Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השטן בשאלות הללו הוא בפרטים.

יענו, בלי לדעת באילו חברות מדובר, התשובות יכולות להיות הכוונה כללית בלבד.

בגדול, מחברה שנחשבת "היי טק" יותר קל לעבור לחברה אחרת שנחשבת "היי טק", בטח אם היא בתחום דומה/משיק. תחשוב גם על זה.

למוניטין של החברה שאתה יוצא ממנה, יש משמעות להעסקה הבאה שלך, לא רק לתפקיד. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

תחום הדאטה הוא מאוד מאוד רחב, לפני שאתה בוחר את המשרה שהציעו לך, בדוק לעומק מה בדיוק אנליסטים עושים שם.

יש תפקידי "כאילו דאטה אנליסט" שלא יקדמו אותך לשום מקום, ויש תפקידים ששווה ללכת אליהם גם בשכר מינימום רק לצורך הניסיון. 

כיוון שמדובר בחברה שאינה חברת טק, שמשתמשת בכלים שאתה הגדרת כלא פופולריים,  שמוכנה לגייס סטודנט תעו"נ למשרה - אני לא בטוח שזו המקפצה אותה אתה מחפש.

בקיצור, בדוק טוב טוב לאן אתה נכנס, והאם זה באמת מקדם אותך לכיוון שאתה מנסה להגיע. 

עריכה אחרונה על ידי Step
  • אהבתי 1

פורסם

השנקל שלי, 

למדתי במסלול שאתה מתאר, עבדתי בקורפורייט גדול בהייטק, בחברת תעשיה ותיקה גדולה מאוד וגם בסטראטאפים. 

המשרה הראשונה שלך מאוד משפיעה על הכיוון שתתקדם בו, למעסיקים יש נטיה מובנת להסתכל על הניסיון המעשי. 

צריך להבין טוב יותר מה עומד מאחורי הטייטל "דאטה אנליסט". 

ביחוד בחברות תעשייה ותיקות, הרבה פעמים מדובר במי שיש לו טיפה הבנה בתחום והסכים לקחת על עצמו עבודה בכלים מיושנים שמזמן נזנחו בחברות שמתקדמות עם הטכנולוגיה. בפועל תמצא את עצמך מתחזק איזה מערכת לגאסי ומפיק ממנה דוחות. 

יש מקומות שבהם נותנים לחשבים פיננסיים בדיוק את הטייטל הזה, בדרך כלל תעבוד הרבה מול האקסל ותעשה חישובי "מה אם". 

משרות מהסוג הזה לא יקדמו אותך לחזית המקצוע. 

השוק היום חם מאוד ואין סיבה שתתפשר על משרה שלא תתרום לך. 

במקומך הייתי מתמקד בחברות שדאטה הוא חלק מרכזי בהן, תמצא שם צוות דאטה שיחנוך אותך ותרוויח עבודה עם כלים נפוצים בתעשייה וגם קשרים. 

אם תוכל לחשוף עוד פרטים על ההצעה זה יעזור. 

ממה שכתבת, כרגע הייתי לוקח את ההעלאה, נשאר במקום הנוכחי וממשיך לחפש. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מכיוון שמדובר בשדרוג משמעותי מאוד לשכר, הייתי נשאר שם בינתיים, חוסך קצת כסף כך שהשכר בעבודה הבאה לא יהווה את המדד העיקרי ומחפש משרה יותר אטרקטיבית ממה שהציעו לך כעת ואני לא מדבר על השכר אלא על המהות, עדיף למצוא מקום שיכול לקדם אותך ממש בתחום בו אתה מתעניין, זאת כמובן בהתאם למידע שהצגת. תברר היטב על תחום העבודה הזו אצל אנשים שמבינים בתחום, כך תוכל להבין טוב יותר איזה ניסיון יספק לך את הכלים להתקדם בתחום ולהפוך לבעל ידע מבוקש. בהצלחה. 

