצי ליטר שמן נקי שינקה גם את המשקעים שנותרו

פורסם

שואל באמת כדי לדעת, איזה משקעים? 

למה שבמנוע מטופל יהיו משקעים? 

זה משהו שאפשר לראות? 

ביצעתי המון פעמים החלפות שמן בשיטה הרגילה ואף פעם לא ראיתי שום משקעים. 

שיטת החלפה כפי שתארתי מאושרת על ידי פיז'ו, יש לי באיזה מקום מסמך רשמי שמתאר את זה. 

פורסם

אתה טוען טענה מסויימת, ביקשתי ביסוס או הסבר לטענה. 

אני לא אומר שהיא לא נכונה, יתכן מאוד שכן נכונה וכמובן ששמעתי אותה גם לפני כן. 

פשוט מבקש הסבר או הוכחות מבוססות כלשהן. 

פורסם (נערך)

יתכן שהצינורית שלך לא מצליחה לשאוב עד התחתית מכל מיני סיבות כמו קוטר חור הצינורית או השאיבה לא מתבצעת מהנקודה הכי נמוכה ונישארת שכבה של כמה מילימטרים של השמן הכי מלוכלך שיש

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

זה נכון שיתכן שבשיטה זו כמות השמן שתצא תהיה קטנה יותר מאשר בהחלפה רגילה, על זה אין מחלוקת. 

המחלוקת היא על זה שזה "שמן הכי מלוכלך שיש". לדעתי כל השמן בכל נקודה מלוכלך באותה מידה בדיוק מכיוון שיש סירקולציה של השמן כל הזמן. 

פורסם

זה לא גומר את המצבר?

לרוקן את השמן דרך בורג הרבה יותר מהר בפער, אני במילא צריך לרדת מתחת לאוטו כי הפילטר שם אז מה אכפת לי לפתוח בורג.

פורסם
לפני 3 דקות, Shab00 כתב:

זה לא גומר את המצבר?

הניע רגיל אחר כך.

לפני 2 דקות, om2 כתב:

בוקי... קישור בבקשה 

תרשום בעליאקפרס  oil change pump, תגיע למוצר הזה ולדומים. 

לגבי שמן גיר אני לא בטוח, אם הוא צמיגי יותר משמן מנוע, יתכן שמשאבה הספציפית הזו תהיה בעיה לשאוב אותה מכיוון שהספיקה שלה יחסית נמוכה. בדף הוראת הם מראש כותבים שלא מתאימה לשמן גיר. 

פורסם

המוסך שלי תמיד החליף לי את השמן במשאבה

לטענתו ההברגה רגישה בחיבור שלה ולא כדאי לשחק עם זה 

ושגם ככה יש מדרגה לפני הבורג שהמשאבה שואבת אבל פתיחת הבורג לא תוציא את כל השמן

"בלי סיכון אין סיכוי"

• תוכן חדש...