Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע להחלטה שאני עתיד לקבל.

אני כרגע סטודנט שנה אחרונה להנדסת תעו"נ, עובד כרגע בסטארט-אפ בשנה האחרונה, בתפקיד תמיכה/מכירה.

לאחרונה התחלתי מאוד להתעניין בתפקידי דאטה, עברתי תהליך מיון וקיבלתי חוזה מחברה(לא הייטק) כאנליסט(ג'וניור), היה לי דיי ברור שאחתום על החוזה, אף על פי שהתנאים ירודים, כלומר המשכורת לא גבוהה(12k), ואין ק"הש או תןביס/סיבוס(מה שקיים בחברה הנוכחית).

קיימתי שיחה עם המנהל שלי בחברה הנוכחית, ואמרתי לו שאני מתכוון לחתום על החוזה, לאחר מכן, הוצע לי לשפר את השכר והתנאים שלי באופן משמעותי על מנת שאשאר.

השכר שהוצע לי גבוהה ב60% מהשכר שהוצע לי במשרת האנליסט אליה התקבלתי, וגבוהה ב100% מהסכום בו אני משתכר היום.

מצד אחד אני מאוד מעוניין לעבוד כאנליסט, זה מאוד מעניין אותי, מצד שני, החברה בה אני עובד הראתה נכונות לשמר אותי, מה שמעיד על הערכתם אליי כעובד, בנוסף, מדובר בשכר שקשה לסרב לו, במיוחד בתור סטודנט.

האם כדי לבלוע את הצפרדע(תנאים) ולהתחיל עבודה שמעניינת אותי, או לקחת את ההצעה שקיבלתי מהמעסיק הנוכחי, לחכות לסוף התואר ולמצוא משרת אנליסט בתנאים טובים יותר?

פורסם

איזה מסלול בתעו"נ מעניין אותך?

מה סיכויי הקידום המקצועי אצל המעסיק הנוכחי?

מה מצב הלחץ הכלכלי כעת או בעתיד הנראה לעיין?

בסופו של דבר אתה צריך לבחון את המסלול שלך לעתיד. אתה בשלב מוקדם בקריירה וצריך לבחור מסלול ל-40 שנה, חשוב היכן תבנה יסוד יותר יציב לצורך קידום עתידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

איזה מסלול בתעו"נ מעניין אותך?

מה סיכויי הקידום המקצועי אצל המעסיק הנוכחי?

מה מצב הלחץ הכלכלי כעת או בעתיד הנראה לעיין?

בסופו של דבר אתה צריך לבחון את המסלול שלך לעתיד. אתה בשלב מוקדם בקריירה וצריך לבחור מסלול ל-40 שנה, חשוב היכן תבנה יסוד יותר יציב לצורך קידום עתידי.

בחרתי התמחות של מערכות מידע שכוללת כמה קורסי תכנות, מסדי נתונים וכו'.

מה שאני חושב(בסבירות גבוהה) שמעניין אותי זה משרות דאטה, בעיקר אנליזה וBI.

סיכויי הקידום בחברה הנוכחית לא ברורים, כיוון שמדובר בסטארט-אפ שנרכש, לא ברור אם יעבירו את הפעילות לחו"ל או ישאירו אותה בארץ.

מבחינה כלכלית אני סבבה, למרות שאני סטודנט, עבדתי לכל אורך התואר, אין לי יותר מדי חסכונות, אבל אני מצליח לעמוד בהוצאות שלי כל חודש.

בגדול התחייבו לי בחברה הנוכחית, מלבד התנאים, שאני אהיה חסין מפיטורים למשך שנה(מעוגן בחוזה) ובנוסף תהיה גמישות מבחינת הלימודים(מה שבחברה החדשה אין).

פורסם

תסתכל שנתיים שלוש קדימה על השכר שלך בתור אנליסט(DS) עם נסיון לעומת המשרה כרגע עם הנסיון.

לדעתי(בתור בוגר תואר זה מה שעשיתי) משרה ראשונה זה בית ספר לפרקטיקה ולא מיצוי פוטנציאל השתכרות.

הלכתי למשרה שבראיה קדימה תיתן לי הכי הרבה ולא תכניס לי מקסימום כסף לבנק כרגע.

למרות שזה מפתה ויציק לך כל יום מחדש.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 5 דקות, Potato כתב:

תסתכל שנתיים שלוש קדימה על השכר שלך בתור אנליסט(DS) עם נסיון לעומת המשרה כרגע עם הנסיון.

לדעתי(בתור בוגר תואר זה מה שעשיתי) משרה ראשונה זה בית ספר לפרקטיקה ולא מיצוי פוטנציאל השתכרות.

הלכתי למשרה שבראיה קדימה תיתן לי הכי הרבה ולא תכניס לי מקסימום כסף לבנק כרגע.

למרות שזה מפתה ויציק לך כל יום מחדש.