פורסם

בתור סטודנט, עדיפה העבודה הנוכחית מאחר ואתה כנראה יכול לשחק עם השעות ויהיה לך גמישות יותר טובה כאשר אתה צריך. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 שעות, sperial כתב:

@Derishמסלול פירושו כיוון, לא מקום עבודה. האם אתה רואה את עצמך אנליסט ומה שנגזר מתחום זה כדאי לך להתנסות בכך כעת, כשאתה גמיש, ואם מגלה שלא מתאים לך אתה משנה כיוון ועורך ניסיון נוסף לפני שיש לך מחוייבויות ארוכות טווח, ואם זה הכיוון הרצוי אתה מתחיל לצבור ניסיון לקראת התפקיד הבא. בדיוק כפי שמהנדס החשמל צריך להחליט האם הוא הולך לחומרה  לתוכנה, ל"זרם חזק" (לא מכיר את הכינוי העכשווי) או מסלול אחר.

בעולם הטכנולוגיה של היום גם האמירה הזו לא מחזיקה מים.

תראה את קורות החיים שלי,

התחלתי בתכן מעגלים למערכות מוטסות, לאחר מכן עברתי לתכן ספרתי לרכיבי FPGA, עשיתי קצת וריפיקציה תקופה קצרה ועברתי לעשות מעגלי עיבוד אות ספרתיים למערכות RF, 

משם חתכתי 180 מעלות לתוכנה והתחלתי לכתוב תוכנות ניהול תחת לינוקס לסלי תקשורת, והיום אני בכלל כותב דרייברים וקושחה לרכיבי סיליקון.

כל זה ב13 שנים. למעט שני התחומים האחרונים שיש בינהם טיפה מהמשותף, כל שאר התחומים לא קשורים אחד לשני..

אני לא יודע מה קורה בתעו"נ, אבל מהנדס חשמל ממש לא חייב להחליט שום דבר בשום שלב. נכון יש שמשתקעים בתחום מסויים לכל החיים, אבל היום זה ממש לא מחייב ויש גמישות מלאה לנוע לכל כיוון שתבחר.

יום טוב גם לך

פורסם

תמיד הגמישות קיימת אבל אם אתה לא עובר בתוך אותו ארגון מתחום לתחום כשאתה בא עם נגיד 5 שנות ניסיון בפיתוח מעגלים וקורות החיים שלך מגיעים לבית תוכנה אתה בשבילם ג'וניור ולא אדם עם 5 שנתות ניסיון.

גם אני היום עם ה 25 שנות ניסיון כמהנדס מכונות בתחום הזורמים יכול בקלות לעבור למעבר חום או מכטרוניקה (מכיר לעומק את התחומים) אבל כשאאשלח קו"ח אוכל להיכנס לתפקיד של מהנדס זוטר בצוות ולא של ראש צוות בתחומים האלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

תמיד הגמישות קיימת אבל אם אתה לא עובר בתוך אותו ארגון מתחום לתחום כשאתה בא עם נגיד 5 שנות ניסיון בפיתוח מעגלים וקורות החיים שלך מגיעים לבית תוכנה אתה בשבילם ג'וניור ולא אדם עם 5 שנתות ניסיון.

גם אני היום עם ה 25 שנות ניסיון כמהנדס מכונות בתחום הזורמים יכול בקלות לעבור למעבר חום או מכטרוניקה (מכיר לעומק את התחומים) אבל כשאאשלח קו"ח אוכל להיכנס לתפקיד של מהנדס זוטר בצוות ולא של ראש צוות בתחומים האלה.

לא ראש צוות (מעולם גם לא רציתי), אבל מהנדס זוטר הייתי פעם אחרונה ב2008. הכל שאלה של דרך מי אתה נכנס לחברה ואילו קבלות אתה מציג (גם אם מתחום קצת אחר).

כמובן שמעברים מהסוג שאני הצגתי לא באים בחינם, צריך ללמוד המון, כל הזמן, ולשמור על ראש פתוח בכל התחומים, גם אלו שלא קשורים לעבודה היומיומית שלך. אבל עובדה שזה אפשרי.

