Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי רציתי לדעת אם כדאי כבר להביא לאנסר עם גפמ,יש לי חבר הנדסאי רכב שאמר לי שבגלל שהכוח סוס והמנוע ממוצעים הרכב בקושי יצליח לסחוב

זה נכון? אני גר בחיפה והרוב שם עליות,האם כדאי לי להביא לאנסר עם גפמ?

פורסם

אם אני לא טועה יש מגבלה של חנית רכבים מונעים בגפמ בחניונים מקורים. 

מעבר לכך, תעשה את השיקול הכלכלי לגבי צריכת דלק. אם הרכב הולך לנוע בעיקר בעיר אולי זה משתלם. 

לגבי הספק מנוע, אין לי מושג. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

זה נכון שגפ"מ מטיבעו קצת פחות אנרגתי מדלק, ולכן רכב שנוסע על גפ"מ ההספק הסופי שלו קטן יותר בהשוואה לאותו רכב שנוסע על בנזין.

אבל אם המערכת תקינה ומכויילת היטב, זה לא הבדל שתרגיש בצורה מאוד מוחשית בנסיעה מנהלתית.

החסרונות העיקריים של גפ"מ:

1. המערכת דורשת טיפול מידי פעם (תלוי במערכת).

2. אם מערכת השסתומים של המנוע לא מבוססת מרימים הדראולים, אז נדרש לבצע כיוון שסתומים פעם ב80-100K קמ.

3. אסור להכנס לחניונים תת קרקעיים עם מערכת גפ"מ.

ישנם גם חסרונות עקיפים:

1. במקרה של תקלה לא כל מוסך יסכים להתעסק עם רכב שמותקן בו גפ"מ.

2. כיוון שמדובר בהתקנה מקומית, טיב ההתקנה עלול להשפיע מאוד על ביצועי הרכב ואורך החיים שלו.

היתרונות הם כמובן עלות תדלוק, כלומר עלות ק"מ נסיעה.

אם אתה נוסע הרבה, זה משמעותי. אם לא, אז לא בטוח שההרפתקאה שווה את זה.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אין ממש קשר בין גפ"מ לסחיבה בפועל, אני נוהג ברכבי גפ"מ מעל 10 שנים ואין הבדל מורגש בין בנזין לגפ"מ מבחינת סחיבה. בפועל בבדיקת הספקים שביצעתי לא מזמן לרכב הנוכחי שלי (ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ) היה הפרש של 4% בהספק בין בנזין לגפ"מ לטובת הבנזין (הבדיקה בוצעה בקומפיוטסט עם הציוד המקצועי שלהם כשהרכב מחובר לרצועה שמחזיקה אותו וסל"ד המנוע עולה עד להגעה לסל"ד של הספק מירבי ואז המחשב פולט גרף). הקיצר זניח.

דברים שצריך לדעת לגבי גפ"מ:

1. הצריכה בפועל היא לא "חצי" או "שליש" כפי שהמתקינים אוהבים להבטיח - מנסיון שלי ושל עוד אנשים ברוב המקרים הצריכה על גפ"מ גבוהה בכ 15-20% מהצריכה על בנזין (ההפרש בפועל תלוי ברכב עצמו, בסוג המערכת, כיוונים, עם\בלי משמנת ועוד). מה שאומר שגם אם מחיר הגפ"מ הוא חצי מבנזין ולפעמים אפילו פחות מזה, החיסכון בפועל הוא בד"כ סביב ה 50-70% ולא 100% (שתואם ל"חצי")

2. עדיין צריך למלא קצת בנזין וגם זה תלוי ברכב, במערכת ובכיוונים ועם\בלי משמנת. אמנם כשהמערכת מכוונת כמו שצריך מדובר בכמות קטנה אבל עדיין, זה גם תורם ל 50-70% חיסכון.

3. מערכת גפ"מ היא מערכת נוספת ויש לה טיפולים משלה ועלולות להיות גם תקלות, כמה מי איך ולמה תלוי בהתקנה, בגיל, בטיפולים ועוד. חשוב ביותר לטפל אצל מתקין מקצועי ברמה גבוהה (למשל אני אתן לך דוגמא של ערן מבאר-שבע מוסך "מרכבת המשנה" שאני מתקין ומטפל רק אצלו, מגיעים אליו אנשים מכל הארץ כולל מהצפון כדי לפתור תקלות שמתקינים אחרים לא מצליחים לפתור)

4. כפי שכבר ציינו, בעיית חניונים תת-קרקעיים. קח בחשבון שאסור לך לחנות בשום חניון תת קרקעי (לא בכל מקום בודקים אבל עקרונית אסור)

חוץ מזה בגדול מיצובישי לנסר מתאימה מאוד לגז ממה שאני יודע (שמעתי פעם על אחת שעברה מעל 400K ק"מ על אותו מנוע, הרוב על גפ"מ, ובלי משמנת), אם אתה מעוניין אני יכול לצרף אותך לקבוצות וואטסאפ שקשורות לגפ"מ, שלח לי מספר טלפון בפרטי ואני אוסיף אותך (מקווה שהקבוצות לא מלאות, אבל בכל מקרה יש גם בטלגרם ואולי אפילו תמצא לבד).

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...