עוד נקודה חשובה, למצוא משרה מלאה כאנליסט ללא נסיון בתור סטודנט זה משימה לא פשוטה, לכן חשבתי שאם אסיים את התואר ואז אתחיל לחפש, זה אולי יקל על התהליך ואני לא אצטרך להתפשר (ברמה כזאת) על התנאים שלי.

פורסם
לפני 1 דקה, lolshimi11 כתב:

עוד נקודה חשובה, למצוא משרה מלאה כאנליסט ללא נסיון בתור סטודנט זה משימה לא פשוטה, לכן חשבתי שאם אסיים את התואר ואז אתחיל לחפש, זה אולי יקל על התהליך ואני לא אצטרך להתפשר (ברמה כזאת) על התנאים שלי.

ההתלבטות שלך היא בין לעשות כמה שקלים יותר בשנתיים הקרובות לבין ללכת לעבוד ולצבור נסיון בתחום שמעניין אותך?

פורסם

יתרון נוסף של משרת האנליסט הוא שכאשר תחפש את המשרה הבאה שלך יהיה לך ניסיון יותר מגוון. אני חוזר על מה שכתבתי קודם וכתב התפו"א - חשוב לטווח ארוך. אם החברה הנוכחית יכולה לספק לך את הניסיון שירחיב את כישוריך אולי עדיף להמשיך בה. אם אתה רוצה לפנות למסלול חדש שקול היטב את האופציה להרחיב אופקים, ובאותה הזדמנות בדוק האם החברה החדשה תאפשר לך התפתחות בעוד שנה-שנתיים-שלוש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, Potato כתב:

ההתלבטות שלך היא בין לעשות כמה שקלים יותר בשנתיים הקרובות לבין ללכת לעבוד ולצבור נסיון בתחום שמעניין אותך?

העניין הוא שלא מדובר בכמה שקלים, מדובר בהפרש של 60% בשכר, ק"הש, תןביס וכו'.

מה גם, שהשיחה שעשיתי עם מנהל הצוות של תפקיד האנליסט נאמר לי שהם משתמשים בכלים טכנולוגיים שהם פחות פופולארים, מה שגם הדליק לי נורה אדומה.

אבל בסופו של דבר אני לא באמת יודע אם העובדה שאני אשתמש בכלים פחות פופולארים בתעשיה בתור אנליסט יפגום באיכות הניסיון שארכוש שם.

לפני 5 דקות, sperial כתב:

יתרון נוסף של משרת האנליסט הוא שכאשר תחפש את המשרה הבאה שלך יהיה לך ניסיון יותר מגוון. אני חוזר על מה שכתבתי קודם וכתב התפו"א - חשוב לטווח ארוך. אם החברה הנוכחית יכולה לספק לך את הניסיון שירחיב את כישוריך אולי עדיף להמשיך בה. אם אתה רוצה לפנות למסלול חדש שקול היטב את האופציה להרחיב אופקים, ובאותה הזדמנות בדוק האם החברה החדשה תאפשר לך התפתחות בעוד שנה-שנתיים-שלוש.

יש חוסר וודאות מסוים בחברה הנוכחית, לא באמת אפשר לדעת מה יקרה בעתיד הקרוב(שנה-שנה וחצי).

פורסם
לפני 52 דקות, lolshimi11 כתב:

העניין הוא שלא מדובר בכמה שקלים, מדובר בהפרש של 60% בשכר, ק"הש, תןביס וכו'.

מה גם, שהשיחה שעשיתי עם מנהל הצוות של תפקיד האנליסט נאמר לי שהם משתמשים בכלים טכנולוגיים שהם פחות פופולארים, מה שגם הדליק לי נורה אדומה.

תברר אילו כלים.

אבל בסופו של דבר אני לא באמת יודע אם העובדה שאני אשתמש בכלים פחות פופולארים בתעשיה בתור אנליסט יפגום באיכות הניסיון שארכוש שם.

זה פתיר בקלות.

יש בפייסבוק קבוצות לכל מקצוע בערך,אתה יכול לשאול שם.

מאמין שאם "תיפול" על מישהו אקראי בלינקדאין הוא גם יענה לך.

יש חוסר וודאות מסוים בחברה הנוכחית, לא באמת אפשר לדעת מה יקרה בעתיד הקרוב(שנה-שנה וחצי).

שנה-שנה וחצי זה המון זמן לחפש עבודה אחרת תוך כדי.

פורסם

אין פה באמת דילמה. כשאתה בוחר משרה, אתה בוחר גם את המשרה שתבוא אחריה. הכסף לא פקטור. לכל היותר אתה יכול לבקש מהחברה השניה להתחרות בהצעה שקיבלת מהחברה הנוכחית. אם יסכימו, מה טוב. אם לא יסכימו, לא נורא.

פורסם

לא מכיר את התחומים הנ"ל מבחינת פוטנציאל השתכות בעוד 3-4 שנים.