ולא עברתי בתוך האירגון בשום שלב, תמיד המעברים היו במסגרת שינוי מקום עבודה.

אתן עוד דוגמא קטנה, לפני שבוע חבר הציע לי לעבור לחברה שבא הוא עובד (אחת מחברות הגמפא) לתפקיד cloud architect. עבודה שונה ב540 מעלות מכל מה שעשיתי עד עכשיו. כמובן שזה דורש השקעה לא מבוטלת, בין היתר לעשות קורס בן 40 שעות על חשבון הזמן הפנוי ועוד לא מעט עבודת הכנה. אבל זה אפשרי, והנה יש דלת פתוחה לעשות את זה אם רוצים. בנתיים ויתרתי על ההצעה כי התחום פחות מדבר אלי.

יום טוב גם לך

פורסם

קשרים חשובים לא פחות ממקצועיות (לא במקום כמובן). 

לכן חשוב לגוון בין מקומות עבודה פעם בכמה שנים ולסיים את היחסים בטוב.  

זה תמיד עוזר לפתוח דלתות. 

בהרבה מקומות מחפשים אנשים עם ראש על הכתפיים אבל גם (ואולי בעיקר) עם גישה טובה ויכולת לעבוד בצוות, גם אם אין להם את הניסיון בתחום הספציפי.

נדירים המקומות שמחפשים את פרופיל הגאון בתחומו אבל מתבודד/אנטיפתי. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

יחסי אנוש זה כמעט תמיד תנאי בסיסי.

אני למשל מסוגל לוותר על בעל מקצוע טוב אם הוא חרא של בן אדם ומהצד השני אעשה כל מאמץ למצא אצלי משהו מתאים לאדם לא מוכשר אבל בן אדם. אנחנו מבלים כל כך הרבה שעות במקום העבודה אז חשוב שאנשים ירגישו שם טוב.

פורסם

יש אנשי מקצוע מעולים שהם לא ״חרא״ הם פשוט מופנמים, לא כ״כ חברותיים, ולא יודעים לקדם את עצמם. הם לא גורמים לאנשים להרגיש ״טוב״ אבל הם עדיין עובדים טובים. חבל לפספס גם את אלה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

הם פשוט מופנמים

היה לי קולגה שבדיעבד התברר שאחרי שעבר את כל הראיונות המקצועיים (משרת תכנות), משאבי אנוש רצו לוותר עליו. הוא בחור מאוד מופנם, בחודשים הראשונים בקושי שמעתי אותו אומר מילה שאינה קשורה לעבודה. 

אבל הוא התברר כאדם נחמד, אוהב לעזור בכל פעם שפונים אליו, אדיב ונעים, וגם סופר מקצועי. 

אז כן, עד היום לא בטוח מה מצבו המשפחתי, אין לי מושג מה התחביבים שלו. אבל כעובד וחבר צוות? אין הרבה כאלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

יש אנשי מקצוע מעולים שהם לא ״חרא״ הם פשוט מופנמים, לא כ״כ חברותיים, ולא יודעים לקדם את עצמם. הם לא גורמים לאנשים להרגיש ״טוב״ אבל הם עדיין עובדים טובים. חבל לפספס גם את אלה.

אני לא מדבר על מופנם או מוחצן. זה לא משהו שמהווה שיקול.

אני מדבר על לכלוכים, מאבקי יוקרה, שימת רגל לעמיתים לעבודה, פגיעה באותם מופנמים וחסרי הביטחון עצמי וכו'.

מבחינתי עובד חרא זה עובד שיוצר סביבו אוירה לא נעימה/אוירת פחד/מתח וכו'. העסקתי אנשים סופר מופנמים (כולל על הרצף האוטיסטי) והעפתי בעל מקצוע מצויין שאמר לעובד אתיופי תחזור לג'ונגל ואין יהודים שחורים.

• תוכן חדש...