אתה צריך קודם כל לבדוק איזה תחום מעניין אותך ואחר כך את רמות השכר בתחום הזה לאדם עם כמה שנות ניסיון. אם השכר הזה הוא שכר שיאפשר לך לחיות סביר והעבודה מעניינת אותך אז תבנה את עצמך לתחום הזה גם אם זה אומר שבשנתיים הקרובות תשתגר הרבה פחות (הרי גם לאוניברסיטה אתה הולך ועוד משלם להם כדי לבנות את העתיד המקצועי שלך).

לגבי סטארטאפ ועוד אחד כזה שנמכר לא מזמן קח בחשבון שעלולים להיות הרבה שינויים וזה שהחברה חתומה כלפיך לא אומר שבכלל היא תתקיים כדי לעמות בהתחייבות.

ולגבי לעבור תחום, דווקא עכשיו כשאתה עדיין סטודנט טוב להתנסות בתחומים שונים. כשתסיים ותתחרה מול החברים שלך על משרה "אמיתית" אתה תבוא עם קו"ח שמראים ניסיון יותר רחב ותהיה בעמדת יתרון עליהם.

ודבר אחרון, לאור ההצעה שקיבלת מהמקום הנוכחי אני מבין שהם מרוצים ממך. אם תחליט שבכל זאת אתה רוצה לנסות את התחום השני אולי תוכל להשתלב אצלהם בתחום הזה. אם לא ובכל זאת תחליט לעבור בקש מהם מכתב המלצה. תצטרך אותו בחיפוש המשרה הבאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

חלק מהיופי בסטארט-אפים זה הגמישות בקבלת החלטות כח אדם, לפחות עד שהחברה שקנתה אותם תשים לזה סוף. בהמשך למה שנכתב לעיל, אני למשל (בגיל 36 המופלג) הייתי לוקח את המאה אחוז, נשאר בחברה הנוכחית, ומבהיר להנהלה שאם מתחילים לגייס אצלם אנליסטים ואנשי דאטא בשנים הקרובות - אני בעדיפות. זה גם מסדר אותך כלכלית וגם מראה נאמנות לחברה וליעדים ארוכי הטווח שלה.

אנשים צעירים נוטים לעשות רומנטיזציה למקומות עבודה חדשים ולדמיין עולם מדהים ונפלא מעבר למספרים בתלוש השכר. עם הזמן, אחרי שעברת ארבעה-חמישה מקומות וחווית את מחזור ההתפעלות הראשונית שמתחלפת באכזבה והתפשרות, החשק המתמיד הזה לשינוי ושדרוג נרגע ואתה מתחיל לשאול את עצמך מה אפשר לעשות בגבולות המקום הנוכחי כדי שיהיה לך נוח ופרודוקטיבי.

העניין שקול לכך שהתחילה איתך בחורה מגניבה ובלונדינית עם תלתלים וכעת אתה שוקל את המשך יחסיך עם בת הזוג, ששיערה חלק ומאפיר ושכבר שמעת אותה מפליצה על הספה. אין פה דילמה של ממש, התשובה לשאלה אם להישאר או לעזוב תלויה בהלך הרוח שלך בשלב הזה בחיים. אני חושד שבתור סטודנט עדיין יש לך צורך ורצון להתנסות בתנאים שונים, כך שלא משנה אילו שיקולים רציונליים נזרוק בכיוון שלך - ההחלטה לעבור הלאה כבר התקבלה.

לבסוף, אני חייב להתייחס לפסיקה הפטליסטית של ספריאל: אתה בשלב מוקדם בקריירה וצריך לבחור מסלול ל-40 שנה. זה משפט ששייך למאה הקודמת ונאמר ע"י רופא (מקצוע שונה בתכלית), לכן יש לקחתו בערבון מוגבל ביותר. אף אחד מהעוסקים ב'הייטק' כיום לא באמת יודע מה הוא הולך לעשות אפילו בעוד חמש שנים, קל וחומר ארבעים. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@Derishמסלול פירושו כיוון, לא מקום עבודה. האם אתה רואה את עצמך אנליסט ומה שנגזר מתחום זה כדאי לך להתנסות בכך כעת, כשאתה גמיש, ואם מגלה שלא מתאים לך אתה משנה כיוון ועורך ניסיון נוסף לפני שיש לך מחוייבויות ארוכות טווח, ואם זה הכיוון הרצוי אתה מתחיל לצבור ניסיון לקראת התפקיד הבא. בדיוק כפי שמהנדס החשמל צריך להחליט האם הוא הולך לחומרה  לתוכנה, ל"זרם חזק" (לא מכיר את הכינוי העכשווי) או מסלול אחר.

פורסם
לפני 17 דקות, Derish כתב:

העניין שקול לכך שהתחילה איתך בחורה מגניבה ובלונדינית עם תלתלים וכעת אתה שוקל את המשך יחסיך עם בת הזוג, ששיערה חלק ומאפיר ושכבר שמעת אותה מפליצה על הספה

במקרה שלו זו עם השיער המאפיר עוד לא הפליצה על הספה. הוא בתחילת הקשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...